Home » , » Τι (δεν) λένε τα ποσοστά.

Τι (δεν) λένε τα ποσοστά.

Από mitsos175 , Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 | 7:14 π.μ.


Τη γνώμη μου για τις δημοσκορπήσεις την έχω πει κατ επανάληψη. Δεν υπάρχουν χειρότερα ψέματα. Παρόλα αυτά, αξίζει να προσέξουμε, όχι βέβαια τα γελοία ευρήματα των καναλιών, των φυλλάδων και των εταιριών, αλλά το τι κρύβουν και πως προσπαθούν να προετοιμάσουν για κάποια πράγματα.

Στο βλήμα της Κυριακής, που στηρίζει πλέον το Σαμαρά, μιας και ο υιός είναι στη Βουλή, μας φυτεύουν κάποιες «ιδέες», πίσω από τους λαθεμένους αριθμούς: Το πρώτο που μας λένε, είναι το οριστικό αντίο στην διαπραγμάτευση.

Φυσικά εμείς το γνωρίζαμε και το είχαμε πει. Ο Σαμαράς υπέγραψε στην Τρόικα και όχι στο λαό. Όμως πως θα το πουν στα γίδια;   «Οι Έλληνες στην πλειονότητά τους ζητούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ρίχνοντας στην τρίτη θέση την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου» λέει το γκαλοπάκι. Πολύ βολικό. Λένε μισή αλήθεια για δόλωμα και καμιά ντουζίνα ψέματα. Πως όμως θα γίνει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με το μνημόσυνο;

Όσα δε φτάνει ο Σαμαράς, ή δεν θέλει να κάνει, τα κάνουν κρεμαστάρια τα γκάλοπ. Δεν θέλει ο λαός διαπραγμάτευση μωρέ, καλά είναι κι έτσι, ε γίδια;  

Το άλλο που ετοιμάζουν είναι συνέχεια του πρώτου. Κάτι μέτρα για κάσα. Πολύ αγαπάμε και το κουνέλι, και τον πειρατή και το μπενύτο. Και φυσικά τα τέρατα τους ναζί, τα λατρεύει ο κόσμος. Γι αυτό, θα χαρεί ιδιαίτερα ο λαός, που το χαράτσι της ΔΕΗ θα ξανάρθει όπως παλιά. Θα τρελαθεί κυριολεκτικά από τη χαρά του για τα εκκαθαριστικά που θα του στείλουν.

Να δεις γαλάζιο μου πρόβατο, τι σούβλα σου ετοιμάζουν. Πρόσεξε: λένε θα μειώσουν τις δαπάνες κατά 30% έτσι; Από πού; Άκουσες τον μπουμπούκο. Το μισθό τους και τα αμάξια τους οι βουλευτές τα εξασφάλισαν. Τι έμεινε γίδι; Η παιδεία και η υγεία. Θα καταργήσουν την εισφορά στα φάρμακα, ή θα μειώσουν κι άλλο επιδόματα, ή θα περικόψουν από τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Μπορεί βέβαια, το πιθανότερο, να τα κάνουν και όλα αυτά μαζί.

Έρχονται λοιπόν οι φυλλάδες και λένε: Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται κανένα. Κανένα από τους δοσίλογους είναι η σωστή έκφραση.  Όταν θα μειωθούν κι άλλο τα εισοδήματα, τα γίδια θα αρχίσουν να λακίζουν. Καλά τα μάντρωσαν για λίγο, αλλά άρχισαν να ψοφάν της πείνας. Και ως γνωστό, όταν δυσαρεστείται ο λαός από ένα κόμμα, δεν κάθεται. Είδατε τι έγινε με το πασοκ. Που να δείτε από φθινόπωρο την πόλα.

Εκείνο που δε θέλουν είναι κινητοποιήσεις. Γι αυτό μειώνουν την Αριστερά. Λένε δηλαδή μην κουνιέστε δε σας θέλει ο κόσμος.

 Τα φίδια τώρα. Τα κανάλια το έχουν ρίξει στο πλύσιμο. «Τι καλοί δολοφόνοι που είναι, μοιράζουν φαί (ξύλο μοιράζουν συχνότερα), ενδιαφέρονται για την εγκληματικότητα (αν δεν ενδιαφερθούν οι επαγγελματίες του κλάδου της μαφίας, τότε ποιος;) και άλλα πολλά.

Τσάμπα τα ποσοστά, περίσσεψαν από αυτούς που έκοψαν, ε να μην τους δώσουν και το κατιτίς; Αφού αύριο, όταν θα διαλυθεί το πασοκ και η δημαρ, ποιος θα τους στηρίζει; Ο φύρερ. Θα κάνουν και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όχι για τίποτα άλλο, να αναπαυθεί και ο Αδόλφος.

Αλήθεια Φώτη, για το νέο Άουσβιτς και το ανακαινισμένο Νταχάου, τι λες, και κυρίως τι θα κάνεις δημοφιλέστερε;
Δεν ανησυχώ λοιπόν για τις ψευτιές. Άλλωστε, πάντα ο «καταλληλότερος» τρώει τη μεγαλύτερη φόλα στις εκλογές.

Κάτι ακόμα. Προσέχετε την προπαγάνδα. Λένε «ντροπή οι αιώνιοι φοιτητές, να πληρώνουν από δω και πέρα». Κρύβει μεγάλο λάκκο. Η φοίτηση και η δωρεάν παιδεία είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα. Αν πουν πχ, ότι μετά τα έξι χρόνια θα κόβεται η δωρεάν παιδεία, παρακάμπτουν το Σύνταγμα έτσι. Τα οκτώ ή έξι χρόνια θα γίνουν μετά, τέσσερα ή λιγότερα. Επιπλέον, δεχόμενοι οι φοιτητές διάκριση και εξαίρεση σ’ αυτό, δίνουν λαβή για άλλες διακρίσεις και εξαιρέσεις, με αποτέλεσμα στο τέλος να καταργηθεί η δωρεάν παιδεία. Το αποτέλεσμα γνωστό. Μόνο οι έχοντες θα σπουδάζουν.

Αλλά γιατί να μην ψηφίσουν ΔΑΠ οι φοιτητές; Κάνουν καλά πάρτι. Μόνο που οι φιέστες πληρώνονται.  

Από την υγεία την παιδεία και τους μισθούς θα κόψουν τα 12 δις που θέλουν τα όρνια.

Η λύση είναι  ο αγώνας. Ο κόσμος ήδη αντιδρά με διάφορους τρόπους. Όμως οι κινητοποιήσεις πρέπει να ενταθούν. Και αυτό θα γίνει. Θα ξαναεμφανιστεί και το γιαούρτωμα να είστε σίγουροι. Μόνο που επειδή στοιχίζει το γιαούρτι θα αλλάξουν τα υλικά. Ίσως γίνουν πιο φτηνά και πιο «βιολογικά».

Ο καπιταλισμός δείχνει τα δόντια του παντού. Ας τον ξεδοντιάσουμε, είναι ώρα. Θάρρος σύντροφοι. Κανένα ψέμα δεν είναι αιώνιο. Τίποτα δε θα κρατήσει το λαό σκλάβο για πολύ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

16 Ιουλίου 2012 στις 10:10 π.μ.

Αυτοί που τρύπαγαν τα ύφαλα του πλοίου, τώρα ζητούν να στεγανοποιήσουν τις τρύπες και τις ρωγμές με τα κορμιά μας.
Για να γίνει αυτό πρέπει να μας κατεβάσουν στα αμπάρια. Και επειδή δεν είμαστε τόσο πρόθυμοι, όσο θα περίμεναν, μας λένε ότι εκεί κάτω έχει δροσιά και το κυριότερο ησυχία!
Ακριβώς όπως και στον τάφο!

16 Ιουλίου 2012 στις 8:31 μ.μ.

Συμφωνώ με το κείμενο αλλά μήπως η αριστερά του ΣΥ.ΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει κάπου?
Διότι γεμίσαμε επαναστάτες της πορδής κύριοι και δυστυχώς δεν το έχουμε πάρει ακόμη χαμπάρι!!!
Ζούμε την δική μας ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger