Home » » Θεός τους ο Μαμωνάς

Θεός τους ο Μαμωνάς

Από giorgis , Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009 | 1:50 μ.μ.

Τώρα ξύπνησαν οι δημοσιοκάφροι και ορισμένοι απ’ αυτούς κάνουν δεικτικά σχόλια γιατί το παπαδαριό διεκδικεί δημόσιους χώρους!

«Δεν κάναμε τίποτα παράνομο, δηλώσαμε την ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος,όπως οφείλαμε να πράξουμε, και έχουμε "καθαρούς" τίτλους κυριότητας για κάθε ένα από τα παραπάνω οικόπεδα. Η Εκκλησία δεν σκοπεύει να θίξει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα των πλατειών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαστε διατεθειμένοι να μελετήσουμε τους τρόπους αξιοποίησης αυτής της ακίνητης περιουσίας, ώστε και η Εκκλησία να φανεί συνεπής απέναντι σε όσα και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος έχει δηλώσει για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της», δηλώνει στις φυλλάδες ο γενικός διευθυντής της Κεντρικής Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Α.Ζαμπέλης.

Πώς «αξιοποιούν» τα μπακίρια που πέφτουν στα χέρια τους τα τζιμάνια που νταλαβερίζονται με τα «ιερά χρήματα» το είδαμε όταν παντελώνιασαν 13 εκατομμύρια ευρώ από την εκκλησιαστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Αλληλεγγύη". (κι αυτή την υπόθεση την έχει φάει το σκοτάδι).

Αλλά να επανέλθουμε στο θέμα. Όταν εδώ και μήνες με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου η κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο –αναγνωρίζοντας την «εγκυρότητα» χρυσόβουλων και φιρμανιών- για τους ρασοφόρους να διεκδικήσουν τεράστια δημόσια περιουσία γιατί οι δημοσιοκάφροι έκαναν την ..πάπια; Δεν το είχαν πάρει λέτε πρέφα; Μπορεί..τέτοιοι άχρηστοι που είναι.

Τουλάχιστον δεν διαβάζουν και το μπλογκ μας. Να θυμηθούμε τι γράφαμε πριν από μήνες:

"Σιγά μην άφηνε το παπαδαριό μας να πάει όλη την δόξα ο Εφραίμ!
Τα όργανα της επίσημης «Εκκλησίας της Ελλάδος» είναι πιο γατόνια και κάνουν την δουλειές τους πιο κυριλάτα για να μην καρφώνονται.

Και με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι αυτοί που διαχειρίζονται τα «ιερά μπικικίνια» τα άτομα, δηλαδή, που είναι μέλη της «Διοικούσας Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας», έχουν διακριθεί και για την παρουσία τους στον δημόσιο βίο της χώρας μας.
Ανάμεσα τους είναι ο Χρήστος Χατζηενανουήλ. (Είναι κολλητός του Καραμανλή και ο πρωθυπουργός τον τοποθέτησε πρόεδρο του ΟΠΑΠ με ετήσια αμοιβή 500.000 ευρώ. -Σχεδόν δυο χιλιάδες ευρώ μεροκάματο παίρνει ο τύπος-), όπως και ο Τάκης Αθανασόπουλος. Ο διοικητής της ΔΕΗ με τον γνωστό βίο και πολιτεία του. (Μην γράφουμε πάλι τα ίδια γ’ αυτόν).

Αυτοί, λοιπόν και με την ευκαιρία της κατάρτισης του Κτηματολογίου, δήλωσαν ότι ιδιοκτησία της «Εκκλησίας της Ελλάδος» ανάμεσα στ’ άλλα είναι και αρκετές κεντρικές πλατείες σε όλη την περιοχή της Αττικής!

Συγκεκριμένα ισχυρίζονται ότι το παπαδαριό έχει στην κατοχή του την πλατεία Μαβίλη, την πλατεία Αγίου Θωμά στο Γουδή, την πλατεία στη συμβολή των οδών Πόντου και Λαοδικείας, επίσης στο Γουδή, το άλσος Ευαγγελισμού, την πλατεία Κολωνού, την πλατεία Αγίου Δημητρίου στην οδό Πανόρμου στους Αμπελόκηπους, την πλατεία Αγίου Ανδρέα δίπλα στο «Ιπποκράτειο» και άλλες δύο πλατείες στο Κορωπί...

Ποιος ξέρει τώρα τι βυζαντινά «χρυσόβουλα» και οθωμανικά «χοτζέτια» θα μας παρουσιάσουν για να ισχυριστούν ότι αυτοί οι χώροι είναι δική τους!

Από κει και πέρα όμως το πρόβλημα είναι άλλο.

Αν και με την «σφραγίδα» της κυβέρνησης θεωρηθούν ότι αυτοί οι χώροι ανήκουν στους ρασοφόρους είναι πιθανόν αύριο ότι οι παπάδες να τους «αξιοποιήσουν» σύμφωνα με την «λογική» του Μαμωνά που λατρεύουν. Να κάνει δηλαδή το παπαδαριό ... ιερές μπίζνες, σε συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο, αφήνοντας το λαό της Αττικής με ακόμη λιγότερους ελεύθερους χώρους και λιγότερο από το ήδη ελάχιστο πράσινο.

Αφού έχει μπει το κράτος στην λούμπα να αναγνωρίζει «χρυσόβουλα» και «φιρμάνια», ας τα λουστεί τώρα!
".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger