Home » , » Θα επιχειρηθεί ναζιστική πρόκληση στην συγκέντρωση της Κυριακής για το "Μακεδονικό";

Θα επιχειρηθεί ναζιστική πρόκληση στην συγκέντρωση της Κυριακής για το "Μακεδονικό";

Από giorgis , Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 | 4:14 μ.μ.

Του  Γ. Γ.

«Δεν πρόκειται να ανακυκλώσουμε τις φήμες που κυκλοφορούν και σε γενικές γραμμές αναφέρουν ότι υπάρχει σχεδιασμός, από οργανωμένους ναζιστές, να εκμεταλλευτούν το συλλαλητήριο που έχει εξαγγελθεί για τις 4 του επόμενου μήνα στην Αθήνα, και να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς σε χώρους καταλήψεων», αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, συμπληρώνοντας ότι: «Η επανάληψη του σκηνικού με την πυρπόληση της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη, δεν θα επαναληφθεί στην Αθήνα. Αυτό ας το καταλάβουν πολύ καλά τα φασιστοειδή. Οχι απλώς δεν τα υλοποιήσουν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς τους, αλλά αν τολμήσουν την παραμικρή πρόκληση θα βρεθούν σε πολύ δυσάρεστες γι' αυτούς εκπλήξεις», γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Σήμερα το "Εθνος" κυκλοφορεί έχοντας τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για το συλλαλητήριο». Η εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι η οργανωμένη παρουσία από "ακροδεξιές ομάδες" στην συγκέντρωση της Κυριακής για το "Μακεδονικό" προβληματίζει την Ελληνική αστυνομία.

Κάποιες επισημάνσεις. Ας δούμε ποιοι είναι οι οργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής. Οι πρωτεργάτες του, σύμφωνα με τουιτάρισμα του Νίκου Μπογιόπουλου ούτε «αχρωμάτιστοι» ούτε «ακομμάτιστοι» είναι: «Η ταυτότητά τους, τα συνθήματά τους, ο "πατριωτικός" σοβινισμός τους, η διαχρονική ΝΑΤΟφροσύνη τους, έχουν χρώμα. Και είναι το φαιό της ακροδεξιάς, του φασισμού και της πατριδοκαπηλείας». (Πολύ καλό το σχετικό κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα «Ημεροδρόμος».

Επίσης είναι φανερό ότι τα όσα λένε για την «υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας» είναι προσχηματικά και ο σκοπός τους είναι η ανατροπή της κυβέρνησης.
Το παραδέχεται ξεκάθαρα ο Αρης Πρωτοσάλτε. Και αν ο δημοσιοκάφρος του Αλαφούζου κυνικά ομολογεί ποιος είναι πραγματικά ο σκοπός του συλλαλητηρίου της Κυριακής, τα λεγόμενα μιας τύπισσας, που φέρει το όνομα Νίκη Παυλίδου και παρουσιάζεται πρόεδρος κάποιας κίνησης με το όνομα «Ελλήνων Πολιτεία» είναι πραγματικά ανατριχιαστικά: «Το συλλαλητήριο της 21 Ιανουαρίου που ήταν πέρα από κάθε προσδοκία για όλους εμάς που αισθανόμαστε και είμαστε Ελληνες, έδωσε το μήνυμα στο   στο ήδη σάπιο πολιτικό σύστημα. Δώσαμε μια στα πόδια των πολιτικών μας. Την Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου πάμε να χτυπήσουμε το κεφάλι. Πάμε να τους αποτελειώσουμε. ... Την Κυριακή όλοι στο Σύνταγμα. Μια σφαίρα για τον εχθρό δύο για τους προδότες αν χρειαστεί και τρεις … Την Κυριακή λοιπόν αν δεν τους τελειώσουμε έχουμε τελειώσει».

Την ίδια στιγμή, μια σειρά φασιστικές, ναζιστικές ιστοσελίδες ήδη προεξοφλούν ότι θα έχουμε επεισόδια την Κυριακή και εντοπίζουν τους «ενόχους» στο «αναρχικό παρακράτος των Εξαρχείων», φτιάχνοντας ήδη το κλίμα για τους ισχυρισμούς τους, στην περίπτωση που υπάρξουν ναζιστικές προκλήσεις οι οποίες θα συναντήσουν αντιφασιστική απάντηση.

Το ότι υπάρχει σχεδιασμός από οργανωμένους ναζιστές να προβούν σε εγκληματική ενέργεια, παρόμοια που έκαναν οι ομοϊδεάτες τους στην Θεσσαλονίκη με την πυρπόληση του κτιρίου που στέγαζε την κατάληψη Libertatia, το θεωρούμε δεδομένο.
Το ερώτημα που μένει είναι αν θα επιχειρήσουν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα συναντήσουν δυναμική αντίδραση και πιθανόν να οδηγηθούμε σε απρόβλεπτα γεγονότα. 


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger