Home » , » Όλα τριγύρω αλλάζουνε

Όλα τριγύρω αλλάζουνε

Από giorgis , Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 | 12:56 μ.μ.

Ο Κώστας Παπαδάκης είναι ένας δυναμικός δικηγόρος που έδωσε μάχες μέσα στα αστικά δικαστήρια για να καταρρεύσουν ασφαλίτικες σκευωρίες που είχαν στόχο άτομα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.
Την πολιτική του τοποθέτησε δεν την έκρυψε ποτέ –ανήκει στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά- και παράλληλα έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας παραιτούμενος από την υπεράσπιση του Τζωρτζάτου όταν ο εντολέας του προσπάθησε να σπιλώσει την δράση της 17 Νοέμβρη φερόμενος αισχρά απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα.

Σαν συνήγορος του 27χρονου που οι μπάτσοι τον έστειλαν στον Ευαγγελισμό, στη θωρακοχειρουργική μονάδα με σπασμένο πλευρό, τρύπα στον πνεύμονα, μώλωπες και κακώσεις σχεδόν σε ολόκληρο το σώμα του, έκανε δηλώσεις λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους. (Δηλώσεις στα ΜΜΕ έχει κάνει και το καινούργιο θύμα της αστυνομικής βίας).

Ανάμεσα στα άλλα ο Κώστας Παπαδάκης υπογράμμισε: «Η υπόθεση Ζαρντινιέρα έδειξε ότι οι ένοχοι στην Ελλάδα πέφτουν στα μαλακά. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η καταστολή παραμένει ίδια και μάλιστα εντείνεται».

Και για να επιβεβαιώσουμε τα λεγόμενα του Κ.Π παραθέτουμε ένα άρθρο από την εφημερίδα "ΕΞΟΥΣΙΑ" που έχει κλείσει πια. Στις 29 Ιουνίου 2000 ο Διονύσης Ελευθεράτος υπέγραφε κείμενο που το τιτλοφορούσε το "Δίκαιο της (ανα)στολής". Ξεκινούσε έτσι: "Φοράς στολή; Ποινή με αναστολή. Οι επίδοξοι πιστολέρο ήδη εκλαμβάνουν κυνικά το μήνυμα. Μπορούν να αφαιρούν ζωές αόπλων χωρίς αναστολές".

Όλα τριγύρω αλλάζουνε δηλαδή εκτός ο ρόλος που έχει αναθέσει το αστικό σύστημα στους μπάτσους.

(Η δεύτερη φώτο από zougla.gr)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger