Home » , » Οι καρχαρίες ΕΕ-ΔΝΤ "ντύθηκαν" σωτήρες

Οι καρχαρίες ΕΕ-ΔΝΤ "ντύθηκαν" σωτήρες

Από giorgis , Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010 | 7:29 μ.μ.

Η οικονομική κατοχή είναι ταξική επιλογή του Γ. Παπανδρέου
Πειραματόζωα της καπιταλιστικής Ευρώπης έχουν γίνει οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, καθώς με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα βρίσκεται υπό τριπλή οικονομική (ουσιαστικά και πολιτική) κηδεμονία από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
Δραματικές εξελίξεις, που μόνο στο άκουσμα τους προκαλούν ανατριχίλα στους εργαζόμενους.

Η κίνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, με την υποστήριξη της ΝΔ του ΛΑΟΣ και των αστικών ΜΜΕ, να οδηγήσει στην "οικονομική κατοχή" από ΕΕ και ΔΝΤ, αποτελεί απόλυτα συνειδητή ταξική επιλογή του ελληνικού κεφαλαίου. Για να περάσουν τα εφιαλτικά μέτρα που χρειάζεται ο ελληνικός καπιταλισμός για να βγει από την κρίση, πρέπει να επιστρατεύσει το κύρος και την απειλή των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών.

Παραχωρούν εθνική κυριαρχία για να βαθύνουν την ταξική τους κυριαρχία σε βάρος των εργαζομένων. Βεβαίως αυτή η πολιτική είναι συνταγή καταστροφής για την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Όπου έχει πάει το ΔΝΤ αφήνει πίσω του κοινωνικά συντρίμμια και αστούς κεφαλαιούχους πάμπλουτους. Το ποιο τρανταχτό παράδειγμα για το ΔΝΤ είναι η Αργεντινή, που το ΔΝΤ την οδήγησε στη χρεωκοπία, η όποια οδήγησε σε κοινωνική εξέγερση, λόγω της πείνας και της φτώχειας που δημιούργησε. Και η κοινωνική εξέγερση στην Αργεντινή βέβαια έσβησε, όχι όμως και η πείνα και η φτώχεια, ενώ οι υπεύθυνοι, όπως ο αληταράς πρώην πρόεδρος Μενέμ, όχι μόνο είναι έξω από τη φυλακή, αλλά μπορεί να ξαναγίνει πρόεδρος!!!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκάλυψε πλέον το πραγματικό της πρόσωπο, αφού η προστασία της είναι πιο αμείλικτη και απ αυτή του χειρότερου νταβατζή, που ζητά όλο το ταμείο. Η επίθεση δεν έχει τέλος. Μετά τα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα στην εισοδηματική και φορολογική πολιτική (όπου βεβαίως η φορολόγηση των επιχειρήσεων μειώνεται!), η τριμερής οικονομική χούντα σε συνεργασία με τη θλιβερή κυβέρνηση Παπανδρέου θα ζητήσει ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Το εργατικό και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να έχει το ρόλο του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι. Δεν μπορεί να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, και να παζαρεύει την παράδοση, όπως κάνουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Τώρα είναι η ώρα ενός πανεργατικού ξεσηκωμού, ενός μαζικού πολιτικού κινήματος για το μπλοκάρισμα και την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας, την ανατροπή και τη ρήξη με τη χούντα της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ο στόχος της αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης από την ΕΕ κερδίζει έδαφος, ενώ ο αγώνας για την ανατροπή του αντιδραστικού συνασπισμού εξουσίας έχει αρχίσει!

Εφημερίδα "ΠΡΙΝ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger