Home » » Σαφάρι της Εφορίας με θύμα του μικρομεσαίους

Σαφάρι της Εφορίας με θύμα του μικρομεσαίους

Από giorgis , Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 | 5:24 μ.μ.

Προχτές και με αφορμή την αυτοκτονία –για μας ήταν καθαρή δολοφονία- ενός αγρότη που ασφυκτιώντας από την πίεση των τραπεζών έθεσε τέρμα στην ζωή του γράφαμε ότι τέτοια γεγονότα τείνουν να γίνουν καθημερινά.
Εκτός όμως από τους τραπεζίτες τώρα μας προέκυψε και το Δημόσιο.

Αφού με την κυβερνητική πολιτική οδήγησαν πλατιές εργατικές μάζες στο κατώφλι της εξαθλίωσης, αφού άφησαν στο απυρόβλητο την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου δίνοντας του ταυτόχρονα νέο φρέσκο δημόσιο χρήμα –με τα λεγόμενα «αναπτυξιακά προγράμματα» και όχι μόνο- τώρα μπροστά στην οικονομική κατάρρευση που οι ίδιοι προκάλεσαν βρήκαν τον «συνήθη ένοχο».
Είναι οι «περίπου 500.000 φορολογούμενοι που στην πλειοψηφία τους χρωστούν χρηματικά ποσά μικρότερα των 2.000 ευρώ» σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Νέων».

«Σαφάρι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, με όπλα κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, μέχρι και ποινικές διώξεις, αρχίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ ήδη ο προϋπολογισμός βρίσκεται εκτός ελέγχου, με τα έσοδα να εμφανίζουν μεγάλη υστέρηση», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Και συμπληρώνει: «Συνολικά πάντως, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχονται στο όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 20 δισ. ευρώ, από τα οποία μόνο τα 10 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα. Για το 2009 ο στόχος του υπουργείου Οικονομίας ήταν να εισπραχθούν 1,8 δισ. Ευρώ».

Η εφημερίδα δεν μας λέει γιατί μόνο «τα 10 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα». (πολύ υπερβολικό είναι κι αυτό το νούμερο. Ούτε τα 5 δεν μπορεί να εισπράξει το κράτος). Κι αυτό γιατί σκόπιμα η φυλλάδα αποκρύβει είναι το γεγονός ότι τα 15 δισ. ευρώ είναι φέσια από μια μικρή δράκα μεγαλοεπιχειρηματιών που παραμένουν στο απυρόβλητο των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η ουσία είναι ότι ο εργαζόμενος μικροεπαγγελματίες που χρωστάει κάποιες εκατοντάδες ευρώ στο κράτος κινδυνεύει να πάει φυλακή ή να υποστεί κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ενώ οι πλουτοκράτες που χρωστούν δις ευρώ στο κράτος πάλι μένουν στο απυρόβλητο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger