Home » » Η Γαλλία ζει μέρες του Μάη του '68

Η Γαλλία ζει μέρες του Μάη του '68

Από giorgis , Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 | 2:50 μ.μ.



Η Γαλλία ζει μέρες του Μάη του '68 αφού οι σημερινές κινητοποιήσεις έχουν την μαζικότητα και τον παλμό αυτής της θρυλικής εποχής. Ο Γαλλικός λαός σύσσωμος διαδηλώνει για μέρες ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Σαρκοζί, ενώ η νέα πανεθνική απεργία που έχει κηρυχθεί για την Τρίτη χαρακτηρίζεται η μάχη των μαχών.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

17 Οκτωβρίου 2010 στις 5:00 μ.μ.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση πως γίνεται σε μια χώρα σαν τη ΓΑΛΛΙΑ, με ...το Κ.Κ.Γ. εν διαλύσει και ανύπαρκτο, γενικά με συντηρητικές επιλογές να έχουμε τέτοια μαζικότητα κινητοποιήσεων και θάθελα κάποιος να μου πει για τη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την επιρροή τους.

17 Οκτωβρίου 2010 στις 5:57 μ.μ.

Οι κινητοποιήσεις του γαλλικού λαού έχουν κάποια χαρακτηριστικά που απουσιάζουν απ’ το δικό μας εργατικό κίνημα.

Μην ξεχνάς φίλε ότι η ζύμωση ξεκίνησε απ’ τις αρχές του Ιούνη και οι Γάλλοι συνδικαλιστές όργωσαν τους χώρους δουλειάς και αντί μιας γενικόλογης ρητορείας –όπως κάνουν οι δικοί μας επιδιώκοντας να εξαργυρώσουν πολιτικά την δράση τους σε κάποιες εκλογές- προσπάθησαν να σταθούν εκεί που τα αιτήματά τους είναι κοινά αποφεύγοντας τις πολυδιασπάσεις όπως οι δικοί μας.

Υπήρξε ενότητα δράσης των συνδικάτων που παραμέρισαν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Βασικός παράγοντας υπήρξε και ότι οι συνδικαλιστές εκεί δεν είναι τόσο διαβρωμένοι σε σχέση με τους κρατικοδίαιτους δικούς μας εργατοπατέρες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger