Home » » Το "ολοκληρωμένο σχέδιο"

Το "ολοκληρωμένο σχέδιο"

Από giorgis , Τρίτη 3 Μαρτίου 2009 | 4:33 μ.μ.

«Η Ελλάδα και ολοκληρωμένο σχέδιο έχει και τη βούληση να το εφαρμόσει, αταλάντευτα και απαρέγκλιτα ώστε να φτάσουμε στο στόχο, που είναι η οικονομία μας να είναι δυναμωμένη στο διάστημα που θα έρθει και που θα τελειώσει η κρίση», μας είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος
Για να δούμε, λοιπόν ποιο είναι αυτό το «ολοκληρωμένο σχέδιο» που έχει η κυβέρνηση, όπως μας το παρουσιάζει άρθρο της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος»:

«Για σταδιακή αύξηση, από το 2013, κατά 5-15 χρόνια στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησής τους πρέπει να... προετοιμάζονται οι γυναίκες που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο από την 1/1/83 έως τις 31/12/92.

Παράλληλα, τα ασφαλιστικά ταμεία «χάνουν» περισσότερα από 5 δισ. ευρώ από τις επενδύσεις τους σε μετοχές, αμοιβαία και δομημένα, ενώ τα οικονομικά τους, λόγω της υποχρηματοδότησης και των ανεξέλεγκτων δαπανών, παρουσιάζουν μεγάλη επιδείνωση μέσα στην τελευταία 5ετία με αύξηση στα ελλείμματα. «Μαύρα» είναι τα μαντάτα και για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα, αφού τα ποσά των συντάξεων με τους νόμους της ΝΔ (νόμος Πετραλιά) μειώνονται άμεσα έως 38%. Οι επικουρικές συντάξεις, μάλιστα, για περίπου 2 εκατ. ασφαλισμένους θα είναι από το 2013 χαμηλότερες έως και 67%».

Με τέτοια «σχέδια» είναι να μην δούμε «δυναμωμένη την οικονομία μας στο διάστημα που θα έρθει»;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger