Home » , » Εσωκομματικά προβλήματα στον Σύριζα

Εσωκομματικά προβλήματα στον Σύριζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 | 12:18 π.μ.

Για εσωκομματικά προβλήματα στον Σύριζα κάνει λόγο Κυριακάτικη εφημερίδα, τα οποία εντοπίζει στην απόφαση της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Σύριζα να καταθέσει αντι-εισήγηση στην Κ.Ε του κόμματος που να περιλαμβάνει ως «εναλλακτική οδό», για την έξοδο από την κρίση, την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ζώνη του Ευρώ.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες αυτή η κίνηση της ομάδας του Λαφαζάνη δείχνει να αμφισβητεί την στρατηγική που έχει χαράξει ο Α. Τσίπρας, και «δημιουργεί προβλήματα στην συνοχή του κόμματος».

Ανεξάρτητα πάντως απ’ αυτά τα δημοσιεύματα μια ανακοίνωση που έβγαλε την περασμένη βδομάδα μια απ’ τις συνιστώσες του Σύριζα, η Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς –ΚΕΔΑ (πρόκειται για ομάδα στελεχών που είχαν αποχωρήσει από το ΚΚΕ το 2000, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Θεωνάς και άλλοι) και στρέφεται με υποτιμητικούς, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την ηγετική ομάδα του Σύριζα, μας δείχνει ότι όντος υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος της Κομουνδούρου, το μέγεθος του οποίου δεν γνωρίζουμε.

Η ανακοίνωση που αναφέραμε:

«Μπορεί το πρώτιστο θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας να είναι το πώς θα αντιμετωπίσει ο κόσμος που στερείται το κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, την βαρυχειμωνιά που έρχεται και απειλεί με πλήθος νεκρών από την έλλειψη θέρμανσης, τα παπαγαλάκια, όμως, των «μεγάλων» καναλιών -βλέπε Mega και Σκάι- περί άλλα τυρβάζουν.
Ανακάλυψαν ότι κινδυνεύει η πατρίδα, η Ευρώπη, αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον... «τρομοκράτη»Λαφαζάνη. Με ιερή οργή, που παρά λίγο να μας συγκινήσει βαρύτατα, οι Πρετεντέρηδες και οι Όλγες Τρέμη του Mega, τα οργανάκια του Αλαφούζου στον Σκάι, αλλά και ο ανεκδιήγητος κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσπάθησαν για ώρες να πείσουν τους ακροατές τους πόσο επικίνδυνος είναι ο Ααφαζάνης, που στρέφεται ενάντια στα ιερά και τα όσια του συστήματος, συνταράσσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ισορροπίες της ηγεσίας του και απειλεί το ευρώ και την ευρωζώνη.

Αυτοί, βέβαια, τη γνωστή δουλειά τους κάνουν. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι έσπευσαν από κοντά, στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, να καθησυχάσουν τους ανησυχούντες ότι δεν είναι τίποτε σοβαρό, η άποψη του Παναγιώτη είναι μειοψηφική, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένη, κι ότι οι ψηφισμένες θέσεις είναι από όλους σεβαστές και δεσμεύουν απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο του.

Θα θέλαμε να μας επιτραπεί να υπενθυμίσουμε στους σεβαστούς συντρόφους Γιάννη Μηλιό, Δημήτρη Παπαδημούλη και άλλους που ένιωσαν την ανάγκη να παρέμβουν άμεσα και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που με τις παρεμβάσεις των στελεχών υπογράμμιζε το «καμιά θυσία για το ευρώ».

Ασφαλώς ποτέ δεν έβαλε άμεσο στόχο την έξοδο από το ευρώ. Διατύπωσε όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις με το πρόγραμμα της «Αθηναΐδας», για ακύρωση των Μνημονίων για καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων και για αγωνιστική διεκδίκηση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους. Η προώθηση αυτών των δεσμεύσεων από μια Αριστερή Ριζοσπαστική Κυβέρνηση, με πυρήνα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει λογικά να αναμένεται ότι θα προκαλέσει αντίμετρα από τους τροϊκανούς, την Κομισιόν και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Τότε θα τεθεί αναμφίβολα θέμα παύσης πληρωμών, θέμα Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς και φυσικά θέμα ευρώ και Ευρωζώνης, αν και εφόσον πιστεύουμε ακόμη στο «καμιά θυσία για το ευρώ».

Ο πανικός της κυβέρνησης δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε πανικό στελεχών που κινούνται στον περίγυρο του ηγετικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger