Home » , » Δολοφονία σε ελληνικό «Αμπου Γκράιμπ»

Δολοφονία σε ελληνικό «Αμπου Γκράιμπ»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 | 8:04 μ.μ.

Είναι κυριολεκτικά ανατριχιαστικά τα όσα αποκαλύπτονται στην ιστοσελίδα του «Βήματος», σχετικά με το τι προκάλεσε τον θάνατο του 42χρονου κρατούμενου Ιλία Καρέλι. Το δημοσίευμα αποκαλύπτει καρέ από το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες στις φυλακές Νιγρίτας με την κακοποίηση Καρέλι και δεν παρακολουθούμε τίποτε άλλο παρά ένα ελληνικό «Αμπου Γκράιμπ».

  Στις επτά συγκλονιστικές φωτογραφίες, που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα φαίνεται αρχικά ο  Αλβανός κρατούμενος, στις πρώτες στιγμές της εισόδου του στις φυλακές να περιτριγυρίζεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις τον «υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις». Ανάμεσα σε αυτούς διακρίνεται και ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σπρώχνουν τον Καρέλι   στο δωμάτιο υποδοχής και 2 ώρες και 45 λεπτά αργότερα τον τραβούν σχεδόν γυμνό και κακοποιημένο προς το κελί όπου θα αφήσει λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή, λόγω τον φρικτών βασανιστηρίων που έχει υποστεί από τους ανθρωποφύλακες.

 Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε και την δικαστική κατάληξη της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται 15 δεσμοφύλακες –οι έξι απ’ αυτούς έχουν προφυλακιστεί- ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται και η απολογία των υπολοίπων επτά, ανάμεσα στους οποίους και ο διευθυντής των φυλακών.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2014 στις 11:55 μ.μ.

τα βασανιστήρια ξεκίνησαν και μεις τον ***ζουμε. Ολοι ελπίζουμε μακριά από μας αλλά.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger