Home » » ΗΠΑ: Να κατέβει ο στρατός!

ΗΠΑ: Να κατέβει ο στρατός!

Από ciaoant1 , Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 | 11:21 μ.μ.


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ Η ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Το Σικάγο θυμάται τις παλιές «καλές» μέρες

«Πυροβολισμοί, απαγωγές, ξυλοδαρμοί, βιασμοί, εισβολές σε σπίτια... Οι βιαιότητες δεν έχουν τελειωμό και η ζωή στο Σικάγο μοιάζει καθημερινά με σκηνικό από το «Κουρδιστό Πορτοκάλι»». Μοιάζει αλλά δεν είναι, διότι απλά αποτελεί την πραγματική, τη σκοτεινή πλευρά του «αμερικανικού ονείρου» όπως περιγράφεται δραματοποιημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δημοκρατικού βουλευτή του Ιλινόις, Τζον Φρίτσι.

Πρώην δικαστικός ο Τζον Φρίτσι, περιγράφει με τα παραπάνω λόγια την κατάσταση στην πόλη του, για να καταλήξει σε μια
τολμηρή πρόταση προς τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές: να κατεβάσουν στους δρόμους της μεγαλούπολης τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της εθνοφρουράς, με πλήρη εξάρτυση και στολή παραλλαγής, μπας και μπορέσει να χτυπηθεί η αχαλίνωτη εγκληματικότητα.

Μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2010 το Σικάγο είχε 113 νεκρούς από εγκλήματα βίας στους δρόμους του, «τον ίδιο αριθμό με τους νεκρούς πεζοναύτες μας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν κατά την ίδια περίοδο», σημειώνει ανήσυχος ο Φρίτσι, για να σπεύσει να υπενθυμίσει ότι «αυτή τη στιγμή άνδρες της εθνοφρουράς πολεμούν στο πλάι των πεζοναυτών μας, στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά η ατυχής πραγματικότητα είναι ότι κι εμείς εδώ έχουμε έναν άλλο πόλεμο, που είναι το ίδιο θανατηφόρος».

Η πρόταση των Φρίτσι και Φορντ θεωρείται ως «πιλοτική χρήση» του στρατού σε αποστολές αστυνόμευσης με προοπτική να επεκταθεί το μέτρο σε εθνικό επίπεδο. Πολλοί θυμούνται ότι η εθνοφρουρά βγήκε για πρώτη φορά στους δρόμους το 1878, για να αντιμετωπίσει τους απεργούς των σιδηροδρόμων, τη δεκαετία του '60 βγήκε για να ελεγχθούν οι εξεγέρσεις των γκέτο και το 1970 χρησιμοποιήθηκε κατά των αντιπολεμικών διαδηλωτών με κατάληξη τη δολοφονία τεσσάρων φοιτητών στο Kent.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/05/2010&id=162690




Η "Γκουέρνικα" του Πικάσο

Παλιό ανέκδοτο με τον Πικάσο. Οταν ο αξιωματικός των ναζί τον ρώτησε στο ατελιέ του στο κατεχόμενο Παρίσι, δείχνοντας την «Γκερνίκα»: «Εσείς το κάνατε αυτό;», ο Πικάσο απάντησε: «Οχι, εσείς». Παρόμοια, σύμφωνα με τον Ζίζεκ, πρέπει να είναι η απάντηση σε όσους αναρωτιούνται γιατί μέσα σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δυτικού τύπου ξεσπάνε βίαιες εξεγέρσεις. «Να τους πούμε, αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής».
http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/05/blog-post_3179.html
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger