Home » , » Μας έχουν ισοπεδώσει. Τι περιμένουμε για να τους ανατρέψουμε;

Μας έχουν ισοπεδώσει. Τι περιμένουμε για να τους ανατρέψουμε;

Από giorgis , Σάββατο 2 Απριλίου 2011 | 6:57 μ.μ.

Χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα από τις Κυριακάτικες αστικές φυλλάδες.

«Αξεπέραστο το ελληνικό πρόβλημα χρέους κατά τη Moody’s Standard&Poors. Αναζητά απεγνωσμένα νέα μέτρα για 3 δισ. το οικονομικό επιτελείο. Πληθαίνουν εκείνοι που εισηγούνται ήπια αναδιάρθρωση. Χιλιάδες νέα λουκέτα στην αγορά, κλείνουν κι άλλο τις στρόφιγγες οι τράπεζες» γράφουν οι «Αποκαλύψεις» του Κοτρώτσου, και το «Παρόν» του Μ. Κουρή συμπληρώνει με άρθρο του που το τιτλοφορεί «Πορεία Θανάτου»: «Στράφι πήγαν οι θυσίες που 18 μήνες κάνει ο κοσμάκης. Λίγο πριν το τέλος μας την φέρανε … Νωρίτερα έχει έρθει η Μεγάλη Παρασκευή … Ανάσταση στον ορίζοντα ούτε καν αχνοφαίνεται, κύριε Παπακωνσταντίνου. Ξέρουμε ότι τρομάζουν οι γραμμές αυτές. Αλλά μαγικές εικόνες δεν υπάρχουν πια. Ψάχνουμε για κάποιο χαμόγελο, αλλά όσο κι αν ψάχνεις δεν βρίσκεις κανέναν να σου πει κάτι ευχάριστο. Αισιόδοξο. Εστω ότι κάπως θα τα καταφέρουμε. Ξεραΐλα παντού. Κάλπικη η ανάσα που δήθεν πήραμε με τη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση. Καλαμπούρι η διαβεβαίωση δια υπουργικών χειλέων ότι το 2011 η ύφεση θα έχει εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει άνθρωπος εδώ και έξω που να πιστεύει ότι ο λογαριασμός βγαίνει…».

Κι ενώ αυτή είναι η οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη έχει πρωτοσέλιδα ένα άλλο  θέμα  που μας δείχνει που έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία η μνημονική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου-Τσολάκολου.
(Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα αξίζει να θυμηθούμε ένα βίντεο που με στοιχεία μας δίνει να καταλάβουμε τι διαστάσεις έχει πάρει αυτό το θέμα).

Το έχουμε ξαναγράψει. Μας έχουν ισοπεδώσει. Τι περιμένουμε για να τους ανατρέψουμε;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger