Home » , » "Κόφτης": "Προσλαμβάνει χαρακτήρα κρυφού μνημονίου".

"Κόφτης": "Προσλαμβάνει χαρακτήρα κρυφού μνημονίου".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Μαΐου 2016 | 6:05 μ.μ.

Είναι κάτι το συνηθισμένο οι αστοί πολιτικοί να επιδίδονται στην εξαπάτηση και να παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα. Οι Συριζαίοι όμως το ψέμα το έχουν αναγάγει σε επιστήμη.
Ετσι και σήμερα το πρωί ακούσαμε τον –Κνίτη στα νιάτα του, και κατά δήλωσή του «κομμουνιστή» - Κατρούγκαλο να μας λέει στην τηλεοπτική εκπομπή του Αυτιά, ότι ο ‘‘κόφτης’’ δεν επιφέρει αυτόματα μέτρα … αν δεν πιάσουμε τους στόχους μας το 2017 θα πάρουμε μέτρα αναπροσαρμογής των μεγεθών του προϋπολογισμού χωρίς μείωση μισθών και συντάξεων μπλα μπλα …

Ελα που όμως σήμερα διαβάζουμε σε Κυριακάτικη εφημερίδα –στην Realnews- ότι όσα σχετικά ακούμε απ’ τον Κατρούγκαλο και τους άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι καραμπινάτες μπαρούφες.
«Ο προληπτικός μηχανισμός προσλαμβάνει χαρακτήρα κρυφού μνημονίου» διαβάζουμε στο δημοσίευμα, που αυτό μεταφράζεται ότι αν κυβέρνηση δεν μπορέσει να υλοποιήσει τις «μεταρρυθμίσεις» - έτσι ονομάζει τα νέα μέτρα σφαγιασμού του λαϊκού εισοδήματος- θα έχουμε απολύσεις στον δημόσιο τομέα, και φρέσκο τσεκούρωμα σε μισθούς και συντάξεις.

Άλλο ένα άθλιο σκηνικό που έστησε μια υπόδουλη –σε ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες –κυβέρνηση, με υπουργούς μαριονέτες και θύμα έναν ολόκληρο λαό.
Το δημοσίευμα που αναφέραμε, με υπογραμμίσεις δικές μας:

Ο "κόφτης" στα χέρια των δανειστών    

Χωρίς δυνατότητα παρέμβασης του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών θα ενεργοποιείται ο «κόφτης» των δαπανών στο Δημόσιο, με εντολή του μεγαλύτερου δανειστή της Ελλάδας που εν προκειμένω είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).
Η έναρξη εφαρμογής του νέου μέτρου θα γίνει τον Οκτώβριο, ταυτόχρονα με την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2017.

Αν παρουσιαστούν αποκλίσεις και κριθεί ότι δεν οφείλονται στην ύφεση, αλλά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν υλοποίησε συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις η Αθήνα θα υποχρεωθεί να λάβει επιπλέον μέτρα με το μοντέλο του «κόφτη».
 Η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί αυτόματα με την κανονική μορφή θα είναι στο τέλος Απριλίου του 2017, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, αν η Ελλάδα δεν έχει πιάσει τον στόχο για πλεόνασμα 0,5%. θα ενεργοποιηθεί με Προεδρικό Διάταγμα και τα ειδικότερα μέτρα θα ληφθούν με νόμο που θα περάσει από τη Βουλή.

Στον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης περιλαμβάνονται αναγκαστικά οι κωδικοί που θα μπορούν να περικοπούν αν υπάρχουν αποκλίσεις δηλαδή οι μισθοί, οι συντάξεις και η απασχόληση στον δημόσιο τομέα, γιατί αλλιώς «δεν βγαίνει» ο λογαριασμός που ζητεί το ΔΝΤ. Θα εξαιρούνται μόνο κωδικοί που σχετίζονται με θέματα υγείας και ασφάλειας.

Στη διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε ακόμη ότι το ΔΝΤ θα έχει λόγο στις προβλέψεις απόδοσης των προτεινόμενων μέτρων, κάνοντας προφανή την έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους του στη Eurostat

Ο προληπτικός μηχανισμός προσλαμβάνει χαρακτήρα κρυφού μνημονίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα επεκταθεί πέραν του 2018 που τελειώνει το υφιστάμενο πρόγραμμα και αναμένεται να συνδεθεί με τη ρύθμιση για το χρέος.

Επί της ουσίας η ενεργοποίηση του «κόφτη» έχει τεθεί σε ισχύ, καθώς στο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, που δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση, περιλαμβάνονται και  παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, των πανεπιστημιακών και των γιατρών του ΕΣΥ.

Την ώρα που η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσιζε -προχθές Παρασκευή- την πλήρη αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές των ενστόλων και την επιστροφή τους στα επίπεδα του Αύγουστου του 2012, αξιωματούχος της Κομισιόν εξήγησε ότι οι παρεμβάσεις οι οποίες συμφωνήθηκαν προβλέπουν μειώσεις που θα αφορούν το 30% των ειδικών μισθολογίων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Μαΐου 2016 στις 10:47 μ.μ.

Α ρε έρμη ΚΝΕ… Τους παίρνεις, τους αναθρέφεις, τους σπουδάζεις, και σου βγαίνουν Κατρούγκαλοι, Κύρτσοι
και Δαμανάκισες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger