Home » » Η νεκρώσιμη ακολουθία της Ν.Δ

Η νεκρώσιμη ακολουθία της Ν.Δ

Από giorgis , Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008 | 1:31 μ.μ.


Την νεκρώσιμη ακολουθία ψάλει σήμερα στην κυβέρνηση η εφημερίδα «Καθημερινή». Σαν «πλοίο που βουλιάζει» παρομοιάζει τον κυβερνητικό θίασο ο Π. Μπουκάλας ενώ στον Καραμανλή αποδίδει ρόλο «καπετάνιος που είναι άφαντος» και «έχουν ήδη βγει στο κλαρί (στην τηλεόραση δηλαδή) οι διεκδικητές του σκήπτρου του>.

Στην ίδια κατέυθυνση και ο Πάσχος Μανδραδέλης με αφορμή το σκάνδαλο του Βατοπεδίου θυμίζει μια δήλωση του πρωθυπουργού:
«Παλιότερα, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει σε περίπτωση σκανδάλων από συνεργάτες του, είχε απαντήσει: "Κρέμασμα στο Σύνταγμα, είναι η μόνη λύση. Διότι αν δεν είσαι αυστηρός με τους δικούς σου ανθρώπους δεν μπορείς να επιβάλεις το νόμο στην ελληνική κοινωνία"».

Και καταλήγει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος ότι ο Καραμανλής όχι απλώς δέχτηκε αλλά και συγκάλυψε τις λαμογιές των υπουργών του γράφοντας χαρακτηριστικά: «Οι εξεταστικές επιτροπές κάνουν το παράνομο, νόμιμο. Το νόμιμο, σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη είναι και ηθικό, οπότε το πρόβλημα που απασχόλησε τους στοχαστές από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Καντ βρήκε επιτέλους τη λύση του».

Διορατικός ο Αλαφούζος βάζει τα δημοσιογραφικά τσιράκια του να πάρουν αποστάσεις από μια κυβέρνηση που ήδη έχει ορατή ημερομηνία λήξεως και ρίχνει γέφυρες στην διάδοχη κατάσταση που θα προκύψει.
Αλλωστε ο Αλαφούζος εκτός από εκδότης είναι και επιχειρηματίας και πρέπει να τα έχει πάντα καλά με το γκουβέρνο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger