Home » , » Ν. Κακλαμάνης: πράκτορας του REAL ESTATE.

Ν. Κακλαμάνης: πράκτορας του REAL ESTATE.

Από giorgis , Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009 | 4:21 μ.μ.

Όταν πριν λίγο καιρό, συνεργεία του δήμου Αθήνας, με την συνοδεία των ΜΑΤ έκοβαν αιωνόβια δέντρα, με εντολή του Κακλαμάνη, κανείς δεν ήξερε τις πραγματικές προθέσεις του δημάρχου.
Φυσικά ούτε κι αυτός αιτιολόγησε την ενέργεια του, περιοριζόμενος να πει κάποιες αστειότητες που δεν έπειθαν ούτε τους πιο αφελείς.

Διαβάζοντας σήμερα την ιστοσελίδα του δήμου Αθήνας όλα έγιναν ξεκάθαρα. Προετοίμαζε το έδαφος για να κάνει μπίζνες και χοντρή κονόμα ο Κακλαμάνης.

Για να γίνουμε λίγο πιο αναλυτικοί επικαλούμενοι πάντα αυτά που γράφει η ιστοσελίδα του Δήμου της Αθήνας.

Απ’ ότι ενημερωνόμαστε «ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε την Πέμπτη, στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη Βαρκελώνη, με θέμα : «Συνδέοντας την Ευρώπη : Χρηματοδοτώντας την κινητικότητα και τις βιώσιμες πόλεις».

Μερικά απ’ τα σημεία της ομιλίας του: "Πρέπει να προωθηθεί ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο που θα εμφορείται από μία νέα αντίληψη για το δημόσιο χώρο και τη χρήση του, θα ενθαρρύνει τη συναξιοποίηση της δημόσιας γης και την αξιοποίηση της αναξιοποίητης ιδιωτικής γης, καθώς και τη συνεργία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της γης και της ζωής των κατοίκων…

Στο πλαίσιο αυτό κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί η παραχώρηση δημόσιας γης για ιδιωτική χρήση υπό την προϋπόθεση ότι η μεν Τοπική Αυτοδιοίκηση θα επιδείξει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα προκειμένου να προωθήσει ένα νέο πολεοδομικό σχεδιασμό, ο δε ιδιωτικός τομέας θα αντιληφθεί την αναγκαιότητα να διαχειριστεί το δημόσιο χώρο με όρους μεγιστοποίησης της κοινωνικής ωφέλειας και εξυπηρέτησης των οικολογικών προτεραιοτήτων, είτε αυτές αφορούν στη βελτίωση του ισοζυγίου υπέρ του αστικού πρασίνου, είτε στην εξοικονόμηση της ενέργειας και των φυσικών πόρων…".

Να δώσουμε τον λόγο σε έναν χρήστη του indy.gr να μεταφράσει τα λεγόμενα Κακλαμάνη:

Όλα αυτά ακούγονται λίγο θολά και αόριστα από τον απλό αναγνώστη. Γι’ αυτό θα τα μεταφράσω σε απλά λόγια τα οποία εντέχνως αποφεύγει ο κ. Δήμαρχος. Αυτό που στην πραγματικότητα λέει ο κ Κακλαμάνης στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τους απανταχού επιχειρηματίες είναι:

Ελάτε να επενδύσετε στην Αθήνα. Είμαστε διατεθειμένοι να σας παραχωρήσουμε δημόσια γη για να χτίσετε και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε και τον πολεοδομικό σχεδιασμό (όπως κάναμε στο Γκάζι) προκειμένου να σας βοηθήσουμε να υλοποιήσετε μεγάλα σχέδια (πχ γιγάντια εμπορικά κέντρα) εκεί που σήμερα απαγορεύεται. Μπορούμε και να βρούμε τρόπους να σας διπλασιάσουμε συντελεστές δόμησης. Έχουμε εμπειρία σε αυτό.

Προϋπόθεση όμως για να περάσουν αυτές οι επενδύσεις είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι είναι για το καλό του περιβάλλοντος. Συνεπώς σας παρακαλώ στις μακέτες σας να βάζετε πολλά δεντράκια και πράσινο. Να όπως κάναμε με την μακέτα του Βοτανικού που λέγαμε ότι θα υπάρχουν 135 στρέμματα πρασίνου. Εγώ από πλευράς μου θα προετοιμάσω το έδαφος αφήνοντας χώρους της Αθήνας να βυθιστούν στην υποβάθμιση, έτσι ώστε τα σχέδια σας να γίνουν αποδεκτά από τους ιθαγενείς ως σωτηρία. Και θα το ξαναπώ. Όλα για το περιβάλλον. Έχει σημασία να ακούγεται.

Αυτά λέει στην πραγματικότητα ο Δήμαρχος. Στην ουσία μιλά ως πράκτορας του REAL ESTATE.

Το αστείο είναι ότι ο δήμαρχος που διακρίθηκε μέσα σε μόλις δύο χρόνια για την αντιπεριβαλλοντική του πολιτική, καλεί του ιδιώτες, δηλαδή τους τελευταίους που μπορούν να το κάνουν, να δείξουν περιβαλλοντική ευαισθησία. Να κάνουν οι ιδιώτες αυτό το οποίο είναι ευθύνη του δήμου.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2009 στις 6:30 μ.μ.

Το γεγονός ότι έκοψε 30 δένδρα για σένα συνεπάγεται ότι δεν έχει οικολογικοή συνέιδηδη???
τι μαλακίες λες τώρα??? τα 8.500 που έχουν φυτευτεί σε όλη την αθήνα δεν σου κάνουν???

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2009 στις 6:35 μ.μ.

gia poso akoma tha sinexisete tin sikofantia re? fasistomoutra eisaste pou parapliroforeite kai diastreulwnete ta gegonota!100 kompleksikoi pou antidrate me to paramikro kai gia to paramikro... desmioi oi polloi stous ligous..gia poso akoma arage ?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger