Home » , , , » Ν. Μπογιόπουλος: Ο πραγματικός στόχος της "μνημονικής διάσωσης" (Ηχητικό)

Ν. Μπογιόπουλος: Ο πραγματικός στόχος της "μνημονικής διάσωσης" (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 | 2:36 π.μ.

 «Γενικά η πολιτική ζωής της χώρας μας μέσα στα 120 χρόνια της ελεύθερης ύπαρξης της επηρεάστηκε σημαντικά από τις θελήσεις και τα συμφέροντα των ξένων κεφαλαιούχων και των χωρών τους. Και τα συμφέροντα αυτά ήταν πάντοτε αντίθετα με τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της. Παρ’ όλα αυτά όμως οι ελληνικές κυβερνητικές κλίκες όταν έφταναν στο σταυροδρόμι που οδηγούσε ή στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδος τους ή στην υποταγή και στις επιθυμίες των ξένων, προτίμησαν πάντοτε, σχεδόν χωρίς εξαίρεση τον δεύτερο δρόμο».

Νίκος Μπελογιάννης«Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα»

Πόσο επίκαιρα φαντάζουν σήμερα τα γραφόμενα του μεγάλου αυτού ανθρώπου και κομμουνιστή! Διαβάζεις τις αποκαλύψεις από την θεωρούμενη  έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και σου δημιουργείται η αίσθηση ότι αν και πέρασαν ολόκληρες δεκαετίες από τα όσα ανέφερε στο βιβλίο του ο Ν. Μπελογιάννης τίποτα δεν έχει αλλάξει στην χώρα μας.

Η εφημερίδα η οποία επικαλείται 24σέλιδη έρευνα της Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας (ESMT) του Βερολίνου, καταλήγει σε ένα απολύτως αποκαλυπτικό συμπέρασμα. Μόνο το 4,7% από το συνολικό ύψος των 220 δισ. ευρώ που δανείστηκε η χώρα μας, στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων, για την υποτιθέμενη «διάσωσή» της, κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό ενώ τα υπόλοιπα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την εξυπηρέτηση παλαιών οφειλών και την πληρωμή των τόκων καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Οι σχετικές αναφορές που ακούστηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή των Μπογιόπουλου – Κοττάκη μας δίνουν τον πραγματικό στόχο της λεγόμενης "μνημονικής διάσωσης".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger