Home » , » "Θετική εξέλιξη" η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας

"Θετική εξέλιξη" η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας

Από giorgis , Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 | 9:24 π.μ.

Εκπρόσωποι της Ν.Δ, του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν στην σημερινή πρωινή εκπομπή του Mega να συζητήσουν για την πρόταση του προέδρου του Ομίλου Πειραιώς Μ. Σάλλα που δίνοντας 701 εκατ ευρώ θέλει να εξαγοράσει το 77% της Αγροτικής Τράπεζας και το 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τίποτα επί της ουσίας δεν ακούσαμε απ’ τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων (αλήθεια γιατί δεν κλήθηκε στην εκπομπή κάποιος απ’ την αριστερά;) παρά μόνο κοινοτοπίες. Ότι «πρέπει να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα», να «δημιουργηθούν βιώσιμοι τραπεζικοί όμιλοι» κ.λ.π.

Πρωτόπαπας απ’ το ΠΑΣΟΚ και Πλεύρης απ’ το ΛΑΟΣ και Χατζηδάκης απ’ την Ν.Δ, έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια.
Απουσιάζει απ’ το μπλογκ μας ο σύντροφος ciaoant1 (επιδίδεται στο γράψιμο ενός βιβλίου) που έχει «ειδικότητα» στις οικονομικές αναλύσεις και περιοριζόμαστε στα οφθαλμοφανή.

Η Αγροτική Τράπεζα είναι κάτοχος μια τεράστιας ακίνητης περιουσίας αξίας τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ («της μεγαλύτερης από την εποχή του Σουλτάνου» όπως έλεγε χαρακτηριστικά σε μια δηλητηριώδη δήλωση του ο Γ. Παναγιωτόπουλος της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ. Γραφικός έχει καταντήσει κι αυτός, αλλά άλλη ιστορία είναι αυτό).
Παράλληλα διαθέτει τρεις σημαντικές αγροτοβιομηχανίες (Δωδώνη, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ) και ένα δίκτυο καταστημάτων σε όλη την αγροτική περιφέρεια.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που λόγω της σύνδεσης του με το δίκτυο καταστημάτων του ΕΛΤΑ υπάρχει σε κάθε γωνιά της επαρχίας ένα προσόν που ούτε κατά διάνοια αποτιμάται με τα επίσημα τραπεζικά μεγέθη.

Το πιο τρελό απ’ όλα είναι ότι τα λεφτά που προσφέρει ο τραπεζίτης Σάλλας για την εξαγορά αυτών των τραπεζών είναι λιγότερο απ’ το ¼ που έχει πάρει η τράπεζα του από το ταμείο των 28 δις. (Λεφτά του φορολογούμενου λαού.
Δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς έχει πάρει απ’ το πακέτο των 28 δισ 3,1 δισ και τώρα δίνει 701 εκατ. ευρώ για να βάλει χέρι στις υπό κρατικό έλεγχο μέχρι σήμερα Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.!!!!

Και όλο αυτό το σκηνικό όσοι παρευρέθηκαν στην εκπομπή του Mega το χαρακτήρισαν «θετική εξέλιξη!!!!!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

19 Ιουλίου 2010 στις 10:41 π.μ.

Είναι δυνατόν η τράπεζα Πειραιώς που πήρε τόσα χρήματα δανεικά από την κυβέρνηση για να μην πτωχεύσει με αυτά τα δανεικά να θέλει να αγοράσει τις κρατικές τράπεζες;; Θα τρελλαθούμε εντελώς!!!

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2010 στις 10:42 π.μ.

Είναι εξοργιστικό. Θα βγάλουν στο σφυρί ολόκληρη την περιουσία του δημοσίου και θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας κάνουν και χάρη (όπως πχ. το παραμύθι με τη σωτηρία της χώρας, "να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι").
Μόνο που κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που έχουμε κουφαθεί από τις κοτσάνες που ακούμε και τα κατάφωρα ψεύδη που μας πετάνε εντελώς αναίσχυντα, υποτιμώντας όχι μόνο τη νοημοσύνη μας αλλά και κάθε αίσθημα αξίας μας, ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που αποφασίζουμε για τις τύχες μας κι ΕΜΕΙΣ πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση.

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2010 στις 1:36 μ.μ.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΛΛΑ Κ ΚΑΤΩΡΘΩΤΟΝ .Κ ΛΕΩ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΝΑ ΠΟΥΛΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΩΛΟΜΟ Κ ΤΟ ΡΗΓΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΗΚΑ .... ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΓΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΤΗΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ GIORGOΚΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger