Home » » Απεργία πείνας και δίψας του Νίκο Κουνταρδά

Απεργία πείνας και δίψας του Νίκο Κουνταρδά

Από giorgis , Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 | 8:14 μ.μ.

Οι δυνάμεις καταστολής στοχεύοντας στην ηθική φυσική εξόντωση κάθε κοινωνικού αγωνιστή, κάθε κοινωνικής αντίδρασης, προκαλούν και μηχανεύονται προφάσεις για να φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Το Σάββατο 16 Μάη προφυλακίζεται ο Νίκος Κουνταρδάς με πρόσχημα την δήθεν μη τήρηση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Την επόμενη μέρα μεταφέρεται στις φυλακές Κομοτηνής που κρατείται στην απομόνωση, ενώ 2 μέρες μετά (Τρίτη 19/5), σε μια προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να τον απομονώσει εντελώς από το κίνημα αλληλεγγύης, μεταφέρεται στις φυλακές Άμφισσας.

Από το βράδυ του Σαββάτου ο Νίκος Κουνταρδάς ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, προσπαθώντας να αναδείξει την σκευωρία για την στημένη προφυλάκισή του. ..

Οι γιατροί δίνουν το πολύ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΖΩΗ στο Νίκο, που είναι ανένδοτος στο αρχικό αίτημά του για άμεση αποφυλάκιση.

Πρέπει επειγόντως να συνειδητοποιηθεί απ' ΟΛΟΥΣ η κρισιμότητα της κατάστασης και να αναλάβουμε δράση, ΑΜΕΣΑ και ΕΝΩΤΙΚΑ, γιατί πλέον δεν κρίνεται η γενικότερη στάση και η ιδεολογική τοποθέτηση του συντρόφου, αλλά η ίδια του η ΖΩΗ.

http://athens.indymedia.org/

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο απεργός πείνας, και εδώ και τέσσερις μέρες και δίψας, Νίκος Κουνταρδάς, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Κρατικό Νικαίας. Αρνούμενος κατηγορηματικά τροφή και νερό κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε ζωτικά του όργανα, συνθήκη που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 16/5, όταν με πρόσχημα την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, επειδή δηλαδή δεν έδωσε μία και μοναδική φορά το «παρών», όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι διώκτες του, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην απομόνωση των φυλακών Κομοτηνής. Δύο μέρες αργότερα μεταφέρεται, εξίσου αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα, στις φυλακές Άμφισσας, όπου ξεκίνησε απεργία πείνας και εδώ και τέσσερις μέρες δίψας, αντιστεκόμενος στην άδικη προφυλάκισή του.

Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο Εισαγγελέα να παρέμβουν τώρα, αφήνοντας κατά μέρους γραφειοκρατικές λοβιτούρες και εκβιαστικές μεθοδεύσεις, για την άμεση αποφυλάκιση του Νίκου. Η ζωή του είναι στα χέρια τους. Αλλά δεν τους ανήκει.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger