Home » , » Ο αποκλεισμός της Γάζας θα σπάσει

Ο αποκλεισμός της Γάζας θα σπάσει

Από giorgis , Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 | 10:16 μ.μ.

Για τους Ελληνες που συμμετέχουν στην οργάνωση «free Gaza» και τα όσα ακολούθησαν μετά την τελευταία προσπάθεια να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας θα γράφουμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτησή μας.

Προς το παρόν να σημειώσουμε δυο ειδήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρώτον ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ, μετά τα τελευταία γεγονότα, φαίνετε ότι επανεξετάζει την στάση της απέναντι στον αποκλεισμό της Γάζας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο ο Ισραηλινός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Υπηρεσιών Ισαάκ Χέρτζοκ: «Πρέπει να καταλάβουμε πως ο αποκλεισμός που ισχύει μέχρι σήμερα είναι ξεπερασμένος και δεν μπορεί να εφαρμοστεί περισσότερο στο διεθνές και διπλωματικό κλίμα που επικρατεί σήμερα».

Και δεύτερο ότι ανακοινώθηκε σήμερα , από τον Γάλλο Κάχελ Μάζεν, μέλος της οργάνωσης «Ευρωπαϊκή εκστρατεία για τη λήξη του αποκλεισμού της Γάζας», ότι είναι ήδη σχεδόν έτοιμη η δεύτερη αποστολή «Στόλος Ελευθερίας Νο2». Η νηοπομπή προβλέπεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη και ήδη είναι έτοιμα έξι πλοία με συμμετοχή ατόμων από όλη την Ευρώπη. Στην αποστολή αυτοί θα συμμετέχουν και έλληνες ακτιβιστές.

 Λεπτομέρειες θα γράφουμε σύντομα.
Διαβάστε περισσότερα...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger