Home » , » Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο ...

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 | 7:55 μ.μ.

Ο Αρεοπαγίτης, Χαράλαμπος Αθανασίου, που είναι εδώ και αρκετά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι επικεφαλής –ουσιαστικά διορισμένος βουλευτής- στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.

Για όσους τον ξέρουν είναι ένας «σκληρός» δεξιός, ενώ έχει φτιάξει έναν ολόκληρο προσωπικό «στρατό» με τους διορισμούς στο Δημόσιο που έχει κάνει –εκμεταλλευόμενος τις προσβάσεις του στον κρατικό μηχανισμό- πράγμα που του επιτρέπει να έχει παρέμβαση στα πολιτικά-κοινωνικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας του (Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Λέσβου).

Δεν έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά θα εστιαστούμε σε μια άλλη διάσταση αυτής της επιλογής του Α. Σαμαρά που εντοπίζει εύστοχα σχολιάκι στο σημερινό «Ποντίκι».

Το αναδημοσιεύουμε:

«Δημοκρατικό δικαίωμα, κάθε πολίτη, είναι να έχει πολιτικές απόψεις και κομματικές προτιμήσεις  και να τις εκφράζει εκλογικά και συνδικαλιστικά. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες δημόσιες λειτουργίες που μάλλον επιβάλλουν μια απόσταση από την ενεργό κομματική διαμάχη. Όπως του ενεργού δικαστή και του στελέχους στις ένοπλες δυνάμεις. Πόσω μάλλον όταν ένας δικαστής εκπροσωπεί συνδικαλιστικά έναν ολόκληρο κλάδο και μέσα σ’ ένα βράδυ εξασφαλίζει μια εκλόγιμη θέση σε ψηφοδέλτιο  Επικρατείας. Όπως και να ‘ναι, δημιουργεί σκέψεις για υπόγειες … διαδρομές μεταξύ των λειτουργών της Θέμιδας και των κομματικών επιτελείων του δικομματισμού, που παίρνουν και τις σχετικές αποφάσεις για την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Θα πείτε, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Δικαίως…».

Διαβάστε επίσης από το σημερινό «Ποντίκι»: Εκβιαστικά τρομοδιλήμμαια χωρίς ουσία από «δικούς μας» και ξένους μέχρι τις κάλπες

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger