Home » , » Εποχές μεταΑπαρτχάιντ και Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Εποχές μεταΑπαρτχάιντ και Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 | 6:23 μ.μ.

Όπως ανέφερε και προηγούμενη ανάρτησή μας η πιο ματωμένη μέρα της Ν. Αφρικής από το '91-'92 που έπεσε το Απαρτχάιντ ήταν όταν πριν μερικές μέρες 44  μεταλλεργάτες απεργοί έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες πάνοπλων αστυνομικών ξεσκεπάζοντας με αυτό το φριχτό τρόπο το προσωπείο της μεταΑπαρτχάιντ μαύρης Ν. Αφρικής.

Και σήμερα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ απεργών και αστυνομίας, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες.  
Θυμίζουμε ότι οι απεργοί μεταλλεργάτες διεκδικούν αύξηση των μισθών τους που σήμερα  κυμαίνονται από 484 δολάρια μέχρι 605 δολάρια τον μήνα.  

Αν κάτι πρέπει να προσθέσουμε είναι ότι το Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (SACP)μετά την σφαγή από τους μπάτσους 44 εργατών στο ορυχείο λευκόχρυσου της  Lonmin έβγαλε μια άθλια, ανατριχιαστική ανακοίνωση, που όχι μόνο αθωώνει την κυβέρνηση για την μαζική δολοφονία εργατών που έκανε αλλά συντάσσεται απόλυτα με την εργοδοσία των ορυχείων. Χαρακτηριστικό το φινάλε της κατάπτυστης αυτής ανακοίνωσης: «Η αστυνομία πρέπει να δράσει γρήγορα και να οδηγήσει στην δικαιοσύνη τους χούλιγκαν που αντικατέστησαν την λογική και το διάλογο με σφαίρες».



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2012 στις 9:31 μ.μ.

Το νοτιοαφρικανικό κομμουν.κόμμα ειχε διοργανώσει το 2010 συνάντηση αδελφών κομμουν,κομμάτων,με συμμετοχή και του κκε 'Ρ'4/12/2010.Επίσης το Μάη του 2012 το ίδιο κόμμα δολοφόνος,συνυπέγραψε μαζι με το κκε και άλλα 'αδελφά'κόμματα κοινό κείμενο δράσης. 'Ρ'23/5/2012.Κακιές παρέες ή δειξε μου τον φίλο σου να σου πώ ποιός είσαι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger