Home » , » Νίκος Μαζιώτης: Υπερασπίζεται τις πολιτικές του επιλογές και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στην Τράπεζα Ελλάδας.

Νίκος Μαζιώτης: Υπερασπίζεται τις πολιτικές του επιλογές και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στην Τράπεζα Ελλάδας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 | 6:35 μ.μ.

Συνέντευξη, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα των Συντακτών έδωσε ο Νίκος Μαζιώτης. Μιλώντας στην Κατερίνα  Κατή ο φυλακισμένος σαν μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, υπερασπίζεται τις πολιτικές του επιλογές ενώ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την επίθεση που έγινε στις 10 Απριλίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Όποιος νομίζει ότι είναι αγωνιστής ή αναρχικός και θεωρεί ότι πρέπει να δρα στα όρια της νομιμότητας, καλύτερα να ενταχθεί σε νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα, να ενταχθεί στο σύστημα και να μην το παίζει αγωνιστής ή επαναστάτης ή αναρχικός», σημειώνει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του, ενώ προτρέπει την καταζητούμενη σύντροφο του Π. Ρούπα να συνεχίσει τις μορφές αγώνα που μαζί είχαν αποφασίσει: «Είμαι καλά με ηθικό ακμαίο, μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις τον γιο μας. Παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται» αναφέρει. «Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας να περάσουμε στην παρανομία ήταν και ότι θέλαμε να μεγαλώσουμε το παιδί μας χωρίς να μας βλέπει πίσω από τα σίδερα», τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης του.

Να υπενθυμίσουμε ότι με τοποθέτησή της που αναρτήθηκε στο indymedia η Πόλα Ρούπα έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της:

«Σοβαρά, περιμένανε και περιμένουν να παραδοθώ; Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ας έρθουν να με πιάσουν. Στην πραγματικότητα οι διώκτες μου δεν το πιστεύουν. Γι’ αυτό και εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειάς μου, έκαναν έρευνα και ανέκριναν τη μητέρα μου και την αδελφή μου αναζητώντας ματαίως κάποιο στοιχείο»….
«Ήμουν, είμαι και θα είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Αν νομίζουν ότι θα με λυγίσουν, είναι πολύ γελασμένοι. Η σύλληψη του συντρόφου μας ήταν ένα πλήγμα. Ο σύντροφός μας Λάμπρος Φούντας με το αίμα του έβαψε τα στενά στην Δάφνη και ο Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι.  Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει δώσει το αίμα του για την υπόθεση της κοινωνικής Επανάστασης. Όμως δεν θα πουν οι εχθροί μας την τελευταία λέξη»...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2014 στις 12:01 π.μ.

Στα "όρια της νομιμότητας" δρούν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ όταν καταδικάζονται σε πολύμηνες φυλακίσεις με μηνύσεις των αφεντικών? Στα "όρια της νομιμότητας" δρούν στελέχη του ΠΑΜΕ και όταν καταδικάζονται με φυλακίσεις λόγω των κινητοποιήσεων επειδή ζητούν να καταργηθούν τα διόδια? Στα "όρια της νομιμότητας" δρούν τα στελέχη του ΠΑΜΕ όταν κόντρα στο δόγμα "Νόμος και Τάξη" συγκρούονται με την αστυνομία, όταν πρωτοστατούν στις απεργίες αναγκάζοντας την συγκυβέρνηση να πάψει με νόμο τις απεργίες?
Προσωπικά, η αξιοζήλευτα τίμια αγωνιστική στάση του Νίκου Μαζιώτη την υποκαθιστά ο τρόπος δράσης που επέλεξε , η ατομική τρομοκρατία δηλαδή, μακριά από το μαζικό κίνημα και μακριά από τους τόπους που λαμβάνει χώρα ο ταξικός πόλεμος, τους τόπους δουλειάς.

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2014 στις 12:53 π.μ.

Σε εξωκοινοβουλευτικό κόμμα επιτρέπεται.. Είμαστε επαναστατικά καλυμμένοι σε αυτη την περίπτωση ?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger