Home » , » Μα ξεχνούν οι ανόητοι...

Μα ξεχνούν οι ανόητοι...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 | 5:39 μ.μ.

"Στον κόσμο υπάρχει μόνο ένας νόμος, ο νόμος της βίας. Πάνω στη βια βασίζεται η εξουσία, έτσι γινόταν πάντα. Οποιος κάνει το πρόβατο, είναι γνωστό, τον τρώει ο λύκος. Τον γάιδαρο που κλωτσάει μοναχός του, τον βουτάνε. 

Αν όμως είναι πολλοί εκείνοι που κλωτσάνε, θα δεις όλους τους μπάτσους να την κοπανάνε, θα δεις όλους τους μπάτσους να την κοπανάνε, έτσι γινόταν πάντα". 

ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ "-Μπουμ- μπουμ - Ποιος είναι; - Αστυνομία"

Oι κυβερνώντες, μεθυσμένοι από εξουσιαστική έπαρση, δόξα τον γιαραμπή φρόντισε το εκλογικό σώμα γι' αυτό, επελαύνουν με προκλητικότητα, ειρωνεία, αλαζονεία, περιφρόνηση...

Κι ο εθνικός μας ρουφιάνος σήμερα, -αυτός που πρωτοστάτησε για να υπάρξει απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου- με την κατάλληλη αμφίεση, μαύρο φούτερ με κουκούλα και μαύρα γυαλιά, πήγε να ελέγξει αν οι ένστολοι προστάτες του συστήματος είναι ετοιμοπόλεμοι ενάντια στον "εχθρό λαό".

Μα ξεχνούν οι ανόητοι... Ξεχνούν πως, τις πιο όμορφες σελίδες της ιστορίας δεν τις γράφουν οι μάζες, μα κείνο το τμήμα του λαού, που όπως ο θείος Νταριο Φο αναφέρει, σαν οι ώρα φτάσει, ξέρει χέρια και πόδια να χρησιμοποιήσει... 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger