Home » » Οι έμποροι της γνώσεις θησαυρίζουν, 8.000 παιδιά εγκαταλείπουν κάθε χρόνο την υποχρεωτική εκπαίδευση

Οι έμποροι της γνώσεις θησαυρίζουν, 8.000 παιδιά εγκαταλείπουν κάθε χρόνο την υποχρεωτική εκπαίδευση

Από giorgis , Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 | 3:17 μ.μ.

Το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» δείχνει ανάγλυφα πώς θησαυρίζου οι έμποροι της γνώσης με της ευλογίες της κυβέρνησης.

Κι αυτά τα στοιχεία δημοσιεύονται την ίδια μέρα που βλέπει το φως της δημοσιότητας –στα «ΝΕΑ»- έρευνα του εκπαιδευτικού Χρήστου Κάτσικα που δείχνει την τραγική στην οποία έχουν οδηγήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα όλες οι αστικές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα του Χ.Κ οκτώ χιλιάδες παιδιά από φτωχές οικογένειες εγκαταλείπουν αναγκαστικά, κάθε χρόνο, την υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Η εγκατάλειψη του υποχρεωτικού σχολείου στη χώρα μας έχει μακρά ιστορία και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Στην τελευταία Απογραφή αποκαλύπτεται ότι περίπου ένας στους δέκα κατοίκους δεν έχει ολοκληρώσει ούτε το δημοτικό σχολείο, ενώ περίπου 2.800.000 άνθρωποι ηλικίας 16 ετών και άνω δεν έχουν ολοκληρώσει τη βασική- στοιχειώδη εκπαίδευση, το υποχρεωτικό 9χρονο σχολείο (δημοτικό- γυμνάσιο)», τονίζεται στην έρευνα του Χ.Κ.

Φυσικά τα παιδιά της αστικής τάξης σπουδάζουν με όλες τις ανέσεις τους στο εξωτερικό για να στελεχώνουν τον ανώτατο μηχανισμό της δικτατορίας των μονοπωλίων που βιώνουμε
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger