Home » , , » Σκέφτομαι και γράφω: "Τι έγινε στον Χορτιάτη σαν σήμερα"

Σκέφτομαι και γράφω: "Τι έγινε στον Χορτιάτη σαν σήμερα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 | 4:38 μ.μ.

Του Χρήστου Αβραμίδη με πληροφορίες από wikipedia

Τους συγκεντρωμένους στο καφενείο τους οδήγησαν, με τη συνοδεία ενός χαρούμενου σκοπού που έπαιζε στο βιολί ένας άντρας του Σούμπερτ και τους έκλεισαν στο φούρνο του Στέφανου Γκουραμάνη. Εκεί οι άντρες του Σούμπερτ έστησαν ένα πολυβόλο και άρχισαν να τους πυροβολούν από ένα μικρό παραθυράκι της πόρτας. Κατόπιν έβαλαν φωτιά για να κάψουν ζωντανούς όσους δεν είχαν σκοτωθεί από τις ριπές του πολυβόλου.

Από τους εγκλωβισμένους όσοι προσπάθησαν να διαφύγουν από το κτίριο που καιγόταν μαχαιρώθηκαν από τους στρατιώτες που περίμεναν έξω. Μόνο δύο άνθρωποι κατάφεραν να γλυτώσουν από το φούρνο του Γκουραμάνη. Εκτός από τους κατοίκους που δολοφονήθηκαν στα δύο προαναφερθέντα σημεία του χωριού, άλλοι δολοφονήθηκαν έξω από τα σπίτια τους και έντεκα καταδιώχθηκαν και εκτελέστηκαν έξω από το χωριό ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν. Επίσης γυναίκες κάτοικοι του Χορτιάτη έπεσαν θύματα βιασμού πριν δολοφονηθούν από τους άντρες του Σούμπερτ. Συνολικά σκοτώθηκαν εκείνη την μέρα 149 κάτοικοι του Χορτιάτη, ανάμεσα τους 109 γυναίκες και κορίτσια και κάηκαν περίπου 300 σπίτια.

Στον Χορτιάτη έχω πάει μόλις δύο φορές στην ζωή μου. Η μία ήταν 2 Σεπτεμβρίου 2012 όταν ο δήμαρχος αποφάσισε να καλέσει τους ναζί να τιμήσουν τα θύματα των ναζί. Εμείς πήγαμε εκεί για να αποτρέψουμε αυτή την (ιδι)όμορφη συνεργασία ΝΔ-Χ.Α. που θα σφυρηλατούνταν κυριολεκτικά επί πτωμάτων

Η δεύτερη φορά ήταν 12 Ιουνίου του 2013. Οι ναζί μπορεί να μην είχαν κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά ο Σαμαράς, μερικές ώρες πριν, τα κατάφερε. Εμείς βρισκόμαστε 7 το πρωί σε έναν λόφο κάπου πολύ μακριά για να φυλάξουμε τις κεραίες. Δυο Γερμανικά καμιόνια (εταιρία Man), ανεβαίνουν σιγά σιγά το βουνό

Ένα ειδικό σώμα με 35 άσπρα κράνη επιστρατεύεται για να μας πετάξει έξω. Σπάνε τις πόρτες σαν κοινοί εγκληματίες, σαν τους ναζί στο ολοκαύτωμα, ας μου επιτραπεί η έκφραση... Μπαίνουν μέσα και κλείνουν τις κεραίες.

Καλό μου ημερολόγιο ελπίζω την επόμενη φορά που θα πάω εκδρομή στον Χορτιάτη να περάσω πιο ωραία με τους φίλους μου.Να είναι για καλό. Και συγκεκριμένα για να ανοίξουμε τις κεραίες και να διώξουμε αυτούς με τις στολές και τα άσπρα κράνοι που θυμίζουν στρατό κατοχής, ας μου επιτραπεί η έκφραση

ΥΓ Στην πρώτη φωτογραφία είναι "τα παιδιά με τα κράνοι". Στην δεύτερη ο φούρνος που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί για να σκοτώσουν τους Έλληνες πατριώτες.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:31 μ.μ.

Και φυσικα ,τιμη και δοξα σε αυτους τους ανθρωπους που εχασαν με τετοιο φρικτο τροπο την ζωη τους τοτε!! Και βεβαια,μαυρο αναθεμα,σε οσους δεν εχουν σεβαστει τιποτα!! Ουτε νεκρους,ουτε μνημες,ουτε ιστορια!! Το αιμα,η αδικια,η προδοσια,κοντα ποδαρια εχουν!! Ομως και για τον τιτλο,που εδωσε ο κ.Αβρααμιδης...."σκευτομαι και γραφω"!!!! Μπραβο του,και δεκα φορες μπραβο που επικαλειται τον τιτλο αυτο,ειναι ο τροπος αποδωσης του μαθηματος της εκθεσης που ειχαμε παλια στα σχολεια!! Μεγαλωσα δυο παιδια,και μεσα στο βιβλιο της "Γλωσσας" υπηρχε και η ωρα του"σκευτομαι και γραφω"!! Λες,και υπαρχει περιπτωση να ειναι καλο να γραφουμε χωρις να σκευτομαστε!! Διακρινω μια ειρωνια στον τιτλο; Επι τελους δικαιωση,αν παλιν κανω λαθος......τωρα που το ξαναβρηκα το ειρονευομαι εγω!! Χρονια ολοκληρα,καθε μερα,τα ελληνοπουλα,καθε πρωι,ανοιγουν το βιβλιο της γλωσσας τους,και βλεπεουν αυτο το σκελος επεξερεγασιας του μαθηματος τους,......"σκευτομαι και γραφω"!! Οσο να'ναι......ειναι σωστα ελληνικα!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger