Home » , » Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμός και το πολιτικό του προσωπικό

Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμός και το πολιτικό του προσωπικό

Από giorgis , Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 | 12:55 μ.μ.

Αφόρητη η μπόχα που βγαίνει με όσα αποκαλύπτονται με το σκάνδαλο της Ζήμενς.
Μόλις χτες δυο Κυριακάτικες εφημερίδες με δημοσιεύματα που προερχόταν από το περιβάλλον του Επιτίμου ανέφεραν ότι ο Μητσοτάκης θα υποβάλλει αίτημα να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τη «Siemens» και τα λεγόμενα του θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στον Α. Σαμαρά αφού όπως ισχυρίζεται ο εφιάλτης της δημοκρατίας θα κατονομάσει εκείνους που χρηματοδότησαν την πτώση της κυβέρνησής του το 1993.
«Την κυβέρνησή μου την έριξε η Ζήμενς και χρηματοδότησε τους αποστάτες» ισχυρίζεται ο Μητσοτάκης. «Θα γίνει μπάχαλο το πολιτικό σύστημα από τα όσα να πω» φέρετε να δηλώνει ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες και έρχεται το σημερινό δημοσίευμα της Αριστέας Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» για να δείξει ότι και ο Μητσοτάκης είναι χωμένος μέχρι τα μπούνια στο σκάνδαλο της Ζήμενς.
Και δεν το ισχυρίζεται απλώς η δημοσιογράφος αλλά με τα ντοκουμέντα που παραθέτει το αποδεικνύει.

Σύμφωνα, λοιπόν με το ρεπορτάζ της, η επί χρόνια στενή συνεργάτις του επιτίμου, η κ. Σάκη Κυπραίου τηλεφωνεί στην γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου και κλείνουν ραντεβού ο «κύριος Siemens», ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, και ο Κ. Μητσοτάκης.
Να μην ξεχνάμε ότι τότε η Ζήμενς ήταν προμηθευτής του ελληνικού κράτους του C4Ι αλλά και πλειάδας άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Δηλαδή ο Χριστοφοράκος θα πήγαινε «συστημένος» και η συνάντησή του με τον υπουργό Αμυνας θα γινόταν υπό την επίβλεψη του γραφείου Μητσοτάκη.

«Αν και αυτό δεν είναι κατάντια του πολιτικού συστήματος, τότε τι είναι; Γιατί άραγε ο Μ. Χριστοφοράκος, παντοδύναμος τότε, δεν επέλεξε τον δρόμο της ευθείας επαφής με τον τότε υπουργό Αμυνας, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο; Γιατί συνάντηση με διαμεσολάβηση και επιστασία;», τονίζει στο δημοσίευμα της η Αριστέα Μπουγάτσου.

Ρητορικά ερωτήματα είναι αυτά. Δεν «είναι κατάντια του πολιτικού συστήματος» αυτές οι μεθοδεύσεις. Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμός και το πολιτικό του προσωπικό.
Χωρίς «διαμεσολάβηση και επιστασία» πώς θα έπεφταν οι χοντρές μίζες για να παν πρίμα οι μπίζνες της πολυεθνικής που εκπροσωπούσε ο Χριστοφοράκος;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger