Home » , » Χαφιέδες και πρακτορίσκοι

Χαφιέδες και πρακτορίσκοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 | 10:43 μ.μ.

Η ΚΥΠ-ΕΥΠ είναι η πιο βρόμικη υπηρεσία από συστάσεως του ελληνικού κράτους. (Μια συνοπτική αναφορά της ιστορίας της έχουμε κάνει σ’ αυτή μας την ανάρτηση).
Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου» -που αναπαράχθηκε από κάποια δελτία ειδήσεων- να γράψουμε κάποια πράγματα.

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει ονόματα δημοσιοκάφρων που σιτίζονται απ’ τα ταμεία της ΚΥΠ. Τα ψευδώνυμα «Τετραπέρατος» και «Ναζωραίος» φέρονται να τα είχαν δυο πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι –ο ένας εργαζόταν στην «Ελευθεροτυπία» και ο άλλος εξακολουθεί να είναι εκδότης-πολιτικός σχολιαστής σε τηλεοπτικό σταθμό. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχαν βγει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις φήμες που υπάρχουν.

Σήμερα παρουσιάζετε ο «Ελεύθερος Τύπος» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και ισχυρίζεται ότι ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Καμμένου Βασίλης Χήτος έλαβε από τη Β’ Διεύθυνση της ΕΥΠ για «προσφερθείσες υπηρεσίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011» το ποσό των 30.000 ευρώ. Στο δημοσίευμα μάλιστα υπάρχει απόδειξη πληρωμής (κόβουν και αποδείξεις οι χαφιέδες; Κουφό μας ακούγεται) που την υπογράφει ο διοικητής της ΕΥΠ, Μπίκας, όπως και ο ίδιος ο δημοσιογράφος.

Χήτος και ΕΥΠ χαρακτηρίζουν πλαστό και κατασκευασμένο το δημοσίευμα, ενώ η εφημερίδα επιμένει στην βασιμότητα του δημοσιεύματος  και σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι η «Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

Εμείς φυσικά δεν θα μπούμε στην διαδικασία να εκτιμήσουμε αν το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο από στελέχη της Ν.Δ για να πλήξουν εν όψει βουλευτικών εκλογών το κόμμα Καμμένου ή όχι.

Αυτό όμως που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι το θέμα αυτό το έχει προβάλλει με κάθε τρόπο η Ν.Δ για να χτυπήσει τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» που βλέπει να τις παίρνουν την εκλογική πελατεία. Ζητήματα της «δεξιάς πολυκατοικία» και δεν μας καίγεται καρφί αν ανταλλάξουν «χτυπήματα κάτω απ’ την ζώνη».

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, να εξυπηρετηθούν δηλαδή οι σκοπιμότητες της Ν.Δ. δίνει τα ρέστα της μια ιστοσελίδα. Το antinews.gr
Και εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο μια και μιλάμε για πράκτορες και χαφιέδες. Αυτή η ιστοσελίδα αρχικά άνηκε στο περιοδικό «Αντί».
Όταν έκλεισε το περιοδικό ο εκδότης του Χρήστος Παπουσάκης την ιστοσελίδα βρέθηκε να την διαχειρίζεται ο δημοσιογράφος που μέχρι τότε δούλευε στο περιοδικό Βασίλης Ζήσης.
Τι καπνό φουμάρει αυτός ο τύπος; Ας μην αναφέρουμε τι λεγόταν παρασκηνιακά όταν τον σουτάρισαν από τον «Ελεύθερο Τύπο» μιας και τώρα τα έχει ξαναβρεί με την καινούργια διεύθυνση της φυλλάδας και συνεργάζονται αρμονικά.
Να θυμίσουμε μόνο ένα άρθρο που έχει γράψει ο Δ. Ρίζος στην φυλλάδα του («Αδέσμευτος Τύπος» 12/12/1004)  και τον λούζει με όλα τα «κοσμητικά» που διαθέτει η δημοσιογραφική πιάτσα: ρουφιάνος της ΚΥΠ, πρακτορίσκος της CIA, πλαστογράφος, άνθρωπος για όλες τις βρόμικες δουλειές κ.λπ. 

Λέτε στην περίπτωση του Β. Ζήσης να ισχύει η ρήση «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2012 στις 11:01 μ.μ.

http://wikileaks.org/wiki/Greek_KYP_intelligence_payroll_including_politicians,_1981

Τα pay-roll της ΚΥΠ έχουν άλλη δομή... Ρωτήστε και τον μπαμπά Πλεύρη και το Μιχαλολιάκο που ξέρουν...

Σημείωση: Από το συγγενικό μου περιβάλλον, ζευγάρι(άντρας ιδ. υπάλληλος-γυναίκα δημ. υπάλληλος) που παντρεύτηκε το Νοέμβριο του 1981 έπαιρναν μισθούς 30.000 δρχ./μήνα ΣΥΝΟΛΙΚΑ εκείνη την περίοδο...

Άγνωστος Χ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger