Home » , » Ακροδεξιά τρομοκρατία εν όψει

Ακροδεξιά τρομοκρατία εν όψει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 | 3:29 μ.μ.

Από το "Ποντίκι"

Τον περασμένο Ιούνιο γράφαμε για τους κινδύνους αναβίωσης της ακροδεξιάς τρομοκρατίας μέσα στο ηλεκτρισμένο κλίμα που δημιουργούν η ξενοφοβία και η εγκληματοφοβία σε συνάρτηση αφενός με το ασφυκτικό περιβάλλον οικονομικής ένδειας και αφετέρου με την εμφάνιση μιας οργάνωσης που μέχρι τότε υπέγραφε προκηρύξεις με βανδαλισμούς μνημείων του ΚΚΕ και ξυλοδαρμούς μεταναστών.

Με αφορμή την αποστολή ενός κειμένου από ακροδεξιό γκρουπούσκουλο με το όνομα «Ε.Ο. 1821», γράφαμε ότι: «Στο κείμενο περιέχονται απειλές για προϊούσα κλιμάκωση της βίας, που συνιστούν εν δυνάμει το γενέθλιο εμβατήριο για την αναβίωση της ακροδεξιάς τυφλής τρομοκρατίας».
Μιλούσαμε τότε για μια μορφή τρομοκρατίας διαφορετική από αυτήν που ξέρουμε και η οποία, ενώ είχε κάνει μεταπολιτευτικά την εμφάνισή της, δεν μπόρεσε ν' αντέξει τα επόμενα χρόνια με συνέπεια να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας μετά την αποκάλυψη, στις 22 Ιανουαρίου 1979, εννέα βομβιστών που τοποθετήθηκαν από την αστυνομία στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως», ενώ όλη η υπόλοιπη χρονιά κύλησε με διώξεις και συλλήψεις ατόμων, κάποια από τα οποία ήταν επικηρυγμένα, που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην ΟΕΑ.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, η επαλήθευση των δυσμενών Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:38 μ.μ.

Παιδιά πάλι αδιάβαστοι πιαστήκαμε, λίγη προσοχή γιατί θα καταντήσουμε, γραφικοί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger