Home » , » Ο άγιος παστουρμάς.

Ο άγιος παστουρμάς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 | 7:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Αφού η ζώνη από τρίχες γκαμήλας που την έφτιαξε η ίδια η μητέρα του Ιησού είναι Αγία, γιατί να μην είναι άγιος κι ο παστουρμάς από το κρέας της γκαμήλας τον οποίο έφτιαξε επίσης η Παναγία;
Ο παστουρμάς αυτός σίγουρα δε μοιάζει με τους υπόλοιπους. Πρώτα απ’ όλα δεν τελειώνει. Όπως η Αγία ζώνη και το Τίμιο Ξύλο που, αν πιστέψουμε τους ιερείς του Μεσαίωνα, κυκλοφορούσαν πολλές χιλιάδες κομμάτια, έτσι και ο άγιος παστουρμάς τρώγεται, αλλά δεν τελειώνει ποτέ. Το πώς, το ξέρει ο Ιησούς, που έχει το copyright στα θαύματα.

Επίσης σαν άγιος δεν βρωμάει. Γιατί, αν φας από τον κανονικό παστουρμά το καλοκαίρι, θα μυρίζεις από χιλιόμετρα κι άντε μετά να φλερτάρεις εκείνη τη «θεά», που σου αρέσει. Ρεζίλι θα γίνεις. Ενώ με τον άγιο παστουρμά, μπορείς να φας μέχρι σκασμού, να πιείς να γίνεις «ντίρλα» και από πάνω να μοσχοβολάς Άγιο Μύρο! Αυτό είναι θαύμα αγαπητοί πιστοί.

Επίσης ο άγιος παστουρμάς είναι πιο ιερός από την Αγία Ζώνη! Γιατί οι Σταυροφόροι που κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη το 1204 και βούτηξαν μαζί με το πλούτο της Πόλης και κομμάτια της Αγίας Ζώνης, είχαν μαζί τους τον παστουρμά από προηγούμενες Σταυροφορίες στους Αγίους Τόπους. Έτσι η καημένη η Ζώνη που ήταν τότε στην Κωνσταντινούπολη, δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά της, όπως έκανε κάθε μέρα, δηλαδή να προστατεύσει την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, κάνοντας θαύματα.

Υπάρχει βέβαια μια λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει άγιος παστουρμάς. Ούτε καν άγια πίτα. Κάτι τέλος πάντων που να μαγείρεψε η Παρθένος Μαρία και να έμεινε κληρονομία εις τους αιώνας των αιώνων, Αμήν. Από φαγώσιμα μόνο ένα κάστανο κι αυτό του Παΐσιου. Κρίμα. Θα ήταν χρήσιμο να υπήρχαν μερικά φαγώσιμα, που φτάνουν να χορτάσουν όλοι οι πεινασμένοι. Αλήθεια, εκείνα τα καλάθια από το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δυο ιχθύων τι να απέγιναν; Είναι ακόμα στην Παλαιστίνη, αλλά έκαναν λάθος κι έβαλαν σφαίρες μέσα. Ωχ - ωχ, δεν βλέπω να τελειώνουν οι πόλεμοι…

Που θέλω να καταλήξω: Καλές οι ιστορίες και τα θεάματα, αλλά δώστε και λίγο άρτο παπάδες, γιατί το Ποίμνιο ψοφά της πείνας. Και στο τέλος θα φάει εσάς που την έχετε κάνει ταράτσα και που μαζί με τα πλούσια παράσιτα και τους πολιτικούς κηφήνες, απομυζάτε τους κόπους των άλλων.
Το μόνο θαύμα που πιστεύω, γιατί το βλέπω καθημερινά μπροστά μου, είναι το φαινόμενο να προσκυνούν εκατομμύρια κάθε απομεινάρι που το Ιερατείο βαπτίζει ιερό και να ξηλώνονται πιστεύοντας ότι θα σωθούν έτσι!
Ο μόνος τρόπος να σωθείς είναι να σταματήσεις να προσκυνάς, να σταθείς όρθιος, να πολεμήσεις, να αγωνιστείς για ένα καλύτερο κόσμο. Αλλά μέχρι να το καταλάβουν αυτό όλοι, οι παπάδες θα φοράνε τις άγιες ζώνες που θα μεγαλώνουν συνέχεια ακλουθώντας τις κοιλιές και τους λογαριασμούς τους. «Βόηθα μας Παναγιά» «- Κάντε κι εσείς κάτι…» 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger