Home » , , , » Το γάλα στην βουλή τους ξινίζει (Βίντεο)

Το γάλα στην βουλή τους ξινίζει (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 | 3:04 μ.μ.

Μια ωραία ατμόσφαιρα ήταν χτες το κοινοβούλιο τους πράγμα που έδωσε τα περιθώρια σε μαρκουτσοφόρους και καλαμαράδες να γράψουν και να πουν δεκάδες σχόλια. Η ομιλία που στάθηκε στο επίκεντρο ήταν της βουλευτίνας του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη. Εδωσε τα περιθώρια για τηλεοπτικά ρεπορτάζ και για άρθρα φυλλάδων. Αλλοι μίλησαν για «λαϊκισμό», άλλοι για θεατρική παράσταση, επί της ουσίας όμως τα λεγόμενα της Λ. Κανέλλη δεν είχαν αντίλογο και εκεί που εστιάστηκαν οι επικριτές της ήταν ότι με την συμπεριφορά της χαλούσε τον «καθωσπρεπισμό και την ευπρέπεια» του κοινοβουλίου τους.

Από τα πρακτικά της βουλής παραθέτουμε την ομιλία της Λ. Κανέλλη και τους διάλογους που επακολούθησαν.



ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Το λόγο έχει η Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κα Λιάνα Κανέλη.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Επειδή είμαι γυναίκα, παρακαλώ πολύ να καταγραφούν στα Πρακτικά. Κυρία μου, το σώμα του εγκλήματος! Και να μη με κατηγορήσετε για διαφήμιση! Αυτό είναι γάλα, αγορασμένο σήμερα το πρωί! Και αυτό είναι ψωμί! Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε για τις σακούλες. Θα τις μαζέψω, δεν θα τις φορτώσω στην καθαρίστρια! Δεν θα χαλάσω και το ντεκόρ! Η τιμή είναι 0,60 ευρώ! Και αυτό κοστίζει 2 ευρώ! Τετραμελής οικογένεια, κάθε μέρα, δαπανά 2,60 ευρώ, δηλαδή το μήνα 78 ευρώ και στις τριακόσιες εξήντα ημέρες –και όχι τις τριακόσιες εξήντα πέντε- 939 ευρώ! Αν βάλετε και τις πέντε ημέρες, 949 ευρώ! δαπανά 950 ευρώ μόνο γι’ αυτή τη φρατζόλα και αυτό! Δεν θα με κατηγορήσετε για λαϊκισμό! Έχετε φάει στη μάπα προεκλογικά το Στέφανο Μάνο με τα τουβλάκια! Ούτε θα μου πείτε ότι χάλασα το ντεκόρ και το σεβασμό της Βουλής! Καθόλου δεν θα μου το πείτε! Μόνο γι’ αυτά, λοιπόν, 950 ευρώ! Για τίποτα άλλο! Τίποτα άλλο!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κυρία Κανέλη, σας παρακαλώ.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Σας χαλάω το ντεκόρ;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ναι. Εσείς είστε δημοσιογράφος και ξέρετε.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Δεν πειράζει. Ούτως ή άλλως, ξέρετε, στη δύσκολη στιγμή το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Νομίζω ότι αυτή δεν είναι εικόνα για το Κοινοβούλιο!

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Είναι προσβλητικό για το Κοινοβούλιο! Μήπως είναι εικόνα αυτό;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Εγώ την άλλη φορά θα φέρω τα κοτόπουλα…

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, πάρτε το και κρύφτε το!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Όχι, δεν θα το κρύψω εγώ! Θα το αφήσετε κάτω!

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Ορίστε, το αφήνω στα Πρακτικά. Δεν διατηρείται στα Πρακτικά!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Βάλτε το στα Πρακτικά ή όπου θέλετε!

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Βάλτε το κάτω στο σκουπιδοτενεκέ! Δεν πειράζει! Πετάξτε το το γάλα στο σκουπιδοτενεκέ! Θα το μαζέψουμε ούτως ή άλλως, δεν θα πάει χαμένο! Πάρτε και το ψωμί! Δεν παθαίνει τίποτα το ψωμί!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Συνεχίστε, σας παρακαλώ.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Αυτός ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι 73 τ.μ. στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Θέλετε να σας πω πόσο είναι; Είναι 80 ευρώ! Και, μάλιστα, για άνθρωπο που δεν το χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό σχεδόν καθόλου! Μία λαμπίτσα ανάβει το βράδυ! Βλέπει και τηλεόραση βέβαια! Δεν μπορεί, τι να κάνει; Ξέρετε πόσα είναι αυτά; Είναι 40 ευρώ τα τέλη και 40 ευρώ η κατανάλωση του ρεύματος! Σύνολο, 80 ευρώ! Στο αφορολόγητο μιλάμε για 5.000 ευρώ ατομικό εισόδημα. Κυρία Μερεντίτη, εγώ έχω τριάντα πέντε χρόνια ένσημα! Από τη δουλειά μου έχω ζήσει! Και επειδή έχω τριάντα πέντε χρόνια ένσημα, δεν μπορώ να δεχθώ τον πληθυντικό «κλέψαμε»! Με συγχωρείτε, αλλά δεν έκλεψα κανέναν! Κανέναν δεν έκλεψα! Ούτε εγώ ούτε κανένας εργαζόμενος που δούλεψε με είκοσι, είκοσι πέντε και τριάντα πέντε χρόνια στην πλάτη! Δεν έχω κλέψει κανέναν! Από τη δουλειά μου έχω ζήσει!

Είναι πολύ πιο λαϊκίστικο και πολύ πιο προσβλητικό για το ελληνικό Κοινοβούλιο να μου λέτε ότι σας προσβάλλει η εικόνα του ψωμιού και να μη σας προσβάλλει η λέξη «κλέψαμε»! Από πού και ως πού κλέψαμε; Ποιοι κλέψαμε; Εσείς το είπατε! Είπατε «κλέψαμε»! Μπορεί όχι εγώ, αλλά «κλέψαμε» είπατε! Ποιοι κλέψαμε; Ποιος έκλεψε ποιον; Ποιον έκλεψε; Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, λοιπόν, εφαρμόζοντας πολιτική Νέας Δημοκρατίας –γιατί εσείς έχετε κυβερνήσει από τη Μεταπολίτευση και μετά- καταλήξατε ως κίνημα να κυνηγάτε ό,τι είναι ακίνητο! Ντουβάρια –όχι ανεξαρτήτως μεγέθους- πεθαμένους, ανάπηρους, παιδιά, αρρώστους, ακίνητους! Αυτούς κυνηγάτε! Μισθωτούς και συνταξιούχους! Η μόνη συλληπτέα ύλη σ’ αυτόν τον τόπο είναι οι ακίνητοι, αυτοί που δεν μπορούν να κινηθούν! Μα, δεν μπορούν να κινηθούν ούτε καν μέσα στο σύστημα!

Συλλαμβάνονται ως ύλη! Σ’ αυτούς επιπίπτετε πάλι, με τα καινούργια μέτρα! Τι πατάσσετε τη φοροδιαφυγή; Ποιον τιμωρείτε; Το παιδί που γεννήθηκε σήμερα και μπαίνει στην κατηγορία του ήδη χρεωμένου; Τι προσπαθείτε να κάνετε; Ξέρετε γιατί φωνάζω και παθιάζομαι; Ξέρετε γιατί σας τα έφερα αυτά να τα δείτε; Διότι με τη δύναμη της εικόνας παλεύετε, δηλαδή ποιος τσαλακώθηκε και ποιος δεν τσαλακώθηκε! Ακούσαμε και Βουλευτή σας –Υπουργό σας- εχθές να δηλώνει ότι είναι υπεράνω! Είναι υπεράνω αυτός! Δεν έχει προνόμια! Ήρθε απ’ έξω να μας σώσει! Εγώ ξέρω ανθρώπους στα πενήντα πέντε που φεύγουν μετανάστες! Άρρωστοι! Φεύγουν μετανάστες, για να πάνε να ζήσουν! Εγώ ξέρω ανθρώπους που έφτιαξαν σπιτάκια με πόνο ψυχής, με δάνεια από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της φούσκας που έπαιζε το ρόλο του μεσίτη, γιατί ήταν ιδιοκτήτες, ήταν οι διάδοχοι της μεγάλης φεουδαρχίας στις τράπεζες! Ξέρω ότι σήμερα εσείς μιλάτε για το γαλλογερμανικό άξονα και είναι ο ίδιος άξονας SIEMENS-ΠΕΣΙΝΕ διακόσια χρόνια! Ποιους θα φορολογήσετε; Πού θα βάλλετε; Στη δομημένη ιδιοκτησία; Το «δομημένη» είναι σαν το ομόλογο;

Διότι το ακούσαμε και αυτό, δηλαδή «δομημένα ομόλογα», «δομημένη ιδιοκτησία», «δομημένα swaps», «δομημένα ΤΑΠ», κλπ! Φτιάξατε ένα δομημένο αδόμητο λεξιλόγιο! Πού θα το βάλετε αυτό; Πώς θα το χειριστείτε αυτό; Έρχεστε να διαχειριστείτε την καταστροφή του ελληνικού λαού; Και αυτό το οποίο δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε είναι το εξής: Εγώ έχω 200 ευρώ στο πορτοφόλι μου αυτή τη στιγμή και μπορώ να κινηθώ. Μπορώ να φάω. Έχω 200 ευρώ και δεν θεωρώ ότι τα χρωστώ και σε κανέναν! Αλήθεια σας το λέω! Εγώ μιλώ γι’ αυτούς που δεν έχουν 200 ευρώ να περάσουν το μήνα! Δεν έχουν 200 ευρώ! Δεν τους περισσεύουν 200 ευρώ να περάσουν το μήνα! Επιλογή μου είναι, δεν τη χρεώνω σε κανέναν απολύτως! Άκουσα τον κ. Αμοιρίδη –εδώ ήμουν, στη Βουλή- να λέει «τα φάγαμε στη διασκέδαση»! Ποιοι τα έφαγαν στη διασκέδαση; Και γιατί θα τιμωρήσουν αυτούς που δεν μπόρεσαν να τα φάνε στη διασκέδαση; Γιατί; (Στο σημείο αυτό κτυπάει το προειδοποιητικό κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού) Έχετε συναντήσει παιδάκι οκτώ χρονών ή έξι χρονών σήμερα να πηγαίνει στο κρεββάτι του μπαμπά του και να του λέει «μπαμπά σήκω, πήγαινε βρες μία ακόμα δουλειά, αν με θέλεις μπαλαρίνα», γιατί το μάθημα μπαλέτου για έξι χρονών κοριτσάκι έχει 65 ευρώ το μήνα;

Όλα είναι ιδιωτικοποιημένα! Όλα είναι εμπορευματοποιημένα! Ακόμα και το όνειρο, «αν με θες μπαλαρίνα, σήκω»! Δεν είναι η κόρη σου μπαλαρίνα, οκτώ χρονών είναι! Πριν μπω στην Αίθουσα, με πήρε μία κυρία ετών 80 παρά κάτι μήνες, χήρα. Μου είπε μήπως ξέρω κάποιον –επειδή μίλησα για τάφους χθες, έτσι λειτουργεί η επικοινωνία- να πουλήσει τον τάφο που έχει κληρονομήσει στο Α΄ Νεκροταφείο, για να βγάλει φράγκα και να μπορέσει να επιζήσει, λέγοντάς μου «είμαι 80 ετών παρά κάτι μήνες»! Σε ποιους απευθύνεστε μ’ αυτά τα μέτρα; Σε ποιους μιλάτε για βία; Πιο βίαια πράγματα απ’ αυτά που εκτοξεύετε ως μέτρα σωτηρίας της πατρίδας δεν υπάρχουν! Έρχομαι και σας ρωτώ με το χέρι στην καρδιά. (Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού) Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. Ο προηγούμενος ομιλητής, ο κ. Μπούρας, μίλησε για δώδεκα λεπτά, παρά δέκα δεύτερα. Μη μου μιλάτε, με τα δευτερόλεπτα ζω. Ειλικρινά σας το λέω. Κάνω έκκληση στη γενναιοδωρία σας για μερικά δευτερόλεπτα, για να τελειώσω ένα συνειρμό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Δεν χρειάζονται, κυρία Κανέλη, όλα αυτά για να πείτε τα αυτονόητα για το Προεδρείο. Τα έχετε τα λεπτά. Ξέρετε ότι χτυπά αυτόματα το κουδούνι και υπάρχει ανοχή από το Προεδρείο.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Εντάξει, κύριε Πρόεδρε. Το ξέρω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Τι τους επικαλείστε όλους τους προηγούμενους;

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Αφαιρέστε μου και τη διαδικασία απαλλαγής από το ψωμί και το γάλα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ναι, αλλά μη λέτε αυτά για το Προεδρείο. Δεν αστυνομεύει το Προεδρείο.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν σας κατηγόρησα καν. Τώρα καταναλώνουμε το χρόνο όλων. Είστε δημοκρατικός, είστε καλός, θα σώσετε την πατρίδα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Συνεχίστε, σας παρακαλώ.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ: Εγώ σας λέω ότι δεν σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες! Η πατρίδα δεν είναι οικόπεδο και χωράφι! Δεν μπορείτε να μιλάτε για εμπορικές, αντικειμενικές και άλλες αξίες, έχοντας εμπορευματοποιήσει τα πάντα! Δεν μπορείτε να το κάνετε, γιατί δεν μπορείτε να εκτιμήσετε την αξία της ανθρώπινης ζωής κάτω απ’ αυτές τις αλήθειες! Κάποιος σοφότερος εμού είπε ότι καπιταλισμός έμαθε τον κόσμο να μετράει! Όχι αριθμητική, δεν τον έμαθε να μετρά τα άστρα, αλλά τον έμαθε να μετρά το χρήμα! Δεν μου λέτε, όμως, αν με αυτόν τον αριθμό που σας έδωσα εγώ μετρώντας από την άλλη μεριά, των πεθαμένων, 78 ευρώ το μήνα θέλεις για μία φρατζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα, αν έχεις είκοσι δύο μεροκάματα πρέπει να φας τριάντα μέρες, μόνο γάλα και ψωμί, κύριε Υπουργέ.

Δηλαδή, σε αυτόν που έχει είκοσι δύο μεροκάματα θα του πείτε ότι ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει; Και αν τα μεροκάματα είναι έντεκα γιατί του τα κόψανε; Άκουσα με τα αυτιά μου Βουλευτή, πρώην συνδικαλιστή και νυν Υπουργό, εδώ μέσα σήμερα στην Αίθουσα, να λέει για το δικαίωμα στην απασχόληση. Είναι πολιτική η απασχόληση και όχι ιερό πράγμα η εργασία και το δικαίωμα, το οποίο χτυπιέται αλύπητα; Να γυρίσουμε πίσω πού; Στην εποχή του Σόλωνα; Θα βάζουμε τα παιδιά μας, τους εαυτούς μας, όλους υποχείρια εντελώς; Θα τα υποδουλώνουμε για να ξεχρεώσουμε, σε ποιον και τι; Σε αυτόν που καθορίζει την τιμή της ζωής κατά ζώνη επιρροής εντός σκληρών ή άλλων καπιταλιστικών συστημάτων ή νομισμάτων; Μην περιμένετε απάντηση η οποία δεν περιλαμβάνει βία και θα εξηγήσω τη λέξη. Θα κρεμαστείτε εκ των πραγμάτων σε πολιτικά ιστορικό και ιστορικό πολιτικό πάσαλο. Ιστορικά και πολιτικά. Και δεν θα με κατηγορήσετε, όπως κατηγορήσατε τον επικεφαλής των ταξιτζήδων ή οποιονδήποτε άλλον εκμαίνεται κάποια στιγμή. Σε πολιτικό, ιστορικό πάσαλο θα κρεμαστείτε. Σαν την εποχή του Βουλγαροκτόνου αφήνετε έναν αόμματο ανά 6.000, τους υπόλοιπους τους «παλουκώνεται» στα πλαίσια μιας απίστευτης ευρωκτονίας. Είναι ανθρωποκτόνα αυτή η πολιτική. Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν αυτή τη στιγμή, γιατί στα τάχα μου δήθεν δομημένα σας νοσοκομεία δεν μπορούν να πάνε.

Κύριε Πρόεδρε, τελείωσα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και μπορώ να διανείμω και το ψωμί να μην πάει χαμένο, γιατί με τα ψίχουλα που ζούμε και μισό ποτηράκι γάλα κάνει καλό και στα κόκκαλα και στην οστεοπόρωση και στις βιταμίνες, που λείπουν από το σύνολο του ελληνικού λαού και κυρίως από την πολιτική σκέψη και την πράξη του τώρα εδώ μέσα. Οι εκλογές μόνο μπορούν να κάνουν το λαό να εκφραστεί. Τίποτε άλλο. Όλα τα υπόλοιπα θα τα εκλαμβάνετε ως βία γιατί θα είναι αντίδραση, αντίσταση και επαναστατική διαδικασία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Παρακαλώ να πάρετε το ψωμί και τις σακούλες γιατί δεν κατατίθενται αντικείμενα στα Πρακτικά. Όταν τροποποιήσουμε τον Κανονισμό…

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Βεβαίως, τις σακούλες μου και δεν σκοπεύω να σας αφήσω «σκουπίδια» στα Πρακτικά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Όχι, λέω ότι αντικείμενα δεν κατατίθενται. Το ψωμί δεν είναι σκουπίδι.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Όταν είναι το Σώμα…

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ: Μπορώ να έχω το λόγο επί προσωπικού;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Επί προσωπικού;

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Να μου απαντήσετε με ποια διαδικασία; Γιατί αν μου απαντήσετε με αυτή τη διαδικασία θα καθίσω κι εγώ…

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ: Κυρία Κανέλλη…

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Όχι. Έφαγα στη μάπα στην αρχή τις πολυλογίες με όλη αυτή τη διαδικασία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κυρία Κανέλλη, δεν έχετε το λόγο. Ζήτησε επί προσωπικού το λόγο η κ. Μερεντίτη.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Επί προσωπικού το λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Δεν ξέρω τη θέλει, κυρία Κανέλλη. Δεν την άκουσα ακόμα. Πρέπει να πει σε ένα λεπτό σε τι συνίσταται το προσωπικό. Πού να ξέρω τι θέλει να πει η κ. Μερεντίτη; Ορίστε, κυρία Μερεντίτη, έχετε το λόγο.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ: Επειδή η κ. Κανέλλη αναφέρθηκε και είπε ότι είπα «κλέψαμε». ..

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κοιτάξτε τα Πρακτικά.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ: Με όλο το σεβασμό, κυρία Κανέλλη, αφήστε με να τελειώσω. Εγώ είπα κλέψαμε τα όνειρα των παιδιών μας. Έχει διαφορά το ρήμα. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Και επειδή σας άκουσα με πολλή προσοχή να μιλάτε για τα ένσημα που έχετε κλπ., κύριε Πρόεδρε, δεν το έχω ξανακάνει ποτέ, αλλά επειδή οι ώρες είναι κρίσιμες και όλοι έχουμε ευθύνη γι’ αυτά που λέμε και κάνουμε, θα πω το εξής: Κυρία Κανέλλη, δεν σας επιτρέπω να μονοπωλείτε ούτε την αριστερή ιδεολογία ούτε την αριστερή συμπεριφορά.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Αυτό είναι επί προσωπικού;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ολοκληρώστε, σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ!

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ: Το ποιος έχει εδώ μέσα ένσημα ή όχι το ξέρουμε και δεν χρειάζεται…

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Τόσο συνηθισμένοι είστε από τα μονοπώλια που λέτε ότι εγώ μονοπωλώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κυρία Κανέλλη, δεν έχετε το λόγο. Κλείστε, σας παρακαλώ.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ: Κλείνω. Η αγωνία η δική μου είναι να σωθεί η χώρα και έχω καταλήξει ότι η χώρα δεν σώζεται με πεθαμένες και ξεπερασμένες πολιτικές.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Θεωρώ ότι μία τοποθέτηση που έχει πολιτικό περιεχόμενο και κρίση δεν σας θίγει. Θεώρησε η κ. Κανέλλη ότι στα Πρακτικά είπατε ότι κλέψατε. Εσείς είπατε ότι κλέψατε τα όνειρα των παιδιών. Έγιναν διευκρινήσεις, δεν υπάρχει προσωπικό. Προχωρούμε παρακάτω.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μπορώ να έχω μισό λεπτό επί προσωπικού και για να ευχαριστήσω τον Υπουργό;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Πού είναι το προσωπικό, κυρία Κανέλλη;

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Θέλω ένα λεπτό για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να ευχαριστήσω τον Υπουργό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Να τον υπερασπιστείτε, αλλά υπάρχει το προσωπικό; Σας έθιξε κάτι;

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ναι, βεβαίως. Ως κάτοχος μονοπωλίου δεν εμφανίστηκα ποτέ μου. Αντιστρέφω, λοιπόν, τα περί μονοπωλίων. Να ευχαριστήσω τον Υπουργό που είχε την ευγένεια να παραχωρήσει τη σειρά σε δύο κυρίες και να σας πω ότι εγώ απαρνιέμαι ακόμα και τη ρητορική κλοπή των ονείρων των παιδιών. Δεν έκλεψα όνειρο κανενός παιδιού. Αυτό το μονοπώλιο το επιστρέφω στην κ. Μερεντίτη. Τα αστικά επιτελεία έχουν βάλει μπρος τους σχεδιασμούς για την διάδοχη κατάσταση της πιο μισητής κυβέρνησης που πέρασε από την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση. Δεν έχει δηλαδή και μεγάλη σημασία για τον εργαζόμενο λαό και τα λαϊκά στρώματα που όπου να ‘νε ακούμε τον επιθανάτιο ρόγχο της μνημονικής κυβέρνησης. Οσο δεν υπάρχει μαζικό ταξικό κίνημα, όσο ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός είναι κυρίαρχος και ο σεβασμός στην αστική νομιμότητα ευαγγέλιο για κόμματα που αυτοαποκαλούνται επαναστατικά, η αστική τάξη θα βρίσκει τρόπους να καναλιζάρει τις αναταράξεις που θα υπάρχουν στο σάπιο διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:24 μ.μ.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ" ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΓΙΑΤΙ; ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;
ΕΧΕΤΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΗΡΑΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ;

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:56 μ.μ.

πω πω τι "κολλημενοι" που ειστε ρε ΚΚΕδες. ουτε οταν σας λενε καλα λογια δν πειθεστε. πολυ καλη η ομιλια της Κανελλη. παντα τετοια και αγωνιστικες πραξεις-δρασεις

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:16 μ.μ.

Εύγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ψηφοφόρος ΑΝΤΑΡΣΥΑ

23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:54 μ.μ.

Κρίμα, που το κόμμα μου δεν διαθέτει πρόσωπα με τον στιβαρό πολιτικό λόγο μιάς Κανέλη ή ενός Μπογιόπουλου, αλλά αρχηγούς που ερωτώμενοι "αν θα πληρώσουν τα χαράτσια" απαντούν: "δεν έχει σημασία τι θα κάνω εγώ!!.."
http://syrizaeydap.wordpress.com/2011/09/20/%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B5/

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:39 μ.μ.

Η κυβέρνηση των οικονομικών δολοφόνων του περίφημου G.A.P , γελοία όσο και τραγική επανέκδοση των δωσίλογων της Κατοχής, η κυβέρνηση των αχυρανθρώπων της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας, συνεχίζει με αμείωτη ένταση το εγκληματικό της έργο εναντίον του ελληνικού λαού. Η πολιτική της είναι συνέχεια του εγκλήματος που ξεκίνησε με το Μνημόνιο , συνεχίζεται με το Μεσοπρόθεσμο και θα έχει και άλλα πιο πικρά επεισόδια για τον ελληνικό λαό, όσο αυτό το εγκληματικό κυβερνητικό σχήμα παραμένει στην εξουσία και στηρίζεται από το υπόλοιπο σάπιο πολιτικό σκηνικό, σκηνικό - θερμοκήπιο που εκτρέφει τη νεοφιλελεύθερη αναλγησία του G.A.P. O G.A.P και η νεοφιλελεύθερη συμμορία του εγκληματεί και θα συνεχίσει να εγκληματεί εναντίον των εργαζομένων και της χώρας , χωρίς κανένα φραγμό και δισταγμό , όσο δεν ανατρέπεται. Αντιπροσωπεύει ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης με το οποίο προωθούνται τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου , χωρίς να ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την αποδοχή του από το λαό , να νομιμοποιηθεί δηλ. στη συνείδησή του, έστω και στη βάση της χειραγώγησης. Επιβιώνει πολιτικά : α. με τη στρατηγική του φόβου και του μαζικού πολιτικού εκβιασμού συνειδήσεων , β. από την αδυναμία της Αριστεράς και των λαϊκών δυνάμεων να συγκροτήσουν αποτελεσματική αντίσταση και να διαμορφώσουν όρους ανατροπής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.
Ενδιαφέρεται μόνο να συντρίψει με τον πιο ανάλγητο τρόπο το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των μεσαίων στρωμάτων και να εξαλείψει τα τελευταία υπολείμματα ενός υποτυπώδους κράτους πρόνοιας. Η κυβέρνηση του G.A.P εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού καπιταλισμού που στηρίζεται στη μείωση της εθνικής κυριαρχίας και την υπαγωγή της χώρας κάτω από καθεστώς οικονομικής κατοχής , προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο επιβολής ανάλγητων νεοφιλελεύθερων μέτρων και έτσι να ελεγχθούν οι αντιστάσεις από την πλευρά της κοινωνίας. Παράλληλα μπορεί να παίζει κρυφτούλι και να την εμφανίζει ως απαίτηση της τρόικας την εγκληματική αναλγησία της. Τέλος η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και η επιβολή καθεστώτος οικονομικής κατοχής εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων δανειστών που μέσω της Τρόικας τους δίνεται η δυνατότητα να επηρεάζουν με άμεσο τρόπο τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομική πολιτική της χώρας. Το λόμπυ των διεθνών τοκογλύφων είναι σάρκα εκ της πολιτικής σαρκός του G.A.P και της νεοφιλευθερης συμμορίας του.


1. Άμεση πολιτική αναγκαιότητα και όρος επιβίωσης είναι η άμεση ανατροπή του νεοφιλελευθέρου εγκληματικού μορφώματος (κυβέρνησης και κόμματος) που αντιπροσωπεύει ο GAP και του σάπιου πολιτικού συστήματος που λειτουργεί ως θερμοκήπιο για την πολιτική του.

2. Έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

3. Εθνικοποίηση των Τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

4. Δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης και ψήφιση νέου συντάγματος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger