Home » , » Και η ανεργία τραβά την ανηφόρα!!!

Και η ανεργία τραβά την ανηφόρα!!!

Από β.ariaditis , Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 | 2:41 μ.μ.



Συνεχίστηκε και για τον μήνα Ιούλιο η  ανοδική τάση στην καταγραφή των ανέργων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ., καταγράφοντας αύξηση της τάξης 1,59% και φτάνοντας το συνολικό 23,1%

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα και που κατά πάγια τακτική των υπηρεσιών αποκλίνουν κατά πολύ από την πραγματική καταγραφή, οι επίσημοι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε 794,924 με μία μείωση των επιδομάτων, που σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα με διάφορα τερτίπια των εργοδοτών και του κράτους όλο και πιο λιγότεροι γίνονται οι «δικαιούχοι» που λαμβάνουν το πενιχρό και εξευτελιστικό επίδομα. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως όταν ακόμη και από τα επίσημα κυβερνητικά επιτελεία γίνεται παραδεκτό πως η ανεργία αγγίζει πλέον το 1,5 εκατομμύριο, οι μισοί από αυτούς συνεχίζουν να περνούν το δράμα της αβεβαιότητας και της εξαθλίωσης χωρίς καν να τολμά κανείς να αναφέρει ούτε καν την ύπαρξη τους.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο και καταγράφεται με τον πιο σκληρό και αδυσώπητο τρόπο, είναι η αύξηση των μακροχρόνιων ανέργων που σημαίνει πως όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που μένουν στην ανεργία και πέρα από το χρόνο επιδότησης, το δε 60% αυτών δηλαδή οι 6 στους 10 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών, με το 90% των εγγεγραμμένων να είναι Έλληνες υπήκοοι.
Από το σύνολο των καταγεγραμμένων ανέργων προκύπτει ότι επιδότηση παίρνουν μόνο187.273 αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα το σύνολο των εργοδοτών με την μέθοδο της άρνησης των πληρωμών και των αποζημιώσεων αναγκάζει μεγάλο τμήμα των εργαζομένων που αγνοεί την εργατική νομοθεσία και την συνδικαλιστική κάλυψη και διεκδίκηση να ακολουθεί το μοναχικό δρόμο της  εγκατάλειψης αρνούμενοι να διεκδικήσουν ακόμη και αυτά που  δικαιούνται.

Αναλυτικότερα τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ έχουν ως εξής:

Το 41,43% ή 329.329 άτομα είναι άνδρες και το 58,57% ή 465.595 είναι γυναίκες. Το 63,41% των εγγεγραμμένων ανέργων, είναι 30 έως 54 ετών, το 26,98% είναι κάτω των 30 ετών ενώ στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,61%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,66% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 34,23%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 18,01% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,10%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,52% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,90% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,58%.


Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 84,68% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 5,35% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδόμο-τεχνικά επαγγέλματα, το 4,89% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι, το 2,45% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 2,13% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά) και το 0,50% είναι λοιποί επιδοτούμενοι.

Οι μακροχρόνια άνεργοι αυξήθηκαν κατά 1,29%, ή κατά 4.288 άτομα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με ποσοστιαία μεταβολή με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων (3,29%) και αύξηση κατά 69.781 άτομα με ποσοστιαία μεταβολή 26,05% από τον Ιούλιο του 2011.


β.ariaditis







Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2012 στις 2:52 μ.μ.

H ανεργία τραβά την ανηφόρα...και οι άνεργοι σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του συντρόφου την κατηφόρα. Τώρα πρέπει να οργανωθούν οι άνεργοι διεκδικώντας μαζί με το εργατικό κίνημα διέξοδο από τα καυτά προβλήματα και αδιέξοδα τους. Είναι ατελείωτη η μέρα του ανέργου...και ταυτόχρονα μαύρη του εργάτηστο καπιταλιστικό σύστημα. Πάλη για άμεση ανακούφηση των ανέργων πάλη για την κοινωνία που η εργασία θα είναι κοινωνική και δημιουργική. Ενας άνεργος.....

πάνθηρας

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2012 στις 3:13 μ.μ.

συναδελφε τα λίγα χρήματα που παιρνουμε απ' το ταμείο ανεργίας δεν είναι επιδομα.
ειναι χρήματα που εχουν πληρωσει οι εργαζόμενοι κατα το διαστημά της εργασίας τους, ας μην τους αφήσουμε να τα διαχείρίζονται οπως θέλουν.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2012 στις 3:22 μ.μ.

ειμαι ανεργος δυό χρόνια.πρόχθες μου ήρθε η εφορία. μου ζήτουν να πληρωσω 800 ευρω.
πηγα στον εφορο της περιοχης μου και του είπα οτί δεν έχω εδώ και πολύ καιρό κανενα εισοδημα και την βγάζουμε με την συνταξη της μάννας μου.ο εφορος δήλωσε αναρμόδιος και με παρεπεμψε στα Ελληνικά δικαστηρια, ειλικρινά δεν ξερω τι να κάνω, λεφτα για να τους δώσω δεν εχω, λετε να μου παρουν το σπίτι.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2012 στις 3:58 μ.μ.

Συνάδελφε: Αν τους αφήσουμε είναι ικανοί να μας τα πάρουν όλα.
Αν θέλεις άφησε τηλ ή μειλ στο anergoi.peristeri@gmail.com ή στο μέιλ του μπλόκ για να έρθεις σε επικοινωνία με την συλλογικότητα των ανέργων από το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και προσπαθούν να τα λύσουν μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μαζί με τις άλλες επιτροπές ανέργων που ήδη δημιουργούνται

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2012 στις 9:04 μ.μ.

Αν περιμένουμε από τα κόμματα να μας σώσουν καήκαμε. Αυτά θέλουν να εξαθλιωθούμε όλοι για να μας εκμεταλεύονται ευκολότερα.

22 Αυγούστου 2012 στις 12:44 π.μ.

Και σε μένα που είμαι άνεργος 1,5 χρόνο τώρα, το ίδιο και η γυναίκα μου, η εφορία μου ζητάει 550 ευρώ για φόρο είσοδήματος για το ταμείο ανεργίας που πήρα πέρισυ και μου ήρθε και το χαράτσι για το σπίτι άλλα τόσα. Αν τα πληρώσω δεν θα έχω τον Νοέμβρη να ταίσω το παιδί μου . Μας οδηγούν στην απελπισία . Κατι πρέπει να κάνουμε!

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2012 στις 9:42 π.μ.

Ελπίζω κάποιοι να καταλαβαίνουν πλέον ότι η κατάσταση δεν μοιάζει με το 1981.

ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ μερικοί μερικοί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger