Home » , , » Σαμαράς: ηγέτης της κοινωνικής καταστροφής και του ξεπουλήματος κάθε κρατικής περιουσίας

Σαμαράς: ηγέτης της κοινωνικής καταστροφής και του ξεπουλήματος κάθε κρατικής περιουσίας

Από giorgis , Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 | 6:17 μ.μ.


Του Γ. Γ. 

Ξεφυλλίζεις τις Κυριακάτικες φυλλάδες και εύκολα διαπιστώνεις ότι αυτή η άθλια συγκυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και του ξεπουλήματος κάθε κρατικής περιουσίας που έχει απομείνει, θα κάνει τα πάντα να παραμείνει στην εξουσία και να ολοκληρώσει το εγκληματικό έργο που τις έχει ανατεθεί από ντόπιους και ξένους οικονομικούς ολιγάρχες.

Διαβάζεις ας πούμε την συνέντευξη του Σαμαρά στην «Ελευθεροτυπία» και αν δεν γνώριζες ότι ο Σαμαράς είναι ένας συνειδητός ψεύτης θα είχες την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός ζει σε άλλον πλανήτη.  Τα λεγόμενα του πως «την επόμενη χρονιά θα έρθει η ανάκαμψη», έχουν την ίδια βαρύτητα με τις περασμένες δηλώσεις του Στουρνάρα ότι η Ελλάδα το 2012 θα έβγαινε στις αγορές.

Σωστά ο Σύριζα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά κάνει λόγο για “αμετανόητη και κυνική προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολιτική καταστροφής”, όπως επίσης ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η διαπίστωση του ΚΚΕ ότι   «Η ανάκαμψη, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και οι επενδύσεις που επικαλείται ο πρωθυπουργός, δε θα φέρουν καλύτερες μέρες για το λαό, όπως ισχυρίζεται, αλλά για το κεφάλαιο. Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάκαμψης προϋποθέτει το μάτωμα του λαού, με τη συνέχιση των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, αλλά και με νέες περιπέτειες από την εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις».

Μπορεί επίσης ο Σαμαράς να δηλώνει κατηγορηματικά στην ίδια συνέντευξη του ότι το ταμείο ξεπουλήματος κρατικής περιουσίας  (ΤΑΙΠΕΔ) «θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια» αλλά αποφεύγει να διαψεύσει δημοσίευμα –το οποίο αναπαρήγαγαν αρκετές ελληνικές εφημερίδες-  των “Financial Times” ότι η έδρα του μεταφέρετε επισήμως στο Λουξεμβούργο και περνά στη δικαιοδοσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στήριξης προκειμένου «να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια της ελληνικής διοίκησης», όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Το αν σ’ αυτό θα υπάρχουν και κάποιοι έλληνες, υπάλληλοι των πλουτοκρατών, λίγο πρέπει να μας απασχολεί.

Οσο και να προσπαθούν τα κυβερνητικά μιντιακά φερέφωνα να αναστρέψουν την πραγματικότητα, δεν το κατορθώνουν αφού αυτή την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας.

Υ.Γ. Φυσικά ο Α. Σαμαράς δεν είναι παρά μια μαριονέτα στα χέρια της αστικής τάξης την οποία υπηρετεί.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger