Home » , » Blue Skay: Το φασιστοκάναλο

Blue Skay: Το φασιστοκάναλο

Από giorgis , Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 | 4:32 μ.μ.

Για την περιπέτεια που περνάει η εκπαιδευτικός Στυλιανή Πρωτονοτάριου έχουμε αναφερθεί αναλυτικά.

Με δυο λόγια η εκπαιδευτικός έλαβε «Κλητήριον Θέσπισμα» και θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου για να δικαστεί για το «έγκλημα» (!!!) –έτσι αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα- που έκανε να παραχωρήσει αίθουσα του σχολείου της, εκτός ωραρίου λειτουργίας, για να διδαχθούν, από ομοεθνή δασκάλα τους, (η οποία παραπέμπετε κι’ αυτή κατηγορούμενη) μαθητές/ιες από την Αλβανία, την αλβανική γλώσσα και στοιχεία πολιτισμού της Αλβανίας.

Αφετηρία της δικαστικής της δίωξης η μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο διευθυντής του 132 Δημ. Σχ. Γκράβας, Εμμαν. Γιουτλάκης.
Μεθοφευμένη η δίωξη της από κύκλους του υπουργείου Παιδείας και ο Γιουτλάκης είναι ο αχυράνθρωπος που ανέλαβε την βρόμικη δουλειά.

Η δίκη της δασκάλας που επρόκειτο να γίνει πριν μερικές μέρες αναβλήθηκε για τις 22 Γενάρη.

Αφορμή αυτής της ανάρτησης είναι ένα e-mail

Ας τα πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

Υπάρχει ένα περιθωριακό φασιστοκάναλο –Blue Skay λέγετε- που όταν δεν διαφημίζει ροζ τηλεφωνικές γραμμές ξερνάει τα εμέσματα του στοχεύοντας μετανάστες και επιδιδόμενο σε ρεσιτάλ εθνικοφροσύνης.

Δημοσιοκαφρική «ψυχή» αυτού του καναλιού είναι « μία χουντάλα που τον πληρώνουμε όλοι μας για να ασκεί τη... δημοσιογραφία στην γραμματεία Τύπου», ο Σπύρος Χατζάρας.
Θα τον συναντήσεις εκεί να κάνει τις «αναλύσεις» του μαζί με τα ασπόνδυλα της Χρυσής Αυγής και παρέα με ότι φασιστοειδές υποκείμενο κυκλοφορεί στην πιάτσα.

Ε’ δεν μπορούσε να μην φιλοξενηθεί σ’ αυτό ο Εμμ. Γιουτλάκης και να δώσει συνέντευξη για την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της Στυλιανής Πρωτονοτάριου.
Κάποιος σύντροφος έκανε απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης και μας έστειλε το κείμενο.

(Οπου δημοσιογράφος στην απομαγνωτοφώνηση είναι ο Σ. Χατζάρας).

Απομαγνητοφωνημένη εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Skay TV, Τετάρτη 17/6/09 βράδυ.


Γιουτλάκης: ..απ' τον τύπο σχετικά με το σχολείο
Δημοσιογράφος: Εμείς είμαστε μαζί σας από την αρχή της υπόθεσης, αν παρακολουθούσατε την αρχή της εκπομπής
Γιουτλάκης: Ευχαριστώ πάρα πολύ, χθες ήταν το δικαστήριο, και σήμερα σ' ένα δημοσίευμα στα Νέα αναφέρει ότι εγώ δεν παρουσιάστηκα καν ενώ ήμουν στις αίθουσες του δικαστηρίου από το πρωί, αναφέρει και διάφορα άλλα ψευδή σχόλια.

Δημοσιογράφος: Είναι αριστερά τα Νέα, είναι αριστερά τα Νέα

Γιουτλάκης: Εγώ δέχομαι καθημερινά απειλές, έξω απ' το σπίτι μου είναι γραμμένα συνθήματα «καμιά σημαία, μόνο συνείδηση».
Δημοσιογράφος: Ποιος σας απειλεί;
Γιουτλάκης: Προφανώς κάποιοι οι οποίοι δυσαρεστήθηκαν από τη διακοπή των δραστηριοτήτων. Κι επίσης σήμερα μου είπαν ότι θα το βρω από ένα σημείο το οποίο δεν θα το περιμένω.

Δημοσιογράφος: Ποιος σας απειλεί, ποιος σας το 'πε αυτό; ... Τι είναι αυτό δηλαδή; Δηλαδή ζούμε σε μια δημοκρατία, αυτά τα έχετε καταγγείλει στην αστυνομία;
Γιουτλάκης: Τα 'χω καταγγείλει στην αστυνομία, αλλά εντάξει, η αστυνομία τι μπορεί να κάνει;
Δημοσιογράφος: Τι μπορεί να κάνει;
Γιουτλάκης: Λοιπόν, το πρόγραμμα το οποίο έχει διακοπεί κι αφορούσε τη διδασκαλία των αλβανικών στα παιδιά, κι επίσης την εκμάθηση ελληνικών στους αλλοδαπούς
Δημοσιογράφος: στους γονείς τους, μάλιστα
Γιουτλάκης: Μπράβο, υπήρχαν έγγραφες εντολές της διοίκησης από τις 18 / 1 του 2005 . Η αναστολή αυτών των δραστηριοτήτων όχι μόνο δεν έγινε, αλλά συνεχίζονταν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Δημοσιογράφος: Άρα, εννοείται είχε πει ο ... (?) ή το υπουργείο παιδείας; Γιουτλάκης: Ο αρμόδιος προϊστάμενος είχε δώσει την εντολή, έγγραφη εντολή για άμεση διακοπή του προγράμματος κι ο σχολικός σύμβουλος είχε επίσης εντολή να πραγματοποιηθούν διάφορες ενέργειες, για να νομιμοποιηθούν. Καμιά από αυτές τις προϋποθέσεις δεν έγινε.
Δημοσιογράφος: Καλά, ήταν το ... (?) της κυρίας Στέλλας, εντάξει
Γιουτλάκης: Αυτές οι προϋποθέσεις, οι δραστηριότητες για να συνεχίσουν έπρεπε να υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις. Πρώτον έπρεπε να υπάρχει διακρατική συμφωνία, ανάμεσα στα κράτη.
Δημοσιογράφος : Αυτό λέγαμε, ακριβώς

Γιουτλάκης : Έπειτα ο διορισμός εκπαιδευτικού που έκανε τα μαθήματα των αλβανικών να γίνει από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κι όχι από μια διευθύντρια
Δημοσιογράφος: Κι η διευθύντρια πού τον βρήκε, απ' την πρεσβεία;
Γιουτλάκης: Ε, δεν ξέρω. Έλεγχος του, επίσης έπρεπε να υπάρχει έλεγχος του περιεχομένου της διδασκαλίας που αρμόδιος ήταν να το δώσει ο σχολικός σύμβουλος και το ...(?) Επίσης έπρεπε να γίνει και παραχώρηση του σχολικού χώρου από τη νομαρχία

Δημοσιογράφος: Κι αυτές οι σχολικές γιορτές που κάνανε, που τα ελληνόπουλα ήταν μειονότητα; Όπου έπρεπε να ελληνόπουλα να μην κάνουν εθνικές γιορτές; Αυτό;
Γιουτλάκης: Γι' αυτό δεν έχω κανένα σχόλιο.
Δημοσιογράφος: Εννοείται ότι όταν τα διερεύνησε αυτά η δικαιοσύνη, δεν βρήκε παραβατικές συμπεριφορές εκεί.
Γιουτλάκης: Όπως σας είπα πριν από λίγο απειλούμαι, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα
Γιουτλάκης: Πάντως στο έγγραφο στο οποίο αναφέρεστε σε συνεργασία με την πρεσβεία λέγει ότι θεωρούμε τη συνεργασία σας και την υποστήριξη σας σημαντικό παράγοντα για τη συνέχιση του προγράμματος.

Δημοσιογράφος: Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν έχει παραπεμφθεί με το άρθρο 351 του αστικού κώδικα. Διότι εδώ έχουμε κλασική περίπτωση εξυπηρέτησης συμφερόντων ξένης χώρας σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών της δικής σου χώρας. Άρα Κατασκοπεία.
Γιουτλάκης: Ναι, την πρώτη μέρα εγώ που πήγα και ανέλαβα χρέη διευθυντή έγινε μια προσπάθεια πρώτον εκφοβισμού μου, να σηκωθώ να φύγω, ή να συνεχίσω τα προγράμματα τα οποία γινόταν. Αυτό όμως ήταν αδύνατον να γίνει από μέρους μου, ούτε η προσευχή να σταματήσει να γίνεται, ούτε και τα μαθήματα, αν δεν παίρνανε έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο. Η προσευχή μετά από αρκετό καιρό επανήλθε πάλι το πάτερ ημών με εντολή της διοίκησης και τα μαθήματα κάναμε κάποιες προσπάθειες να νομιμοποιηθούν αλλά δεν δόθηκαν οι κατάλληλες εξηγήσεις και δεν συνέχισαν.

Δημοσιογράφος: Λοιπόν, λέω στο κοινό που μας παρακολουθεί ότι συνομιλούμε με το διευθυντή του 132ου Δ.Σ. στη Γκράβα, του κ. Γιουτλάκη
Γιουτλάκης: Του μεγαλύτερου φασίστα που πέρασε ποτέ από την ιστορία της εκπαίδευσης και πριν να πάει ο κ. Γιουτλάκης στο σχολείο επικρατούσε άπλετο φως στην εκπαίδευση κι απ' τη μέρα που πήγα εγώ και μετά υπήρξε πλέον σκοταδισμός
Δημοσιογράφος: Εγώ θεωρώ ότι εσείς βρίσκεστε στο μάτι του κυκλώνα, αυτό μόνο μπορώ να πω διότι θίγομαι
Γιουτλάκης : Φυσικά και βρίσκομαι στο μάτι του κυκλώνα, γιατί είμαι ο στόχος απ' όλους.
Δημοσιογράφος: Ένας δάσκαλος που αντιστάθηκε
Γιουτλάκης: Ναι

Δημοσιογράφος: Σ' ένα κύκλωμα, θα το πω ανοιχτά, πρακτόρων
Γιουτλάκης: Εσείς μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε γιατί εγώ δεν μπορώ να το αποδείξω
Δημοσιογράφος: Εγώ λέω αυτό που θέλω, λέω η γνώμη μου είναι ότι όλος αυτός ο συρφετός ο οποίος επιτίθεται εναντίον των ελληνοπαίδων και προσωπικά σε σας είναι πράκτορες. Εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων κέντρων. Το λέω χωρίς να μπορώ να...
Γιουτλάκης: Εγώ το μόνο που έχω να καταγγείλω είναι ότι απειλούμαι ανοιχτά κι επίσημα ότι αυτό που θα με βρει δεν θα το περιμένω , λέει, ...(?) ξαφνικά
Δημοσιογράφος: Λοιπόν
Γιουτλάκης: Κι επίσης
Δημοσιογράφος: Είναι συγκλονιστικό, οι απειλές αυτές πού γίνονται και με ποιόν τρόπο;
Γιουτλάκης: Γίνονται στον χώρο της εργασίας μου
Δημοσιογράφος: Από πρόσωπα; Σας τα λένε προσωπικά;
Γιουτλάκης: Ναι, κατάμουτρα, εν ψυχρώ
Δημοσιογράφος: Και γιατί δεν τους καταγγέλλετε, να συλληφθούν;
Γιουτλάκης: Να συλληφθούν και τι να γίνει; Να γίνουν τα επεισόδια που γίνονται πάλι; Στη δίκη ήταν έξω συγκεντρωμένοι με σκοπό να με αποδοκιμάσουν και να με γιουχαΐσουν, επειδή δεν συνέχισα τα μαθήματα
Δημοσιογράφος: Α, είχε και κοινό τέτοιο η δίκη;
Γιουτλάκης: Ναι, η δίκη είχε, ναι, είχε κοινό η δίκη έξω το οποίο ήταν έτοιμο να με λυντσάρει
Δημοσιογράφος: Η επαναληπτική δίκη πότε είναι;
Γιουτλάκης: 22 Ιανουαρίου

Δημοσιογράφος: Θα είμαστε όλοι εκεί, με ράβδια, με κουμπούρια, θα γίνει της κακομοίρας. Λοιπόν, τα' ακούτε κύριοι, πόσοι μας ακούτε; 200.000; 300.000; Στο δικαστήριο στις 22 Ιανουαρίου. Εκεί θα πρέπει ν' αναμετρηθούμε οι Έλληνες με τους πράκτορες. Πόσοι μπορεί να είναι αυτοί; 1.000; Θα 'μαστε 100.000 . Θα τους λιώσουμε. Σημειώστε το κυρίες και κύριοι όλοι στα βιβλία σας. 22 Ιανουαρίου, να μάθουμε τι ώρα είναι, τι αριθμό δίκης, ν' αναμετρηθούμε Έλληνες με πράκτορες. Να δούμε πόσοι είμαστε. Τι άλλο να σας πω;
Κ. Γιουτλάκη σας ευχαριστούμε πολύ, γιατί είστε Έλληνας, γιατί στέκεστε μπροστά, γιατί κρατάτε ψηλά τη σημαία την ελληνική. Τι άλλο να πω; Και ζητούμε από όλους να εκφράσουν τη συμπαράσταση στο πρόσωπο σας.

Γιουτλάκης: Ευχαριστώ πολύ.
Δημοσιογράφος: Να 'στε καλά.

Δημοσιογράφος: Μέχρι εδώ έχουμε φτάσει, συγκλονιστικό είναι. Εδώ έχουμε φτάσει. Κράτος της κ. Πρωτονοτάριου, της κ. Στέλλας, λέει θα σε κάψουμε θα σε καταστρέψουμε διότι κατέστρεψες το μεγάλο πολιτιστικό πείραμα του Σορός. Που το υποστηρίζουν οι αριστεροί εκδότες, ο κ. Λαμπράκης κι ο κ. Μπόμπολας.
Δημοσιογράφος Β': Όπως είπες ο κ. Λαμπράκης, ελπίζω να μην ήταν εντολή της διεύθυνσης των ΝΕΩΝ στη δημοσιογράφο να αλλοιώσει το ρεπορτάζ της δίκης.
Δημοσιογράφος: Εδώ είναι, προσωπικά ενδιαφέρεται πιστεύω, ο αριστερός ο κόσμος. Η αριστερή η ... είναι αριστερή ..... (?)
Σημειώστε το 22 Ιανουαρίου. Να είμαστε όλοι εκεί. Εγώ αυτό πιστεύω. Και μπορούμε να βοηθήσουμε και λίγο, θυμάμαι μια ακροάτρια που είχε πάρει τηλέφωνο χθες και της μιλούσα, μπορούμε να κάνουμε προσφυγές και μηνύσεις κατά προσώπων, θα βρεθεί ένας δικαστής, εγώ πιστεύω, ν' ασκήσει ποινική δίωξη για κατασκοπεία. Δε θεωρούμε ότι όλοι οι δικαστές θα πάρουν οδηγίες και θα τις βάλουν στο αρχείο. Και να μην κάνουμε μια, για να βρούμε έναν δικαστή, έναν εισαγγελέα που να μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση, κάντε, με φίλους σας, πηγαίνετε. Θα μου πείτε, ... (?), πηγαίνετε στην εισαγγελία και κάντε μηνύσεις. Καθ' όλων όσων εμφανίζονται και για κατασκοπεία. Όλο αυτό το κύκλωμα,
Δημοσιογράφος Β": φτάσαμε στο άλλο άκρο, έτσι; Έχουμε φτάσει σε επικίνδυνα άκρα μάλλον.
Δημοσιογράφος: Εδώ δικάσανε τον Μπελογιάννη για κατασκοπεία, γιατί να μη δικάσουνε την Πρωτονοτάριου, δεν κατάλαβα.

Δημοσιογράφος Β': Λέω, όταν φθάνουμε στο σημείο να μη μπορείς να πεις ότι είσαι Έλληνας, ένας να μη μπορεί να διδάξει, έτσι; Σ' ένα ελληνικό σχολείο, τα πράγματα...
Δημοσιογράφος:.........(?) διδασκόταν η αλβανική γλώσσα στο ελληνικό
σχολείο χωρίς συμφωνία, με προσωπική συνεννόηση της κυρίας, των εκδοτών με την αλβανική πρεσβεία, να το πούμε έτσι. Διότι η κυρία αυτή δεν έκανε προσωπική αυτή.
Δημοσιογράφος Β': ασφαλώς.
Δημοσιογράφος: Λοιπόν, οι εκδότες ήτανε και τα κυκλώματα που κυβερνάνε τη χώρα. Λέει εδώ θα διδάσκουμε αλβανικά. Και φέρανε κι αλβανικά βιβλία ιστορίας, τα οποία διδάσκονταν χωρίς να το γνωρίζει το, το έλεγε , τι είπε, απ' το 2005 είπε σταματήστε το, το γνώριζε το υπουργείο το 2005.
Δημοσιογράφος Β': Ασφαλώς.
Δημοσιογράφος: Αλλά έλεγε σταματήστε το και δεν το σταματάγανε. Άρα δεν μπόρεσε το υπουργείο να επιβάλει στην κ. Στέλλα, το υπουργείο, το ελληνικό κράτος, δεν μπορούσε να επιβάλει στο κράτος των εκδοτών και της κ. Στέλλας.
Η κ. Στέλλα είχε πίσω της τον Μπόμπολα και το Λαμπράκη. Και άλλες δυνάμεις. Την αμερικάνικη πρεσβεία, την αλβανική πρεσβεία, που τη στήριζαν. Έφτασε κάποια στιγμή, επειδή συμπλήρωσε το χρόνο , και βάλανε έναν άλλον. Ο οποίος είπε, ρε παιδιά, τι είναι αυτά; Δεν τη διώξανε, βάλανε έναν άλλον, γιατί δεν μπορούσε πλέον να είναι στη θέση της.
Δημοσιογράφος Β': Λοιπόν, νομίζω πως ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος πρέπει να πάρει ο ίδιος θέση.
Δημοσιογράφος: Οι εισαγγελείς πρέπει να πάρουν θέση.
Δημοσιογράφος Β': Και οι εισαγγελείς, όπως το...
Δημοσιογράφος: Όλος αυτός ο συρφετός που βγαίνει και υποστηρίζει το
...(?) πείραμα πρέπει να κατηγορηθεί.....(?)

Δημοσιογράφος Β': Ελπίζω να ακούνε οε εισαγγελείς ή κάποιος εισαγγελέας, για να επέμβει.
Δημοσιογράφος: Έτσι, Ή ν' ανοίξει μια ανάκριση, να δούμε τι γίνεται εκεί πέρα, ποιος απειλεί το διευθυντή του σχολείου; Και ποιοι ήταν αυτά τα καθάρματα που πήγαν στο δικαστήριο απ' έξω και τον απειλούσαν;
Γ' αυτό σημειώστε το κυρίες και κύριοι, νέοι, γέροι, παιδιά, 22 Ιανουαρίου, θα σας πούμε την ώρα, αριθμό πινακίου, θα είμαστε εκεί. Να γίνει της κακομοίρας. Όταν λέμε να γίνει της κακομοίρας, να γίνει της κακομοίρας. Θα δώσουμε μια μάχη εντός των Αθηνών και θα ελευθερώσουμε την Αθήνα. Ε;
Δημοσιογράφος Β': Τι να πω;
Δημοσιογράφος: Με κράνη, μπορείτε να πάρετε , 60χρονοι, πάρτε τα κράνη, μολότοφ, θα τους κάψουμε. Μέχρι εκεί.
Δημοσιογράφος Β': Ο εισαγγελέας θα επέμβει εναντίον σου τώρα.
Δημοσιογράφος: Ας επέμβει εναντίον μου, διότι εγώ αναφέρομαι σε ξένη δύναμη κατοχής στην Ελλάδα.
Δημοσιογράφος Β': Δε νομίζω, τώρα κάνεις, προβαδίζεις δηλαδή ...
Δημοσιογράφος: Σε επανάσταση, σε αντίσταση κατά των ξένων κατακτητών. Εθνική αντίσταση. Δηλαδή όταν καλούσες τους Έλληνες ν' αντισταθούν κατά των Γερμανών έκανες, παρά..., έκανες εεε, λοιπόν
Δημοσιογράφος Β': Ε, τώρα μη φτάσουμε εκεί...

Δημοσιογράφος: Έχουμε κατοχή. Έγινε σαφές.
Δημοσιογράφος Β': Καθ' υπερβολή τώρα το λες, και καθ' υπέρβαση, έτσι;
Δημοσιογράφος : Δεν είναι υπερβολή, είναι κατοχή. Όταν ένας διευθυντής ενός σχολείου, που κάνει αυτά που λέει ο νόμος,
Δημοσιογράφος Β': Εντάξει, γι' αυτό έχουμε έννομο κράτος, γι' αυτό υπάρχει δικαιοσύνη, γι' αυτό υπάρχουν ...(?) τα' αρμόδια όργανα, γι' αυτό υπάρχει το υπουργείο...
Δημοσιογράφος: Αν δεν ενεργοποιηθούν τα συγκροτημένα όργανα του κράτους
Δημοσιογράφος Β': αν δεν απαντηθούν όλα αυτά και δεν λειτουργηθούνε
Δημοσιογράφος: Θ' αναλάβουν οι πολίτες
Δημοσιογράφος Β': Εντάξει, εσύ τώρα πας στο 1-1-4
Δημοσιογράφος: Το παλιό
Δημοσιογράφος Β': το παλιό, εντάξει, εν πάση περιπτώσει
Δημοσιογράφος:..........(?) η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στους
πολίτες
Δημοσιογράφος Β': Σύνθημα της εποχής, εντάξει, αν φτάσουμε σ' αυτό

Δημοσιογράφος: Εκεί είμαστε... (?)αυτοί οι χαφιέδες, η ύπαρξη της Ελλάδος επαφίεται στους πολίτες αυτού του κράτους
Δημοσιογράφος Β': Ασφαλώς επαφίεται η ύπαρξη της Ελλάδος με πολλούς και διάφορους τρόπου, αλλά βέβαια μέσα στα πλαίσια της έννομης τάξης, έτσι;
Δημοσιογράφος: Όταν έχει καταληφθεί η Ελλάς, όταν τα τανκς του Σορός είναι μπροστά
Δημοσιογράφος Β': Αυτό τώρα είναι δημοσιογραφική υπερβολή, εντάξει
Δημοσιογράφος: Στο δικαστήριο σήμερα ήταν τα τανκς του Σόρος που απειλούσαν.

Δημοσιογράφος Β': Πάντος αυτή η εικόνα που μας μετέφερε ο δάσκαλος είναι θλιβερή και τρομακτική και τρομερή και δεν θα πρέπει να το επιτρέψουνε καμία δικαιοσύνη, κανένα υπουργείο να ξαναεπαναληφθεί και να ξανασυμβεί.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger