Home » » Στόχος των σταυροφόρων κατά του καπνίσματος είναι η πειθάρχηση

Στόχος των σταυροφόρων κατά του καπνίσματος είναι η πειθάρχηση

Από giorgis , Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 | 4:34 μ.μ.«Πάθος ατελείωτο από την υπουργό Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, που δηλώνει πως από 1η Σεπτέμβρη τέρμα το κάπνισμα σε όλους τους χώρους. Για το καλό μας το κάνει. Μην πάθουμε έμφραγμα, καρκίνο και τέτοια πράγματα.
Σε περίπτωση πάντως που κάτι πάθουμε, έχει φροντίσει για μας. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι πλήρη από γιατρούς και νοσοκόμους, η Πρωτοβάθμια Υγεία στην επαρχία πετάει, τα κρεβάτια ΜΕΘ περισσεύουν σε όλη τη χώρα και γενικώς η Υγεία παρέχεται δωρεάν.

Υποθέτουμε ότι και στον επερχόμενο προϋπολογισμό τα κονδύλια για την Υγεία θα είναι τουλάχιστον τετραπλάσια από τα περσινά. Τέτοιο ενδιαφέρον για την υγεία μας, δεν μπορεί, θα έχει και οικονομική αντανάκλαση».

Μ’ αυτό το σκωπτικό σχόλιο κάνει αναφορά ο σημερινός Ριζοσπάστης στην κυβερνητική απόφαση να απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Πέρα όμως από την σωστή διαπίστωση του Ριζοσπάστη ότι το ΠΑΣΟΚ συνετέλεσε τα μέγιστα στην απαξίωση της δημόσιας υγείας, προς μεγάλη ικανοποίηση των εμπόρων υγείας, για μας άλλη είναι η βασική παράμετρος αυτής της κυβερνητικής απόφασης.
Κι αυτό γιατί έχουμε δεδομένο ότι κανείς δεν πιστεύει ότι αυτά τα αστυνομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του καπνίσματος πηγάζουν απ’ το ενδιαφέρον της για την δημόσια υγεία.

Και πώς άλλωστε να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο όταν το συνεχές διατροφικό σκάνδαλο, που η μια πτυχή του κλείνει για να ανοίξει αμέσως μια άλλη, η προώθηση των «μεταλλαγμένων», η μόνιμη αδιαφορία των κυβερνήσεων για την καταστροφή του περιβάλλοντος και όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα σε βάρος της δημόσιας υγείας είναι κάτι που τα βιώνει καθημερινά;

Λογικά, επίσης θα αναρωτηθεί κανείς γιατί η κυβέρνηση επιλέγει την σημερινή δύσκολη οικονομικά χρονική συγκυρία για μια σειρά επαγγελματίες, για να εφαρμόσει αυτό το μέτρο ξέροντας ότι θα επιφέρει σ’ αυτούς άλλο ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα.
Είναι χαρακτηριστικά αυτά που ακούγονται στο βίντεο του Mega (Αντε να πεις σε καπνιστή να πάει σε καφετέρια για να απολαύσει τον καφέ του χωρίς να φουμάρει δυο τσιγάρα, ή να βρεθεί σε ταβέρνα χωρίς να κάνει τις τζούρες του).

Η απάντηση βρίσκετε στην διαπίστωση του Δ. Καζάκη που λέει ότι σήμερα υπάρχει σχεδιασμός από κυβέρνηση και ξένους επικυρίαρχους «να μετατραπεί ο Έλληνας εργαζόμενος σε Κινέζο από άποψη μεροκάματου, εργασιακών συνθηκών και σχέσεων». Για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός χωρίς να υπάρξει κοινωνική έκρηξη –τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν όσοι μεθοδεύουν αυτές τις καταστάσεις- πρέπει να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία.
Στόχος των σταυροφόρων κατά του καπνίσματος είναι η πειθάρχηση. Η επιδίωξη τους είναι να συνηθίσει η κοινωνία στις απαγορεύσεις και στην πειθάρχηση σε κάθε πτυχή της ζωής της.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

28 Αυγούστου 2010 στις 11:00 μ.μ.

μπράβο!

επιτέλους και κάποιος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

3 χρόνια τώρα (τουλάχιστον), 2 υπουργοί υγείας (αβραμό - ξενογιαννακο) ασχολούνται μόνο με ένα πράγμα, το κάπνισμα.

κατά τα άλλα, διαλύουν συνειδητά την όποια έννοια δημόσιας υγείας και πρόνοιας υπήρχε στην ελλάδα, συμμετέχοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα, μαζί με την περσινή 'γρίπη των χοίρων', ορατά πειράματα κοινωνικής πειθάρχησης.

το κακό είναι πως στην ελλάδα, ακόμα και άνθρωποι κατά τα άλλα αριστεροί και προοδευτικοί μεν, αντικαπνιστές δε, έχουν πέσει στην φάκα αυτή των εκ των άνω απαγορεύσεων....

για το καλό μας, πάντα...

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2010 στις 5:41 μ.μ.

Τιποτα αλλο δεν εχει να κανει αυτη η ξενογιαννακοπούλου...?
Ολο μαλακιες...
Αντι να ξεφορτωθει τους προμηθευτες κλεφτες των νοσοκομείων ...
Παπαριες...

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2010 στις 7:04 μ.μ.

ΔΕν την βλέπεις πως είναι ποιος να την πλησιαάσει αφού τα έκανε παντού σκατα θέλει κάπου να δίξει έργο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger