Home » » ΔΗΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ : Εργαζόμενοι στο έλεος της κυβερνητικής πολιτικής

ΔΗΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ : Εργαζόμενοι στο έλεος της κυβερνητικής πολιτικής

Από giorgis , Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 | 1:54 π.μ.

Το παρακάτω κείμενο μας ήρθε με e-mail και εκφράζει τις απόψεις του αποστολέα του, Γ.Π.

Η επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος του κομμουνιστή δημάρχου στη Νίκαια, στο μόνο δήμο που, με απόφαση της δημοτικής αρχής μονιμοποιήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι, δεν είναι καθόλου άσχετη και με την πραγματικά τραγική κατάσταση που επικρατεί στους άλλους δήμους της περιοχής, ειδικά εκεί όπου έχει τη διοίκηση το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί του.

Το γεγονός ότι η Νίκαια έχει γίνει φάρος ελπίδας και αισιοδοξίας και για τους εργαζόμενους στους δήμους στις άλλες περιοχές, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Κι έτσι πασχίζουν να σβήσουν από το χάρτη το παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει μια δημοτική αρχή, όταν για μπούσουλά της έχει το ίδιο το εργατικό - λαϊκό συμφέρον.

Ομως, ό,τι και να κάνουν οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ με εμπροσθοφυλακή την ΠΑΣΚΕ του σωματείου των εργαζομένων του δήμου Νίκαιας, δεν μπορούν να σπιλώσουν την αγωνιστική δημοτική αρχή, τον κομμουνιστή δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο. Ο δήμος Νίκαιας, με
μπροστάρη στους αγώνες τον Στ. Μπενετάτο, κατάφερε να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους του δήμου, υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στέλνει το μήνυμα ποια θα πρέπει να είναι η στάση συνολικά των εργαζομένων μπροστά στην κάλπη. Αποτελεί λαμπρή εξαίρεση από όλους τους άλλους δήμους της περιφέρειας του Πειραιά, όπου οι γαλαζοπράσινοι δήμαρχοι ως φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, επιτίθενται άγρια σε βάρος των εργαζομένων.

Την ώρα που η ΠΑΣΚΕ στέλνει στο Δήμο Νίκαιας δικαστικό επιμελητή με πρόσχημα ότι η δημοτική αρχή - εξαιτίας του οικονομικού «στραγγαλισμού» που επιβάλλει η κυβέρνηση - δεν κατέβαλε ακόμα - παρότι έχει αποφασίσει να το καταβάλει - κάποιο ειδικό επίδομα σε ομάδα εργαζομένων (που με το ζόρι φτάνουν το ένα δέκατο του συνόλου των εργαζομένων στο Δήμο), στους άλλους δήμους επικρατεί το «χάος».

Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ο Δήμος Πειραιά με δήμαρχο τον Π. Φασούλα «εκλεκτό» του ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλείψει τους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι 1» δύο μήνες απλήρωτους και την περασμένη βδομάδα απέλυσε 3 ηχολήπτες, παρά το γεγονός ότι οι απολύσεις απαγορεύονται κατά την προεκλογική περίοδο. Απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο είναι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτικής Ανάπτυξης Πειραιά, ενώ οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους της καθαριότητας πάνω από 4 μήνες. Βέβαια, η πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι συμβασιούχοι, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Στο δήμο Περάματος, με δήμαρχο τον Γιάννη Γλύκα (ΠΑΣΟΚ -ΣΥΝ), εργαζόμενοι που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με εγγύηση το δήμο, απειλούνται με κατάσχεση των σπιτιών τους, επειδή από το 2008 ο δήμος, ενώ έκανε κράτηση από τους μισθούς για τα δάνεια των εργαζομένων, δεν απέδωσε ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών.

Επιπλέον, 20 εργαζόμενοι ΑμεΑ είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο! Οσες συμβάσεις εργαζομένων έληξαν το τελευταίο 6μηνο, απολύθηκαν απλήρωτοι. Εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου έχουν να δουν μισθό εδώ και τρεις μήνες!
Επιπρόσθετα, έχει χαθεί ο λογαριασμός των συμβασιούχων που συνεχώς ανακυκλώνονται, ενώ έχει εφεύρει και την «πατέντα» των εθελοντών εργαζομένων. Δηλαδή, εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν στο δήμο τσάμπα με την ελπίδα ότι κάποτε θα προσληφθούν.

Στο Δήμο Κερατσινίου, ο Φ. Μελάς που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ έχει απλήρωτους από τον Ιούλη 50 εργαζόμενους που είναι 18μηνίτες και 4ωρίτες! Βεβαίως, και εκεί από όλα έχει ο μπαξές σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις.

Ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλους συνολικά τους δήμους της περιφέρειας του Πειραιά, δηλαδή Δραπετσώνα, Ρέντη, Κορυδαλλό.

Κι άλλο σχετικό e-mail που πήραμε και αφορά τον Δήμο Νίκαιας

Ο Δήμος Νίκαιας με επιστολή που έστειλε στη Κυβέρνηση και κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό, παρουσίασε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη μισθοδοσία των εργαζομένων και επισημαίνει τα παρακάτω:

1.Η δέσμευση της μισθοδοσίας από την πλειοψηφία του Δ.Σ. συλλόγου των εργαζομένων είναι τυχοδιωκτική και επικίνδυνη.

2.Με τη διαδικασία αυτή προετοιμάζεται κλίμα για προώθηση των ρυθμίσεων του ΄΄Καλλικράτη΄΄ για απολύσεις, παρουσιάζοντας ένα Δήμο που ΄΄δήθεν΄΄ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

3. Απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της για την άγρια περικοπή πόρων από τους ΟΤΑ. ( Μόνο μέχρι τον Οκτώβρη του 2010 περιέκοψε από το Δήμο Νίκαιας 2.827.585,51).

4. Ο Δήμος Νίκαιας θα υπερασπίσει τη σταθερότητα και στη δουλειά και στη μισθοδοσία των εργαζομένων και θα ενημερώσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και τους δημότες.

5. Καλούμε την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ του Συλλόγου των εργαζομένων να ανακαλέσει τη δέσμευση της επιχορήγησης και να σταματήσει τους τυχοδιωκτισμούς.

6. Μόνο οργανωμένο και μεθοδευμένο σχέδιο μπορεί να εξηγήσει γιατί η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων προχωρά σε κατάσχεση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων του Δήμου. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι:
Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου, αρνήθηκαν στο Δήμαρχο να μιλήσει στη συγκέντρωση των εργαζομένων και να τους ενημερώσει, για το πρόβλημα της μισθοδοσίας ενώ προετοίμασαν το έδαφος ώστε η συγκέντρωση να γίνει ΄΄πασαρέλα΄΄ όλων των υποψηφίων Δημάρχων Νίκαιας-Ρέντη.

Η μισθοδοσία των εργαζομένων δεν γίνεται γιατί η πλειοψηφία της Διοίκησης του Συλλόγου τους, έχει δεσμεύσει την Κρατική Επιχορήγηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αν δεν γινόταν αυτή η δέσμευση η μισθοδοσία 1η και 6η Οκτώβρη θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger