Home » , » Εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας

Εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 | 10:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 «Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον μονάδων της κυβέρνησης του Κιέβου. Ο Ρωσικός στρατός συνεχίζει να πραγματοποιεί πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους σε όλη την Ουκρανία. Ωστόσο, η επίγεια φάση της επιχείρησης αναπτύσσεται επί του παρόντος κυρίως στην περιοχή του Donbass».

Στις 5 Απριλίου, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το βράδυ της 4ης Απριλίου, κατέστρεψε ένα κέντρο εκπαίδευσης για τις Ουκρανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων κοντά στο Ochakov. Μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση ξένων μισθοφόρων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε 134 στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας. Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 4 Ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Οι μάχες συνεχίστηκαν στη Μαριούπολη, όπου μονάδες του DPR και των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνουν τακτικά κέρδη. Η πρόσφατη παράδοση ενός τάγματος στρατευμάτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η πραγματική κατάσταση στο έδαφος για τις δυνάμεις του Κιέβου είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι προσπαθούν να παρουσιάσουν η ουκρανική ηγεσία και το MSM. Η τύχη της φρουράς των δυνάμεων του Κιέβου που περικυκλώνεται εκεί είναι προκαθορισμένη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι έχει λάβει πληροφορίες για άλλη μια οργανωμένη πρόκληση που ετοίμασαν οι δυνάμεις του Κιέβου.

«Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το βράδυ της 4ης Απριλίου, στο χωριό Moshun, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου, στρατιώτες του 72 ουκρανικού κύριου κέντρου ψυχολογικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν άλλη μια σκηνοθετημένη μαγνητοσκόπηση αμάχων που φέρονται να σκοτώθηκαν από τους Ρώσους για μετέπειτα διανομή μέσω των δυτικών ΜΜΕ. Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν οργανωθεί από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στο Sumy, το Konotop και άλλες πόλεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Καθώς η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, αναμένεται ότι η Ουκρανική ηγεσία και οι ξένοι χορηγοί της θα συνεισφέρουν ακόμη περισσότερες προσπάθειες για τη διοργάνωση διαφόρων προκλήσεων, κυρίως κατά αμάχων».

Ακόμα και ο πιο άπειρος αξιωματικός ξέρει πως είναι καλύτερο (για όλους) να παραδοθεί ο εχθρός, παρά να πολεμήσει μέχρις εσχάτων. Μπορεί να σκοτωθούν όλοι, θα προκαλέσουν όμως απώλειες και στις φίλιες δυνάμεις. Γι αυτό οι σύγχρονοι στρατοί δείχνουν ζωντανούς και αρτιμελείς τους αιχμαλώτους και δεν προβαίνουν σε σφαγές άοπλων, ώστε να παρακινήσουν κι άλλους να επιλέξουν παράδοση από το θάνατο. Δεν πρόκειται περί ανθρωπισμού, αλλά περί λογικής. Κανείς δεν παραδίνεται, αν ξέρει πως πρόκειται να πεθάνει σίγουρα.

Οι Ουκρανοί λοιπόν έκαναν προβοκάτσιες, για να συνεχίσουν να πολεμάνε οι δυνάμεις τους, οι οποίες παραδίνονται, αφού περικυκλώθηκαν σε αρκετές περιοχές. Επιπλέον ο ναζί του Κιέβου, ως άλλος Χίτλερ, δεν θέλει συνθηκολόγηση. Ένα ακόμα μεγάλο λάθος του.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger