Home » , » Μόνιμο το χαράτσι για το λαό, απαλλαγές για τα μονοπώλια… και χάρισμα τα χρωστούμενα!

Μόνιμο το χαράτσι για το λαό, απαλλαγές για τα μονοπώλια… και χάρισμα τα χρωστούμενα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 | 5:09 μ.μ.

Εν μέσω καλοκαιριού και ενώ οι περισσότεροι αγκομαχούν για να τα φέρουν βόλτα αγωνιώντας για τα απαραίτητα, η αντιλαϊκή και ξενόδουλη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατόπιν υποδείξεως της τρόικας, συνεχίζει τη ληστρική επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα δια της φορολογίας. Ο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων» έρχεται να αντικαταστήσει το χαράτσι του ΕΕΤΗΔΕ που άλλοτε εισπράττονταν από τη ΔΕΗ, με τη διαφορά ότι δεν πρόκειται για έκτακτο μέτρο, αλλά για ένα νέο και μόνιμο φόρο που θα βαραίνει εφ’ όρου ζωής το λαό. Μάλιστα, πρόκειται για φόρο με μεγαλύτερη εμβέλεια από το παλιό χαράτσι, διότι τώρα φορολογούνται και τα οικόπεδα, τα χωράφια, ακόμη και τα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται.

Η κυβέρνηση των λακέδων Σαμαρά-Βενιζέλου, οι υπάλληλοι των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ακρωτηριάσει τους μισθούς των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κρίσης, ενώ έχουν ήδη στραγγαλίσει τη μικρή ιδιοκτησία δια του ασφυκτικού τοκογλυφικού πιστωτικού συστήματος και παρόλο που έχουν αφαιμάξει κάθε οικονομία που μπορεί να είχε κάνει μέχρι χθες μια οικογένεια, τώρα επανέρχονται απαιτώντας νέο αίμα.

Την ίδια στιγμή που το ελληνικός κράτος κάνει πλιάτσικο στα λαϊκά νοικοκυριά στο όνομα του οικονομικού αδιεξόδου και της «εθνικής σωτηρίας», απαλλάσσει από το νέο φόρο τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Μια τέτοια περίπτωση απαλλαγής είναι η γερμανική Hochtief που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Και ενώ ο ταξικός χαρακτήρας αυτής της πολιτικής πρακτικής είναι προφανής, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σκανδαλώδης. Προσέξτε! Ενώ το σύνολο που επιδιώκει το κράτος να συγκεντρώσει-αρπάξει με τον ΕΝΦΙΑ εκτιμάται περί τα 3,5 δισ. ευρώ, από την άλλη με διάφορους τρόπους χαρίζει στην εν λόγω γερμανική εταιρεία πάνω από 1,5 δισ. ευρώ! Περίπου 500 εκ. ευρώ χρωστάει η εταιρεία από ΦΠΑ που αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό κράτος, χρήματα που δεν προβλέπεται να εισπραχθούν, διότι η εταιρεία απλώς αρνείται και η κυβέρνηση απλούστατα το δέχεται. Επίσης, η γερμανική εταιρεία χρωστάει πάνω από 1 δισ. ευρώ για τις ασφαλιστικές εισφορές που δεν πλήρωσε ποτέ για την κατασκευή του αεροδρομίου!

Ως πότε θα πληρώνουμε τα χαράτσια τους;

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτήν την καταλήστευση της ζωής μας;

 Η απουσία του συντονισμού εκ μέρους της Αριστεράς μιας λαϊκής αντεπίθεσης είναι εμφανής. Μέσα σε λίγες μέρες ο εργαζόμενος λαός διατάσσεται να πληρώσει και φόρο εισοδήματος (ό,τι του απέμεινε) και φόρο για την ακίνητη περιουσία! Το βάρος είναι δυσβάσταχτο και η δυσφορία του κόσμου ολοφάνερη. Πρέπει στη συγκυρία αυτή να βγουν μπροστά οι δυνάμεις που δηλώνουν ότι εκπροσωπούν την Αριστερά (ιδού η Ρόδος, ιδού και το… κίνημα) και να ηγηθούν μιας κινητοποίησης, δίνοντας οι ίδιοι πρώτοι και έμπρακτα το παράδειγμα, που θα συσπειρώσει όλα τα λαϊκά στρώματα κάτω από το σύνθημα της Απειθαρχίας.

Δεν υπάρχει μάχη που δεν αξίζει να δοθεί.

Δεν περισσεύει καμία ευκαιρία.

Ο λαός μας πρέπει να συσπειρωθεί με κάθε τρόπο.

Όσο χώρο τους δίνουμε, τόσο παίρνουν!


Ας τους δώσουμε, επιτέλους, αυτό που τους αξίζει…

Πηγή: Σύλλογος Μαρξιστικής Σκέψης "Γ. Κορδάτος"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger