Home » , » Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές στους δρόμους του Λονδίνου

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές στους δρόμους του Λονδίνου

Από giorgis , Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 | 8:18 μ.μ.

 Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές στους δρόμους του Λονδίνου συγκρούονται σώμα με σώμα με τις δυνάμεις καταστολής διαμαρτυρόμενοι εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων να αυξηθούν τα δίδακτρα.

Παρακολουθώντας τα ξένα ΜΜΕ που παρουσιάζουν τα γεγονότα πουθενά δεν συναντήσαμε απαξιωτικούς, υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους φοιτητές που επιτέθηκαν σε αστυνομικά οχήματα στο Γουάιτχολ ή πετούσαν ότι έβρισαν μπροστά τους σε αστυνομικούς. (Φαντάζεστε το λεξιλόγιο του Καψή, του Πρετεντέρη και των λοιπών τηλεοπτικών αστέρων αν παρόμοιες σκηνές συνέβαιναν στην Ελλάδα;)

Πολλά πανεπιστήμια της χώρας - Royal Holloway, το Πλίμουθ, το Μπέρμινγχαμ και αλλού- έχουν καταληφθεί , ενώ διαδηλώσεις γίνονται στο Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, το Μπρίστολ, την Οξφόρδη, το Νιουκάστλ, το Κέιμπριτζ, το Λιντς, τη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο, το Σαουθάμπτον, το Κάρντιφ.
Φοιτητές και όχι μόνο έχουν εξοργιστεί με τα κυβερνητικά σχέδια όσον αφορά τη χρηματοδότηση και την κατεύθυνση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που ανακοινώθηκαν μετά από συμβουλές προς κυβερνητικούς υπουργούς από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της BP Τζον Μπράουν.

Ηταν μια μέρα πανεθνικής δράσης η σημερινή εναντίον των προτάσεων της κυβέρνησης Συντηρητικών-Φιλελευθέρων που περιλαμβάνουν τον τριπλασιασμό σχεδόν των διδάκτρων για τα πανεπιστήμια από τις 3.290 λίρες (3.867 ευρώ) που είναι τώρα στις 6.000 λίρες (7.072 ευρώ) και σε ορισμένες «ειδικές περιπτώσεις» στις 9.000 λίρες (10.505 ευρώ).

Λεπτομέρεια ότι αυτά τα κόμματα προεκλογικά είχαν δεσμευτεί ότι θα αντιταχθούν σε οποιαδήποτε πρόταση αύξησης των διδάκτρων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger