Home » , » Οπαδισμός: μόνο πλάνη και βρωμιά

Οπαδισμός: μόνο πλάνη και βρωμιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Απριλίου 2022 | 9:10 μ.μ.

Πηγή: Γ.Ρ. - ΚΟΝΤΡΑ

 Φιλικό με την oυκρανική ομάδα Σαχτάρ Ντόνιετσκ έδωσε χθες η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τα έσοδα να προορίζονται για την οικονομική στήριξη ουκρανών προσφύγων. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ακολουθεί, έστω και διακριτικά σε επίπεδο ανακοινώσεων, τη γραμμή που χάραξαν ο Μητσοτάκης και η ελληνική αστική τάξη, στο πλευρό των νατοϊκών δυνάμεων. Ιδού η ανακοίνωσή της με ημερομηνία 7/4:

«Το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 20:00, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ σε έναν διεθνή φιλικό αγώνα για την ειρήνη και τον τερματισμό του πολέμου. Πρόκειται για τον πρώτο από μία σειρά φιλικών αγώνων της ουκρανικής ομάδας με κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη και στην Αμερική. Οι φίλαθλοι μπορούν να προσέλθουν στο γήπεδο με το εισιτήριο διαρκείας τους ή με απλό εισιτήριο αξίας 10 ευρώ. Ολα τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν για οικονομική στήριξη των προσφύγων».

Δύο μέρες αργότερα (9/4), η «Θύρα 7» ανακοίνωσε την απόφασή της να μην παρακολουθήσει τον φιλικό και να κρατήσει κλειστή τη θύρα των οργανωμένων οπαδών της. Παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση των οργανωμένων οπαδών: 

«ΚΛΕΙΣΤΟ το πέταλο της ΘΥΡΑΣ 7

Με αφορμή τον σημερινό φιλικό αγώνα της ομάδας μας, ενημερώνουμε ότι η θέση μας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ!

Η ΘΥΡΑ 7 δεν μπαίνει σε διαδικασία διαχωρισμού των οπαδών της, είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα, σε αυτήν ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ όλες οι απόψεις και θεωρούνται ΙΣΟΤΙΜΕΣ και ΣΕΒΑΣΤΕΣ!

ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ σε πολιτικά παιχνίδια που οδηγούν σε άδικους πολέμους και θανάτους αμάχων και αθώων πολιτών!

Ο συγκεκριμένος πόλεμος που ξεκίνησε από το 2014 και έχει στιγματιστεί από εγκλήματα και των ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ πρέπει να σταματήσει!

Δεν έχει σημασία αν τους πολέμους τους κάνουν οι ΗΠΑ, ή η Ρωσία!

Οπως ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τον συγκεκριμένο πόλεμο στην Ουκρανία, με τον ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ έπρεπε να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ από όλους και η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999, όπως και τόσοι άλλοι πόλεμοι στο παρελθόν!

Να θυμίσουμε στον Κύριο Ζελένσκι, ότι υπάρχει ευρωπαϊκό κράτος, πέραν της Ουκρανίας που εδώ και 48 χρόνια βρίσκεται στο έδαφος της κατοχικός στρατός και είναι η ΚΥΠΡΟΣ!

Ισως οι σχέσεις του με την Τουρκία, τον έκαναν να το ξεχάσει…

Πέραν όλων των παραπάνω οι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ δεσμοί μας με άλλες ομάδες, δεν μας επιτρέπουν να ταχθούμε υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα κρατήσουμε το πέταλο μας ΚΛΕΙΣΤΟ!

Η ΘΥΡΑ 7 δεν είναι υπέρ των διαχωρισμών!

Είμαστε υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ώστε να επανέλθει αυτή και να σταματήσουν να χάνονται μάταια ανθρώπινες ζωές!

Ολοι στο Παπαστράτειο σήμερα στις 19:15 για τον αγώνα της ομάδας Πόλο, να πάρουμε την πρόκριση!»


Οι προσπάθειες της διοίκησης του Ολυμπιακού να μαντρώσει τον κόσμο της και να τον σύρει σε μια μονόπλευρη καταγγελία της ρωσικής επέμβασης έπεσαν στο κενό, γεγονός που αντανακλά τη γενικότερη αγανάκτηση του κόσμου στην εκκωφαντική δυτικοϊμπεριαλιστική προπαγάνδα. 

 Ως εκεί όμως. Ούτε ένα σχόλιο δεν υπήρξε από μέρους τους για το ρόλο της ουκρανικής ηγεσίας που λειτουργεί ως φερέφωνο των Αμερικανών και το σφιχταγγάλιασμά της με τους νεοναζί τους τάγματος Αζόφ (ειδικά μετά από την εμφάνιση του Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, μαζί με τις σκατόφατσές του, που έπεισαν και τον πλέον δύσπιστο για το χαρακτήρα της κυβέρνησής του). 

 Η πρώτη παράγραφος της ανακοίνωσης της Θύρας 7 είναι απόλυτα συμβατή με τη στάση που κράτησε και στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. «Ολες οι απόψεις συνυπάρχουν και θεωρούνται ισότιμες και σεβαστές». Δηλαδή η εξής μία: Η φασιστική ιδεολογία και το εθνικοσιαλιστικό δηλητήριο που μεθοδικά απλώνουν εδώ και χρόνια στους φιλάθλους οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. 

 No politica σημαίνει αφήνω τον χρυσαυγίτη να αλωνίζει και εμποδίζω τη συναδέλφωση με τους φιλάθλους, εργάτες και εργαζόμενους των άλλων ομάδων, στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του «No politica», η ομάδα είναι ένας τόπος όπου δεξιοί και αριστεροί, εργάτες και αφεντικά, γίνονται ένα, για να θυμηθούμε και μια παλιότερή τους ανακοίνωση. 

 Αλήθεια, μόνο αγάπη για την ομάδα; Είδαμε πού οδηγεί αυτή η λογική, στην αγκαλιά του φασισμού, στη δολοφονία οπαδών αντίπαλων ομάδων με καταδρομικού τύπου χρυσαυγίτικες επιθέσεις. Στην αγάπη για την ομάδα εμείς απαντάμε. Αγάπη για την κοινωνική μας τάξη! 

 ΥΓ. Η προσέλευση των φιλάθλων κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα (κάτω των 10.000), με αρκετούς Ουκρανούς να δίνουν το παρών, σημάδι που δείχνει ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν συμφώνησαν με τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα, παρά το χαμηλό εισιτήριο των 10 ευρώ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger