Home » , » Δεσπότης σε εκδήλωση του ΚΚΕ

Δεσπότης σε εκδήλωση του ΚΚΕ

Από giorgis , Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 | 11:41 π.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο να βλέπεις δεσπότη να παρευρίσκεται σε κομματική εκδήλωση του ΚΚΕ. Οπότε ήταν επόμενο «ότι αρχικά κάποια μέλη του κόμματος ένιωσαν μια μικρή παγωμάρα», όπως γράφει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας aegeanews όταν αντίκρισαν τον δεσπότη της Κω να βρίσκεται στην αίθουσα όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο του νησιού και στην οποία έγινε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ.

Η Κ.Ο του ΚΚΕ στην Κω είχε δεχτεί μεγάλο πλήγμα όταν ο γραμματέας της και τα περισσότερα στελέχη της προσχώρησαν στον Σύριζα. Φαίνεται όμως ότι η Κική Μακρή –μια υπέροχη αγωνίστρια και συνδικαλίστρια, που τα χρόνια που άνηκα εγώ την Κ.Ο της Κω ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου- κατόρθωσε να την ξαναστήσει.

Το παρακάτω ρεπορτάζ και βίντεο είναι από την ιστοσελίδα που αναφέραμε.

Δεν είχε μόνο κομματικά στελέχη και μέλη του κόμματος η αποψινή βραδιά της ΚΟ του ΚΚΕ Κω με λαϊκό γλέντι στο Εργατικό Κέντρο, για τις ανάγκες της οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος αλλά και αρκετούς φίλους του μη ενταγμένους.

Την παράσταση ωστόσο, ειδησεογραφικά, κλέβει η παρουσία Ναθαναήλ, ο οποίος εντελώς άνετος έσπασε τον πάγο, χαιρετώντας και συνομιλώντας σχεδόν με όλους τους παριστάμενους παρά το γεγονός ότι αρχικά κάποια μέλη του κόμματος ένιωσαν μια μικρή παγωμάρα...

 Η βραδιά περιελάμβανε αρχικά ομιλία από την Κική Μακρή για τα 95 χρόνια αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ (αναφέρθηκε μάλιστα στην οικονομική στενότητα του κόμματος και την ανάγκη να πουλήσει τον 902 μέσα από τον οποίο περνούσε τις θέσεις του στο ευρύτερο κοινό).

Με το κλείσιμο της ομιλίας ακούστηκαν δυναμικά συνθήματα και χειροκροτήματα "95 χρόνια αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία" Και ακολούθησε λαϊκό γλέντι με σπιτικά φαγητά, κρασί και τσίπουρο, αλλά και ζωντανή ορχήστρα (Σωκράτης, Άρης, Ιπποκράτης) με χορό και τραγούδι.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 149 σχόλια

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:39 μ.μ.

Tetoio poy katanthse KKE kai stelexh xrysayghtika an pane kai pareure8oun se ekhlwsh tous ka8olou den 8a mas ekplhksei
Nai to enow giati toys kserw gia panw apo 50 xronia
melito

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:06 μ.μ.

Κρίμα να μήν ζεί ο Χριστόδουλος.
Θα τον είχαν πρώτο τραπέζι πίστα οι επαγγελματίες επαναστάτες του κώματος.
Αν μάλιστα ο μακαριστός έβριζε και τον Σύριζα ο Περισσός θα του είχε στήσει ανδριάντα.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:42 μ.μ.

- Στο ΕΑΜ συμμετείχαν κάμποσοι μητροπολίτες και παπάδες οι οποίοι εξέπεσαν του αξιωμάτος τους μετά τα Δεκεμβριανά.

Ο μητροπολίτης Ηλείας, Αντώνιος, μάλιστα, αφού έγραψε ένα άρθρο την 25/3/1944 σε τοπική εφημερίδα του Πύργου καλώντας τους Ηλείους σε επανάσταση, παράτησε τη μητρόπολη, πήγε στην Αρχαία Ολυμπία (όπου παρακολούθησε παρέλαση του ΕΛΑΣ) και ακολούθησε το Βελουχιώτη και τον ΕΛΑΣ στο βουνό. Τον "ξηλώσαν" το 1945.

- Δεν ξέρω τί "μέρος του λόγου" είναι ο συγκεκριμένος.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:16 π.μ.

Γελάμε μαζι σας ,πραγματικά Συνεχίστε...

Πείτε ομως και τιποτα συγκεκριμένο να εντυπωσιάσετε

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:07 π.μ.

Σας πονάει και σας τσούζει
.Ασε που μπερδέψατε τα ποστ ..Ειστε αστειοι ρε

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:26 π.μ.

Οι επιθέσεις και οι προβοκάτσιες Συριζαίων κατά του ΚΚΕ θυμίζουν όλο και περισσότερο τους Κουτσόγιωργες και τους Κουρήδες τη δεκαετία του '80 αλλά και τους εκσυγχρονιστές της δεκαετίας του '90 (από αυτούς τους κλέφτες και λαμόγια άλλωστε προέρχονται οι περισσότεροι Συριζαίοι). Η αντιγραφή του ΠΑΣΟΚ επεκτείνεται ταχύτητα από το ΣΥΡΙΖΑ, και είναι εύλογο, διότι η δεξιά στροφή είναι ολοφάνερη προτού ακόμη κυβερνήσουν (σκέψου τί έχει να γίνει μετά), και προκειμένου να φανατίσουν τα μέλη τους απέναντι στο ΚΚΕ που επιβεβαιώνεται καθημερινά για να υψώσουν τείχη μεταξύ, όχι των δύο πολιτικών χώρων, αλλά μεταξύ των φίλων και ψηφοφόρων τους και να "μαντρώσουν" τους οπαδούς τους, δεν θα διστάσουν να κάνουν πολύ χειρότερα. Κλασσικά παραδείγματα οι δύο ανώνυμοι σχολιαστές @1:39, @3:06, ιδίως ο πρώτος που " τους ξέρει για πάνω από 50 χρόνια" (ωραίο αυτό!). Είναι το τελευταίο "φρούτο" που κυκλοφορεί από προβοκάτορες, ασφαλητάκια, κυβερνητικά φερέφωνα και λοιπούς κάφρους, οι οποίοι δηλώνουν ότι δήθεν υπήρξαν (κάποτε) μέλη του ΚΚΕ και όσα λένε τα "ξέρουν από μέσα" ούτως ώστε να παριστάνουν τους γνώστες της εσωτερικής κατάστασης και να αποκτούν αξιοπιστία και ακροατήριο. Ο δε δεύτερος σχολιάζει σε διάφορα φασιστομπλογκ με διακριτό ψευδώνυμο και νομίζει ότι και εδώ μέσα είναι το ίδιο. Μιλάμε ότι ο αντικομμουνισμός τους θυμίζει, εάν όχι Μανιαδάκη, τουλάχιστον το μεταπολιτευτικό κράτος του Λάσκαρη και του Δροσογιάννη.

Φάντασμα
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:06 μ.μ.

Δεν είναι μεμπτό ότι ένας υψηλόβαθμος κληρικό (δεσπότης) παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΚΚΕ.
Όσο δεν είναι μεμπτό αν ο Τσίπρας μίλησε με το Πρόεδρο του ΣΕΒ.

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει και στα δύο φαινόμενα να κρίνεις με τα ίδια μέτρα και σταθμά.
Αν λοιπόν το ΚΚΕ φανατικά ξέχεσε τον Τσίπρα γιατί συνάντησε τον Δασκαλόπουλο, τότε να περιμένει το ίδιο φανατικό ξεχέσιμο όταν "κομμουνιστές" κάνουν παρέα με Δεσποτάδες.

Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε σύντροφοι!

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:31 μ.μ.

ιδού και η απόδειξη http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=402847

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:02 μ.μ.

@11.26
Πόσες ανοησίες μπορούν να χωρέσουν σε μια μόνο πρόταση; Άπειρες. Αυτό προσπάθησες και κατόρθωσες να πετύχεις με την κορυφαία πρότασή σου :
"Οι επιθέσεις και οι προβοκάτσιες Συριζαίων κατά του ΚΚΕ θυμίζουν όλο και περισσότερο τους Κουτσόγιωργες και τους Κουρήδες τη δεκαετία του '80 αλλά και τους εκσυγχρονιστές της δεκαετίας του '90 (από αυτούς τους κλέφτες και λαμόγια άλλωστε προέρχονται οι περισσότεροι Συριζαίοι)."
Φαίνεται ότι το κόμμα έχει πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική και με τις ανοησίες του προσπαθεί να συγκρατήσει και τους τελευταίους εναπομείναντες.
Δυστυχώς,"το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη"

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:42 μ.μ.

αλλο ειναι να συναντιεσαι με τον προεδρο του ΣΕΒ για να παρης το ΟΚ για την θεση του ΧΑΛΙΦΗ και αλλο πραγμα να κανη επισκεψη ενας μητροπολιτης για τους δικους του λογους σε μια συγκεντρωση του ΚΚΕ. ουτε αυτος εγινε κομμουνιστης ουτε το κομμα του ζητησε να μεσολαβηση για να γινη διαχειρη στης του καπιταλισμου.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:23 μ.μ.

@4.02
Ο αντικομμουνισμός και η επίθεση ενάντια στο κκε, σας έχει γίνει δευτέρα φύση. Και εσείς όλοι απολακείστε και "αριστεροί". Δηλαδή τι παρπάνω λένε οι δεξιοί!. Οσο θα γίνόσαστε τα φερέφωνα της αστικής τάξης, όσο θα στρίβετε το τιμόνι όλο και πιο δεξιά, τόσο θα μεγαλώνει και η επίθεσή σας στο κκε! Εχετε δώσει τέτοιες δεσμεύσεις στα "καλά μονοπώλια", στον "καλό Ομπάμα", στον "καλό ΣΕΒ", στη "καλή ΕΕ", που πρέπει επειγόντως να ντοπάρετε τον κόσμο σας με αντικομμουνισμό, γιατί σε λίγο θα ασκείτε την ίδια και χειρότερη πολιτική, μόνο που εσείς δεν θα έχετε τον πολιτικό χρόνο για να ξεγελάσετε τον κόσμο σας για πολύ. Σε λίγο, πολύ λίγο, θα αναμασάτε τα ίδια επιχειρήματα του Γκέμπελς, θα παίρνετε γραμμή από τα ίδια κέντρα της "καλής ΕΕ" στα αντικομμουνιστικά επιχειρήματα, (πλήθος τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα που τα έχετε συνυπογράψει), σε σημείο που ο "αυριανισμός" να φαίνεται "κολλέγιο" μπροστά σας. Και εις ανώτερα! Ο κατήφορός σας δεν έχει πάτο, και ιστορικά πάντα έτσι γίνεται με τα "αριστερά δεκανίκια του καπιταλισμού". Αλλιώς δεν θα του χρησιμεύατε σε τίποτα. Το κκε θα συνεχίσει τον αγώνα του κόντρα σε όλα τα δεκανίκια. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, σε κάθε μέτωπο που παλεύουν οι εργαζόμενοι. Εσείς με ένα εντυπωσιακό 27% είστε απόντες και παντού, κυριολεκτικά παντού, συντάσεστε με όλους τους άλλους ενάντια στο κκε. Τόσο πολύ "αριστεροί". Και στις τοπικές εκλογές, μην ξεχάσετε ξανά, να συμμαχήσετε με όλους, ακόμα και με το ΛΑΟΣ, ενάντια στο κκε, όπως κάνατε στην Ικαρία!

Γιακουμής Τσατραφίλιας
26 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:04 μ.μ.

1. Ανώνυμε 9:23μμ

Αυτά που γράφεις δε λένε τίποτα. Είναι οι προφητείες σου. Αδιάφορες γηπεδικές φανατίλες.

Αλλά εκεί που σου κατεβάζω τα βρακιά είναι για την καραμέλα περί συνεργασίας ΣΥΝ-ΛΑΟΣ κατά του ΚΚΕ στην Ικαρία.
Μήπως θυμάσαι το 2002 την συνεργασία ΚΚΕ-ΝΔ στην Καρδίτσα για τον Δήμο???? Εεεεε??

Πω,πω,πω, τι ξεβράκωμα ήταν αυτό?

2. Μπαλτσαβία, όσο ο Τσίπρας πήγε ΣΕΒ για να πάρει υποστήριξη, τόσο και το ΚΚΕ γλύφει τον Δεσπότη για να πάρει ψήφους από θεούσες σαν την Κανέλλη ένα πράμα.
Βλέπεις, η επιχειρηματολογία του ΚΚΕ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται "επιλεκτικά". "Κόβει" και από τις δύο πλευρές....
Στο ξανάπα: Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε σύντροφοι!!!

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:09 π.μ.

Χα χα ναι μωρε τι ειναι ενας βιομήχανος μπροστά σε ενα ξέμπαρκο παπα Μια οικογένειά είμαστε..Ετσι και αλλιως τοσοι βιομήχανοι πάλεψαν με την εργατική ταξη,οχι σαν κατι παπάδες που πήραν τα βουνα
Ταξικό κριτήριο οχι παίξε γέλασε

Φαντασμα σύντροφο να πεις την θεια σου και την γειτόνισσα σου

αντικομμουνιστής
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:19 π.μ.

Παίζει το κασετοφωνάκι του Περισσού..."αντικομμουνισμός", "αριστερά δεκανίκια"...καλά δε βαρεθήκατε ρε γραφειοκράτες? Τόσα χρόνια κάνετε στο σύστημα το ήσυχο σκυλάκι της αυλής του και μιλάτε κι από πάνω; Ρε σεις ακόμη και το δημιούργημα του Κύρκου πιο επαναστατικό βγήκε από εσάς!! Ο ΣΥΝ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να διακινδυνεύσει να φύγει μ' ελικόπτερο βράδυ όπως στην Αργεντινή.
Εσείς ρε κακομοίρηδες ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; Μας μιλάτε για την επανάσταση που ΘΑ γινόταν ΑΝ δεν είχατε παραδώσει τα όπλα πριν 70 χρόνια; Πάει, πέρασε αυτό.
ΣΗΜΕΡΑ έχετε κανένα ρόλο ή σας έχουμε για τα κομμουνιστικά κάλαντα;

Α να χαθείτε ρε, που γλύφατε σα παγωτό το ΠΑΣΟΚ σε εποχή που δεν είχατε κανένα λόγο και σήμερα που πεινάει ο κόσμος μου παριστάνετε τους...εξεγερμένους!!! Και να ήσασταν "εξεγερμένοι" να πω πάει στο διάολο, αλλά εσείς εξεγείρεστε μόνο στο Ριζοσπάστη, παντού αλλού ψηφίζετε με τους Πασόκους για αναστολή κινητοποιήσεων!! Τουλάχιστον οι μισοί αναρχικοί είναι στην φυλακή γιατί προσπαθούν (με άκυρο έστω τρόπο) αυτό που λένε. Εσάς σας έχουν φάει οι αράχνες στα τοπικά γραφεία και ψάχνετε καμιά off shore να πουλήσετε συχνότητες που δεν σας ανήκουν μπας και τη σκαπουλάρετε οικονομικά και φέτος.
ΤΟΣΟ "κομμουνιστές"!!!

Αλλά δεν παραπονιέμαι. Τόσο κομμουνιστικά κάλαντα είχα χρόνια ν' ακούσω, με προσφορά την καταγγελία της αριστερής κυβέρνησης!!
http://www.youtube.com/watch?v=vaTl72VDgW4
Ωπα, ώπα, ώπα....επανάσταση ρε σου λέω!!!

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:41 π.μ.

@9.23
Μπράβο σύντροφε. Ούτε ο σ.Μαΐλης δε θα τα έγραφε τόσο καλά. Μια εθελοντική θέση στο Ριζοσπάστη σε περιμένει!

ΥΓ. Αυτό με την Ικαρία πρέπει να το λέμε παντού. Εξαιτίας αυτής της άθλιας συνεργασίας, σταμάτησε ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:25 μ.μ.

Ωραιος αναρχικός με ονομα αντικομουνιστής.. Ασε"ρε φιλε...Εχεις εσυ σχεση με την αναρχία οσο εγω ξερω να οδηγώ διαστημόπλοιο

aeras kopanistos

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:46 μ.μ.

η συναντησης του τσιπρα με τον ΣΕΒ και τα ταξιδια στα ιδρυματα του καπιταλισμου σε ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ειναι ξεκαθαρα διαπιστευτηρια για να αναλαβη διαχειρηστης του καπιταλισμου. το ΚΚΕ το απεδειξε οτι δεν ψαχνη τετοιο ρολο τον μαη του 2012

Φάντασμα
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:49 μ.μ.

@ Ανώνυμο 2:09

Μήπως ξέρεις ποιός είπε:
"Ο κύριος εχθρός του κομμουνισμού είναι ο χριστιανικός κλήρος"

Να σε βοηθήσω λίγο. Το μικρό του είναι Βλαδίμηρος.....

Υ.Γ.:
Καλά λες. Δεν σε ξαναλέω "σύντροφο".
Δεν είσαι άλλωστε αφού έχεις μπλέξει τον κομμουνισμό με το παπαδαριό.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:38 μ.μ.

Την εποχη του Λενιν οι παπάδες εκαναν την δουλεία των ΜΜΕ ,και ηταν φορέας του ιδεαλισμού Κατα τα αλλα έχουμε πολλα παραδείγματα της συννχρονης ιστοριας μας και Θα έπρεπε να αποφύγεις να μιλάς σαν δογματικός ιερέας,,, αλλα να σκέφτεσαι(προσπαθήσετε το ) και να ψάχνεις περισοτερο για να μην πονάνε τα μυαλά αυτων σε που διαβάζουν ,μονο και μονο για να δικαιολογήσεις το ΠΑΣΟΚ τρου μέλλοντος μας...
http://www.youtube.com/watch?v=pQrikNzggo4 Μάσα καμία τσίχλα
τωρα

Φάντασμα
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:12 μ.μ.

Ανώνυμε 2:38 Δεν είναι τυχαία η αγάπη σου στο κλήρο. Είσαι θεός!

Την εποχή του Λενιν λες (δηλ. το 1917 ας πούμε) οι παπάδες έκαναν τη δουλειά των ...... ΜΜΕ!!!
ΜΜΕ? Το 1917?!?!?

Τότε λες ήταν (οι παπάδες) φορείς του ιδεαλισμού και σήμερα μεγάλε τι είναι? Φορείς του ....υλισμού μήπως?

Αλλά αυτά παθαίνει κανείς όταν ανήκει σε "κομμουνιστικό" κατ' όνομα κόμμα με καθοδηγήτρια την Λιάνα Καμένη.... Αυτή την ένθερμη "συντρόφισα" που λατρεύει ....Χριστόδουλο και στρατόκαυλο Φράγκο Φραγκούλη....

Άσε δε που στην προσπάθεια σου να πεις κάτι, μπλέκεις τον απλό παπά με τον μητροπολίτη της Κω!
Γνωστή άλλωστε η τακτική και άκρως παπαδίστικη.
Λέγεται "Βαφτίζω το κρέας - ψάρι" και είναι εφεύρεση του Καλογερων που πλέον ακολουθεί ξεδιάντροπα και η φράξια των ΚΚΕδων.


Υ.Γ.: Η κουραδομαγκιές ("μάσα τσίχλα", "προσπάθησε να σκέφετεσαι", κλπ) στα ζόρια να απαντήσεις δεν βοηθάνε. Απλά ξεφτιλιζεστε ακόμα περισσότερο "σύντροφοι".........

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:11 μ.μ.

@Γιακουμη Τσατραφίλια
Δες τώρα πως στρώνετε εσείς! 18/11/2013 Εργατ.κέντρο Ιωαννίνων (ΠΑΣΚΕ- ΑΠ) στις εκλογές συνδικάτου οικοδόμων ζήτησε παρουσία ΜΑΤ και εισαγγελέα στη Γ.Σ. του Ε.Κ αρχές Δεκέμβρη.
Η ΟΙΥΕ (ΑΠ - ΠΑΣΚΕ) συμφώνησε για του Καρφούρ Μαρινόπουλος με τους εργοδότες μείωση μισθών 7%, πέρα απο την κλαδική μείωση που συμφώνησε το 2012, άλλο ένα 6,7%. Το εργοδοτικό κλαδικό ΠΑΣΥΕ, με γραμμένους όλα τα διεθυντικά στελέχη των Σ. Μάρκετς, στηρίζει η ΑΠ, δίνοντάς της στα συνέδρια δεκάδες αντιπροσώπους.
41ο Συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ. (ΠΑΣΛΕ-ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) απέκλεισαν 21 σωματεία (100 αντιπροσώπους) γιατί έδωσαν ψήφο σε συμβασιούχους.
Απεργία 6ης Νοέμβρη: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ) Δεν έβγαλαν ούτε ανακοίνωση. ΚΛΑΔΙΚΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ (Πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) Ούτε ανακοίνωση.
ΜΙΝΕΡΒΑ (Πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) Απεργία μόνο το ΔΣ. ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ Οι δυνάμεις τος Ομοσπονδίας σε κανένα χώρο δεν 'εβγαλαν ούτε ανακοίνωση, στάλθηκε μόνο ένα ΦΑΧ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ (ΠΑΣΚΕ-ΑΠ) Επαιρναν τηλ. για να σπάσουν την απεργία. Ζητούσαν με μαιλ τα ονόματα των απεργών.
ΦΑΓΕ Απεργοσπάστες, ΚΑΝΑΚΙ Απεργοσπάστες, ΕΛΜΠΙΣΚΟ Απεργοσπάστες. ΑΤΤΙΚΑ Απεργοσπάστες. ΙΟΝ Απεργοσπάστες Πρωτοστατούσαν στελέχη της ΑΠ στην απργοσπσία. ΠΑΣΕΝΤ(Ναυτιλιακοί υπάλληλοι) (ΑΠ-ΠΑΣΚΕ) Απεργοσπάστες.
ΑΛΥΣΙΔΕΣ Σ.ΜΑΡΚΕΤ η πλειοψηφία είνα ΑΠ, απεργοσπάστες, ακόμη και τα κεντρικά στελέχη της Ομοσπονδίας, μέλη της ΑΠ.
Γι αυτό στις 6 Νοέμβρη δεν κάνατε ούτε καν συγκέντρωση, με την δικαιολογία ότι έβρεχε! Κι αν δεν σου φτάνουν αυτά, μπορώ να συνεχίσω. Ατέλειωτος ο κατάλογος του κατήφορού σας. Μπορώ να συνεχίσω για τα έργα σας στο Πέραμα, στο Πειραιά κ.λ.π.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:42 μ.μ.

Εγω ειμαι θεος..? Εσυ πιστεύεις στους εξωγήινους ,,

,εξαντλείς την αγωνιστικότητα(λες....) σου (ψήφους κατα κανόνα) και σε τιποτα ευκολα ( παπάδες στην περίπτωση μας) και τελος παντων οσο μακρια γίνεται απο το ποιος θα εχει την οικονομική εξουσία εκει αρχίζει η κλαψα και τα μισόλογα τους μη κρατικούς καπιταλισμούς του Δραγασακη,,Τρέχα γύρευε ,,και στο τελος εκλογες
Ολα.
Αυτα και αλλλα,μην επαναλαμβανόμαστε ειναι δεσμεύσεις του κόμματος σου ,οχι αλλα λογια ,οπως εδω καλη ωρα,που κρύβεσαι πισω απο την περιπτωσιολογία ΄Που ακομα και εκει χωμένος με τα τσαρούχια εισαι ..
""Αντιγραφείς"" τον Παπαδημουλη..που ολο καταγγέλλει ,σου φταίει η Κανελη...και κατι τετοια λαιφ σταιλ. των μεσημέριαναδικων .

ο Ιδιος

Παρε βολτα τις μονες να μοιράσει φυλλάδια Να αντισταθείς στο κεφάλαιο

κλείνεις με το μην ξευτιλίζεστε,,γιατι εχεις αγωνια και τροπους........

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:59 μ.μ.

αντικομμουνιστη. τα αιτια της ηττας πριν 70 χρονια θα τα βρης στην θεωρια τον σταδιων και στην αριστερα που ειναι ετοιμη να διαχειρηστη το καπιταλισμο. με την κριτικη που κανεις στο ΚΚΕ για την δεκατια του 80 ειμαστε συμφωνη εχεις απολυτο δικιο. απλα εχοντας βγαλη διδαγματα απο την ιστορια καταργη σαμε απο το προγραμμα τα σταδια και δεν κανουμε ξανα τα ιδια λαθη με το νεο ΠΑΣΟΚ που γεννηθηκε. αλλωστε το παραδειγμα της ΧΙΛΗΣ το 1973 και της κυπρου προσφατα με το ΑΚΕΛ ειναι ξεκαθαρα για το που οδηγουν οι αριστερες κυβερνησης

Φίνος Φιλμ
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:50 μ.μ.

Ευτυχώς που βγάλατε τα διδάγματα (σας πήρε 90 χρόνια...) και καταλάβατε την αλήθεια.

Και τώρα ευθεία ανατροπή του Καπιταλισμού χωρίς στάδια από το ΚΚΕ.
ΚΚΕ το μόνο κόμμα που θα πετύχει εκεί που εκατομμύρια πραγματικοί κομμουνιστές απέτυχαν
Έρχεται σύντομα στις οθόνες σας!!

Πρωταγωνιστούν:
Βασίλης Αυλωνίτης (στο ρόλο του Κουτσούμπα)
Ρένα Βλαχοπούλου (στο ρόλο της μόνιμα εκνευρισμένης Κανέλλη)
Βασιλειάδου (στο ρόλο της Παπαρήγα)
Καλογήρου (με παχύ μουστάκι, στο ρόλο του φαντάσματος του Πατερούλη)

και guest star αυτό που όλοι περιμάναμε: Ο TRASH σε ρόλο φάντομ-ντακ!!!!

Η επιτυχία είναι σίγουρη!

Υ.Γ.:
To παράδειγμα της Χιλής τι το αποτυχημένο είχε;

Φάντασμα
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:47 μ.μ.

Ανώνυμε - TRASH 27 Δεκεμβρίου 2013 - 5:42 μ.μ.

To KKΕ δηλαδή μεγάλε που ακριβώς εξαντλεί την ανταγωνιστικότητά του?
Στις λιτανείες ανάμεσα Ομόνοια - Σύνταγμα?
Στις παραστάσεις διαμαρτυρίας?
Μοιράζοντας φυλλάδια έξω από τα ΣούπερΜάρκετ?

ΠΟΙΑ απεργία το ΚΚΕ την άφησε να γίνει διαρκείας? Για πες ΜΙΑ??
Και μας λες ότι θα ανατρέψεις τον Καπιταλισμό? Με τι? Με 48ωρες?
Ή μήπως όπως στη Χαλυβουργική με τις αγκαλίτσες ΠΑΜΕ-Σιφονιού-Κασιδιάρη? (Να σου θυμίσω το βίντεο?)
Πως σκοπεύεις να ανατρέψεις τον Καπιταλισμό τώρα που δήθεν ανακάλυψες ότι τα "στάδια" στα οποία ορκιζόσουν εδώ και 90 χρόνια είναι "οπορτουνισμός"??

Έχετε σαπίσει εδώ και πολλά χρόνια και το μόνο που κάνετε είναι επαναστατική γυμναστική και πούλημα μαξιμαλιστικών φούμαρων ΜΠΑΣ και κατορθώσετε να ξεγελάσετε κανένα παιδάκι και έτσι να αναπαράγετε την γραφειοκρατία σας. Αλλιώς πως θα εξασφαλίσουν το μισθό τους κάτι πραγματικά απολειφάδια της Αριστεράς τύπου Μαίλη, Πρωτούλη κλπ. Και κάτι μόνιμα υπαλληλάκια του ΚΚΕ όπως ο Παφίλης, πως αλλιώς θα συντηρήσουν το ΙΧ με τα 3700 κυβικά που αγόρασε το 2010....
(http://pothen.hellenicparliament.gr/PAFILIS_ATHANASIOS/index.html#/10-11/zoomed)

Πολιτικά και κοινωνικά είστε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

Κατορθώνετε να εγκλωβίζετε ένα κομμάτι ακόμα υποστηρικτών (που όλο και θα μικραίνει) στρατολογώντας πιτσιρίκια που δεν έχουν ιδέα ούτε των βασικών αρχών του Μ-Λ. Και για να τα φανατίσετε πρέπει να βρείτε αντίπαλο και το βρήκατε στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΚ θεμιτό.
Αλλά μη πουλάτε Επανάσταση και Λενινισμό, εσείς που εκφράζεται ότι πιο συντηρητικό έχει αυτή η κοινωνία.

Δημοσθένης Λιακόπουλος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:21 μ.μ.

@Ανώνυμος 5.11 και τους υπόλοιπους φίλους του ΚΚΕ. Φίλοι μου, μην κουράζεστε άδικα. Αποφάσισα να μιλήσω. Δεν πάει άλλο

Δυστυχώς, κόντρα στο συμφέρον μου (σχεδίαζα να το εκδώσω) αναγκάζομαι να αποκαλύψω όλη την αλήθεια στους Έλληνες σε ό,τι αφορά τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Και αυτό το κάνω επειδή βλέπω με πόνο ψυχής τους φίλους του ΚΚΕ να είναι τόσο κοντά στην απόλυτη αλήθεια. Και όχι μόνο να μην μπορούν τόσο κοντά που έχουν φτάσει να διαβάσουν τα κρυφά μηνύματα , αλλά δέχονται ταυτόχρονα και το χλευασμό των άλλων, των «έξυπνων», των «πονηρών», που μόνο να κοροϊδεύουν ξέρουν.
Αλλά έτσι είναι. Όταν ο Γαλιλαίος έλεγε ότι η Γη είναι στρογγυλή τον απείλησαν με κάψιμο. Όταν εγώ μιλούσα στην τηλεόραση όλοι με έλεγαν τρελό. Τώρα μιλάει κανένας; Μούγκα.
Επειδή, λοιπόν, στο πρόσωπο των φίλων του ΚΚΕ βλέπω τον εαυτό μου στα πρώτα του βήματα, σε ένδειξη συμπαράστασης, συναδελφικής αλληλεγγύης και κόντρα, επαναλαμβάνω στα συμφέροντά μου, αποφασίζω να πω την απόλυτη αλήθεια.

Φίλοι μου, δεν υπάρχει απλώς σχέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, του οποίου τα στελέχη έχουν μπει στα σώματα των παλιών αριστερών του παλιού ΣΥΡΙΖΑ , τα έχουν καταλάβει και συνεχίζουν αθέατοι τη ζωή τους. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ ( πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που κι αυτές εξηγούνται όπως θα δείτε παρακάτω ) έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης; Δε νομίζω!
Μόνο ο Πάγκαλος και ο Βενιζέλος δεν μπήκαν σε σώμα κάποιου γιατί πολύ απλά δε χώραγαν! ( Αν ήταν βέβαια πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να δουν ότι υπήρχε ο Τσουκαλάς και τουλάχιστον ο ένας από τους δύο θα μπορούσε να βολευτεί)
Η μοναδική περίπτωση που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι αυτή του Απόστολου Κακλαμάνη που αποφάσισε να μείνει στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί άραγε; Ακόμη κι εγώ δε μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως οι φίλοι μου του ΚΚΕ μπορέσουν στο μέλλον

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:39 μ.μ.

Όπως είπε κι ένας σχολιαστής παραπάνω, όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε σύντροφοι! Θα πείτε το δεσπότη Παναγιώτη!!

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:22 μ.μ.

δεν εχουμε καμμια αντιρηση ετσι ακριβως οπως στρωσαμε θελουμε να κοιμηθουμε δεν εχουμε μετανοιωση για τιποτα. οσο για την ΧΙΛΗ απο οτι θυμαμαι ανετρεψαν τον αλιεντε και τον σκοτωσαν

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:07 μ.μ.

Μια σωστη κουβέντα στα σχολια σου δεν εχεις καταφέρει να πεις πει΅ς ...Τοσες βλακείες μαζεμένες σιγαυρα θα δουμε τον δεσπότη Παναγιώτη,, αξίζουν να μπουν αρχείο ..Καλα που στέκονται ποιο πανω να τις διαβάζει ο κοσμος..\
Να δει οτι προσπαθώντας να μπερδέψετε την ιστορια αυτη που "λέγεται "συζήτηση"
μπερδεψατε τα μπούτια σας τελικα
ποιοι ειναι οι πασοκοι τι ειναι η διαλεκτική τα σταδια που ξεπεράστηκαν απο την ιστορία και δεν ξερεις ποτε,,( γιυτο βαζεις δεκαετίες),, το επαναστατικό υποκείμενο ,ατέλειωτες απεργίες διαρκείας που πολεμάει το κκε .. Φοβάμαι να σου πω για τους ναυτεργατες (τονσυριζαιο Νταλακογιωργο με την ευκερια) μην ζαλιστεις απο την θάλασσα
Μας έπιασες και τον Λενιν προηγούμενος ,εντάξει ξέρεις το ονομα του ..Μπράβο
Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι γιατι κρύβεις οτι εισαι συριζαιος,,Αρχίζω να πιστεύω πως εισαι
πραγματικός ΠΑΣΟΚΟΣ΅και προσπαθείς να γελοιοποιήσει τον συριζα
Εχεις καταφέρει και κατι
Για τον Μπογιοπουλο πες τωρα ειναι ο ωρα του και μετα..Την βαρκιζα και την Βουλη που την φύλαγαν απο εσένα..



αλλα εκει πουΤα σπαει το το φαντασμα είναι για το 1917 που..αναρωτήθηκε αν υπηρχαν ΜΜΕ ...Μυαλό να μην πω

αντιρρησίας
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:49 π.μ.

"Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις."

Αφιερωμένο και στους μεν και στους δε (και στον εαυτό μου)

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:58 π.μ.

@Φάντασμα
Εσύ που ζητάς και απεργίες διαρκείας, πόσες απεργίες 24ωρες έχεις κάνει? Απεργίες κανονικές, ούτε ασθένεια να δηλώνεις, ούτε μεροκάμματο να παίρνεις! Στην τελευταία απεργία ήσασταν απο παντού απόντες, ούτε καν σθγκντρωση δεν κάνατε, και εγκαλείς το κκε, που είναι μέρα-νύχτα σους δρόμους? Στην αρχή είχατε την καραμέλα, ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να χάνουν μεροκάμματα, μετά όταν είδατε ότι ο κόσμος στους χωρους δουλειάς σας έπαιρνε χαμπάρι, το γυρίσατε στις απεργίες διαρκείας! Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδεύετε? Πιά απεργίας διαρκείας? Οπως στη ΜΙΝΕΡΒΑ που προτείνατε να απεργήει μόνο το ΔΣ ή όπως τους υπόλοιπους χώρους που όλα τα συνδικαλιστικά σας στελέχη ήταν απεργοσπάστες? Ετσι γίνονται οι απεργίες διαρκείας? Εχεις σκεφτεί, πόσο πίσω και τι ηττοπάθεια θα σπείρει μία αποτυχημένη απεργία διαρκείας? Μαζί σου αυ αυτλη την μορφή αγώνα, όμως να την αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τους οποίους θα πρέπει να έχεις προετοιμάσει και διαπαιδαγωγήσει με άλλες απεργίες, 24ωρες, 48ωρες, και όχι να τους μαθαίνεις τι είναι απεργοσπασία. Μέχρι στιγμής στην απεργοσπασία ειδικεύεστε! Αφήστε λοιπόν τα πυροτεχνήματα!
Μ΄αρέσει που μιλάς για μαρξισμό- λενινισμό! Ανοιξε λίγο τον Μάρξ και τον Λένιν , για να δείς τι ακριβώς λένε για τον οπορτουνισμό! Τα είπανε πριν 100 χρόνια και όμως είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα. Διάβασε τι ακριβώς έγραφαν για κάτι οπορτουνιστές του καιρού τους, που και τότε ζήταγαν απεργίες διαρκείας, και το τι ζημιά έκαναν στο τότε εργατικό κίνημα, πώς τους αποκαλούσαν! Εχθρούς της εργατικής τάξης, τυχοδιώκτες που έπρεπε να ξεσκεπαστούν γιατί αποσπούσαν με κούφια λόγια τους εργάτες απο την επαναστατική διαπαιδαγώγηση,"προδότες" των εργατών γιατί τους οδηγούσαν σε ήττα υπέρ της αστικής τάξης. Ο Λένιν δε, κήρυσσε τον οπορτουνισμό τον πιο "ύπουλο" και "χυδαίο" αντίπαλο της εργ. τάξης, γιατί δρούσε από τα μέσα και με αριστερά συνθήματα! Αφήστε λοιπόν να μας μιλάτε για μ-λ, εσείς που τον έχετε αποκηρύξει πλήρως, εδώ και πολλά χρόνια!

Φάντασμα
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:38 μ.μ.

@ Ανώνυμο 8:58

1. Το πόσες και ποιές απεργίες έχω κάνει εγώ δεν το ξέρεις όπως και εγώ δεν ξέρω αν εσύ έχεις κάνει ποτέ απεργίες. Το να λέει ο καθένας ότι θέλει για τον ευατό του είναι το πιο έυκολο.
Σίγουρα όμως έχω πολλά χρόνια να κάνω "περιφορά εικόνων" από την Ομόνοια στο Σύνταγμα και πίσω.

2. Ισχύει λοιπον όπως λες σωστά, ότι μια απεργία διαρκείας θέλει προετοιμασία και διαπαιδαγώγηση των εργαζομένων.
Και για κάνε λοιπον τον αναλογισμό σου:
ΤΙ έχετε ακριβώς ΠΕΤΥΧΕΙ τόσα χρόνια σε αυτήν την κατέυθυνση. Ποια διαπαιδαγώγηση έχετε κάνει? ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν πείθετε ΚΑΝΕΝΑΝ γιατί είστε ο ορισμός της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και του εργατοπατερισμού (μαζί με το ΠΑΣΟΚ βέβαια).
Η καραμέλλα γνωστή και γελοία:
Όσοι διαφωνούν με το ΚΚΕ είναι "απολειφάδια", ενώ όσοι δεν είναι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι και καλά Συριζαίοι Απεργοσπάστες.
Αναμασάτε τις ηλιθιότητες και τις διαστρεβλώσεις που δημοσιεύει ο Ριζοσπάστης, ο οποίος είναι ίσως το μοναδικό μέσο (μαζί με τα έντυπα της ΧΑ και το Στοχο) πού δεν αναπαράγει ΠΟΤΕ την αρχική είδηση αλλά μόνο την κριτική του ΚΚΕ πάνω στην είδηση.
Και θέλετε να σας ακολουθήσει ο κόσμος???
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!!

3. Πως να μη μιλάω για Μ-Λ? Αφού είσαι αδαής περί του θέματος. Νομίζεις ότι ο Μ-Λ είναι ότι έχει να κάνει με την καταγγελία του "οπορτουνισμού" και από και και πέρα ΑΓΝΟΙΑ.........
Αλλά τι να λέω. Τα λέτε μόνοι σας:
"Την εποχη του Λενιν οι παπάδες εκαναν την δουλεία των ΜΜΕ ,και ηταν φορέας του ιδεαλισμού"!!!!!, λέει ο ανώνυμος οπαδός του ΚΚΕ στις 27/12 2:38...!!!
Και ό ίδιος ανόητος επιμένει παραπάνω ότι το 1917 ο κλήρος έπαιζε το ρόλο του .....MEGA channel και ήταν φορέας του ιδεαλισμού, λες και σήμερα ο κλήρος άλλαξε και είναι φορέας του .....υλισμού!!!!!!!

Τόσο βαθιά Μαρξιστική ανάλυση είχα χρόνια να ακούσω από την εποχή του Τζουμάκα....

Αν ψάχνεις λοιπον για "ύπουλο" και "χυδαίο" αντίπαλο της εργατικής τάξης, κόιτα τη καθοδήγηση του σημερινού νεο-ΚΚΕ.

Στο 'πα αλλά δεν το κατάλαβες:
Έχετε σαπίσει εδώ και πολλά χρόνια και το μόνο που κάνετε είναι επαναστατική γυμναστική και πούλημα μαξιμαλιστικών φούμαρων ΜΠΑΣ και κατορθώσετε να ξεγελάσετε κανένα παιδάκι και έτσι να αναπαράγετε την ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ σας.
Εμφανίζεστε "σκληροί", ψάχνετε για αντιπάλους μέσα στην Αριστερά, μπας και κατορθώσετε να φανατίσετε και να συσπειρωθείτε.
Δεν πρόκειται! Δεν είστε αξιόπιστοι.

Δεν περιμένω να καταλάβεις. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.


Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:24 μ.μ.

δεν εχη να κερδιση τιποτα η εργατικη ταξη αν απλα αλλαξει μια κυβερνηση και ερθη ο συριζα και συνεχισουμε να ειμαστε στην Ε.Ε και τα μεσα παραγω γης βρισκονται στα χερια της αστικης ταξης. αυτο ειναι το ζητημα και εσεις ασχολεισται με το πως θα σωθη ο καπιταλισμος απο την κριση του

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:20 μ.μ.

ο ποιο υπουλος και χυδαιος αντιπαλος της εργατικης ταξης ειναι αυτος που λεει οτι με τα μεσα παραγωγης στους καπιταλιστες θα κανη σοσιαλισμο και θα λυση τα προβληματα του εργατη. ο ΛΕΝΙΝ παντως την αριστερη κυβερνηση κερενσκι την ανετρεψε. οποτε ψαξε να βρης αλλου τα σαπακια

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:40 μ.μ.





















κανω πως δεν καταλαβαίνω λέγεται αυτο που κανεις(προσπαθείς) φάντασμα και οι αλλοι
Απλα θελω να σου πω οτι η εκλησια σημερα δεν ειναι ο μοχλος που ηταν (και του ιδεαλισμού φυσικά φορεας ειναι και σήμερα).Απλα πράγματα ειναι,και υποτιμάς τον ευατο σου που δεν καταλαβαίνεις
Και τοτε αναρωτηθηκες στο σχολι σου εν υπηρχαν ΜΜΕ το 1917 ενω εγω σου εκανα εναν παραλληλισμό..Στην συνέχεια σου απάντησα με ενα σχολιο που κόπηκε οτι ναι εχαν ΜΜε απο τους εξωγήινους,,αφου δεν καταλαβαίνεις

Συνεχίζεις την μπουρδολογία ,μπλέκοντας και σχετικόπειοντας τα παντα στο μυαλο σου
Οσο ποιο μεγαλο κείμενο γραφεις τοσο χειρότερο για εσένα.....Ο γραπτός λογος ειναι ο μεγαλύτερος ρουφιάνος για ολους μας
Οταν λες την γνωμη σου απλα λες την γνωμη σου ,δεν σημενει οτι ειναι έτσι, αυτος ειναι και ο λογος που χρειάζεται μια σοβαρή έστω ένδειξη για να πείσει κατι που δεν το κανεις
Για διάβασε τι γραφεις ..Ξεπουλημενοι ξεπερασμένο....γιατι επειδή κινητοποιεί τον περισσότερο κοσμο,?,αλλο να διαφωνεί και αλλο να μην βλεπεις μπροστα σου
Δεν ξερουμε ποσες απεργίες εχεις κανει γνωρίζουμε ομως ποιες έχουν γινει που και απο ποιους...Κατάλαβες,?


,Εδω
Αυτο που προσπαθείτε, ειναι να κανετε μπάχαλο την συζήτηση για να κρύψετε την πολίτικη του συριζα η οποια ειναι πισω ακομα και απο τα Ζαππια του Σαμαρά...
Σου προτείνω να Αφήσεις τον μ/λ ήσυχο γιατι 9/10 φορες αφήνεις λαικη παλη απ εξω . .Και στο τελος εκλογες (τι εχετε καταφέρει κτλ.)
Μηπως θα ηταν καλύτερα να χρησιμοποιείς τον αναθεωρητισμο και τον ακαδημαϊκό μαρξισμό του συριζα.?
Τζουμακας, Που τον θυμήθηκες..ειχε μια συνέντευξη στο κοκκινο πρόσφατα,να κατάγγελλε το ΠΑΣΟΚ. Σου έρχεται κράτα αμυνα

κουσιατε ναζνταροβια


Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:47 μ.μ.

Οπου θελλει θα παει ο δεσποτας και σεβαστη η πιστη του.Δεν ειδα τον Κουτσουμπα η την Αλεκα να φιλαν σταυρο οντες δεδηλωμμενοι αθεοι.Αλλοι ομως?Και γιατι? Ξανθοπουλος.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:08 μ.μ.

http://4.bp.blogspot.com/-egPW5gN5iUo/Ur7IUdmTq-I/AAAAAAAADUo/aXWkMNBaa3s/s1600/ca0c696782b8a9d6549762b45eb09de0.jpg

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:22 μ.μ.

@ Φάντασμα
1.Εσείς θα ξεπεράσετε το παλιο ΠΑΣΟΚ και θα το αφήσετε και χιλιόμετρα πίσω από ότι φαίνεται, στη σπέκουλα και στη προσπάθεια να περάσετε την καραδεξιά πλέον πιλιτική σας με περιτύλιγμα "μ-λ". Τί σχέσει έχετε εσείς με μ-λ, που τον έχετε αποκηρύξει επίσημα εδώ και πολλά χρόνια? Δεν αποκηρύξατε την δικτατορία του προλεταριάτου, δηλ. την πολιτική κυριαρχία του προλεταριάτου? Δεν αποκηρύξατε τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό? Δεν αποκηρύξατε την επαναστατική ανατροπή και πάλη της εργ.τάξης? Δεν αποκηρύξατε τον κεντρικό σχεδιασμό? Δεν αποκηρύξατε την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων? Αυτά ειναι η καρδιά του μ-λ. Αποκηρύξατε τα σύμβολα. Δίνετε καθημερινά όρκους πίστης στην ΕΕ, στον Ομπάμα στο Ευρωπαικό και παγκόσμιο κεφάλαιο.
2. Εμείς τους αντιπάλους μας τους ξέρουμε. Είναι η αστική τάξη, είτε με δεξί είτε με αριστερό δεκανίκι, με όλα τα δεκανίκια της. Είναι το αμερικάνικο κεφάλαιο, είναι η ΕΕ, είναι το ΝΑΤΟ, είναι οι "υγιείς" και οι μη υγιείς καπιταλιστές, είναι όλα τα κολλέγια,τα BROOKINGS, τα ινστιτούτα LEVI (κολλητοί σας φίλοι εσχάτως)με χορηγούς τους FORD, τους Σόρος, είναι όλα τα ελληνοαμερικάνικα επιμελητηρια (αυτοί κι αν είναι κολλητοί σας), καλός σας φίλος ο ΣΕΒ. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας και αυτούς πολεμάμε και όλους όσους συντάσσονται με αυτούς. Μπορεί να καταφέρετε για λίγο να κρύψετε από τον πολύ κόσμο, ότι με όλους αυτούς συναλάσσεστε, με αυτούς συνομιλείτε και γι αυτούς ετοιμάζεστε να κάνετε κυβέρνηση. Με αυτούς έχετε τα σούρτα-φέρτα και για να υπηρετήσετε τα δικά τους συμφέροντα. Ομως γι αυτό υπάρχει το κκε, για να μπεί μπροστά, όταν τον κόσμο σας απογοητευμένο και ξανά εξαπατημένο θα τον στέλνετε σπίτι του. Και να είσαστε σίγουροι, ότι εμείς, θα τον κρατήσουμε όρθιο, σας αρέσει δεν σας αρέσει! Και όσο πιο πολύ θα έχετε χορηγούς τους ΦΟΡΝΤ και τους ΣΟΡΟΣ, όσο πιο πολλές θα είναι οι κωλοτούμπες σας, τόσο πιο αναγκαίος θα σας είναι ο αντικομμουνισμός. Ομως μαθημένα τα βουνά απ΄τα χιόνια.

Επώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:09 μ.μ.

Αυτό που συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους είναι πως πιστεύουν αυτό που θέλουν να πιστέψουν.
Έτσι και οι φίλοι του ΚΚΕ πιστεύουν ότι το κόμμα τους είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός που απειλεί το σύστημα.Και αυτό φαίνεται από το πάθος που κρύβουν τα σχόλιά τους. Πύρινα λόγια από άκαπνους ανθρώπους.
Έτσι είναι, λοιπόν, φίλοι του ΚΚΕ αν έτσι νομίζετε.Μην απορείτε, όμως, γιατί ο λαός σας γυρνά συνεχώς την πλάτη. Και μην το γυρίζετε στη βολική για σας θεωρία ότι ο λαός είναι βλάκας και ιδιοτελής. Όσο κι αν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι γύρω μας, σε καμία περίπτωση δεν είναι το 95.5% της κοινωνίας!

Φάντασμα
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:06 μ.μ.

@ Ανώνυμος 7:22

Στο ξανάπα. Δεν περιμένω να καταλάβεις.

Σε έχουν πείσει ότι ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν. Το σύμπαν του νεο-ΚΚΕ.

Νομίζετε ότι είστε στον Ιούλη του '17 στην Πετρούπολη, ότι ο καθένας σας είναι ένας Λένιν, ότι έχετε ξεπεράσει όλα τα στάδια, ότι δεν σας ενδιαφέρουν οι εκλογές και ότι τελικά το σύμπαν έχει συνωμοτήσει ώστε σε ελάχιστο χρόνο θα κάνετε την Επανάσταση στην Ελλάδα και θα ανατρέψετε τον Καπιταλισμό με μόνο όπλο τον ιδεοληπτικό σας "ηρωισμό". ΕΛΕΟΣ φίλε μου!

Νομίζετε ότι είστε υπό διωγμό (από ποιον?)
Κρίνετε τους πάντες και τα πάντα με τρόπο που θα ζήλευε ο Πάπας γιατί βέβαια ό,τι και να λέει το ΚΚΕ έχει το Αλάθητο (άσχετα άν μετά από την πάροδο δεκαετιών το Αλάθητο του ΚΚΕ πάντα αναθεωρείται από την επόμενη κομματική καθοδήγηση όπως συμβαίνει και τώρα).

Αν δεν νομίζατε ότι είστε κομμουνιστές, θα νομίζατε ότι είστε οι Σταυροφόροι.
Απλά για καθαρά ψυχολογικούς λόγους αρκείστε στον πρώτο ρόλο και όχι στον δεύτερο.
Διαλέξτε λοιπον όποιον ρόλο αυτοανακυρυσσόμενου "Ήρωα" σας κάνει να νιώθετε καλύτερα.

Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι όταν αντιληφθείτε την πραγματικότητα, τα ίδια ψυχαναλυτικά ζητήματα που σας κάνουν σήμερα να παίζετε τον "Ηρωα"΄, αύριο θα σας οδηγήσουν στην αγκαλία σχημάτων όπως η ΧΑ.

Και τότε πάλι αντίπαλοι θα είμαστε, αν αυτό σου λέει κάτι.



Υ.Γ.: Ειδικά η κατάληξη σου περί Σόρος ταιριάζει γάντι σε εξώφυλλο του "Στόχου". Σε λίγο θα μιλάς και για "Εβραιομασωνία".
Αρχίζεις μήπως να αντιλαμβάνεσαι πόσο δίκιο έχω??

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:41 μ.μ.

Ti na σου πω ρε άνθρωπε σταμάτα κανεις κακο στον εαυτο σου..Ουτε μια ένδειξη της προκοπής δεν μπορείς να πεις για να εχουν αξια αυτα που λες,,,, την γενικη σου αποψη επαναλαμβάνεις ,μηδεν..Τιποτα ρε φιλε ελεος
Εισαι άσχετος και κακοπροαίρετος .Βρε σαχλαμάρα ήρωας ειναι ο λαος ,ουτε τα μισά απο αυτα που λες εχουν σχεση με το ΚΚΕ ,σκετο κουτσομπολιό,..Κανεις δεν εχει τολμήσει να πει τέτοιες βλακεις δημόσια (μαζεμένες)
Τι σιωνιστές και κούμαρα το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο εκπροσωπεί ο Σορος και το σινάφι του
Αει παρατα μας μας έπρηξες

Επώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:53 μ.μ.

τα κολλέγια.....τα BROOKINGS....... τα ινστιτούτα LEVI..... η οικογένεια FORD.......ο Σόρος...........τα ελληνοαμερικάνικα επιμελητηρια......... ο ΣΕΒ.............ο Ομπάμα..........ο Σκλαβενίτης.........η Γιάννα Αγγελοπούλου.........η Ικαρία...........

Άναρθρες, ανερμάτιστες κραυγές ανθρώπων αφημένων στην τύχη τους από ένα κόμμα που έχει πάψει να παράγει πολιτική προ πολλού. Το μόνο που το κρατάει στη ζωή είναι η μεταλαμπάδευση του μίσους προς τους "αιρετικούς". Η Ιερά Εξέταση η οποία, νομίζοντας πως υπηρετεί το λόγο του Θεού, γίνεται όργανο του Διαβόλου

(Αφού η ανάρτηση αναφέρεται σε Δεσπότη ας μου επιτραπεί η μεταφορά αυτή)

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:30 π.μ.

μη νευριαζης αυτη ειναι η δουλεια τους και το αγχος τους να σωσουνε τον καπιταλισμο απο την κριση του και για να θωλονουν τα νερα επικαλουνται οτι θα σωσουν ταχα τον λαο. στην αγκαλια της χρυσης αυγης ο συριζα θα σπρωξη τον κοσμο οταν θα αρχιση να βλεπη της αυταπατες και τα φουμαρα να διαλυονται. για εμας τους κομμουνιστες μη φοβασαι φιλε ξερουμε με τη αντιπαλο εχουμε να κανουμε και εχουμε πληρη επιγνωση του αντιπαλου και τον δε κανικιον που τον στηριζουν

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:47 π.μ.

@επωνυμος
Ακαπνοι είσαστε εσείς, στο εαυτό σας να αναζητήσετε τους άκαπνους. Πήρατε ατις εκλογές 27%. Τι το κάνατε? Πήγε μπροστά το κίνημα ή πίσω? Πόσες φορές το κινητοποιήσατε σε απεργίες, σε συγκεντρώσεις? Περάσαν τόσα μέτρα και τσιμουδιά. Με 27% έπρεπε να κινείτε γή και νουρανό> Στο σπίτι του κραμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Οσο για τα υπόλοιπα τα κολλέγια του ινστιτούτα κ.λ.π. βλέπω ότι τα περνάς πολύ πρόχειρα. Επί όλων αυτών περιμένω απαντήσεις συγκεκριμένες και όχι άναρθρες κραυγές και αντικκε παραληρήματα! Αν μπορείς αντέκρουσέ τα με στοιχεία, διέψευσέ τα με στοιχεία. Αλλά δεν θα το κάνεις. Θα συνεχίσεις με ανοησία να μιλάς και να υπεκφεύγεις με ιερές εξετάσεις κ.λ.π. Αμα θέλεις να σου μεταφέρω και τις ομιλίες που κάνατε και τις κολακείες που εισπράξατε. Αλλωστε το συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής που συνδιοργανώσατε με τον LEVI πριν λίγο καιρό τα λέει όλα. Μάλλον τα είπατε όλα. Δηλώσατε πλήρη υποταγή στον καπιταλισμό.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:24 μ.μ.

Γιατι η κυρια Δουρου (με τα 9 ακίνητα)δεν άδειασε τους παλαιστινίους μετα την συνάντηση με τον Περες..? Τοτε που δεν συνέχισε την πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία,σε αντίθεση με τοΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:26 μ.μ.

@Φάντασμα
Ασε τα μεγάλα "επαναστατικά λόγια". Αυτά κράτα τα για τα LEVI'S. Aπαντήσεις σε αυτά που σου θέτω έχεις?Αντέκουσέ με με συγκεκριμένα στοιχεία αν μπορείς, που δεν μπορείς. Περιμένω απαντήσεις με στοιχεία. Ασε τους γενικούς αφορισμούς.

Επώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:01 μ.μ.

Το πόσο επαναστατικό κόμμα είναι το ΚΚΕ και πόσο απειλεί το αστικό κράτος φαίνεται από την κρατική επιχορήγηση, τους μισθούς και τις συντάξεις που παίρνουν οι βουλευτές του από το αστικό κράτος που προσπαθούν να καταλύσουν! Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;
Και οι άλλοι θα μου πεις δεν παίρνουν; Παίρνουν αλλά δεν καμώνονται και τους ασυμβίβαστους επαναστάτες που δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και νερό στο κρασί τους. Λίγο σεβασμό επιτέλους στην κοινή λογική!
Ο επαναστάτης, στην τελική, δε μιλάει. Πράττει! Και δεν κινείται εντός του νόμου, κινείται έξω από αυτόν και υφίσταται τις συνέπειες. Είναι ή δεν είναι έτσι;
Γι' αυτό, λέω, δεν αφήνετε τα μεγάλα λόγια και να κοιτάξετε τι μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να διασωθεί η κοινωνία μας;

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:36 μ.μ.

απαντησεις με στοιχεια συγκεκριμενα σου μιλαει ο ανθρωπος απλα δεν σε συμφερει να απαντησεις, ειναι τετοιες οι υποκλισεις στους καπιταλιστες που ειναι αδυνατο να δωσης σοβαρη απαντηση γι αυτο και το γυρνας στο τσαμικο. εδω ο κοσμος λοιμοκτωνη και εσεις ψαχνεται για υπουργικες καρεκλες

Φάντασμα
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:38 μ.μ.

@Ανώνυμος 4:26
Πες μου ποιός ακριβώς "ανώνυμος" από τους παραπάνω είσαι, να δω τα ερωτήματά σου, να σου απαντήσω.

@Ανώνυμος 10:41
Δεν νομίζω ότι στα έπρηξα εγώ αγαπητέ μου. Κάτι ψωνισμένοι άκαπνοι επαναστάτες που νομίχουν ότι είναι η μετενσάρκωση του Λένιν σαν και σας μας τα έχουν πρήξει, γιατί όπου βρουν θέμα που δεν εκθειάζει το ΚΚΕ αρχίζουν τα μπινελίκια (απολειφάδια, κλπ) και τα τρολλαρίσματα.
Θα μάθεις όμως σιγά-σιγά ωριμάζοντας ότι πρέπει ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ.

Απλά θυμώνεις γιατί σου δείχνω κατάματα το πρόσωπό σου στον καθρέπτη. ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ!

Ο "ήρωας" λαός, σου έχει γυρίσει την πλάτη εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια. Και στην έχει γυρίσει οριστικά.
Άρα:
ή
1. Ο λαός δεν μπορεί να αντιληφθεί το "μεγαλείο" της πολιτικής του νεο-ΚΚΕ,
ή
2. Η πολιτική του νεο-ΚΚΕ κάπου είναι λάθος.

Εσύ σίγουρα προτιμάς την πρώτη λύση γαιτί σε βολέυει. Το ξέρουμε όλοι καλά ότι κατά την αλάνθαστη άποψη σας ο λαός είναι ένα μάτσο ηλιθίων που δεν καταλαβαίνει την θεόπνευστη πολιτική του νεο-ΚΚΕ.
Η Αλήθεια βέβαια βρίσκεται στη δέυτερη απάντηση.

Το ξέρεις και για αυτό θυμώνεις.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:00 μ.μ.

ο λαος σιγουρα δεν αντιλαμβανεται οτι για την τραγωδια που περναει υπευθυνος ειναι ο καπιταλιστικος τροπος αναπτυξης της κοινωνιας για αυτο και η κριση ειναι παγκοσμια. και εσεις εχεται επιφορτηστει απο το αστικο κρατος να υποσχεσται λυση στον λαο μεσα σε αυτα τα πλαισια. ετσι λοιπον ποιο ευκολο ειναι να πιστεψη ο λαος στης αυταπατες που του λετε απο αυτα που του λεει το ΚΚΕ. αυτο δεν σημαινει οτι θα αλλαξει πολιτικη ωστε να παρη εφημερα ψηφαλακια. θα επιμεινουμε χωρις να πουλησουμε παραμυθια στον λαο μεχρι να αντιληφθη την λυση. 40 χρονια ψηφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ειδαμε τα αποτελεσματα

Σαλαμινιώτης
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:26 μ.μ.

@Ανώνυμος 1:24

Φίλε δεν θυμάμαι στο Καράβι για τη Γάζα να συμμετείχε κάποιος από το ΚΚΕ... Μήπως κάνω λάθος;;;
Θυμάμαι όμως να συμμετέχουν Συριζαίοι, Ανταρσύα και άλλοι αριστεροί πλην ΚΚΕδων.
Να υποθέσω ότι μη συνέχιση της πορείας προς την Ισραηλινή πρεσβύα είναι σημαντικότερη από την αποχή σας από την αποστολή στη Γάζα;;;;; Εεεεε;;;;

Ή μήπως η αποστολή στη Γάζα σας χαλάει γιατί ούτε αυτό το κίνημα μπορείται να ελέγξετε;;;



Φάντασμα
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:40 μ.μ.

Και άλλη μια απόδειξη για την τακτική των νεο-ΚΚΕδων στο να πετάνε λάσπη.

Η δοκιμασμένη τακτική της μισής αλήθειας:
Λέει ο Ανώνυμος 1:24, ότι η Δούρου έχει 9 ακίνητα.
Ψευταράκο, για κοίτα εδώ:
http://pothen.hellenicparliament.gr/DOYROY_EIRINI_%28RENA%29/index.html#/6-7/zoomed
Η Δούρου όπως φαίνεται έχει δικαιώματα ιδιοκτησίας σε 6 ακίνητα (4 διαμερίσματα και 2 οικοπεδα) και σε κανένα δεν έχει πλήρη κυριότητα αλλά μόνο συνιδιοκτησία, ενώ ΟΛΑ προέρχονται από αγορά αλλά από κληρονομιά και γονική παροχή όπως φάινεται από τον τρόπο κτίσεως.

Άρα ή είσαι ψευταράκος ή δεν ξέρει να διαβάζεις.
Σε κάθε περίπτωση είναι θλιβερό να θεωρέις τον ευατό σου "κομμουνιστή"!!!
Ψεύτης, βλάκας και κομμουνιστής πρέπει να είναι ασυμβίβαστα!!!

Φάντασμα
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:23 μ.μ.

errata
στο προηγούμενο μήνυμα 9:40μμ η γραμμή 6 γράφεται ορθά:

"ενώ ΟΛΑ ΔΕΝ προέρχονται από αγορά αλλά από κληρονομιά και γονική παροχή όπως φάινεται από τον τρόπο κτίσεως. "

αντό του λαθεμένου:
"ενώ ΟΛΑ προέρχονται από αγορά αλλά από κληρονομιά και γονική παροχή όπως φάινεται από τον τρόπο κτίσεως. "

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:41 μ.μ.

Τι να ελέγξουμε ρε σαλαμινιοτη σουρωμένος εισαι..? Μιλάμε να εχεις πάρει επίσημα θεση απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και την Ε.Ε και να μην κρύβεσαι σαν κομμα πισω απο ακτιβιστές και εσυ μου λες για το ,πλοιο που (δεν) πηγε στην Γαζα .ο Χαλαλβαντζης εκει ητανκαι παντου, υποχρέωση μας ειναι

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:02 μ.μ.

Επειδή δεν διαβάζετε -κάκιστα- το Ριζοσπάστη (αν και πολλάκις ασχολείστε και σας κόφτει- όπως και ο902, υποκριτούληδες ) , αναζητήστε το εξαιρετικό άρθρο (ΓΙΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΜΑ -αν και ο οπορτουνισμός είναι στραβωμάρα ανίατη- μη μιλήσουμε τώρα για ταξική συνείδηση και άλλα τέτοια κομμουνιστικά ,φτου κακά!):

Π.Μεντρέκας - ΣΥΡΙΖΑ: Αγκαλιά με τους λύκους!
Του Παναγιώτη Μεντρέκα.
Πηγή: Ριζοσπάστης.
Ο φλογερός και φανερός έρωτας με το Ινστιτούτο Λεβί κ.ά.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:08 μ.μ.

Γιατι αν σε ρωτήσω τι εννοείς στα σχόλια σου θα ειναι ποιο δύσκολο,ως ακατόρθωτο να εξηγήσεις πχ "νεο" κκε Για διάβασε τι λεει ο 5.01 και πες μου αν ειναι ο Σαμαράς η ο βενιζελο2ς

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:30 μ.μ.

το ΚΚΕ δεν συμμετεχει σε κανενα κινημα που εχει στοχο την εναλλαγη αστικον κυβερνησεων με την εξουσια στα χερια του κεφαλαιου.

29 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:55 μ.μ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ειναι ταξικός εχθρός, ειναι στον αντίποδα του κόσμου της εργασίάς, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! Οι παπάδες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ είναι κάποιοι που ασκούν κάποιο επάγγελμα, και μπορούν να ανήκουν σε διάφορες οικονομικές τάξεις. Το αν η εκκλησία συντάσσεται με το κεφάλαιο δεν σημαίνει πως και όλοι οι παπάδες ειναι αντιδραστικοί. Ιστορικά υπάρχουν πολλοί κληρικοί που τάχθηκαν στον πόλο της προόδου και πολέμησαν γι αυτόν. Υπήρξανε παπάδες σαν τον" πάτερ ανυπόμονο" και στρατιωτικοί σαν τον Νικηφόρο( περίοδος 41-44) που υπήρξανε πολύ περισσότερο επαναστάτες απο κάποιους με επαναστατική φρασεολογία. Θα συνιστούσα λίγη προσοχή στο να ερμηνεύονται τα γεγονότα με ταξικό κριτήριο και όχι με ιδεολογικό ή ο,τι άλλο.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:34 π.μ.

kala ρε συριζαιοι καταφέρατε να γελάνε μαζι σας οι κνιτες,βλέπετε τι γράφετε .? και αφου σας αρέσουν οι εξεγέρσεις γιατι δεν βάζετε ενα χερι και εσεις.?
Οι ΕΟΣ μιλάνε μεσημέρι βράδυ ετσι αλλα τίποτα ακομα ,για να δούμε στο μέλλον
aeras kopanistos

Επώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:30 π.μ.

@Σαλαμινιώτη
Φίλε, λίγα λόγια για τις πορείες του ΚΚΕ.
Έχουμε λιώσει σόλες και σόλες.... Ομόνοια-Σύνταγμα-Φιλελλήνων.....Ομιλία της Αλέκας....Ομόνοια-Σύνταγμα-Φιλελλήνων....Ομιλία του Κουτσούμπα....Ομόνοια-Σύνταγμα-Φιλελλήνων....
Και μετά στο τρόλλευ....Κολιάτσου-Παγκράτι.........

Διονύσης
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:54 π.μ.

προς Υποταχτικούς: Να τούς Χαιρόσαστε Μπρέ..!!
... Εργολαβίες, real estate, δίκτυα εμπορίας -ακόμη και κινητών τηλεφώνων και παροχών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας-,
οι συνδικαλιστές τύπου Ρίζου Ρίζου
λειτουργούσαν ως κράτος εν κράτει χωρίς όρια και αιδώ.
Τα μέλη των οικογενειών τους λυμαίνονταν τα κονδύλια που αφειδώς παρείχαν οι εκάστοτε ηγεσίες της ΔΕΗ στο όνομα της «εργασιακής ειρήνης»
και τα πολιτικά κόμματα στο όνομα της διασφάλισης της εκλογής των ηγεσιών τους, αφού αυτοί οι συνδικαλιστές ήταν και ο πυρήνας των κομματικών εκλεκτόρων.
Παρακολουθήστε το χρονικό του σκανδάλου από την εποχή όπου οι Ρίζοι, οι Φωτόπουλοι και οι Καβαλλιεράτοι παρίσταναν ακόμη τους αθώους...
συνδικαλιστές που έπεσαν θύματα πολιτικής υπονόμευσης:Από τις πρώτες αποκαλύψεις που έφερε στο φως η τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» αφορούσε την άκρως προκλητική υπόθεση με πολυτελές ακίνητο πίσω από το οποίο κρυβόταν ο πασίγνωστος συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6743.html?spref=fb

Διονύσης
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:52 π.μ.

κ 2ο με την Αριστερά του χαβιαριού τι λέτε:
1. Αμιγούς επιθετικής καπιταλιστικής στόχευσης είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του βουλευτή Β’ Αθήνας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, με συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών (127.273 ευρώ). Στην κορυφή των προτιμήσεων του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου.
Διαθέτει επίσης ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά στα επίπεδα ρευστότητας του κ. Τσακαλώτου, σε 17 τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν συνολικές καταθέσεις 291.000 ευρώ.
2. Σε ανάλογο κλίμα κινείται και η επενδυτική προσέγγιση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος, κ. Γιώργου Σταθάκη. Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού με την αξία κτήσης τους να ανέρχεται στα 376.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό συμπεριλαμβάνονται 100.000 ευρώ που αφορούν σε αγορά μεριδίων των επενδυτικών προϊόντων της BlackRock και της JP Morgan.
Οσο για τις αποταμιεύσεις του κ. Σταθάκη, αποτελούνται τόσο από καταθέσεις σε ευρωπαϊκό όσο και σε αμερικανικό νόμισμα, αναλυόμενες σε 304.630 ευρώ και 201.329 δολάρια (146.431 ευρώ).

3. Σε περίοπτη θέση στο κλαμπ των εκατομμυριούχων της Βουλής συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του βουλευτή Επικρατείας, κ. Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος είναι δικαιούχος καταθέσεων ύψους 1.071.000 ευρώ. Το «εφάπαξ» του κ. Τσουκαλά με τα έξι μηδενικά από την ιδιωτική ολλανδική τράπεζα όπου δούλευε, απογείωσε κυριολεκτικά την περιουσιακή του κατάσταση την τριετία 2010-2012 αφού τα προσωπικά εισοδήματα του πρώην προέδρου των τραπεζοϋπαλλήλων αυξήθηκαν κατά 1.473.040 ευρώ.

4. Σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών της συναδέλφου του κ. Τσουκαλά στη Β’ Αθήνας, κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη, αφού διαθέτει 20 βιβλιάρια καταθέσεων, ύψους 885.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται σε 452.885 ευρώ και 364.000 λίρες Αγγλίας(432.967 ευρώ). Οσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο της γνωστής συγγραφέως και οικονομολόγου, περιορίζεται σε εγχώριο αμοιβαίο κεφάλαιο με αξία κτήσης 24.500 ευρώ.

5. Δυναμικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού και εξωτερικού με συνολική αξία κτήσης 830.600 ευρώ διαθέτει ο βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Το χαρτοφυλάκιο των 14 τίτλων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει κυρίως διεθνή προσανατολισμό, αφού περιλαμβάνει τοποθετήσεις στις αγορές Ευρώπης, Ασίας και Ινδίας. Το ζεύγος Παπαδημούλη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό 454.378 ευρώ, ενώ ο βουλευτής είναι συνδικαιούχος σε ακόμα 8 βιβλιάρια με το συνολικό ύψος των ποσών αυτών να είναι της τάξης των 499.000 ευρώ.

6. Συνδικαιούχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ είναι και η βουλευτής Α’ Αθήνας, κυρία Μαρία Μπόλαρη, ιδιωτική υπάλληλος.

Η κυρία Μπόλαρη, ιδρυτικό στέλεχος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς, Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο, συμμετέχει σε 9 προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς με συγγενικά της πρόσωπα, ύψους 565.640 ευρώ.

7. Ανάλογη είναι και η εικόνα της ρευστότητας του βουλευτή Λέσβου, κ. Γιάννη Ζερδελή, με οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις της τάξης των 494.500 ευρώ και 45.870 δολάριων(33.562 ευρώ).

8. Στα ίδια περίπου επίπεδα κινείται και η περιουσια­κή κατάσταση του συναδέλφου του στην Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Αμανατίδη, ως συνδικαιούχου με τη σύζυγό του σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο με αξία κτήσης 463.410 ευρώ και οικογενειακές καταθέσεις 56.600 ευρώ.

9. Τέλος, οι οικογενειακές καταθέσεις του βουλευτή Εύβοιας, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ανέρχονται στα 350.143 ευρώ, ενώ έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια αξίας 32.500 ευρώ.

http://kourdistoportocali.com/post/32133/aristeraxaviari

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:33 μ.μ.

Ακόμη μια ‘καλή’ ευκαιρία να πει ο κάθε πικραμένος τα δικά του για το ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μπει στην ενότητα παραπολιτική, στην ενότητα πολιτική δε βλέπω και πολύ φως για ανάλογες ευκαιρίες.
Πολλά έχουν γραφτεί στα σχόλια από πάνω ακόμη και άσχετα με την ανάρτηση, θα ασχοληθώ μονάχα με ένα.

Για την ιστορία να θυμίσω πως :
-Η θέση του ΚΚΕ για την εκκλησία είναι γνωστή και ξεκάθαρη. Και για τη θρησκεία επίσης.
-Δυστυχώς για τους κάθε λογής αντί-ΚΚΕδολόγους ΚΑΙ η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΣΕΒ είναι γνωστή και ξεκάθαρη. ΚΑΙ για τον καπιταλισμό επίσης …

Φάντασμα
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:43 μ.μ.

@ Διονύσης

1. Ο Τσακαλώτος κατάγεται από πλούσια αστική οικογένεια. Τα χρήματα όπως έχει δηλώσει ό ίδιος είναι του πατέρα του στα οποία είναι συνδιακαιούχος. Ο Τσακαλώτος είναι καθηγήτής Παν/μιου στην Ελλάδα και στην Αγγλία και έχει κερδίσει μόνο από αυτό αρκετά χρήματα. Τα ίδια λίγο πολύ ισχύουν και για τον Σταθάκη.
Τα λεφτά της Βαλαβάνη προέρχονται από πώληση ξενοδοχείου του πατέρας της όπως έχει δηλώσει η ίδια. Που 'ναι το πρόβλημα?

2. Ο Τσακαλώτος έχει 3(!) διδακτορικά από την Οξφόρδη μάλιστα. Πρόκειται για άνθρωπο ιδιαίτερης μόρφωσης και ποιότητας χαρακτήρα με μηδενικό "τουπέ". Μήπως σας χαλάνε οι άξιοι άνθρωποι? Μήπως θέλετε όλους αυτούς αντί να τους θαυμάζετε, να τους φέρετε στο επίπεδό σας? Είναι τυχαίο ότι ο φθόνος για όποιον έχει κάποια γνωσιακή αξία είναι κοινό χαρακτηριστικό νεο-ΚΚΕδων και φασιστών τύπου Κασιδιάρη-Καιάδα?

4. Ο Ένγκελς είχε χρήμα με τη σέσουλα από το οποίο μάλιστα έτρεφε τον Μαρξ. Ο Λένιν ήταν από αστική οικογένεια και δεν είχε εργαστεί ποτέ στη ζωή του. Να τους καταδικάσουμε και αυτούς?

5. Αν εσύ είχες 200.000€ από τον πατέρα σου ή την δουλειά σου, θα το έκρυβες κάτω από το στρώμα ή θα το χάριζες στο Κόμμα? Αν το έβαζες σε οποιαδήποτε τράπεζα ή αμοιβαίο κεφάλαιο για κάπως καλύτερο επιτόκιο (που αυτό θα έκανες) αυτό σημαίνει ότι θα αποδεχόσουν τις επενδύσεις που θα έκανε με τα λεφτά σου η Τράπεζα? (Γιατί αν δεν το ξέρεις τα λεφτά σου η Τράπεζα στους Κεφαλαιοκράτες τα δανείζει by default). Εσύ από την Τράπεζα δεν πληρώνεσαι (μισθοδοσία)? Στην Τράπεζα δεν καταθέτεις εσύ και η οικογένειά σου τα χρήματά σας? Αυτό σε κάνει λακέ του Κεφαλάιου? Ή μήπως επειδή κάνεις όλα αυτά δεν θα έπρεπε να ασκείς κριτική στο Τραπεζικό σύστημα?

6. Ο Τσουκαλάς είναι ένα Πασοκικής προέλευσης λαμόγιο συνδικαλιστής εργατοπατέρας που η τράπεζα στην οποία "δούλευε" του έκανε ένα τέτοιο συμβόλαιο με τόσο υψηλό bonus όπως κάνει σε όλους τους εργατοπατέρες για να τους έχει στο χέρι της. Ο Τσουκαλάς όπως και το άλλο λαμόγιο ο Μητρόπουλος κακώς βρίσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Εγω μπορώ να κάνω κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ κριτική στο ΚΚΕ. Μήπως τώρα αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά του σκεπτόμενου αριστερού από τον οπαδό?

7. Αν πάλι αποφασίσεις ότι αντέχεις να κάνεις κριτική στο ΚΚΕ, μπορείς να αναρωτηθείς τι δουλεία έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος άτομο από μεγαλοαστική οικογένεια που ξεκίνησε τη καρριέρα του ως φανατικός υμνητής του Κ. Καραμανλή (του γέρου), έστησε το ειδησεογραφικό τμήμα του αστικού ΜΜΕ που λέγεται MEGA, κάνει παρέα και εκθειάζει κάθε απόστρατο τύπου Φ. Φραγκούλη, είναι θρησκευόμενο με άριστες σχέσεις με το νεο-ορθόδοξο αντιδραστικό κίνημα? Μη ψάχνεσαι, σου μιλάω για τη Λιάνα Κανέλλη. Οι Τσουκαλάδες και οι Κανέλληδες να πάρουν πόδι από την Αριστερά. Συμφωνείς?

8. Και μιας και σου αρέσουν τα πόθεν έσχες, πάρε για παράδειγμα μερικές πληροφορίες αν θέλεις να κάνεις κριτική στο Κόμμα σου (σιγά μη τολμήσεις):

α. 53.000 $ Αμερικής σε τράπεζα του κου Λάτση, 5600 κυβικά αμαξάκι, και 5μετρό σκάφος μεταξύ άλλων η κα Κανέλλη
http://pothen.hellenicparliament.gr/KANELLI_GARYFALLIA_%28LIANA%29/index.html#/1/zoomed

β. Αυτοκινητάκι 3700 κυβικά και αρκετά ακίνητα ο κος Παφίλης
http://pothen.hellenicparliament.gr/PAFILIS_ATHANASIOS/index.html#/1/zoomed

9. Και για να μην δημιουργηθεί παραξήγηση καλά κάνει ο Παφίλης και η Κανέλλη και κυκλοφορούν με τζιπάκι μερικών χιλιάδων κυβικών ΑΝ τα λεφτά είναι δικά τους. Αλλά αν αρχίσουμε το παιχνιδάκι αυτό, να τους πιάσουμε όλους όχι μόνο ότι μας συμφέρει.....



Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:50 μ.μ.

η λιανα κανελλη ειναι βουλευτης συνεργαζομενη με το ΚΚΕ και δεν ειναι μελος του κομματος. και παντως πολυ καλυτερη απο αλλους που περασανε κατα καιρους απο μελη του κομματος. τα υπολοιπα ειναι οπως τοτε με της βιλες και τα κοτερα του χαριλαου

Δυο μέτρα, δυο σταθμά
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:37 μ.μ.

@Ανώνυμος 12:33

Στην κατηγορία των μηνυμάτων που κατά την εκτίμησή σου:
"................θα πρέπει να μπει στην ενότητα παραπολιτική, στην ενότητα πολιτική δε βλέπω και πολύ φως για ανάλογες ευκαιρίες"

να υποθέσω ότι περιλαμβάνεις και το μήνυμα του Διονύση 3:52; Έτσι δεν είναι;
Ή μήπως επειδή το μήνυμα του Διονύση τα βάζει με το ΣΥΡΙΖΑ παύει να ανήκει στην κατηγορία "Παραπολιτικά";;;

Για πες βρε Ανώνυμε;;

Σαλαμινιώτης
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:44 μ.μ.

@ Mπαλτσαβία 11:30

Μας είπες το κορυφαίο:
"το ΚΚΕ δεν συμμετεχει σε κανενα κινημα που εχει στοχο την εναλλαγη αστικον κυβερνησεων με την εξουσια στα χερια του κεφαλαιου. "

Μάαστα!
Δηλαδή το κίνημα "¨Ενα καράβι για τη Γάζα" έχει στόχο .........την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων;;;

Τόση βλακεία πια στην ΚΝΕ;

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:02 μ.μ.

@��������Ενώ εσύ που να λοιώσεις σόλες? Εσύ μόλις αρχίσει να βρέχει,παίρνεις το δρόμ για το σπίτι σου. Παιδιά, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Γέλαγε ο κόσμος όλος με την "αγωνιστικότητά σας", όταν έτρωγε τουλούμια το νερό, αλλά καθόταν και διαδήλωνε στον απεργία,εσείς την κοπανήσατε για το σπίτι σας! Η ¨εοανασττικότητά σας" σπάει ολα τα ρεκόρ!!!

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:27 μ.μ.

"Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να χαιρετίζω σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο. Και είναι διπλή η τιμή, όταν ο διοργανωτής του συνεδρίου είναι το LEVY INSTITUTE. Ενα ερευνητικό ίδρυμα παγκοσμίου κύρους με σημαντική συμβολή στην προοδευτική οικονομικη σκέψη και πολιτική." Ομιλία του Τσίπρα στο Συνέδριο 7-8/11/2013 στο Μέγαρο Μουσικής.
Οταν φτάνεις να χαρακτηρίζεις το ίδρυμα LEVY, σαν ερευνητικό ίδρυμα ποοδευτικής οικονομικής σκέψης και πολιτικής, σημαίνει ότι δεν εχεις πιάσει απλά πάτο στον οπορτουνισμό, σημαίνει ότι έχεις πλέον περάσει ανοικτά με το μέρος της αστικής τάξης και του κεφαλαίου.Σημαίνει ότι ανοικτά διακηρύσσεις ότι είσαι πιστός υπηρέτης του καπιταλισμού, όπως ακριβώς είναι και το εν λόγω ίδρυμα, για αυτό και σε αφήνουν να συνδιοργανώνεις μαζί τους συνέδρια. Οτι χορηγοί αυτού του ιδρύματος είναι όλα τα μεγαθήρια του αμερικάνικου και όχι μόνο, κεφαλαίου, όλα αυτά που χρηματοδότησαν, δεκάδες δικτατορίες, πολέμους,που ήταν οι βασικοί χρηματοδότες της χιτλερικής πολεμικής μηχανής, ε, όχι, αυτά δεν μπορεί να τα περάσετε ντούκου.Πρέπει να ειπωθούν, για να ψυλλιάσουν, για να προετοιμάσουν τον κόσμο, ότι η κοροιδία που φάγαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν τίποτα μπροστά στην διάψευση και την κοροιδία που τρώνε από το νέο ΠΑΣΟΚ. Και αφού εσείς δεν θα τους τα πείτε, μην ανησυχείτε, θα τους τα πούμε εμείς. Κατά τα άλλα, συνεχίστε να μιλάτε για "καράβια στην Γάζα", αλλά το κόμμα σας ήταν από τα πρώτα που συναντήθηκε με τον Πέρες και έδινε διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις στους ισραηλινούς για γεωπολιτικές συνεργασίες! Επίσης μπορείτε να συνεχίσετε να μιλάτε και για πράσινα άλογα, για την ουσία! Είναι και αυτά της μόδας, προκειμένου να μιλήσετε για το πρόγραμμα και την πολιτική σας!

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:10 μ.μ.

@Δυο μέτρα, δυο σταθμά

Η παρατήρηση μου ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ . Τι δε μπορείς να καταλάβεις από αυτό; Από επάνω υπάρχει ένα μενού με κατηγορίες, πολιτική, οικονομία, κοινωνία, υγεία κ.α. Δεν λέω κάτι καινούριο κάθε αστικό ηλεκτρονικό μέσο που σέβεται τον εαυτό του έχει και κατηγορία παραπολιτικά. Τα εργατικά- κομμουνιστικά πάλι συνήθως την αποφεύγουν…
Για τα σχόλια η μόνη αξιολογική παρατήρηση που εξέφρασα είναι πως κάποια από αυτά είναι ακόμη και άσχετα… Να πω την αμαρτία μου δε τα έδωσα και ιδιαίτερη σημασία, σεντόνια είναι, κουράζουν... Και το σχόλιο του Διονύση (που δε διάβασα αλλά έριξα μια κλεφτή ματιά, βασικά το μπέρδεψα με την απάντηση σε αυτό από τον φάντασμα ) δε ξεφεύγει από τον κανόνα του άσχετου με το θέμα, του ‘σεντονιού’. Γενικά πιστεύω είναι φυσιολογική κατάσταση που προκύπτει όταν σε ανάρτηση για την παρουσία ενός παπά σε εκδήλωση του ΚΚΕ θα βρεθούν σουπιές που θα πετάξουν από ατάκα για τον Στάλιν και το 89΄, μέχρι το χημείο και τα παιδιά(!!!) της Αλέκας… γενικά θα προτιμούσα σε τέτοιες περιπτώσεις οι φίλοι του ΚΚΕ να μην παρασύρονταν σε αντιπαράθεση μια και οι… απέναντι για να θολώσουν τα νερά θα βάλουν κάθε ζήτημα που θα τους έρθει στο κεφάλι.
Καλύτερα να κάτσουν και να απολαύουν τη σκληρή και από θέσεις αρχών κριτική που κανουν οι… απέναντι στο ΚΚΕ, ή αλλιώς ό,τι του φάνει του Λωλοστεφανή. Με πιάνεις, άντε γιατί κουράστηκα.

Ο ανώνυμος του 12 και 33
Για εσένα
γουνέμπορας

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:14 μ.μ.

απο τη μια μερια ενα καραβι για την γαζα και απο την αλλη σεριανι στα ιδρυματα του καπιταλισμου ανα τον κοσμο για να σας δοσουνε το ΟΚ να κυβερνη σεται. η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο

Φάντασμα
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:35 μ.μ.

@ Γουνέμπορας

Γουνέμπορα, αν θέλεις να κάνεις συντονισμό σε blog να πας στο redflyplanet, lenireloaded, kke4ever και Θρύλοςολέ, όπου μόνος σου θα αποφασίζεις τι είναι πολιτική και τι παραπολιική. Π.χ. για σένα το θέμα με τον δεσπότη και το ΚΚΕ είναι παραπολιτικό και το θέμα που παίζει σε όλα τα κκεδίστικα μπλογκ για τα "εργατικά κάλαντα" (http://redflyplanet.blogspot.com/2013/12/904-fm.html) είναι ......πολιτικό.

Αν θέλετε να μιλήσετε πολιτικά κάντε το. Αλλά δεν μπορείτε.
Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να διαστρεβλώνετε, να το παίζετε ντεμέκ επαναστάτες, να κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Τσίπρας μίλησε σε καπιταλιστικό ίδρυμα (ενώ έπρεπε να μιλάει μόνο στη Β. Κορέα) και άλλα γραφικά.
Επίσης ξέρετε άριστα να κόβετε στα μπλογκ σας όποιο μήνυμα σας είναι δυσάρεστο. Κληρονομιά του Στάλιν και αυτή η ικανότητα.

Συνεχίστε. Διασκεδάζω αφάνταστα!

Ραντεβού στα γουναράδικα


Αριστερά δε σημαίνει... ταγάρι
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:41 μ.μ.

Ο Τσίπρας έπραξε άριστα και μίλησε στα καπιταλιστικά think tanks.
Την πολιτική σου πρέπει να την επικοινωνείς όπου και όπως μπορείς. Από το ΣΚΑΙ και το ΜΕΓΚΑ μέχρι το brookings και το levy.

Τέρμα τα κόμπλεξ της Αριστεράς. Η Αριστερά θα πάιξει ρόλο είτε το θέλει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και η Κανέλλη είτε όχι.
Οι κομπλεξικοί να πάνε στο ΚΚΕ να ανοίξουν καμία Άμστελ, να βάλουν κασέτα Μάλαμα και να κλαψομουνιάσουν μέχρι το πρωί!
Ξυδάκι.

Φάντασμα
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:44 μ.μ.

Το 1981 ήταν το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ που σάρωσε την Αριστερά (και κυρίως το ΚΚΕ), ενστερνιζόμενο όλο το ηθικό της πλεονέκτημα και κερδίζοντας μέσα σε 6 χρόνια (από το 1974) ότι το ΚΚΕ δεν κέρδισε τα προγούμενα 30.... Είχαν μεσολαβήσει δύο προσπάθειες για κοινή δράση της Αριστεράς, μια με την ΕΔΑ μετά το 1950 και μία με την Ενωμένη Αριστερά του 1974. Και τα δύο σχήματα τα σαμπόταρε η ηγεσία του ΚΚΕ.

Το 2014 σχεδόν 30 χρόνια μετά, ένα Αριστερό κόμμα με καταβολές από την ριζοσπαστική Αριστερά μεχρι την Σοσιαλδημοκρατία φαίνεται ότι θα σαρώσει στις εκλογές κερδίζοντας μέσα σε 4 χρόνια όσα δεν κέρδισε το ΚΚΕ τα τελευταία 60. Είχε μεσολαβήσει μια νέα προσπάθεια συνεργασία της Αριστεράς με τον ΣΥΝ το 1991 που και πάλι το ΚΚΕ τορπίλισε.

Θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 30 χρόνια το ΚΚΕ υπόκειται σε μια παρόμοια συντριπτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ.

Την ίδια στιγμή το ΚΚΕ βλέπει τα ποσοστά του να συρικνώνονται στο 4-5% και να κυμαίνονται τις τελευταίες 2 δεκαετίας με ταβάνι το 8% ΑΛΛΑ αρνείται να αντιληφθεί που κάνει λάθος (και να κάνεις το ίδιο λάθος 2 φορές ξέρετε τι δείχνει) και η νέα ηγεσία μετατρέπει το Κόμμα σε σέχτα ιδεολογικά προσκολημμένη στον ......σταλινισμό!

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πια θα είναι η κατάληξη του ιστορικού αυτού κόμματος?

home alone
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:46 μ.μ.

@8.41
Όχι φίλε μου. Ο Τσίπρας δεν πρέπει να μιλάει σε κανέναν. Ούτε με τον Κινέζο εκπρόσωπο της Cosco, ούτε να πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και να μιλάει με τον Καραμανλή όταν ο λαός είναι στο δρόμο, ούτε οι βουλευτές του να μιλάνε στο Ευρωκοινοβούλιο της ΕΕ

αντιρρησίας
30 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:56 μ.μ.

Αφού βλέπω ότι η κουβέντα συνεχίζεται, ας συνεισφέρω κι εγώ σ’ αυτή.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι το ΚΚΕ τα έχει όλα καλώς καμωμένα. Κόμμα κομμουνιστικό, με τη θεωρία του, την ιστορία του, τους αγώνες του, τους αγωνιστές του.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής: Γιατί δεν προσπαθεί να βρει ένα δίαυλο επικοινωνίας με άλλα κόμματα της αριστεράς και αυτόνομα κινήματα ώστε να σχηματίσει μια πλατιά και πανίσχυρη συμμαχία, τουλάχιστον για μερικά μείζονα θέματα όπως, πχ, η από κοινού αντιπαράθεση με τους φασίστες. Και αναφέρω μόνο αυτό, επειδή στο συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να επιτευχθεί μια πλατύτατη συμμαχία που θα βάλει μια και καλή τα πράγματα στη θέση τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται η ακόμη πιο ακατανόητη – με πολιτικούς όρους – στάση του Κόμματος σε ό,τι αφορά την παρουσία του στα συνέδρια των κομμάτων της Αριστεράς. Δεν είναι δυνατόν το ΚΚΕ να πηγαίνει και να ομιλεί στα συνέδρια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και να μην πηγαίνει στα συνέδρια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όποιες διαφορές και αν έχει το ΚΚΕ με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι περισσότερες από τις διαφορές του με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ. Τι δεν καταλαβαίνω;

Επώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:13 π.μ.

Αν θέλει κανείς να δει τη διαφορά μεταξύ του ΚΚΕ και της άλλης αριστεράς είναι να επισκεφτεί τον redfly ή leninreloaded από τη μία μεριά και την iskra από την άλλη. Εκεί θα δει το χυδαίο τρόπο με τον οποίο οι διαχειριστές των φιλικών προς το ΚΚΕ blogs αντιμετωπίζουν τους "ενοχλητικούς" σχολιαστές και από την άλλη την ελευθερία που έχουν οι σχολιαστές του iskra να πουν την άποψή τους

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:06 π.μ.

@Φάντασμα
Εσένα το πρόβλημά σου είναι άν θα χάσει 2η φορά το κκε, ή αν θα χάσει ο λαός? Ο λαός κέρδισε, το κίνημα γενικά, από την μείωση του κκε το 2012? Μήπως από την μείωση του κκε το 2012, τα μέτρα περνάνε πιο εύκολα, χωρίς σοβαρές αντιστάσεις? Κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα 27%. Πόσο κερδισμένος βγήκε ο λαός και πόσο οι αγώνες γίναν πιο αποτελεσματικοί? Το αντίθετο συνέβη. Το κίνημα έκανε κοιλιά, οι αγώνες πιο υποτονικοί. Γιατί όταν εναν κόσμο που κάποτε ήταν διαπαιδαγωγημένος με αντικαπιταλιστικά συνθήματα και εναντιονόταν σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ, και σιγά-σιγά αρχίζεις να τον συνηθίζεις με κωλοτούμπες και να του λές πόσο καλή είναι η ΕΕ, ο Ομπάμα, και όλα τα κέντρα του διεθνούς κεφαλαίου, τότε αυτό τον κόσμο τον πας πίσω στη συνείδηση και στη δράση. Και αυτός διαχρονικά είναι και ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας. Και αυτόν τον ρόλο παίζετε! Και το κάνετε συνειδητά! Για το κκε, η ήττα δεν ήταν η μείωση των ποσοστών του, αλλά η οπισθοχώρηση του κινήματος, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τόσες και τέτοιες αυταπάτες καλλιεργημένες χρόνια με "αριστερές"΄φανφάρες και δήθεν "καλούς καπιταλισμούς" που δυστυχώς θα πρέπει με κόστος βαρύ να τις αποτινάξουν. Γιατί τα μέτρα και η εξαθλίωση που θα βαίνουν αυξανόμενα νομοτελειακά, είτε έχουν χρώμα ρόζ, πράσινο ή μπλέ, θα είναι μέτρα που θα τον πηγαίνουν στη βαρβαρότητα. Και σ αυτή την βαρβαρότητα εσείς θα έχετε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης! Και κάποτε, πολύ συντομα, θα σας ζητηθεί απο τον κόσμο που εξαπατήσατε!

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:17 π.μ.

@Επώνυμο
Σε βιαβεβαιώνω ότι τώρα τελευταία η iskra, κόβει με την σέσουλα σχολιασμούς. Προσωπικά έχω στείλει σχολιασμό άρκετές φορές, χωρίς είναι εμπίπτει στους κανόνες σχολιασμού, δηλ. χωρίς να είναι υβριστικοί, και έχουν κοπεί. Οσο μεγαλώνει η αντιπαράθεση, τόσο μπαίνει υγειονομική ζώνη.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:22 μ.μ.

αντηρρησιας. το ΠΑΣΟΚ ΝΔ ειναι αστικα κομματα μιλανε ανοιχτα υπερ του καπιταλισμου και επιδιωκουμε την ανοιχτη ιδεολογικη αντιπαραθεση. το ιδιο ισχυει και με την ΔΗΜΑΡ απο τοτε που εγινε κομμα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι διαφορετικη περιπτωση προερχονται σε μεγαλο βαθμο απο διασπασης του ΚΚΕ και η εμπειρια λεει οτι και η παραμικρη επαφη οδηγη σταδιακα σε προσπαθεια αφομοιωσης μεταλλαξης του ΚΚΕ. η ΕΔΑ το 1958 και ο ΣΥΝΑ ΣΠΙΣΜΟΣ 1989 1991 ειναι χαρακτηρηστικα παραδειγματα. φιλικα και καλη χρονια

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:10 μ.μ.

@ Φάντασμα

Ας το δω και αυτό, στην πρώτη σελίδα της Αυγής (έστω στην Ίσκρα) άρθρο που να κάνει άγρια κριτική στα εργατικά κάλαντα του ΚΚΕ και ας πεθάνω, από τα γέλια! Αν σε ενοχλούν τόσο, να φτιάξεις τα δικά σου. Μπορείς να αρχίσεις κάπως έτσι:

ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Καλή σας μέρα αφεντικά
πιστό είμαι δουλικό σας,
τους ΚΚΕδες πολεμώ ,
που θέλουν το κακό σας.

Τα κέρδη σας θέλω να δω,
ψηλά πολύ ψηλά να φτάσουν,
με τον Αλέξη αρχηγό,
τον ΣΕΒ για να δοξάσουν…

θα βρεις εσύ δεν έχεις ανάγκη.

Σχετικά με το θέμα που βάζεις για λογοκρισία σε κομμουνιστικά μπλόγκ, μια και δεν μετέχω σε αυτά, δε τα παρακολουθώ ιδιαίτερα, δεν έχω άποψη για τις ιδιαίτερες συνθήκες σε σχέση με την κάθε περίπτωση λογοκρισίας σε αυτά. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, δε ξέρω αν είναι δικαιολογημένη (κανόνες σχολιασμού κ.α.) ή όχι.

Σε καμία περίπτωση δεν έχω ακούσει να τα κατηγορούν πως ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ … Αν έχεις ακούσει εσύ κάτι ανάλογο για αυτά ή κάποιο άλλο μέσο θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μας. Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ΠΟΙΟΣ μπορεί να έχει τολμήσει να λογοκρίνει σφυροδρέπανα και περισσότερο ΠΟΙΟΥΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει με την πράξη του αυτή. Κομμουνιστές, ριζοσπάστες, προοδευτικούς και γενικά αριστερούς ανθρώπους μια φορά , ΟΧΙ.

Μια και νιώθω ανίκανος να προσφέρω κάτι περισσότερο στη κουβέντα, να χαιρετίσω, να ευχηθώ καλή χρονιά, να δούμε επιτέλους γρήγορα το ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε κυβέρνηση, κατά προτίμηση σαν βασικός κυβερνητικός εταίρος, τον Αλέξη πρωθυπουργό και ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ για δεύτερη και τελευταία φορά αυτό που θεωρώ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ :


Για την ιστορία να θυμίσω πως :
-Η θέση του ΚΚΕ για την εκκλησία είναι γνωστή και ξεκάθαρη. Και για τη θρησκεία επίσης.
-Δυστυχώς για τους κάθε λογής αντί-ΚΚΕδολόγους ΚΑΙ η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΣΕΒ είναι γνωστή και ξεκάθαρη. ΚΑΙ για τον καπιταλισμό επίσης …


Γουνέμπορας

φιδέμπορας
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:41 μ.μ.

@γουνέμπορα
Εντύπωση προκαλεί η αναφορά στην πράγματι κατάπτυστη πρακτική της Αυγής να λογοκρίνει σφυροδρέπανα. Και λέω ότι μου κάνει εντύπωση γιατί δε μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Πραγματικά δεν τα γνωρίζετε, μήπως τα θεωρείτε μύθους ή μήπως δε σας νοιάζει;
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=644727

Φάντασμα
31 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:31 μ.μ.

@Ανώνυμος 10:06
Το πρόβλημά μου εμένα είναι ότι δεν μου κάθεται η Μόνικα Μπελούτσι. Αλλά το 'χω πάρει απόφαση.
Το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι δεν πείθει. Αλλά το ΚΚΕ κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

@Γουνέμπορα
Το ίσκρα έσβησε τα σφυροδρέπανα (σύμφωνα με όσα λέει το ίδιο) γιατί οι σημαίες που τα περιείχαν ήταν της ΚΟΕ ενώ η Αφίσα θα έπρεπε να είναι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της ΚΟΕ ή του ΔΗΚΚΙ.
Αλλά έστω πως κακώς τα έσβησε.
Εσείς (εννοώ οι Σταλινικοί) ρε παλικάρια όμως μη μιλάτε. Έχετε πάρει διδακτορικό στο "σβήσιμο". Έχετε εξαφανίζει ολόκληρους ανθρώπους από φωτογραφίες που τους απεικόνιζαν μαζί με το Λενιν ή τον Στάλιν. Άλλωστε ο φιδέμπορας σας απάντησε τελεσίδικα.

Ας συμφωνήσουμε λοιπον πως η λογοκρισία απ' όπου και αν προέρχετει είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

Κατά τα άλλα Καλή Χρονιά να έχετε.


Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 6:37 μ.μ.

φαντασμα 8.30 το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για 40 χρονια επειθαν τον λαο και τους ψηφιζε. τον χιτλερ ο λαος τον ψηφισε και βγηκε στην κυβερνηση δεν σημαινει παντα οτι ο λαος κανει σωστες επιλογες υπαρχει και η παραπλανηση μεχρι να δη το ταξικο του συμφερον

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2014 στις 8:33 μ.μ.

@Φάντασμα 8.31
Η απάντησή σου είναι άκρως πολιτική. Οπως είναι και όλα σας τα επιχειρήματα. Κάτι πάνω σε αυτά που σου έθεσα συγκεκριμένα, έχεις να μου πείς?

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 11:02 π.μ.

Ρε πλληκαρια του συριζα εχω μια απορια τα παραμυθια περι Σταλιν που σαs εχει ταισει η αστικη προπαγανδα τα πιστευεται η τα χρημοσιμοποιειται για να βγαλεται τα κομπλεξ σαs με το κκε μαζι με τα πολιτικα και ιδεολογικα σαs αδιεξοδα .Ψαξτε λιγο τον βιο και την πολιτεια των θεωρητικων του αντικομουνισμου οπωs Σολτζενιτσην Κονκουεστ Γκαιμπελs κ.α αυτο θα σαs βοηηθησει να μην λεται ανοησιεs kαι ετιθεσται.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 4:41 μ.μ.

Οταν αναφερεστε σε ποσοστα κομματων να λαβετε υποψιν τα τεραστια μεσα χειραγωγησηs των μαζων που διαθετει το συστημα .Πωs αλλιωs να εξηγησειs οτι υπαρχουν τοσοι αυτοχειρεs που ψηφιζουν τα αστικα κομματα και νομιζουν οτι ο συριζα δεν ειναι το ιδιο?

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 4:59 μ.μ.

@ανώνυμος 11.02
Τώρα εσύ, με τον τρόπο γραφής σου, μπορείς να πείσεις κανέναν ότι είσαι άνθρωπος που δε χάφτει την προπαγάνδα κάποιου;

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 6:06 μ.μ.

@ανώνυμος 4.41
Συμφωνώ με τη χειραγώγηση των μαζών; Πρέπει, όμως, να βρεθεί και κάποιος που να μπορεί να προτείνει κάτι γοητευτικό και όμορφο. Το ΚΚΕ, πάντως, με την επιστροφή του στο Στάλιν, το έχει χάσει το παιχνίδι.
Δεν αρκεί μόνο να καταγγέλεις. Πρέπει και να προτείνεις. Και αν αυτό που προτείνεις είναι να φύγουμε από τη μία κόλαση (καπιταλισμό) και να πάμε στην άλλη (σταλινισμό), τότε ο άλλος σου λέει γιατί να μπαίνω στον κόπο; Ας μείνω εδώ. Έτσι κι αλλιώς, χαμένος είμαι.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 6:21 μ.μ.

@ανώνυμο 4.59
Θα απαντήσετε ποτέ σε καμμιά ερώτηση από τις δεκάδες ερωτήσεις που σας έχουν απευθύνει πολλοί σχολιαστές? Γιατί μέχρι στιγμής κάνετε γαργάρα τις απαντήσεις που σας ζητούνκαι περί άλλων τυρβάζετε! Μπουρδολογία του σωρού, πολλούς χαρακτηρισμούς του "τίποτα", εκτοξεύετε λάσπες και ανιστόρητες κατηγορίες και όταν σας βάζουν ερωτήματα συγκεκριμένα , ούτε σε ένα δεν απαντάτε! Διάβασα ένα προς ένα τα σχόλιά σας! Λόγια πολλά, λόγια παχιά, απάντηση μηδέν!

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 6:47 μ.μ.

Ανωνυμος 11.02. πρεπει να μας εξηγησεις πως γινεται τα επιχειρηματα που χρησιμοποιητε εναντιον του Σταλιν να ειναι τα ιδια με της χρυσης αυγης και με τα υπολοιπα κομματα της αστικης ταξης

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 7:08 μ.μ.

ανώνυμος 11.02
Τα περί Στάλιν τα αποκάλυψε πρώτη η κομμουνιστική προπαγάνδα το 1956 και όχι η αστική προπαγάνδα.
Η αστική προπαγάνδα εκμεταλλεύτηκε αργότερα τα εγκλήματα του σταλινισμού για να συκοφαντήσει κάθε έννοια του σοσιαλισμού.
Σοσιαλισμού στα χαρτιά βέβαια,αφού το όλο οικοδόμημα ήταν κρατικός καπιταλισμός του κερατά.
Για αυτό πρίν μιλήσεις για πολιτικά αδιέξοδα να βουτάς την γλώσσα σου στο μυαλό σου.
@ανώνυμος 4.41
Το σύστημα όντως έχει τεράστια δύναμη στο να χειραγωγεί τις μάζες (sic!!).To νοιώσαμε στις εκλογές του 2012 με την λυσσαλέα του επίθεση στον Συριζα και την ανυπαρξία κριτικής στο ΚΚΕ.Το νοιώθουμε και σήμερα απο τούς ύμνους του συστήματος προς το συνετό,συνεπές και φρόνιμο ΚΚΕ,σε αντίθεση με τις χυδαίες επιθέσεις στον Συριζα και τον κόσμο του.
Σκέψου λοιπόν ποιά είναι τα αστικά κόμματα που υποστηρίζει,προβάλλει,επαινεί χαιδεύει το σύστημα και ψηφίζουν οι ''αυτόχειρες''.
Και αν έχεις την ικανότητα να σκέφτεσαι,αναρωτήσου γιατί το ΚΚΕ κατέχει κυρίαρχη θέση μεταξύ των αστικών κομμάτων.

Φάντασμα
2 Ιανουαρίου 2014 στις 7:28 μ.μ.

@ Ανώνυμος 8:33μμ
Φίλε μου η απάντησή μου είναι όσο πολιτικά όσο πολιτικά είναι τα επιχειρήματά σου.
Και πάλι με προκαλείς να σου απαντήσω σε όσα "έθεσες".
'Οπως σου έχω πει και στο μήνυμα μου στις 29 Δεκεμβρίου 2013 - 7:38 μ.μ., πες μου ποιός ακριβώς "ανώνυμος" είσαι για να σου απαντήσω στα ερωτήματά σου.
Πάντως να ξέρεις πως αν μίλαγες σε ΚΚΕδίστικο μπλογκ (πχ redflyplanet) θα είχες φάει κόψιμο γιατί δεν έχει δώσει ένα απλό ψευδώνυμο......
Ρώτα λοιπον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ότι θες. Απάντηση θα πάρεις._

@ Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2014 - 11:02 π.μ.
Φίλε μου τι δεν καταλαβαίνεις?
Ότι το "πείραγμα" φωτογραφιών είναι η κατ' εξοψήν παρακτική του Σταλινισμού?
Δεν είδες αυτό το λινκ:
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=644727
Τι έχεις να πεις?
Ότι είναι "αντικομμουνιστική" προπαγάνδα? Ότι είναι ψέμματα?
Αν τα θεωρείς ψέμματα πές το.
Αν πάλι υπερασπίζεσαι το σβήσιμο και την εξαφάνιση επαναστατών μπολσεβίκων από τον άκαπνο Πατερούλη, και πάλι πες το να το ξέρουμε.
Απλά στη δεύτερη περίπτωση να ξέρεις ότι απλά είσαι ένα απλό ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ με "κομμουνιστικό" φερετζέ.

ΚΚες ιμε σιντρωφαι
2 Ιανουαρίου 2014 στις 8:02 μ.μ.

@ Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2014 - 11:02 π.μ.

Με τόσα ορθογραφικά λάθη (μας έβγαλες τα μάτια) μήπως δεν είσαι ΚΚες αλλά η Χρυσαυγίτης;;;;;;

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 9:03 μ.μ.

Ανωνυμος 11.02 το 1956 με το 20ο συνεδριο του ΚΚΣΕ ειχαμε δεξια οπορτουνιστικη αντικομμουνιστικη στροφη βουτηρο στο ψωμι του καπιταλισμου. το συστημα για να μπορεση να φτιαξει το νεο διπολικο σκηνικο προσπαθη να δωση στον συριζα χαρακτηριστικα που δεν εχει για να εγκλωβιστη ο λαος σε μια δηθεν αριστερα

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2014 στις 11:35 μ.μ.

ρε φάντασμα ασε τις γενικότητες και πες κάτι,συγκεκριμένο ...Ρωτας αν ειναι ψεμα η" αλήθεια ,ειναι τοποθέτηση αυτη..? πες μας τισε κανει να πιστεύεις το ενα η" το αλλο..
και τι σχεση εχει με το θεμα της ανάρτησης ,ουτε τι θες δεν ξερεις,να μιλήσουμε για οτι σε απασχολεί ,αλλα οχι να μας αλλάζεις συνέχεια την "ατζέντα"(αυτο ειναι sic)
οταν δεν σου αρεσει ...
Μην βρίζεις ,μιλα ,ειναι αρκετο
.Την μια κρύβεσαι πισω απο τα κοκκινα ιστιολογια την αλλη ,θυμάσαι τον "άκαπνο" Σταλιν ,μεσα στον πανικο σου αποδέχεσαι οτι τα "πολίτικα σου επιχειρήματα" ειναι χαζα αλλα οχι περισσότερο απο των αλλων...Ωραια γνωμη εχεις για τον εαυτο σου ...Ρωτας και ξαναρωτας αλλα δεν λες και οταν λες ,λες οτι σου έρθει
Χορτάσαμε απο τροτσκιστική μπουρδολογία ,αμα ειναι η ιδιότητα του μπολσεβικου να ειναι θέσφατο τοτε αυτο ισχυει και για τον Σταλιν,,καταλαβαίνεις οτι ετσι ο λογος σου ειναι ,αδύναμος ,πρόκειται για σκετη συνθηματολογία .Στα ορια να λυπηθούμε δηλαδή.
Μην κοιτας που η δυτικη προπαγάνδα χάιδεψε τον τροτσκι δεν εχει να κανει με την ιστορικη αλήθεια αλλα με την σκοπιμότητα....Στην βάση της ηθικολογίας,αποτους ιμπεριαλιστές και τους αριστερους συμμάχους τους, που απετουν να είμαστε αναμάρτητοι διαφορετικά δεν μας κανουν παρέα
Το ξερεις πως ο τροτσκι ηταν υπερ της στρατικοποιησης στην εργατική παράγωγη...σε αντίθεση με τον Σταλιν ..Λέω ανα παράδειγμα
Οι "ιδεες" των τροτσκιστων χρεοκόπησαν στην πράξη ,δεν ειναι τιποτα αλλο απο αστικό ιδεολόγημα που βρήκε καταφύγιο στον σκετο διεθνισμό φιλανθρωπική αλληλεγγύη και τον σοσιαλισμό της δευτέρας παρουσίας ,που θα ειναι παγκόσμιος (εδω παμε στην τριτη παρουσία και βλέπουμε)
Λογο ομως του χαιδεματος απο τηυν μερια του δυτικου κοσμου εχε το αποτέλεσμα στις απαιτητικές αναλύσεις και στα ιστορικα ντοκουμέντα ,να γλωσεβεται την μπερδα σας και καμια φορα να την καταπίνεται κιόλας,αλλάζοντας την "συζητησηηηηη"

φωτογραφε τραβα μια φωτογραφία

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 3:24 π.μ.

@Μπαλτσαβιαs 9.03 Συμφωνω μαζι σου απλα ορισμενοι συνομιλητεs χανουν την ψυχραιμια τουs kαι αντι απαντησεων καταφευγουν σε ανοητουs χαρακτηρισμουs και βλακειεs οπωs π.χ αυτοs που λεει οτι το συστημα πριμοδοτησε το ΚΚΕ και απο 8% πηγε στο 4% ενω ο ριγμενοs ΣΥΡΙΖΑ απο 4.6 πηγε στο 17 και μετα στο 27%.Εδω ειναι που λεμε η βλακεια ειναι ανικητη Περιμενω σχολιασμο για τουs θεωρητικουs αντικομουνισμου Σολτζενιτσην Κoνκουεστ και Γκαιμπελs. Παντωs αν δεν υπηρχε το ΚΚΕ θα το ειχαν εφευρη διοτι χωριs αυτο θα παθαιναν στερητικο συνδρομο.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 11:38 π.μ.

Φιλε μπαλτζαβια συμφωνω μαζι σου στην θεωρητικη προσεγγιση . Για ορισμενουs oμωs απο τουs συνομιλητεs δεν μπαινει τετοιο ζητημα αν κρινουμαι απο τουs χαρακτηρισμουs, την ιδεολογικη ανεπαρκεια και εν γενει την αντιΚΚΕ εμπαθεια. Επειδη ο υπνοs τηs λογικηs γεναει τερατα ακουσαμε και τουτο οτι τοΚΚΕ πριμοδοτηθηκε και απο 8% πηγε 4% ενω ο ρηγμενοs Συριζα απο 4,6% στο 17 και στο27%.Παντωs για μερικουs αν δεν υπηρχε τοΚΚΕ θα επρεπε να εφευρεθη για να καταπολεμουν τα στερητικα τουs συνδρομα. Περιμενω καποιο σχολιασμο για τουs θεωρητικουs του αντικομουνισμου Σολτζενιτσην, Κονκουεστ,Γκαιμπελs.

Φάντασμα
3 Ιανουαρίου 2014 στις 12:20 μ.μ.

@ Ανώνυμος 11:35

Σε ρώτησα τι θέση παίρνεις για το σβήσιμο από τις ιστορικές φωτογραφίες όλων των μπολσεβίκων που εκτέλεσε ο Στάλιν. Αν το αμφισβητείς ή αν όχι αν το δικαιολογείς.
Και πρόσθεσα ότι εμένα δεν μου αρέσει καμία λογοκρισία και ότι όποιος δικαιολογεί με ανόητα επιχειρήματα την κάθε λογοκρισία είναι ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ.
Δεν απάντησες, κρύφτηκες.............

Σε ρώτησα να θέσεις συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα της Ελληνικής προφανώς πραγματικότητας για να σου απαντήσω, αφού πολλάκις με κατηγόρησες ότι δεν σου απαντάω.
Δεν απάντησες, δεν έθεσες τα ερωτήματα στα οποία δήθεν δεν απαντάω, κρύφτηκες......

Και πάλι πέταξες και την μπάλλα στην εξέδρα, λέγοντας διάφορα άσχετα για τον Τρότσκυ, τη Δυτική προπαγάνδα, και άλλα γραφικά.

Θα μπορούσα να αντιπαρέρθω στο γεγονός ότι ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ στα ερωτήματά μου, και να αρχίσω να στα χώνω για αυτά που γνωρίζει καλά ο κάθε μη οπαδικός κομμουνιστής, πχ., για τις εκτελέσεις των μπολσεβίκων στις δίκες - παρωδίες της Μόσχας, τον λιμό της Ουκρανίας, το ξεπάστρεμα του κόκκινου στρατού πριν τον Β' ΠΠ, τις εξορίες όσων δεν συμφωνούσαν με τον Πατερούλη αλλά και τις εκτοπίσεις των οικογενειών τους, την κατάργηση του Συντάγματος που είχε φέρει ο Λενιν, την καταστολή κάθε ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης που είχαν προάγει οι Μπολσεβίκοι, την κατάργηση της ύπαρξης τάσεων μέσα στο Κόμμα που είχε επιτρέψει ο Λενιν, κλπ, κλπ, κλπ, ...

Αλλά για σένα και για κάθε άλλο "θεούσο" του Σταλινισμού όοοοοολα αυτά είναι προπαγάνδα.!!
Ομολογώ όμως ότι είσαι ανίκητος:
Ό,τι έκανε ο Στάλιν ήταν ΣΩΣΤΟ και ό,τι έκανε λάθος ήταν ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Δύο πράγματα σε αυτον τον κόσμο είναι ανίκητα: Ο έρωτας και η βλακεία.



- φωτογράφε πω πω χάλια, μ' έβγαλες με δυο κεφάλια!
- μη σε νοιάζει αυτό εσένα, θα σου κόψω εγώ το ένα....

Πατερούλης

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 1:45 μ.μ.

Ανωνυμος 11.35 ολα αυτα που αναφερεις για τον Σταλιν τα αναφερει πρωτη η αστικη ταξη στην προπαγανδα της δινεται καλες εξετασεις στον καπιταλισμο ειστε αξιοι διαχειρηστες του.

αντιρρησίας
3 Ιανουαρίου 2014 στις 2:47 μ.μ.

Υπάρχει κάποιος που, κυρίως κάτω από το όνομα "ανώνυμος", φωνάζει και ορύεται προς κάποιους (χωρίς να λέει σε ποιους αναφέρεται) ότι δεν απαντάνε σε ερωτήματα που θέτουν κάποιοι άλλοι σχολιαστές (χωρίς πάλι να λέει σε ποιους αναφέρεται). Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος με τα σχόλιά του που αποτελούν τον ορισμό της ασάφειας, ζητάει σαφείς απαντήσεις από δεν ξέρουμε ποιους σε ερωτήματα δεν ξέρουμε ποιων.

Εν πάσει περιπτώσει, αν θέλει απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις, ας κάνει τον κόπο να πει ποιες είναι αυτές οι ερωτήσεις. Νομίζει ότι δε θα λάβει απαντήσεις; Αλλά, από την άλλη, σε τι χρειάζεται τις απαντήσεις; Μήπως θα τις πιστέψει; Μήπως δε θα πει ότι είναι αντικομμουνιστική προπαγάνδα;

Σύντροφοι, ψυχραιμία και, πάνω απ'όλα, καλό είναι να έχουμε όλοι μέσα μας το σπόρο της αμφιβολίας ότι τα πράγματα μπορεί και να μην είναι έτσι όπως φαίνονται ή όπως μας τα μεταφέρουν οι "κήρυκες του Ευαγγελίου". Να βάλουμε και λίγο το μυαλό μας σε κίνηση. Και κυρίως να αρχίσουμε να διαβάζουμε Ιστορία από διάφορες πηγές. Μην καταπίνουμε αμάσητα τα πάντα

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 5:51 μ.μ.

@αντιρρησία
"Και κυρίως να αρχίσουμε να βιβάζουμε Ιστορία από διάφορες πηγές. Μην καταπίνουμε αμάσητα τα πάντα". Μπορείς να μου ονοματίσεις μερικές για να καταλάβω ποιές πηγές ιστορίας θεωρείς "αντικειμενικές". ώστε να μην καταπίνουμε αμάσητα τα πάντα?
Μαν. (δεν είναι ψευδώνυμο, είναι πραγματικό όνομα).

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 6:32 μ.μ.

αντιρρησιας 2.47 οι πηγες στην ιστορια ειναι μονο δυο. η κομμουνιστικη και η καπιταλιστικη κατι αλλο ενδιαμεσα δεν υπαρχη. και ο καθενας κανει της επιλογες του

Σταλινικό απολειφάδι
3 Ιανουαρίου 2014 στις 10:37 μ.μ.

@αντιρρησίας 2.47
οι πηγες στην ιστορια ειναι μονο δυο. η κομμουνιστικη και η καπιταλιστικη κατι αλλο ενδιαμεσα δεν υπαρχη. και ο καθενας κανει της επιλογες του

Μερικές διευκρινήσεις του παραπάνω δόγματος ή ανεκδότου (όπως προτιμάτε):

Α. Κομμουνιστική ιστορία είναι η Σταλινική Ιστορία.
Η άποψη πχ του Μπουχάριν ή του Καμένεφ είναι καπιταλιστική ιστορία.

Β. Ο Θουκιδίδης δεν είναι Ιστορία διότι ο θουκιδίδης δεν είναι ούτε Σταλινικός κομμουνιστής ούτε καπιταλίστας.

@ Μαν.
Υπάρχουν δεκάδες ιστορικοί αλλά και χιλιάδες μαρτυρίες Σοβιετικών πολιτών, ακόμα και Ελλήνων ανταρτών που έζησαν ως πρόσφυγες στην ΕΣΣΔ που μπορούν να μιλήσουν για την Σταλινική παραφροσύνη.
Το θέμα δεν είναι αυτό. Εσύ αυτό που θέλεις είναι να σου βρούμε έναν Σταλινικό Ιστορικό που να σου πει ότι ο Στάλιν έκανε εγκλήματα κατά του Σοσιαλισμού. Όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι λογική ΑΝΤΙΦΑΣΗ.

Η άποψή σου αποτελεί ένα κλασσικό λογικό παράδοξο:
Ένας ιστορικός που θα κατακρίνει τον Σταλινισμό πρέπει να είναι αξιόπιστος.
Αξιόπιστος ιστορικός είναι μόνο ο Σταλινικός Ιστορικός.
Σταλινικός Ιστορικός είναι αυτός που δεν κάνει κατακρίνει στο Στάλιν.

ΑΡΑ -> Όποιος κατακρίνει τον Στάλιν είναι εξ ορισμού αναξιόπιστος

Με αυτές τις νοοτροπίες, κουβέντα δεν γίνεται.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2014 στις 11:44 μ.μ.

αντιρρησιας 2.47 η αστικη ταξη σε ολες της της εκφανσης στον αντικομμουνιστικο αγωνα επικεντρωνη στο προσωπο του Σταλιν για να δυσφημηση το κομ μουνιστικο συστημα γιατι τοτε μπηκαν η βασης του. σε αυτες της προσπαθειες πολυτιμες υπηρεσιες προσφερη απλοχερα ο οπορτουνισμος. αυτος ειναι αλλωστε ο ρολος που του εχει αναθεση ο καπιταλισμος. συνεχιστε το συστημα το αναγνωριζη

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 1:35 π.μ.

απολειφάδι δωσε μας πηγες να τελειώσουν τα προβλήματα μας .Εκτος απο τον Θουκυδίδη που ηταν κνιτης και μεροληπτικός ,παρα το μεγάλο εργο του για τις δέκα μερες που συγκλόνισαν τον κοσμο
Γράφοντας με ψευδώνυμο Ριντ

αντιρρησίας
4 Ιανουαρίου 2014 στις 2:16 π.μ.

@5.51
Δεν μίλησα για αντικειμενικές πηγές. Δεν γνωρίζω τέτοιες. Μίλησα για ΠΟΛΛΕΣ και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ πηγές. Έτσι μόνο μπορείς να κρίνεις. Είναι πολύ βολικό να βάζεις κάποιον που θεωρείς εξ'ορισμού αξιόπιστο να κρίνει για σένα. Έτσι, όμως, είναι το σωστό; Μπορούμε, έτσι, να είμαστε σίγουροι ότι μαθαίνουμε την αλήθεια; Για μένα ο καλύτερος τρόπος να μάθω την αλήθεια, είναι να την ακούσω από πολλούς (ξέροντας από ποια μεριά μιλάει ο καθένας) και να κρίνω.

ΥΓ. ο Μπαλτσαβίας τι ακριβώς κάνει;

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 4:40 μ.μ.

Η ιστορια ειναι γεγονοτα και πρωταγωνιστεs.Τωρα εαν οι αστοι την γραφουν οπωs εξυπηρετει τα συμφεροντα τουs μονο σκοταδισμο θα εισπραξεται και θα ειστε περισσοτερο χειραγωγησιμοι. Αλλωστε αυτοι που κατεχουν τα μεσα παραγωγηs εχουν την δυνατοτητα και τα μεσα να επηρεαζουν και να κατευθυνουν το νοητικο επιπεδο τηs μαζαs.

Σταλινίκό Απολειφάδι
4 Ιανουαρίου 2014 στις 5:47 μ.μ.

Εκτός από τους Αστούς, μεγάλοι παραχαράκτες τις Ιστορίας είναι και αυτοί που εξαφανίζουν πρόσωπα από ιστορικές φωτογραφίες.
Τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε σε αυτό κατ' ελάχιστον.

(.....καλά δεν ελπίζω και πολύ...)

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 6:17 μ.μ.

@Σταλινικό απολειφάδι.
Προφανώς είσαι λίγο άσχετος από ταξική θεώρηση των πραγμάτων. Συγχώρεσέ μου την λέξη "ασχετος", δεν την λέω για να σε προσβάλλω. Η ιστορία, σαν επιστήμη είναι μία, σαν γεγονότα με πρωταγωνιστές, όπως λέει και ο παραπάνω σχολιαστής. Ομως το πως θα ερμηνεύσεις το κάθε ιστορικό γεγονός, είναι καθαρά ταξικη λειτουργία, αφού τα γεγονότα διαδραματίζονται σε ταξικές κοινωνίες. Οπως και οι πηγές που θα χρησιμοποιήσεις για να διαβάσεις την ιστορία είναι επίσης ταξικές. Την ιστορία την δημιουργούν οι κοινωνικές τάξεις της κάθε εποχής. Δηλ. στον καπιταλισμό, την ιστορία θα την διαβάσεις ανάλογα σε ποιά τάξη ανήκεις, Την αστική ή την εργατική. Γιατί για την αστική τάξη, αντίσταση του 41-44, ο Δεκλεμβρης του 44, ο ΔΣΕ του 46-49 ήταν "συμμοριτοπόλεμος". Για την εργατική τάξη που συμμετείχε ενεργά και έγραψε αυτλη την ιστορία, ήταν Αντίσταση, ήταν επιβεβλημένος πόλεμος κατά του φασισμού, ήταν ταξικός πόλεμος εναντίον των γερμανοτσολιάδων και αγγλοαμερικανών ο ΔΣΕ.
Η κομμουνιστική ιστορία που αναφέρεις ειρωνικά, είναι η ιστορία των εκατομμυρίων κομμουνιστών στην πάλη τους ενάντια στο καπιταλισμό και μέσα σε αυτή, την ιστορία, οπωσδήποτε σε περίοπτη θέση, είναι και η ηρωική ιστορία του κόκκινου στρατού που με αργηγό τον Στάλιν, τσάκισε τον φασισμό στο σπίτι του. Αυτή είναι η ταξική προσέγγιση της ιστορίας από πλευράς της εργατ. τάξης. Ο τρόπος που απαντάς εσύ, είναι η ιστορία που από την δική της ταξική θέση, ερμηνεύει η αστική τάξη.
Οσο για τον Θουκιδίδη που αναφέρεις. Και ο Θουκιδίδης έγραψε της ιστορία του καιρού του από την σκοπιά την τάξης που ανήκε.Πού και πότε ο Θουκιδίδης έγραψε και περιέγραψε ιστορικά γεγονότα και συμβάντα, για την άλλη τάξη του καιρού του, τους δούλους?
Μαν.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 9:07 μ.μ.

5.47 η ταξικη παλη συνεχιζεται με αλλες μορφες και κατα την διαρκεια της σοσιαλιστικης οικοδομησης με τα υπολειματα της αστικης ταξης και σε συνδυ ασμο με την ιμπεριαλιστικη περικυκλωση γινεται ενα εκρηκτικο μειγμα. αν δεν ειχε αποκαλυφθη η συνωμοσια στον σοβιετικο στρατο θα ειχανε ανατραπη οι μπολσεβικοι σε συνδηασμο με επιθεση του χιτλερ

Σταλινίκό Απολειφάδι
4 Ιανουαρίου 2014 στις 9:34 μ.μ.

Μαν.
Έχεις παρανοήσει πολλά και αυτό σε οδηγεί σε λάθη ΠΟΛΥ μεγάλα.

Σαφώς και είναι όπως το λες: "το πως θα ερμηνεύσεις το κάθε ιστορικό γεγονός, είναι καθαρά ταξικη λειτουργία, αφού τα γεγονότα διαδραματίζονται σε ταξικές κοινωνίες"
Ξεκινάς από σωστή βάση ότι δηλ. η ΕΡΜΗΝΕΙΑ των γεγονότων έχει ΤΑΞΙΚΟ χρώμα, και αναφέρεις το παράδειγμα της περιόδου 41-49.
Παραβλέπεις όμως το βασικό:
Κανείς δεν ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ αυτά καθ' εαυτά τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Η Αντίσταση, Δεκέμβρης '44 η σύρραξη 46-49 είναι υπαρκτά. ΔΕΝ αμφισβητούνται είτε τα ερμηνεύσεις με το "Υλιστικό" εργαλείο, είτε με το "Ιδεαλιστικό" εργαλείο. Είτε δηλ., τα ερμηνεύσεις από την πλευρά της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ τάξης, είτε από την πλευρά της ΑΣΤΙΚΗΣ τάξης.

Εδώ μιλάμε για κάτι άλλο.
Οι εκτελέσεις των μπολσεβίκων στις δίκες - παρωδίες της Μόσχας, ο λιμό της Ουκρανίας, το ξεπάστρεμα του κόκκινου στρατού πριν τον Β' ΠΠ, οι εξορίες όσων δεν συμφωνούσαν με τον Πατερούλη αλλά και οι εκτοπίσεις των οικογενειών τους, η κατάργηση του Συντάγματος που είχε φέρει ο Λενιν, η καταστολή κάθε ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης που είχαν προάγει οι Μπολσεβίκοι, η κατάργηση της ύπαρξης τάσεων μέσα στο Κόμμα που είχε επιτρέψει ο Λενιν, κλπ, κλπ, κλπ, ...... ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ως ΓΕΓΟΝΟΤΑ από την Σταλινική ιστοριογραφία της επίσημης ΕΣΣΔ κατά την Σταλινική περίοδο.

Για την ακρίβεια είτε παρερμηνεύονται με προδήλως γελοίο τρόπο (πχ. οι εκτελέσεις των μπολσεβίκων στις δίκες - παρωδίες της Μόσχας είναι για την Σταλινική Ιστοριογραφία εκτελέσεις ...πρακτόρων του Δύσης), είτε αγνοούνται τελείως από τα "ιστορικά" τους εγχειρίδια (πχ λοιμός Ουκρανίας ή το ξεπάστρεμα της πλειονότητας των στελεχών του κόκκινου στρατού από το βαθμό του συν/χη και πανω πριν τον Β' ΠΠ).

Εδώ ΔΕΝ μιλάμε για Σχολές Ιστορικής Ερμηνείας. Μιλάμε για παραχάραξη ιστορικών γεγονότων παρόμοια με την παραχάραξη των γεγονότων του Β' ΠΠ από τους Ναζί Ιστοριογράφους σύμφωνα με τους οποίους για παράδειγμα δεν υπήρξε ποτέ ολοκαύτωμα......

Αν δεν καταλάβεις τα παραπάνω δεν κάνουμε τίποτα.


Υ.Γ.1: Η Αξία του Θουκιδίδη έχει να κάνει με την αντικειμενική/επιστημονική καταγραφή των γεγονότων του Πελ/κου πολέμου και όχι με την σκοπιά της ερμηνείας που δίνει στα γεγονότα.

Υ.Γ2: Η κομμουνιστική ιστορία είναι η ιστορία των εκατομμυρίων κομμουνιστών στην πάλη τους ενάντια στο καπιταλισμό και τον αυταρχισμό. Μέσα σε αυτούς ήταν και εκατομμύρια κομμουνιστές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κυνηγήθηκαν, εκτοπίστηκαν, εκτελέστηκαν από τους Σταλινικούς. Είναι ΚΑΙ ΑΥΤΗ κομμουνιστική Ιστορία, φίλε μου Μαν. Ίσως η πιο σημαντική της πλευρά να ξέρεις....

Υ.Γ.3: Η ηρωική ιστορία του κόκκινου στρατού που με αργηγό τον Στάλιν, τσάκισε τον φασισμό, θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι η Ιστορία των απλών στρατιωτών που χάθηκαν πολεμώντας το φασισμό και των ιδιοφυών σοβιετικών στρατηλατών που πολλοί από αυτούς κυνηγήθηκαν από τον Στάλιν πριν και μετά τον πόλεμο (πχ Ροκοσόφσκι και Ζουκωφ).
ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η ταξική προσέγγιση της ιστορίας από πλευράς της εργατ. τάξης.
Ο τρόπος που απαντάς ΕΣΥ, είναι η ιστορία που ερμηνεύει η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΦΡΑΞΙΑ.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 11:19 μ.μ.

9.34 σε καμμια στιγμη ο ΛΕΝΙΝ δεν ειχε επιτρεψει την υπαρξη τασεων ητανε παντα υπερ της μονολιθικοτητας. το λιμο της ουκρανιας τον προκαλεσαν οι κουλακοι σκοτωνοντας τα ζωα με σαμποταζ για να μην παραδωθουν στο κρατος. ο ζουκωφ πραγματι διωχτηκε απο το στρατο απο τον χρουτσοφ.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 11:19 μ.μ.

απολειφάδι θελω να διαβάσω γιαυτα που γραφεις ....Που μπορώ να βρω σχετικό υλικό ,σε οτι εχεις πρόχειρο..Εαν εχεις...
ετκος εαν γινεις ποιο αναλυτικο και ξεπεράσεις τα τσιτάτα που απο μονα τους δεν σημαίνουν τίποτα
aeras kopanistos

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 10:10 π.μ.

#Σταλινικό απολειφάδι
"Οι εκτελέσεις και οι δίκες της Μόσχας. ο λιμός της Ουκρανίας........., η κατάργηση του συντάγματος που είχε φέρει ο Λένιν .." Ακριβώς με αυτά που λές, επιβεβαιώνεις αυτά που είπα. Η "ιστορία" του λιμού της Ουκρανίας, ξεκίνησε από την Γκεστάπο και τα επιτελεία του Χίτλερ το 1934, στα πλαίσια της προετοιμασίας πολέμου ενάντια στην ΕΣΣΔ. Ακριβώς την ίδια χρονιά, ταυτόχρονα ξεκίνησε η ίδια ιστορία να δημοσιεύεται στις φυλλάδες του Χερστ στις ΗΠΑ,μόλις ακριβώς γύρισε από επίσημη επίσκεψη που έκανε στους ναζί στο Βερολίνο, δηλωμένος ναζί ο ίδιος. Οι δίκες της Μόσχας, έγιναν για αντισοσιαλιστικές και αντεπαναστατικές ενέργειες, γιατί δεν πιστεύω να αμφισβητείς ότι οι αστοί και τα τσιράκια τους μετά την επανάσταση εξαερώθηκαν? Αλλωστε τα επίσημα πρακτικά της δίκης, στην οποία παραβρέθηκαν και όλοι οι πρέσβεις των δυτικών χωρών, δεν τόλμησαν να τα αμφισβητήσουν ούτε και οι δυτικοί.
Ο Λένιν και φυσικά έφερε την κατάργηση του αστικού συντάγματος, και την κατάργηση της ελευθερίας της αστικής τάξης. Ο Λένιν δεν ηγήθηκε μιας επανάστασης για να "πλέκει πουλόβερ", ο Λένιν πάλεψε για την κατάργηση της δικτατορίας της αστικής τάξης και για την νίκη της δικτατορίας του προλεταριάτου. "Η ελεύθερη έκφραση που είχε επιβάλει ο Λένιν, οι τάσεις που είχε επιτρέψει" λές σε κάποιο σημείο. Καμμία ελεύθερη έκφραση οποιουδήποτε των αστών δεν είχε επιβάλει ο Λένιν, ούτε τάσεις είχε επιτρέψει. Ηταν σαφής στο τι σημαίνει "δημοκρατία". Δημοκρατία για ποιόν? Προλεταριακή δημοκρατία ή αστική δημοκρατία? Ηταν σαφέστατα υπέρ της πρώτης. Τσάκισμα της αστικής δημοκρατίας, φώναζε ο Λένιν. Προλεταριακή δημοκρατία, δεν είναι να αφήνεις τους αντεπαναστάτες να λένε και να κάνουν ότι θέλουν. Δεν είναι να αφήνεις την αστική τάξη και και τσιράκια τους,να προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή την δημοκρατία. Γιατί είναι λογικό, ότι όταν οι καπιταλιστές χάσουν την εξουσία, με την μεγαλύτερη μανία, θα προσπαθήσουν να την ξαναπάρουν. Ο Λένιν πολύ πιο ξεκάθαρα και από τον Στάλιν είχε πολεμήσει τις παρεκκλίσεις στο κόμμα του και είχε κηρύξει αμείλικτο πόλεμο με τον οπορτουνισμό. Το ότι τα αντικομμουνιστικά πυρά των ναζί και των υπόλοιπων καπιταλιστών που στην αντισοβιετική προπαγάνδα ταυτίστηκαν πλήρως μαζί τους, αντλώντας από αυτούς τα "επιχειρήματα", στράφηκαν κατά του Στάλιν και όχι τόσο κατά του Λένιν, ήταν γιατί. 1)Ο Λένιν πέθανε μόλις 2 χρόνια μετά τον εμφύλιο και το τσάκισμα των αντεπαναστατών και 2) γιατί Ο Στάλιν ήταν αυτός που ξεκίνησε το ουσιαστικό πόλεμο κατά των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής και έκανε τα πρώτα βήματα για εμβάθυνση των σοσιαλιστικών οικονομικών σχέσεων.
Αν το 44 στην Ελλάδα είχε νικήσει μια σοσιαλιστική επανάσταση, θα αφήναμε στο όνομα μιας "δημοκρατίας" τους γερμανοτσολιάδες, τους δοσίλογους και τους χίτες ελεύθερους? Σε καμμία περίπτωση. Ακριβώς αυτό έκανες και σε τσάκισαν εκείνοι. Ο ταξικός πόλεμος είναι ένας κανονικός πόλεμος. Η θα τους τσακίσεις ή θα σε τσακίσουν. Τέλος δεν μπορώ να φανταστώ ότι για σένα "δημοκρατία είναι ο Γιέλτσιν και ο Γκοσμπατσώφ, αποδεδειγμένοι πλέον, σε διατεταγμένη υπηρεσία για να ανατρέψουν τον σοσιαλισμό. Η ότι θεωρείς "δημοκρατία την εξαθλίωση, την πείνα και το χάος που επικρατούν τώρα στην πρώην ΕΣΣΔ.
Μαν.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 10:32 π.μ.

@σταλινικό απολειφάδι
αρα αποδεικνύεται ότι την ιστορία την ερμηνεύεις, αυτή την ίδια ιστορική περίοδο, ανάλογα με ποιάς τάξης τα συμφέροντα έχεις ταχθεί. Η παραχάραξη της ιστορίας που αναφέρεις από τους ναζί, είναι η συνέχεια της ίδιας παραχάραξης, που επιχειρεί εδώ και 20 χρόνια η ΕΕ και ο καπιταλισμός. Χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα και τις ίδιες "ιστορικές πηγές". Τα μισά άλλωστε στελέχη των ναζί μετά τον πόλεμο, στελέχωσαν όλες αυτές τις υπηρεσίες της "ελεύθερης και δημοκρατικής ευρώπης των λαών"
Σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβήτησα τον Θουκιδίδη και το τεράστιο και πολύτιμο έργο του. Απλά είπα ότι η καταγραφή των γεγονότων που κάνει και των πολέμων που περιγράφει, είναι οι πόλεμοι που έκανε η τάξη του, είτε για να αποσπάσει και νέες αγορές, είτε για να υπερασπιστεί αυτές που είχε. Πουθενά δεν περιγράφει π.χ. για τις εξεγέρσεις και τους αγώνες των δούλων της εποχής του, που υπήρξαν πάμπολλες. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει, ακριβώς γιατί εκπροσωπούσε την τάξη στη οποία ανήκε.
Η ιστορία όπως λές, των "απλών στρατιωτών και των ιδιοφυών σοβιετικών στρατηλατών", είναι ακριβώς, είτε μας αρέσει, είτε όχι, η ιστορία του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ με στρατηλάτες μέλη και στελέχη του ΚΚΣΕ, με 1.000.000 στρατιώτες μέλη επίσης του ΚΚΣΕ, με πρώτο στρατηλάτη τον Στάλιν. Ο δε λαός συνειδητά πολέμησε κάτω από τις σημαίες του ΚΚΣΕ. Αν δεν ήταν έτσι, όταν ο Χίτλερ κατέλαβε την μισή ΕΣΣΔ και από όπου πέρναγε έβαζε Ρώσους τσολάκογλου, ο λαός αν δεν ήταν με το ΚΚΣΕ και οι στρατηλάτες όσο ιδιοφυείς και αν ήταν και οι κομμουνιστές, θα είχαν χάσει τον πόλεμο. Εκεί ποντάριζε και ο Χίτλερ.
Ο τρόπος που απαντώ εγώ φίλε μου, είναι και θα είναι πάντα από την μεριά του επαναστατικού κι κομμουνιστικού κινήματος. Μαν.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 11:29 π.μ.

Επιτελουs ενα σχολιασμο για το ποιον των θεωρητικων του αντικομμουνισμου που προανεφερα σε αλλο σχολιασμο. Ειναι σημαντικο γιατι οπωs και να το κανουμε απο αυτουs εχεται μορφωθει.
Θα προτεινα επισηs να ριξεται μια ματια στο βιβλιο που εγραψε ο Αμερικανοs πρεσβηs την περιοδο Σταλιν με τιτλο
Γιοσεφ Α. Ντειβιs.Aυτοs, βεβαιωs, δεν μπορει να θεωρηθει οπαδοs του κομμουνισμου και προσωπικα του Σταλιν.

Σταλινικό Απολειφάδι
5 Ιανουαρίου 2014 στις 11:30 π.μ.

Κοπανιστέ αέρα,

Αυτά που γράφω σαφώς και τα ξέρεις αλλά προτιμάς να στρουθοκαμηλίζεις. Το ερώτημα σου είναι προβοκατόρικο αλλά θα απαντήσω όχι για σένα αλλά κυρίως για όποιον θέλει να μάθει ιστορία.
Τα παρακάτω ισχύουν για κάθε ιστορική περίοδο που σε ενδιαφέρει.

Αν λοιπόν θες να διαβάσεις για αυτά που γράφω, μπορείς να πας σε ένα βιβλιοπωλείο να βρεις ένα - δυο οποιοδήποτε βιβλία ιστορίας της περιόδου και να ΨΑΞΕΙΣ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ, δηλ. στις δεκάδες παραπομπές του. Έτσι θα μάθεις για δεκάδες τίτλους σχετικούς με το θέμα.
Κατά κανόνα ψάξε σε ξενόγλωσσα βιβλία γιατί στα Ελληνικά δεν υπάρχουν πολλοί τίτλοι.
Στη συνέχεια κράτα σημειώσεις και ψάξε στο διαδίκτυο για την επιστημονική κατάρτιση των συγγραφέων και για την ποιότητα της δουλειάς του.
Έτσι θα καταλήξεις σε 5-6 τίτλους απ' όπου μπορείς να ενημερωθείς.
Παράλληλα, μπες και στη ΣΕ και βρες τα κείμενα της Σταλινικής Γραφειοκρατίας. Διάβασέ και αυτά για να σχηματίσεις ολοκληρωμένη άποψη.
ΕΤΣΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Βέβαια υπάρχει και η λύση του "τεμπέλη". Απλά διαβάζεις Μπαλτσαβία και καθάρισες.
Είπαμε κατά την Μπαλτσάβια Ιστορία:
1. οι εκτελεσθέντες Μπολσεβίκοι ήταν πράκτορες της Δύσης,
2. ο νικητής των Λευκών και των Ιμπεριαλιστών που επιτέθηκαν την περίοδο 1918-1921 ο Κόκκινος Στρατός δηλαδή συνωμοτούσε με τους Καπιταλιστές για την ανατροπή της επανάστασης γι αυτό και ο Στάλιν τους καθάρισε όλους με αποτέλεσμα ο Χίτλερ να κάνει περίπατο το 1941-42 στη ΕΣΣΔ και παρ' ολίγο να καταλύσει την ΕΣΣΔ,
3. Ο λοιμός στην Ουκρανία ήταν γιατί οι Κουλάκοι είχαν τάσεις αυτοκτονίας
4. Η "δεξια" και η "αριστερή" τάση μέσα στο ΚΚΣΕ όσο ζούσε ο Λενιν είναι κάτι που δεν υπήρξε ποτέ
5. Τα στρατόπεδα που ο Στάλιν στοίβαζε αντιφρονούντες κομμουνιστές μαζί με τις οικογένειές τους, ήταν δωρεάν προσφορά του Πατερούλη για χειμερινές διακοπές σε εξωτικά τοπία της Σιβηρίας
6. Η κατά την δεκαετία του '30 βίαιη διακοπή της άνθισης των τεχνών στη Ρωσία μετά την Επανάσταση (γνωστή και ως "Ρωσική Πρωτοπορία") έγινε γιατί οι καλλιτέχνες έπεσαν σε κατάθλιψη από τις φούντες και προτίμησαν να σπάνε πέτρες στο βουνό.

Κάποτε υπήρχε το σύνθημα "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα"
Σήμερα θα προσθέταμε "Αναζήτηση της Γνώσης ή Μπαλτσαβισμός"

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 4:53 μ.μ.

Απολειφάδι εαν ειχες σχεση με το άθλημα θα μου έλεγες για το αρχιπέλαγος ας πουμε ,Λεω ενα παράδειγμα δημοφιλές ,αλλα ουτε εκει...
Εσυ με στελνεις γενικά σε βιβλιοπωλεία και αδιευκρίνιστες παραπομπές...Γιατι δεν εχεις διαβάσει ουτε αθλητική εφημερίδα στην ζωη σου

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 7:09 μ.μ.

@Σταλινικό απολειφάδι
Ο τρόπος που απαντάς σε σχολιαστή με το ψευδ."αέρας κοπανιστός" δείχνει ότι μάλλον από τα κέντρα του ¨λιμού της Ουκρανίας¨" ακροδεξιών προελεύσεων, διαβάζεις και αυτά που γράφεις. Είναι προβοκατόρικα και κανείς σχολιαστής από όλους που διάβασα, δεν είπε αυτά που γράφεις. Προβοκάτσια σημαίνει να βάζεις στο στόμα άλλων, πράγματα που δεν έχουν πεί.
Είναι αδιαμφισβήτητα τα εξής: 1) Αν δεν είχαν εκκαθαριστεί τα ανώτερα κλιμάκια του κόκκινου στρατού και δεν είχαν μπεί αυτοί οι ιδιοφυείς στρατηλάτες (όπως και εσύ τους αποκάλεσες) από όλα τα αντεπαναστατικά στοιχεία και τους αποδεδειγμένους έμμισθους υπαλλήλους των ξένων μυστικών υπηρεσιών και πρεσβειών, όντως ο πόλεμος ενάντια στον χίτλερ, δεν θα είχε κερδηθεί. Γιατί ο χίτλερ, ακριβώς εκεί ποντάριζε. Εχοντας μαζί του τα βαφφεν ες-ες(ρώσοι γερμανοτσολιάδες), ήλπιζε ότι μόλις έμπαινε στην ΕΣΔΔ, η ηγεσία θα ανέτρεπε τον Στάλιν και θα εξολόθρευε κατά εκατομμύρια τους κομμουνιστές.
2) Ο νικητής των Λευκών και των ιμπεριαλιστών το 1918-1921, ήταν ο Κόκκινος στρατός, την ηγεσία του οποίου είχε πάλι ο Στάλιν (ο Λένιν του την είχε δώσει, ξέροντας ότι ήταν από τους λίγους στο ΠΓ που μπορούσε να εμπιστευτεί ένα στρατιωτικό καθήκον τόσο μεγάλης έκτασης) Τελικά πόσο δίκιο και διορατικότητα είχε ο Λένιν. Αν εννοείς ηγέτες που "καθάρισε" ο Στάλιν, τον Τρότσκι, Κάμενεφ και όλη την σάρα και μάρα της αντεπανάστασης (διάβασε για τις επαφές, κόντρα στις αποφάσεις του Λένιν και του Κ. Κόμματος, που έκανε ο Τρότσκι, σαν απεσταλμένος στη συνθήκη που υπεγράφη Μπέρστ-Λιτόφσκ, και πως τον παραμέρισε μετά από αυτό ο Λένιν), τι δουλειά είχε ο ηρωικός κόκκινος στρατός με αυτούς? Ο τρότσκι απομακρύνθηκε από την ηγεσία του κόκκινου στρατού με εντολή του Λένιν. Το να ταυτίζεις τα ρετάλια της ταξικής πάλης με τον κόκκινο στρατό είναι, όχι απλά ασέλγεια, είναι καθαρή παραχάραξη της ιστορίας.
3) Διάβασε τα γραπτά του Λένιν, για να δείς άν υπήρχαν δεξιές ή αριστερές φράξιες, και κυρίων διάβαε το ιστορικό έργο "Για το κόμμα νέου τύπου" Ευτυχώς που υπάρχουν τα γραπτά του, κι έτσι η ενιαία επίθεση από την "ΕΕ των λαών" θα δυσκολευτεί πολύ. Κι εδώ που τα λέμε, το να αποφασίζεις, σιγά-σιγά να αρχίζεις να διαστρεβλώνεις τον Μάρξ, τον Ενγκελς, τον Λένιν, δεν είναι καθόλου εύκολο εγχείρημα. Είναι και αυτό αποφασισμένο σε όλα τα όργανα της "δημοκρατικής ντε ΕΕ" να αρχίσουν να "ξαναγράψουν την ιστορία. Για να το κάνουν όμως πιο εύκολο αυτό ξέρουν, ότι πρέπει να αρχίζουν, σιγά-σιγά να διαστρεβλώνουν και την θεωρία. 100.000 ευρώ για κάθε μία προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας. Δεν είναι και λίγα τα λεφτά!
4. Λες ότι την δεκαετία του 1930, έγινε βίαιη διακοπή της άνθισης των τεχνών. Μα είσαι στα καλά σου άνθρωπέ μου? Για τα εκατοντάδες θέατρα που φύτρωναν σαν μανιτάρια δεν έχεις ακούσει τίποτε? Για τα μπαλλέτα Μπολσόι και τα χιλιάδας άλλα μικρότερα, δεν έχεις ακούσει τίποτε? Για την άνθιση των επιστημών δεν έχεις ακούει τίποτα? Για τα υποδειγματικά εκατοντάδες πανεπιστήμια, που εσύ και εγώ δεν θα δούμε ποτέ μας, δεν έχει ακούσει τίποτα? Για τον μαζικό αθλητισμό, από τους καλύτερους στον τότε κόσμο, δεν έχεις ακούει τίποτε? Για τα χιλιάδες ωδεία, εκατοντάδες ορχήστρες, δεν έχεις ακούσει τίποτα. Αν κάτι είχε σε πληθώρα η ΕΣΣΔ, αυτά ήταν τα σχολεία, μουσεία, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι. Ούτε οι δεξιοί δεν τόλμησαν ποτέ να αμφισβητήσουν τα επιτεύγματα αυτά και ρίχναν τα επιχειρήματά τους "στην έλλειψη δημοκρατίας" Μαν.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 8:34 μ.μ.

O τιτλοs του βιβλιου στο σχολιο 11,29π.μ ειναι Αυθεντικεs και εμπιστευτικες εκθεσεις για την Σοβιετικη Ενωση εως τον Οκτωβρη του 1941. ΓΙΟΣΕΦ Α. ΝΤΕΙΒΙΣ.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

απολειφαδι 11.30 τα επιχειρηματα που χρησιμοποιεις ειναι απο την αστικη προπαγανδα. η αστοι που εχασαν την εξουσια δεν εξαφανιστηκαν ως δια μαγειας υπηρχαν και αντεδρασαν με ολους τους τροπους. ο λιμος της ουκρανιας ητανε η ενοπλη αντιδραση των κουλακον που σκοτωσαν τα ζωα και εκαιγαν τα αγροκτηματα. στο σοβιετικο στρατο αποκαλυφθηκε συνωμοσια με τα νηματα να φτανουν στο βερολινο. αν δεν ειχανε αποκαλυφθη η γερμανοι θα ειχανε κερδιση το πολεμο σε συνεργασια με τους συνομωτες. οσο και αν δεν σου αρεση η περιοδος με τον Σταλιν μπηκαν η βασης του σοσιαλισμου

Σταλινικό Απολειφάδι
6 Ιανουαρίου 2014 στις 2:34 μ.μ.

@ όλους εσάς τους ψευτοκομμουνιστές της άγνοιας και της παραπληροφόρησης

Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε:

Ένας λέει πως ηγέτης του Κόκκινου Στρατού ήταν ο Σταλιν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου 1918-1921. Ο κακομοίρης αγνοεί ηγέτης, ιδρυτής και αναμορφωτής του κοκ. στρατού την ίδια περίοδο ήταν ..... ο Τρότσκυ!! Ο ίδιος ας μάθει ότι ο Τρότσκυ όταν παραιτήθηκε μετά το Μπρεστ-Λιτόφσκ από Επίτροπος Εξωτερικών ανέλαβε κατ' εντολή του Λενιν την ηγεσία του Κόκκινου Στρατού
ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ο φίλος μας που θα κάνει και "μαθήματα" Ιστορίας!!!!!!!!!

Αντίθετα, ΑΣ ΜΑΘΕΙ ότι ο Στάλιν ως διοικητής των στρ. μονάδων στο Λβοφ απέτυχε (πιθανότατα ηθελημένα) να υποστηρίξει το 1920 την εκστρατεία του μεγάλου Τσουχασέφσκι κατά της Πολωνίας παρά τις επίμονες παραινέσεις του Λενιν και του Τρότσκυ, με αποτέλεσμα να χαθεί μια μοναδική ευκαιρία για την εξαγωγή της Επανάστασης στη γειτονική Γερμανία. Στη συνέχεια της προδοσίας του, ο Στάλιν παραιτήθηκε....

Ο ίδιος αμάσητα καταπίνει τα σταλινικά εξόφθαλμα ψεύδη για ΧΑΖΟΥΣ, και πιστεύει ότι οι Μπολσεβίκοι που εκτελέστηκαν (πχ. Καμένεβ, Ζινόβιεβ, Μπουχάριν και άλλοι) ή που δολοφονήθηκαν και αυτοί και τα παιδιά τους (πχ Τρότσκυ) αλλά και οι στρατιωτικές ιδιοφυΐες που πάλι εκτελέστηκαν από τον Πατερούλη (πχ. Τσουχασεφσκυ, Μπλούχερ) ή υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια (πχ. Ροκοσόφσκυ) ΗΤΑΝ ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!!!!

'Αλλος πάλi λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ "αριστερή" και "δεξιά" παράταξη μέχρι το 1928 στο κόμμα των μπολσεβίκων. ΤΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΡΕΙ, ΤΟΣΑ ΛΕΕΙ.

Και το καλύτερο, δεν έχει ΙΔΕΑ ο καημένος για το τη σήμαινε "Ρωσική Πρωτοπορία" τη δεκαετία του '20 - αρχές '30!!!!! Ωραία, αφού δεν έχει ιδιαίτερη αγάπη στο διάβασμα, ας δει το άρθρο του Σταλινικού redflyplanet μπας και ξεστραβωθεί (http://redflyplanet.blogspot.com/2013/12/blog-post_18.html). Βέβαια στο άρθρο των Σταλινικών του redflyplanet ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες τέθηκαν σε δυσμένεια (πχ επίτροπος πολιτισμού Λουνατσάρσκυ) ή εκτελέσθηκαν (πχ ο κορυφαίος θεωρητικός του θεάτρου Μέγιερχολντ) και πάλι από τον Πατερούλη.

Άλλος πάλι είναι τόσο άσχετος που νομίζει πως θα πληροφορηθεί την ιστορία από το "Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ" του Σολζενίτσιν.....! Μεγάλε δε μιλάμε για τον εθνικιστή αντικομμουνιστή Σολζενίτσιν. Εγώ σου μίλησα για ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ. Ψάξε λοιπον με τον τρόπο που σου είπα και καλό διάβασμα!

Από τα παραπάνω φαίνεται ΠΟΙΟΣ εχει στη ζωή του διαβάσει μόνο Αθλητικές φυλλάδες και ποιος όχι.
Γι αυτό μη ξαναπαίξετε στο πεδίο της Ιστορίας. Απλά ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΤΕ!!

Είπαμε, δυο πράγματα είναι ανίκητα, ο έρωτας και η βλακεία.

Η δε βλακεία μαζί με τον φανατισμό σίγουρα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο να μπουν "η βασης του σοσιαλισμου" που γράφει ο Μπαλτσαβίας.

Γι αυτό και ο "Σοσιαλισμός" του δικτατορίσκου με το μουστάκι ΕΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ!!!

Μόνο ο Πατερούλης ξέρει!
6 Ιανουαρίου 2014 στις 2:44 μ.μ.

Τελικά ο λιμός στην Ουκρανία υπήρξε λόγω του ότι οι Κουλάκοι σκότωσαν τα γελάδια (σύμφωνα με το θεωρητικό του σταλινισμού Μπαλτσαβία 4 Ιανουαρίου 2014 - 11:19 μ.μ) ή ο λιμός στην Ουκρανία δεν έγινε ποτέ και ήταν ναζιστική προπαγάνδα, κατά τον άλλο θεωρητικό του Σταλινισμού Μαν 5 Ιανουαρίου 2014 - 10:10 π.μ);;;;

Ωχ, ωχ, διαφωνούν και οι Σταλινικού μεταξύ τους;;;; Δεν πάμε καλά σύντροφοι

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 3:43 μ.μ.

Απολειφαδι διαβασε την αυτοκριτικη του Αλεξαντρ Ζινοβιεφ την περιοδο του ψυχρου πολεμου .
Αναφερομαι σε πρωταγωνιστες της περιοδου Σταλιν που δεν ηταν κομμουνιστες . Εσυ γενικα και αοριστα μας στελνεις σε βιβλιοπωλεια και βιβλιογραφιες , ελπιζω οχι του Μπουμπουκου. Ο 11,29πμ

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 5:14 μ.μ.

Nai ειπες για ιστορικούς αλλα οχι για ποιους,θα ειναι πολλοι που δεν τους θυμάσαι..Δεν με βοηθας ,μηπως στο Φως των σπορ θα βρω κατι..? Αφου ξερεις ,προλαβαίνεις να ρωτήσεις κάποιον φιλο σου και να ξανα ερθεις αυριο
Μαλλον όμως ενημέρωνε σε στην έγκυρη βικπαιδια,η ρωσικη πρωτοπορία εκφυλίστηκε γύρο στα 25..Ετσι και αλλιως συγκρούστηκαν καλλιτέχνες και ρεύματα ,οπως γίνεται στους ανθρώπους μεχρι της μερες μας και η πολιτικη προσφέρεται ..Αυτο αφορα ολους ,αν τωρα στην ίντριγκα και ματαιοδοξία δινεις πολιτικό πρόσημο ,πρέπει να εισαι απελπισμένος... δίνοντας μεταφυσικές διαστάσεις σε πρόσωπα το εξης ένα
Nα πιάσει ο άλλος τον Κίροφ και να συνεχίσουμε παραπολιτικά
λες και οι ιστορια κινείται αμόλυντη και αναίμακτη...Τοτε δεν θα πρέπει να γίνονται κοινωνικά πειράματα μην τυχόν και πεσουν στην αγιαστούρα του καθε καημενου που κρύβετε πισω τους για να μην παραδεχτεί οτι εχει διαλέξει στρατόπεδο στην τυχη μιλώντας συναισθηματικά και με κολπα,δηλαδη αστικά,κυριος με αντι..ευκολίες.
Και τον Λενιν τροτσκυ κατηγορούν κάποιοι.Η απάντηση ειναι αν έκαναν κατι η' οχι,? Τον Λενιν για να μην κοροϊδευόμαστε οι τροτσκιστες τον χρησιμοποιούν για να διαφοροποιείται η κριτικη τους απο την δυτικη προπαγάνδα ενω τον καταγγέλλουν ως αντι μαρξιστή (πατερας του μαρξισμού επειδή του γ@μησε την μανα)

.Αυτό που υποστηρίζεις εσυ ειναι η παλια γραφειοκρατία που λειτουργούσε ιδιοκτησιακά και έκοβε τον δρομο των νεων επιστημόνων της εργατικήςταξης..Σαν τον 'υπαρχηγο"του τροτσκυ Κρίστιαν ρακοσκφσυ που πειθαρχουσαν στην πλειοψηφία για να ξανα αποκτήσουν τα προνόμια τους και να συνεχίσουν την εκτος εσωκομματικών κανόνων αντιπολίτευση...μεσα και εξω απο την ΕΣΣΔ...
Ο συνάδελφος του τροτσκυ τα εχει παραδεχτεί αυτα ενω ηταν πρέσβης στην Ιαπωνία και δεν τον "απειλούσε" κανένας ..Αντικειμενικά
Μην βρίζεις ρε φιλε γιατι θα καταλήξουμε σε ψυχολογικές αναζητήσεις φροϋδικόυ τυπου
Ο Λενιν ηταν κομμουνιστής.ωρα ειναι να μας πεις πως θα συνεργαζόταν με τον τσιπρα τον Σταθακη και τον Μητροπουλο για να οξύνει την ταξικη παλη
aeras kopanistos

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 5:19 μ.μ.

Φυσικά και φαίνεται ποιος διαβάζει αθλητικές εφημερίδες.Άλλωστε η λεξη ξευτιλίζεστε υπαρχει κατα κανόνα εκει
aeras kopanistos

Σταλινικό Απολειφάδι
6 Ιανουαρίου 2014 στις 8:25 μ.μ.

Kοπανιστέ αέρα,

η σύγχυσή σου είναι τόση που το γραφτό σου δεν έχει καν ειρμό.
Σε καταλαβαίνω, μετά από την τάπα που φάγατε στις δήθεν ιστορικές γνώσεις που απόδειξα ότι ΔΕΝ έχετε, αρχίζετε τη σπέκουλα και το μπέρδεμα....

H Ιστορία δεν είναι το δυνατό σας σημείο.
Φαίνεται ότι το "Φως των Σπορ" που .....διαβάζω εγώ, τα λέει καλύτερα από το "Ριζοσπάστη"!

Ενδεικτικό της ασυναρτησίας είναι όλο το σχόλιό σου.
Ώστε μεγάλε οι δολοφονίες χιλιάδων αθώων ανθρώπων είναι "κοινωνικά πειράματα" !!
Ενώ οι εκτελέσεις και οι εκτοπίσεις καλλιτεχνών και διανοουμένων (σου ανέφερα ενδεικτικά 2 περιπτώσεις ανάμεσα σε μυριάδες) είναι για σένα "ίντριγκα και ματαιοδοξία"....

Αλλά έτσι είναι όταν έχεις ανάγει την πολιτική θεωρία σε θρησκευτικό Δόγμα και τον ψυχάκια τον Στάλιν σε Θεό.
Βάλτε λοιπόν μυαλό και σταματήστε να υπερασπίζεστε ότι πιο σιχαμένο έχει να δείξει η ιστορία του Κομμουνιστικού κινήματος δηλ. τον Σταλινισμό 1928 - 1953.

Αλλιώς σύντομα θα ψάχνετε εκτός Βουλής να βρείτε την ψήφο σας..

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 9:56 μ.μ.

E αφου ειναι ετσι ο τροτσκυ ηταν υπευθύνος για περισσότερα θύματα στην διάρκεια της θητεία του σαν διοικητής του κόκκινου στρατου,ακομα και σε επαναστάτες του 17 Εχεις τσιπα να καταδικασεις .?
Ποια ιστορια καημενε ολο υπεκφεύγεις ,τι εγραψες στο τελευταίο σου σχολιο ,τιποτα γνωμες γενικές οπως στα περισσότερα σχολια σου,θεωρώντας την ταξική παλη υπόθεση ατόμων και προθέσεων.
Μονο το πατερ υμων δεν μας ειπες
και μεσα σε ολα ψήφος ,εισαι ο ορισμός της αντίφασης

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2014 στις 1:44 π.μ.

απολειφαδι. ο σοσιαλισμος και βεβαια ητανε θριαμβος μεχρι την οπορτουνιστικη στροφη του 1956 και τους νομους του καπιταλισμου στην σοβιετικη οικονομια. να αποκυηξουμε τους μπολσεβικους και να γινουμε μενσεβικοι και εσεροι ξεχασε το. η καλπες και τα ψηφαλακια ειναι δικο σας σπορ

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2014 στις 10:40 π.μ.

Αν για κατι φταει οΣταλιν ειναι γιατι δεν πραγμαποιησε αυτα ολα με τα οποια κατασυκοφαντητε απο παπαγαλακια του αντικομμουνισμου.

Σταλινικό Απολειφάδι
8 Ιανουαρίου 2014 στις 10:47 π.μ.

@ Ανώνυμος 9:56
Χαίρομαι που κάτι τελικά έμαθες από ιστορία...
Δεν καταδικάζω κανέναν φόνο Λευκού κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου.
Καταδικάζω όμως κάθε δολοφονία μπολσεβίκου. Εσύ τολμάς να καταδικάσεις τις δολοφονίες μπολσεβίκων την περίοδο του Σταλιν? ΤΟΛΜΑΣ?

@ Ανώνυμος 10:40
Ωραίο επιχείρημα.
Αν βγάλεις τις λέξεις "Σταλιν", "αντικομμουνισμού" και βάλεις τις λέξεις "Χίτλερ", "κομμουνισμού" νομίζω ότι είναι το κλασικό Χρυσαυγίτικο "επιχείρημα"!
Εύγε!

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2014 στις 8:55 μ.μ.

Ειναι ωρα σου να καταδικασεις την Κρονστάνδη και αλλα περιστατικά που δεν επιθυμώ να αναφέρω τωρα....Μην το σκέφτεσαι εδω οι τροτσκιστές καταδίκασαν τον ελας και τον ΔΣΕ τωρα θα σε πιάσουν οι ντροπές..?
Δυστυχώς η επανάσταση απο μονη της εχει έντονα εξουσιαστικά χαρακτηριστικά και δεν θα καταφέρεις να βαλεις δυο πόδια σε διαφορετικές βάρκες το καθε ενα
Τραβα να ψηφίσεις τωρα

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2014 στις 10:40 μ.μ.

Ανωνυμε 10,47 τι τρεχει με σενα και την Χρυση Αυγη?

Σταλινικό Απολειφάδι
9 Ιανουαρίου 2014 στις 10:25 π.μ.

Επειδή είσαι αδύναμος στην Ιστορία, να σε πληροφορήσω ότι η Κροστάνδη είναι μια υπόθεση για την οποία έχει χυθεί άπειρο μελάνι. Επίσης να σε πληροφορήσω ότι η Κροστάνδη συνέβει εν μέσω πολύ σκληρών καταστάσεων (πολεμικός κομμουνισμός) ενώ είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή πολιτικής και τη ΝΕΠ.

Οι "τροτσκιστές" που καταδίκασαν τον ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ (δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, έτσι για να μαθαίνεις) με αφήνουν αδιάφορο. Με ενδιαφέρουν μόνο τα έργα και οι ημέρες του Τρότσκυ και όχι τι λέει ο κάθε ένας στο όνομά του.

Η επανάσταση έχει όντως έντονα "εξουσιαστικά" χαρακτηριστικά, αλλά όταν καταβροχθίζει τα παιδιά της έχει και πολύ έντονα προβλήματα αυτοπροσδιορισμού. Άλλωστε (για να μαθαίνεις πάλι) το 1928 - 1953 ΔΕΝ ήταν Επαναστατική Περίοδος.......

Εγώ λοιπόν θα πάω κάλπη και συ με τη σειρά σου τράβα στη λιτανεία Ομόνοια - Σύνταγμα και μη ξεχάσεις να υπερασπιστείς την "κουμμουνιστική" (εδώ γελάνε) Β. Κορέα και Κίνα. Πρόσεξε μόνο μη γίνεσαι τόσο βίαιος απέναντι στους αστούς!!

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 11:17 π.μ.

Ο ανωνυμος 10,47πμ ειναι το απολειφαδι που εχει μελετηση την υποθεση Κατιν και γνωριζει απο Γκαιμπελικη προπαγανδα.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 9:08 μ.μ.

Θαυμάζω την δύναμη σου στην ιστορια και το οτι δεν αποφεύγεις τα ερωτήματα
Αλήθεια ηταν σκληρες οι καταστάσεις..Τι μου λες .?
Η επανάσταση δεν σταμάτα ποτέ,απόδειξη η πορεία της ΕΣΣΔ..και η παλινόρθωση ,παντως κριτική στην περίοδο του πολεμου έχουν κανει σε διεθνες επίπεδο ,εσυ μπορείς να παραμείνεις αδιάφοροςν (μου αρεσει πως με πληροφορεις <> αντεεε..?)

Ενω λέμε για την ιμπεριαλιστική επίθεση που θα δεχτει μια χωρα και ο λαος της εσυ συνεχίζεις τα τσάμικα,ενω ημουν συγκεκριμένος στο ποιο πανω σχόλιο..Απο τον πρεπεντερη τα έμαθες αυτα.? Να υποθέσω πως εισαι υπερ της επέμβασης η' σε αφήνει και αυτο αδιάφορο..
ΥΓ
Ο Σταλιν
ειχε πει πως πρέπει να ανοίξουμε το κομμα στην κριτική διαφορετικά ο λαος θα μιλήσει εξεγέρσεις...Στην Κρονστάνδη μας εκαναν κριτική με τα οπλα,
ΥΓ2
Το ξερεις πως ο τσιπρας προέρχεται απο Μαοϊκή οργάνωση .?

Σταλινικό Απολειφάδι
9 Ιανουαρίου 2014 στις 9:40 μ.μ.

Εντάξει κατά φαντασία κομμουνιστή Μανωλάκη...
Ό,τι πεις εσύ...

Η ΕΣΣΔ ήταν σε ......διαρκή Επανάσταση!!!!
Και η Β. Κορέα είναι Σοσιαλιστικό καθεστώς(!!!!) που πρέπει να υπερασπισούμε γιατί υπόκειται σε ιμπεριαλιστική εισβολή...!!!!

Εσύ όμως που δεν έχεις απαντήσει ούτε σε ΕΝΑ ερώτημα, για να δούμε για τελευταία φορά έχεις τα ....κότσια να απαντήσεις??? (Πρόσεξε, να απαντήσεις, όχι να μπερδέψεις τα μπούτια σου πάλι).

Πάμε όσο πιο απλά γίνεται για να σε διευκολύνω:
1. Καταδικάζεις τις δολοφονίες και τις εκτοπίσεις των Μπολσεβίκων και των οικείων τους από το Στάλιν?
2. Δέχεσαι ότι η Κίνα είναι Καπιταλιστική χώρα ή όχι?
3. Επειδή Άγγλοι και Αμερικάνοι επιτέθηκαν στον Β' ΠΠ στη Γερμανία, εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τους Ναζί γιατί δέχθηκαν "ιμπεριαλιστική επίθεση"???

και ένα multiple choice μπας και πιάσεις τη βάση:
4. Επειδή το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Σερβία, οι κομμουνιστές πρέπει:
α. Να καταδικάσουν το ΝΑΤΟ
β. Να καταδικάσουν το Μιλοσεβιτς γιατί έσφαζε αόπλους
γ. Να καταδικάσουν το ΝΑΤΟ και το Μιλόσεβιτς γιατί και οι δύο καθάριζαν άδικα αθώους ανθρώπους

Σου δίνω και βοήθεια του κοινού. Πάρε τηλέφωνο το σ. Μαίλη αν δυσκολεύεσαι

ΚΚΕ ολέ
9 Ιανουαρίου 2014 στις 9:44 μ.μ.

Ρε ανώνυμε κατάλαβες τι έγραψες;
"Η επανάσταση δεν σταμάτα ποτέ" !!!
Μήπως είσαι τροτσκιστής και υπέρμαχος της Διαρκούς Επανάστασης;


Βλέπω διαγραφές στελεχών της ΚΟΒας ΚΝΕ Νηπιαγωγείων το βράδυ στον Περισσό....

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 11:23 π.μ.

Απολειφαδι σου αναγνωριζω την ικανοτητα, να ασχολουνται σοβαροι ανθρωποι με σενα και την αντικομμουνιστικη υστερια σου.


Σταλινικό Απολειφάδι
10 Ιανουαρίου 2014 στις 6:39 μ.μ.

Καλά αυτή ήταν η απάντηση που σου είπε ο σ. Μαίλης?
Τον είχα για..... , αλλά όχι και τόσο!
Για παρτον πάλι τηλέφωνο...

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 9:25 μ.μ.

πες τα ρε απολειφάδι
Γιατι να μην υπερασπιστούμε την Γερμανία καλύτεροι ηταν οι σταλινικοί που της επιτέθηκαν απρόκλητα.? Οι Γερμανοί ήξεραν ι απο τεχνη και δεν παραδίνονταν ωστε να μην σκοτωθούν πολίτες χωρις λογο,αυτο ειναι μεγαλείο
Και η ελλαδα αν δεν ειχε αντισταθεί στους Ναζι ενα Μονακό θα ηταν τωρα ,αλλα οι σταλινικοί της Ελλάδας ηθελαν αντίσταση.
Ομως για τους ομόθρησκους σερβους ,τις βόμβες έφαγε ο Λαός τους σε αυτους συμπαραστεκόμαστε και στην πρωτοτυπία που δημιούργησε δεδικασμένο γι πρώτη φορα.μετα τον Β"..Αλλαγή συνόρων,δηλαδης
καλομελέτα συνάδελφε.Αν και να σου πω εμεις είμαστε,ντεφετιστες
κος Πριφτης

Επώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 10:11 μ.μ.

@ σταλινικό απολειφάδι,

Επειδή το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Σερβία, οι Έλληνες κομμουνιστές :
α. λένε ότι οι σφαγές που έκαναν οι Σέρβοι στη Σρεμπρένιτσα είναι προπαγάνδα
β. δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με το γεγονός ότι Έλληνες χρυσαυγίτες συμμετείχαν στις σφαγές αυτές
γ. δεν καταδικάζουν την πολιορκία του Σεράγεβο από τους Σέρβους, κατά την οποίο σκοτώθηκαν χιλιάδες άμαχοι
δ. η Κανέλλη έγινε κομμουνίστρια

Και, τελικά, έτσι όπως σκέφτονται, νομίζω πως ήρθε η ώρα να καταδικάσουν και τη ναυμαχία του Ναυαρίνου!!!

Κος Τρίφτης
11 Ιανουαρίου 2014 στις 9:21 μ.μ.

Κε Πρίφτη, είσθε Χρυσαυγίτης;

Διότι οι μόνοι που μιλάνε για πολιτική με κριτήριο το "ομόθρησκον" μόνο οι Φασίστες και η Κανέλλη είναι!

Επώνυμος
11 Ιανουαρίου 2014 στις 11:51 μ.μ.

@Ko Tρίφτη
Οι "καθαροαιμοι" χρυσαυγίτες δεν είναι Χριστιανοί. Μάλλον του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι ο κύριος

@Κο Πρίφτη
Δοκιμάστε να ξαναγράψετε νηφάλιος. Έτσι, ίσως, καταλάβουμε τι θέλετε να πείτε

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2014 στις 12:08 π.μ.

αν ειμαι χρsυαυγiτης ειναι το λιγότερο ,το τραγικό ειναι πως "συμφωνούμε" και το καλαμπούρι της υπόθεσης ,πως οταν τα όρια σου αρχίζουν και τελειώνουν στην εξυπνάδα γίνεσαι ρεντίκολο,

aeras kopanistos

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2014 στις 1:02 μ.μ.

Αν και άσχετα με την ανάρτηση παραθέτω τα παρακάτω .

http://www.avgi.gr/article/1644143/al-tsipras-i-allileggui-sto-sunanthropo-sundeei-tin-aristera-me-tin-orthodoxi-ekklisia


http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10483:tsipras-argentini&catid=83:aristera&Itemid=200



αυτά μονάχα, λέω να μη γράψω τίποτα για αμέτρητα φωτομοντάζ (ωδή στον κορμοράνο) σε φωτογραφίες π.χ. από ακρόπολη, Τουρκία κ.α. , για αναρτήσεις και άρθρα στις Ίσκρες και τα Λέφτ, στις Αυγές και δε ξέρω που αλλού που ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν , άλλαξαν, τέλος πάντων πολύ κοπτοραπτική και τα ρέστα, για αυτούς που έσκιζαν το καλσόν τους το 68΄ γιατί το ΚΚΕ δεν αυτοδιαλύονταν μεσα στα πλαίσια της ΕΔΑ και μετά τη διάσπαση δεν παρέμειναν ΟΥΤΕ οι ίδιοι στην ΕΔΑ (!!!) αλλά έφτιαξαν το άθλιο ΄ΚΚΕ΄ εσωτερικού για να χειροκροτήσουν από τα σχέδια φιλελευθεροποίησης και τις εκλογές του χουντικού Παπαδόπουλου μέχρι την λύκοσυμμαχία της ΕΟΚ, να μη γράφω τώρα θα μας την πουν τίποτα ‘αριστεροί’ δε θα το αντέξω.


Γουνέμπορας,
που δεν αντέχει τη ξευτίλα σας

Σταλινικό Απολειφάδι
13 Ιανουαρίου 2014 στις 12:10 μ.μ.

Γουνέμπορα,

Βγάζεις νόημα από την παραληρηματική ανάρτησή σου;;;;;

Αν βγάζεις, είσαι πολύ μπροστά φίλε μου.........

--------------

Κοπανιστέ αέρα,

Εκτός από κοπανιστό αέρα έχεις κάτι συγκεκριμένα να πεις;;

φιδέμπορας
13 Ιανουαρίου 2014 στις 12:44 μ.μ.

Δηλαδή, γουνέμπορα, το πρόβλημά σου είναι ότι ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον πατριάρχη ενώ εσάς σας επισκέφτηκε απλός δεσπότης;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger