Home » , » Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών και -άνευ ευθύνης- Υπουργών...

Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών και -άνευ ευθύνης- Υπουργών...

Από askordoulakos , Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 | 8:43 μ.μ.



 «Ψευδολόγων ανθρώπων, έλεγχος εστί τα πράγματα» (τους ψεύτες τους ξεσκεπάζουν τα γεγονότα).
Αίσωπος.
_____________________

Με αφορμή την 49η επέτειο της...εθνοσωτηρίου, να θυμίσουμε ότι ο πρώτος νόμος περί βουλευτικής ασυλίας, δηλαδή το  Ν.Δ. 802/30-12-1970 δεν είναι έργο των σύγχρονων κυβερνήσεων, αλλά έμπνευση της χουντικής νομοθεσίας «περί ευθύνης υπουργών», με την οποία ο Παπαδόπουλος φρόντισε να διασφαλίσει, ότι τα εγκλήματα των χουνταίων παραγράφονται ταχύτατα κι ότι η πιθανή άσκηση δίωξης καθορίζεται από τους συναδέλφους τους.

Βάσει, λοιπόν, του παραπάνω Νομοθετικού Διατάγματος,  η Βουλή είχε το δικαίωμα να κατηγορεί τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Επιπλέον έλεγε ότι αν κατά την διεξαγωγή διοικητικής εξέτασης προέκυπταν στοιχεία δυνάμενα να θεμελιώσουν ευθύνη μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού, οι ενεργούντες αυτήν θα διέκοπταν αμέσως την εξέταση και θα διαβίβαζαν μέσω του Εισαγγελέα τα στοιχεία που προέκυψαν στη Βουλή.

Αυτά τα ολίγα, ως απάντηση στους ανιστόρητους κι εύπιστους ηλίθιους, που αναμασούν την έντεχνη προπαγάνδα (φασιστών, ΜΜΕ και λοιπών κατιμάδων), περί... καθαρών χουντικών χεριών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger