Home » » Θυμάστε τα ρουσφέτια του Βορίδη; - όταν μετέτρεψε το Υποδομών σε... Ελληνικό Μέτωπο

Θυμάστε τα ρουσφέτια του Βορίδη; - όταν μετέτρεψε το Υποδομών σε... Ελληνικό Μέτωπο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 | 8:18 μ.μ.

Πηγή: "Κουτί της Πανδώρας"

Ο Μάκης Βορίδης, ο πρώην αρχηγός της χουντικής ΕΠΕΝ και του άρρηκτα συνδεδεμένου με τον φασίστα Ζαν Μαρί Λεπέν, Ελληνικού Μετώπου, ο άνθρωπος με το τσεκούρι κι εκείνος που σε ομιλίες του εμφανιζόταν κάτω από το πορτραίτο του δικτάτορα Παπαδόπουλου, δεν συμμετέχει για πρώτη φορά σε κυβερνητικό σχήμα.

Ο νέος υπουργός Υγείας που αντικατέστησε τον Άδωνη Γεωργιάδη, την περίοδο διακυβέρνησης Παπαδήμου κι ενώ ακόμη ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ, χρημάτισε για διάστημα μόλις επτά μηνών (Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012) υπουργός Υποδομών. Κι όμως, σε αυτό το μικτό χρονικό διάστημα, πρόλαβε να βολέψει «ημέτερους» και πολιτικούς φίλους του, πρώην στελέχη του αποτυχημένου ακροδεξιού Ελληνικού Μετώπου, του οποίου ηγείτο, στο υπουργείο του.

Αυτό βεβαίως δεν είναι αποκάλυψη, αφού το θέμα είχε αναδείξει στις αρχές του 2012 ο ηλεκτρονικός Τύπος, ενώ είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση στη Βουλή, από τον Δημήτρη Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει παρ’ όλα αυτά, να θυμηθούμε τα ρουσφέτια του νέου στελέχους της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος εκτός από φιλοχουντικός φαίνεται πως ακολουθεί πιστά τις παλαιοκομματικές τακτικές του «βολέματος» που επί χρόνια βύθιζαν την Ελλάδα στο βούρκο της διαφθοράς.

Σύμφωνα με όσα έγραφαν τον Ιανουάριο του 2012 το capital.gr και η parapolitiki.gr, ήδη από το Νοέμβριο του 2011, οπότε σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με τη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης διόρισε:

Στο πολιτικό του γραφείο στο υπουργείο Μεταφορών ως διευθυντή, τον Θεοδόση Αθανασά, επιφανές στέλεχος και διευθυντή του Ελληνικού Μετώπου. Τον Σπύρο Βάιλα, ο οποίος το 2005 είχε εκλεγεί μέλος του Ελληνικού Μετώπου, ενώ υπήρξε και μέλος του ΛΑΟΣ. Τον Φαίδωνα Δημόπουλο, νούμερο δύο του Ελληνικού Μετώπου και υπεύθυνου οικονομικών του πολιτικού αυτού μορφώματος. Και τέλος τον Γιάννη Ζωγράφο, ο οποίος σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον «πατριωτικό» χώρο, ενώ υπήρξε και συνήγορος υπεράσπισης του δημοσιογράφου της «Ελεύθερης Ώρας», Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Ο Ζωγράφος μάλιστα, διετέλεσε για κάποιο διάστημα και σύμβουλος του Μάκη Βορίδη, στο υπουργείο Μεταφορών.

Δείτε τις αποφάσεις διορισμού των πολιτικών φίλων του Μ. Βορίδη, όπως της βρήκαμε στη σελίδα parapolitiki.gr
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Ιουνίου 2014 στις 8:56 μ.μ.

ΑΥΤΗ Η ΜΟΙΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΔΩΝΗ

Άλλη μια παράσταση ντροπής έλαβε τέλος, για τον πατριδέμπορα που έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της κατοχικής διοίκησης. Και μάλιστα φέρεται να αντέδρασε με κάμποση ντεμέκ μαγκιά, όταν ο πρωθυπουργεύων του ανακοίνωσε το finito la musica passato la fiesta…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7326.html

Παρεξήγησε ρόλους και ιδιότητες ο πατριδέμπορας, και οφείλουμε με αφορμή αυτό τον ξεπεσμό, να επισημάνουμε δυο πράγματα, όχι φυσικά γιατί προσδοκούμε να έχουν κάποια αξία για τον ίδιο, αλλά γιατί είναι σημαντικό οι νεότερες γενιές να διδάσκονται, ποια είναι η κατάντια, και μοιραία ποιο είναι το τέλος γενίτσαρων και δωσιλόγων, έτσι όπως καταγράφεται στις μαύρες σελίδες της ιστορίας των λαών, ανάμεσά τους και της δικής μας ιστορίας.

Η μαγκιά Άδωνη, δεν επιβεβαιώνεται όταν αντιδράς επειδή κάποιοι για κάποιο λόγο σου ανακόπτουν τη φιλοδοξία να υπηρετείς την κατοχική διοίκηση από τη θέση του συμβιβασμένου.

Η μαγκιά μεγαλουργεί αν έχεις τα ούμπαλα να αρνηθείς και να καταγγέλλεις από θέσεις εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, όλους εκείνους που δε δίστασαν να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία της κατοχικής διοίκησης, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν πέμπτη φάλαγγα μέσα στην ίδια την κοινωνία. Κι εσύ αυτά τα ούμπαλα, εκ παποιθήσεως δε τα διαθέτεις.

Δυστυχώς για σένα Άδωνη, καμάρωνες για τις υπηρεσίες που προσέφερες στις δυνάμεις κατοχής, στοχοποιώντας και...
εξαθλιώνοντας από τη θέση και το ρόλο που σου ανατέθηκε την Ελληνική κοινωνία. Αυτό κύριε… κάμποσε, δε συνιστά μαγκιά αλλά συμπυκνώνει την πεμπτουσία του δωσιλογισμού σε όλο της το μεγαλείο.

Ιστορικά υπήρξε χώρα – κι αυτή ήταν η δική μας – που τους δωσίλογους δε τους δίκασε ποτέ, γι αυτό ίσως και από το σπόρο τους ξεπήδησαν νεοφασιστικά θρασίμια, που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7326.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger