Home » , , » Οπως με τα Νησιά Φερόε

Οπως με τα Νησιά Φερόε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Μαΐου 2016 | 4:34 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Ας δούμε γιατί η κυβέρνηση ζητάει να πάρει μέρος ο λαός στα εξοργιστικά «πανηγύρια» της:

α) Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αναλύει άρθρο-άρθρο τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού, προκύπτει ότι τα νέα βάρη για τον λαό την περίοδο 2016-2019 ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ!

β) Για να συμπληρωθεί η νέα φοροκαταιγίδα των 5,4 δισ. ευρώ, δίπλα στις ρυθμίσεις που επιφέρουν φοροαυξήσεις για τους «προύχοντες» με εισόδημα δέκα, δώδεκα και είκοσι χιλιάδες ετησίως έρχονται να προστεθούν φόροι λόγω αύξησης του ΦΠΑ από το 23% στο 24% (το χαράτσι αυτό υπολογίζεται στα 450 εκατ. ευρώ), αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα (που θα «καταργείτο»), αύξηση στους συντελεστές ΕΝΦΙΑ (που θα «καταργείτο»), επιβολή φόρου σε διαδίκτυο, καφέ, συνδρομητική τηλεόραση κ.λπ.

γ) Παράλληλα, έρχεται και ο περίφημος «κόφτης», ο οποίος συνιστά μνημόνιο διάρκειας, θα επιφέρει αυτόματες περικοπές μισθών και συντάξεων χωρίς καμία κοινοβουλευτική διαδικασία («άνευ Βουλής και εκλογών» που λέει και το τραγούδι) και που, ανεξαρτήτως του τρόπου που θα τον επικαιροποιήσει θεσμικά η κυβέρνηση, έχει ήδη θεσμοθετηθεί από τους προηγούμενους με τους νόμους 4063/2012 και 4270/2014 (κατά τα λοιπά, ο ψευδεπίγραφος «πόλεμος» μεταξύ Συριζοανέλ και Πασοκονεοδημοκρατίας συνεχίζεται).

Και όλα αυτά για να πάρουμε δάνεια, από τα οποία το μόνο που φτάνει στον ελληνικό λαό είναι τα βάρη από τους τόκους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τέτοιο «θρίαμβο» είχαμε να ζήσουμε από τις δύο απανωτές ήττες με τα Νησιά Φερόε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger