Home » , » Εβγαλαν κιόλας το πόρισμα!

Εβγαλαν κιόλας το πόρισμα!

Από giorgis , Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008 | 2:09 μ.μ.


Ένα παραπολιτικό σχόλιο, σήμερα, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» με υπογραφή του Γ. Καρελιά αντανακλά αυτό που είναι παγιωμένο στην αντίληψη όλου σχεδόν του ελληνικού λαού. Ότι δηλαδή αυτό που ονομάζουν Εξεταστική Επιτροπή που συστάθηκε για να ερευνήσει, υποτίθεται, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, δεν είναι παρά ένας θίασος που δίνει παράσταση φαρσοκωμωδίας.

Ας δούμε το σχόλιο στο οποίο αναφερόμαστε:

«Οταν συνεδριάζουν επιτροπές της Βουλής, για να διερευνήσουν μιαν υπόθεση, οι πολιτικοί που σέβονται τη λειτουργία των θεσμών δεν μιλάνε κάθε τρεις και λίγο. Περιμένουν το πόρισμα που θα εκδώσουν. Το πόρισμα της εν ενεργεία εξεταστικής επιτροπής θα βγει (;) το πολύ σε 15 ημέρες. Γιατί βάζουμε ερωτηματικό; Μα, γιατί κάποιοι ήδη το έχουν βγάλει! Την πρώτη φορά δεν το πολυπροσέξαμε. Κι όμως, τις προάλλες ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο άνθρωπος που μιλάει εξ ονόματος του Καραμανλή, το είπε καθαρά.
Πρώτον, δεν υπάρχει σκάνδαλο («υπόθεση» την ονόμασε)!
Και, δεύτερον, δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες υπουργών. Λογικόν. Αφού δεν υπάρχει σκάνδαλο, πώς θα υπάρχουν ευθύνες; Χθες πήρε τη σκυτάλη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης και είπε (από τον ραδιοσταθμό «City 99,5») ότι από τις καταθέσεις που έχει διαβάσει «δεν προκύπτει απολύτως τίποτα για κανέναν υπουργό»! Κατά τα άλλα, είπε ότι «θα περιμένουμε το πόρισμα». Δεν θα περιμένουν τίποτα. Αφού έχουν ήδη αποφανθεί ότι δεν υπάρχουν καν πολιτικές ευθύνες, σιγά μην αποδεχθούν τη διερεύνηση των ποινικών.
Κι ας λέει ο Μεϊμαράκης ότι, χωρίς γενναία ανάληψη έστω των πολιτικών ευθυνών, η κυβέρνηση δεν μπορεί να ορθοποδήσει και η Ν.Δ. θα βλέπει μονίμως στις δημοσκοπήσεις την πλάτη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ψέκασαν, κουκούλωσαν και (νόμισαν ότι) τέλειωσαν...».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger