
Φυσικά ούτε κι αυτός αιτιολόγησε την ενέργεια του, περιοριζόμενος να πει κάποιες αστειότητες που δεν έπειθαν ούτε τους πιο αφελείς.
Διαβάζοντας σήμερα την ιστοσελίδα του δήμου Αθήνας όλα έγιναν ξεκάθαρα. Προετοίμαζε το έδαφος για να κάνει μπίζνες και χοντρή κονόμα ο Κακλαμάνης.
Για να γίνουμε λίγο πιο αναλυτικοί επικαλούμενοι πάντα αυτά που γράφει η ιστοσελίδα του Δήμου της Αθήνας.
Απ’ ότι ενημερωνόμαστε «ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε την Πέμπτη, στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη Βαρκελώνη, με θέμα : «Συνδέοντας την Ευρώπη : Χρηματοδοτώντας την κινητικότητα και τις βιώσιμες πόλεις».

Στο πλαίσιο αυτό κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί η παραχώρηση δημόσιας γης για ιδιωτική χρήση υπό την προϋπόθεση ότι η μεν Τοπική Αυτοδιοίκηση θα επιδείξει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα προκειμένου να προωθήσει ένα νέο πολεοδομικό σχεδιασμό, ο δε ιδιωτικός τομέας θα αντιληφθεί την αναγκαιότητα να διαχειριστεί το δημόσιο χώρο με όρους μεγιστοποίησης της κοινωνικής ωφέλειας και εξυπηρέτησης των οικολογικών προτεραιοτήτων, είτε αυτές αφορούν στη βελτίωση του ισοζυγίου υπέρ του αστικού πρασίνου, είτε στην εξοικονόμηση της ενέργειας και των φυσικών πόρων…".
Να δώσουμε τον λόγο σε έναν χρήστη του indy.gr να μεταφράσει τα λεγόμενα Κακλαμάνη:
Όλα αυτά ακούγονται λίγο θολά και αόριστα από τον απλό αναγνώστη. Γι’ αυτό θα τα μεταφράσω σε απλά λόγια τα οποία εντέχνως αποφεύγει ο κ. Δήμαρχος. Αυτό που στην πραγματικότητα λέει ο κ Κακλαμάνης στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τους απανταχού επιχειρηματίες είναι:
Ελάτε να επενδύσετε στην Αθήνα. Είμαστε διατεθειμένοι να σας παραχωρήσουμε δημόσια γη για να χτίσετε και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε και τον πολεοδομικό σχεδιασμό (όπως κάναμε στο Γκάζι) προκειμένου να σας βοηθήσουμε να υλοποιήσετε μεγάλα σχέδια (πχ γιγάντια εμπορικά κέντρα) εκεί που σήμερα απαγορεύεται. Μπορούμε και να βρούμε τρόπους να σας διπλασιάσουμε συντελεστές δόμησης. Έχουμε εμπειρία σε αυτό.

Αυτά λέει στην πραγματικότητα ο Δήμαρχος. Στην ουσία μιλά ως πράκτορας του REAL ESTATE.
Το αστείο είναι ότι ο δήμαρχος που διακρίθηκε μέσα σε μόλις δύο χρόνια για την αντιπεριβαλλοντική του πολιτική, καλεί του ιδιώτες, δηλαδή τους τελευταίους που μπορούν να το κάνουν, να δείξουν περιβαλλοντική ευαισθησία. Να κάνουν οι ιδιώτες αυτό το οποίο είναι ευθύνη του δήμου.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
+ σχόλια + 2 σχόλια
Το γεγονός ότι έκοψε 30 δένδρα για σένα συνεπάγεται ότι δεν έχει οικολογικοή συνέιδηδη???
τι μαλακίες λες τώρα??? τα 8.500 που έχουν φυτευτεί σε όλη την αθήνα δεν σου κάνουν???
gia poso akoma tha sinexisete tin sikofantia re? fasistomoutra eisaste pou parapliroforeite kai diastreulwnete ta gegonota!100 kompleksikoi pou antidrate me to paramikro kai gia to paramikro... desmioi oi polloi stous ligous..gia poso akoma arage ?
Δημοσίευση σχολίου