Home » , » Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ: Ο πανικός της γραφειοκρατίας & η στάση των “ταξικών” συνδικαλιστών. Ένας κατήφορος χωρίς τέλος…

Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ: Ο πανικός της γραφειοκρατίας & η στάση των “ταξικών” συνδικαλιστών. Ένας κατήφορος χωρίς τέλος…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 | 6:25 μ.μ.

Όσα συνέβησαν χτες 25/10 στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ μας αφορούν όλους και όλες!

 Σε μια συγκυρία με ανοιχτή κυβερνητική αστάθεια, η οποία –παρά τους θεατρινισμούς– στην πραγματικότητα αποδεικνύει και το φόβο που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τη λαϊκή οργή και την αντίσταση των εργαζόμενων, θα περίμενε κανείς το συνδικαλιστικό κίνημα να βγει μπροστά, ακριβώς αυτή τη στιγμή, και να καλέσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για να τη μετατρέψει σε πραγματική πολιτική κρίση. Τώρα είναι η ώρα για να δώσουμε αγώνες όχι απλώς αποφασιστικούς αλλά νικηφόρους, για να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση, την Τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ και την πολιτική τους.

Αντ’ αυτού, η εισήγηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ήταν «μία από τα ίδια», με μια γενική 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη, πολύμορφες δράσεις, συναυλία και άλλη μία απεργία την ημέρα πανευρωπαίκής δράσης στις 14 Νοέμβρη (δηλαδή μετά την ψήφιση των μέτρων). Για άλλη μια φορά πρότειναν κινητοποιήσεις που δεν εντάσσονται σε κανένα σχέδιο ανατροπής των μέτρων και όχι απλώς πολιτικής διαμαρτυρίας.

Είναι προφανές πόσο μακριά από τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις διαθέσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας βρίσκονται οι προτάσεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Αλλά και η ηγεσία της Αυτόνομης Παρέμβασης, που πρότεινε απογευματινή αντιφασιστική συναυλία στις 28 Οκτώβρη (όταν υπάρχουν ήδη καλέσματα συλλόγων και συλλογικοτήτων για παρέμβαση στις παρελάσεις), 48ωρη απεργία στις 8-9/11 και παρέθεσε αποσπασματικές κινηματικές δράσεις διαφόρων χώρων για να στηριχτούν από την ΑΔΕΔΥ, δεν φαίνεται να αφίσταται από τη λογική ότι τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως.

Στην πορεία της συζήτησης, όμως, έγινε σαφές ότι η άνευρη πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν εξέφραζε ούτε καν κάποια από τα στελέχη των ίδιων των παρατάξεων που την παρουσίασαν! Η πίεση των εργαζόμενων για κινητοποιήσεις που θα έχουν πραγματικό περιεχόμενο ανατροπής, αποφάσεις σωματείων και Ομοσπονδιών που έχουν ήδη παρθεί, αλλά και η πρόταση των Παρεμβάσεων για γενική πολιτική απεργία διαρκείας (βλ. συνημμένο), η οποία για πρώτη φορά πήρε 10 ψήφους (ενώ οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων είναι μόνο 4), τροποποίησαν τα πράγματα. Τελικά και η ΔΑΚΕ (αποδεκατισμένη, καθώς περισσότερα από τα μισά στελέχη της είχαν αποχωρήσει ήδη για να μην κληθούν να ψηφίσουν τίποτα…) διαφοροποιήθηκε από το πλαίσιο της ΕΕ και πρότεινε να αποφασιστεί απεργία για όλες τις μέρες που τα νέα μέτρα θα συζητιούνται στη Βουλή, καθώς και καταλήψεις στους χώρους δουλειάς με κάλυψη από την ΑΔΕΔΥ. Η ΠΑΣΚΕ σε πανικό υπαναχώρησε στην πρόταση να μην ψηφιστεί τίποτα πέρα από εξουσιοδότηση στην ΕΕ για να αποφασίσει, ενώ ο Γραμματέας της (ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος) απείλησε όσους συμμετέχουν σε κινηματικές διαδικασίες στις παρελάσεις.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις και η Αυτόνομη Παρέμβαση αποφάσισαν τελικά να στηρίξουν και την πρόταση της ΔΑΚΕ, προκειμένου να ψηφιστεί μια κινητοποίηση που θα δίνει στίγμα απεργιακού αγώνα που όντως βάζει στο στόχαστρο την ψήφιση των μέτρων. Εκείνη τη στιγμή, ανέλπιστος σύμμαχος στην ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ!

Με μεγάλα (και κούφια, όπως αποδείχτηκε) λόγια για το πολιτικό πλαίσιο και μια απίστευτης έντασης ρητορική απέναντι στις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, και δη των Παρεμβάσεων επειδή είχαν πρόταση για απεργία διαρκείας, αλλά και σε αντίθεση με τα όσα έλεγαν εδώ και δύο χρόνια για αποφασιστικούς αγώνες, μάς πληροφόρησαν ότι τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως (!), και ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη απεργία εκτός από την 24ωρη στις 9/11, αλλά να ξεκινήσουν κλαδικοί αγώνες που θα μπλοκάρουν τα μέτρα στην πράξη μετά από την ψήφισή τους! Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ έφτασε στο σημείο να επικαλείται την ετυμηγορία της ΓΣΕΕ (αν δεν συμφωνήσει και η ΓΣΕΕ να μην βάλουμε απεργία στις 14-11), να υπερηφανεύεται ότι η απεργία στις 18 Οκτώβρη ήταν πρόταση του ΠΑΜΕ που υπερψηφίστηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να μας ενημερώνει ότι δεν έχει σημασία η μορφή του αγώνα, αλλά ποιος τον καθοδηγεί. Τέλος, έφτασε να υπερασπιστεί τις μεμονωμένες 24ωρες απεργίες, τις οποίες η πλειονότητα των εργαζόμενων θεωρεί ντουφεκιές στον αέρα, λέγοντας ότι «και οι 26 μέρες απεργίας που έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια είναι απεργία διαρκείας».

Ο κατήφορος αυτός δεν τελείωσε παρά με την υπερψήφιση, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, του πλαισίου της ΕΕ, που πήρε 24 ψήφους, ενώ η πρόταση για απεργία όσες μέρες θα είναι το νομοσχέδιο με τα μέτρα στη Βουλή, που υπερψήφισαν όλοι οι άλλοι, πήρε 19 ψήφους. Είναι προφανές ότι οι 7 παρόντες ψήφοι του ΠΑΜΕ έκριναν τελικά το να μην πάρει η ΑΔΕΔΥ απόφαση για οτιδήποτε άλλο πέρα από μια 24ωρη απεργία!

Το χειρότερο είναι ότι το ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, πρωταγωνίστησαν στη λογική πως «ότι και να κάνουμε τα μέτρα θα περάσουν». Οπότε τι; Να κρατήσουμε δυνάμεις για μετά; Για πότε; Για όταν θα έχει καταστεί πλήρης η φτωχοποίηση όλων μας και η ανεργία θα έχει ξεπεράσει το 1/3 του ενεργού πληθυσμού; Είναι πραγματικά κρίμα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που έχουν βοηθήσει σε μεγάλους κλαδικούς αγώνες, που εκπροσωπούν εργαζομένους που πραγματικά έχουν παλέψει στους χώρους τους, να στρέφονται σε μια λογική φόβου προς τη δυνατότητα του μαζικού κινήματος πραγματικά να αποτρέψει τα μέτρα, την κυβέρνηση και την Τρόικα.

Η συνέχεια θα γραφτεί στις συνελεύσεις και στους δρόμους. Έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι και όλες μας, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους ανεργίας, να ξεκινήσει ένας μαζικός και αποφασιστικός αγώνας ΠΡΙΝ την ψήφιση των μέτρων, για να μην κατατεθούν και να μην ψηφιστούν και για να απαλλαγούμε από αυτή την καταστροφική πολιτική.

 

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ


Δέσποινα Κουτσούμπα, Θανάσης Τσιριγώτης, Ηλίας Σμήλιος, Γιάννης Λαθήρας


Διαβάστε επίσης:"Ζήτωη 123η απεργία"..ή μπορούμε αλλιώς;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 51 σχόλια

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 9:17 μ.μ.

Δηλ. το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΜΕ δεν πήγε με την ΔΑΚΕ. Με την οποία όμως πήγαν από "ανάγκη" οι συσπειρώσεις και η Αυτόνομη Παρέμβαση. Και ότι το ΠΑΜΕ δεν ψήφισε την αγωνιστική πρόταση της ΔΑΚΕ. Που την ψήφισαν οι ταξικές δυνάμεις της ΑΠ και συσπειρώσεων. Φοβήθηκε λοιπόν το ΠΑΜΕ την πρόταση της ΔΑΚΕ για "καταλήψεις στους χώρους δουλειάς με κάλυψη από την ΑΔΕΔΥ" μην ξεκινήσει η επανάσταση και το ίδιο δεν είναι έτοιμο. Και του πάρουν τη δόξα. Και πήγε με την ΠΑΣΚΕ. Που διέγραψε το Φωτόπουλο. Που πήγε με το Σύριζα. Που οι 24ωρες του Σύριζα του φαίνονται μικρές. Αλλά οι πολυήμερες, όπως στην χαλυβουργία, του κάθονται μεγάλες...

Ρε σεις. Τι καπνό φουμάρετε; Κριτικές κρότου λάμψης σε δουλειά να βρισκόμαστε; Από δώ το πάτε από κει το στρίβετε πάλι το ΠΑΜΕ φταίει. Νισάφι. Αντε πάτε σε καμιά συνέλευση στις δημόσιες υπηρεσίες. 50% έχουν οι "αντιμνημονιακές δυνάμεις" εκεί. Δεν είναι και προνομιακός χώρος του ΠΑΜΕ. Άντε γιατί, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με το μαιλ τις μαθαίνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι εκεί. Ή από τα μπλόγκ!!! Κουβεντιάστε λίγο με τον κόσμο. Οι απεργίες, η μορφή και το περιεχόμενο τους, κρίνονται στο χώρο δουλειάς. Όχι στο βερμπαλισμό των ανακοινώσεων.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2012 στις 11:20 μ.μ.

Παρακαλείται το ΠΑΜΕ να διορθώσει την ψήφο του!!!

αλλά και την αγωνιστική του στάση, δεν μας παίρνει πλέον για ολέθρια λάθη.


Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 12:26 π.μ.

Θα εξαργυρώνεις για πολύ καιρό τη χαλυβουργία παμίτη; (Να ήταν και δική σου να πω πάει στο διάολο, αλλά ένα άτομο είχατε εκεί μέσα όταν ξεκίνησε και το ξέρεις)
Αλήθεια, γιατί στηρίξατε τη χαλυβουργία; Εκεί δεν φοβηθήκατε ότι ένα σωματείο μόνο του δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε, όπως και δεν έκανε; Δεν φοβηθήκατε ότι η ήττα θα τσακίσει το ηθικό των εργαζομένων; Εκεί γιατί το παίξατε ατρόμητοι; Μήπως γιατί δεν είχατε και τίποτε να χάσετε ως κόμμα; (αντιθέτως...)

Ναι ρε, είστε χεσμένοι απάνω σας, και την ΔΑΚΕ φοβάστε και τον ίσκιο σας ακόμη. Τρέμετε κυριολεκτικά μη τυχόν και γίνει τίποτε και κατηγορηθεί το ΚΚΕ ότι υπονομεύει το πολίτευμα. Κι άμα βγει το ΚΚΕ εκτός νόμου μετά ποιός θα ψηφίζει μαζί με την ΠΑΣΚΕ τις 24ωρες;
Έλα μου ντε...

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 10:43 π.μ.

ΚΑΛΑ ΡΕ... ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ? ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ? ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ(ΕΦΗΜ. ΠΡΙΝ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ?ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ/ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΛΠ ΄΄ΤΕΘΛΙΜΕΝΟΙ΄΄ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ,,,,ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ....ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΛΠ.
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΤΟΤΕ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΛΕΙΦΑΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΤΟΤΕ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΚΚΕ.....ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΨΕΥΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ,,,ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΣΕ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ....ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ Σ-ΕΑΜ. ΠΑΤΡΑΣ

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 11:40 π.μ.

Ζήτησαν απεργία διαρκείας στο ΔΣ της ΑΔΕΔΥ και κλαίνε γιατί δεν την ψήφισε το ΠΑΜΕ. Σύντροφοι του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας ρωτώ? Σύμφωνα με όσα λέτε, έχουν γίνει διαδικασίες βάσης στο δημόσιο που να προκρίνουν μια απεργία διαρκείας? ή θα καλεστεί από τα πάνω και θα έχει συμμετοχή 10%, θα χαθεί και το όπλο της απεργίας διαρκείας και θα κλαίμε όλοι μας για τις αποφάσεις μας και την κατάντια της κοινωνίας που δεν τις ......υλοποίησε?

29 Οκτωβρίου 2012 στις 1:09 μ.μ.

«Θα εξαργυρώνεις για πολύ καιρό τη χαλυβουργία παμίτη;» θα απομονώσω, μια λέξη. «παμίτη». Αυτή η έκφραση σου, μου αρκεί, για αν καταλάβω, πως αυτή η πρόταση που έκανες μέσα στην ΑΔΕΔΥ, ίσως ήταν και μια κίνηση « παγίδα» απέναντι στο Π.Α.ΜΕ, στην περίπτωση όπου την δεχόταν, σαν θύμα, για να δεχτεί ξανά το βάρος μιας ενδεχόμενης αποτυχίας αυτής της απεργίας διαρκείας. Ποιος θα συμφωνήσει μαζί σου, όταν μιλάς σε αυτό στιλ, και πως θα μας αποδείξεις ( όπως γράφουν και οι κύριοι με τις κυρίες) πως οι σκοποί σου είναι όντως αγνοί? Τουλάχιστον το « φοβισμένο» Π.Α.ΜΕ, ποτέ δεν έκρυψε την ιδεολογική του ταυτότητα ποτέ, όπως κάνουν κάποιοι που απλά ονομάζονται «Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ»

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 1:16 μ.μ.

Αντί απάντησής μου στους συντάκτες του άρθρου,
προτείνω - αντιγράφω - απόσπασμα από τις Upόψεις, στήλη του Δευκαλίωνος στο HotDoc, τεύχος 12, Β’ Οκτωβρίου 2012, σχετικά με την «ψήφιση των μέτρων».

«... Όλοι προβλέπουν ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις θα έρθουν στη Βουλή για ψήφιση. Μέγα λάθος. Τα περισσότερα απ’ όσα ζητάει η τρόϊκα προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο 2, άρα έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Οπότε θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό και θα ψηφιστούν όταν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός, δηλαδή στα τέλη Δεκεμβρίου. Τα υπόλοιπα μέτρα που απαιτεί η τρόϊκα και δεν προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο 2 θα ενσωματωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο και θα ψηφιστούν μαζί με αυτό όταν και όποτε έρθει το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση. Συνήθως το φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή για ψήφιση πριν από τον προϋπολογισμό.
Αυτό είναι το σενάριο για τις εσωτερικές κοινοβουλευτικές πολιτικές εξελίξεις που θα προκαλέσει τους μικρότερους κραδασμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία και αυτό τελικά θα επιλεγεί. Φυσικά σε αυτό το σενάριο μπορεί να αντιδράσει ο Ε. Βενιζέλος, γιατί με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνο για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται.
Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, όσοι στο εσωτερικό μέτωπο μιλάνε για ψήφιση μέτρων ελάχιστη σχέση έχουν με τις μνημονιακές διαδικασίες. Η τρόϊκα δεν ζητάει κάτι που δεν έχει ψηφιστεί και δεν είναι νόμος του κράτους. Η τρόϊκα ζητάει να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου. Ζητάνε δηλαδή από την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά να εφαρμόσει τους νόμους που και η Νέα Δημοκρατία έχει ψηφίσει σε αρκετές περιπτώσεις. ...»

Αντιπροτείνω στους συντρόφους προτού αναρωτηθούν ποιοι απεργάζονται τι, να αναρωτηθούν όσον αφορά την Απεργία ή/και την Απεργία Διαρκείας:
Πόσοι «εμφανίζονται» απεργοί και πόσοι απεργούν. Πόσοι συνωστίζονται πρωί-πρωί στις Συνελεύσεις για την άδεια και πόσοι για να συμμετάσχουν. Που τελειώνει το προσωπικό ελατήριο και που αρχίζει το κοινό συμφέρον. Που μισόλογα και ευκόλως εννοούμενα παραλειπόμενα και που αντικειμενικές συνθήκες.

Με το κείμενό σας σχηματοποίησα το εξής, από την μια το φρούτο που θέλει να ωριμάσει, από την άλλη η επανάσταση που καραδοκεί, στη μέση το ΠΑΜΕ εύκολα υπεύθυνο διά πάσα νόσο...

Τουλάχιστον Άδικο για το ΠΑΜΕ, μα συνεχίζουμε, HASTA…

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 1:36 μ.μ.

Καλά εντάξει...με τι μούτρα θα βγεις ρε συ τώρα και θα πεις για τις τουφεκιές στον αέρα της ΓΣΕΕ?? Με ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ πες μας, όταν οι συνδικαλιστές σου βγαίνουν και βάζουν όλο το πλαίσιο του Παναγόπουλου, ότι ο κόσμος δεν τραβάει, ότι τα μέτρα θα περάσουν, ότι δυστυχώς δεν είμαστε έτοιμοι κλπ. κλπ.
Σε τι διαφέρεις "επαναστάτη";

Τώρα θυμήθηκες τις διαδικασίες βάσης;
Ό,τι δεν έγινε τόσα χρόνια στα πρωτοβάθμια σωματεία απαιτείς να γίνει όταν μπαίνει θέμα απεργίας διαρκείας; Για 24ωρες δεν χρειάζεται η βάση, για μια τριήμερη/πενταήμερη όμως ε; Εκεί θέλουμε και βάση και 4 εκατομμύρια στο δρόμο και παγκόσμια επανάσταση και την βοήθεια των Τζεντάι. Με αυτές τις ολίγες προϋποθέσεις ψηφίζουμε και...48ωρη!

Και ήταν όλα τόσο ωραία!
Από εδώ οι επαναστάτες που θέλουν τα πάνω κάτω αλλά δεν μπορούν κι από εκεί οι ξεπουλημένοι στο σύστημα μαζί με τους εξωραϊστές του. Τι δουλειά είχε τώρα η ΔΑΚΕ να μας αναγκάσει να πάμε με τους ΠΑΣΚίτες;
Πράκτορες!
Πισώπλατο χτύπημα με την βοήθεια των αριστεριστών!!

Για επανάσταση δεν ξέρω αν είστε, αλλά για λύπηση σίγουρα.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 2:35 μ.μ.

Αυτοί που προτείνουν στάσεις εργασίας και προκρίνουν τα απογευματινά συλλαλυτήρια απέναντι στις απεργίες τώρα ζητούν απεργία διαρκείας.

Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια και όλο αυτό το διάστημα καταψήφιζουν τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες του Π.Α.ΜΕ σε μια σείρα απο σωματεία και ομοσπονδίες για την πραγματοποίηση 24-48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακέων κινητοποιήσεων τώρα ζητούν απεργία διαρκείας.

Αυτοι που εμποδίζουν την πραγματοποίηση γενικών συνελέυσεων και συσκέψεων μέσα στους τόπους και χώρους δουλείας για να καθορίζονται και απο τα κάτω,απο τους ίδιους τους εργαζόμενους δηλαδή οι τρόποι δράσεις και οργάνωσης της πάλης που θα παρακάπτει την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και θα παραβλέπει τις αποφάσεις και τις συμφωνίες των ξεπουλημένων εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστικων ηγεσιών και παρατάξεων τώρα ζητούν απεργία διαρκείας.

Αυτοί που βάζουν φρένο στις πρωτοβουλίες για την ανάλυψη συλλογικών αποφάσεων για κλιμάκωση του αγώνα και συμπόρευση απο κοινού με όλους τους κλάδους των εργαζομενων τώρα ζητούν απεργία διαρκείας.

Αυτοί που εκφυλίζουν τις κινητοποιήσεις προτρέποντας τους εργαζόμενους σε διαφόρων μορφών πρακτικές απεργοσπασίας (να δηλώνουν ρεπό, ασθένεια και άλλα τη μέρα της απεργίας).

Αυτοί που στήνουν κοινά ψηφοδέλτια και φτίαχνουν κολεγίες με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ για να χτυπήσουν και για να αναχαιτίσουν τις όποιες πλειοψηφίες κατακτούν οι ταξικές δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα τώρα ζητούν απεργία διαρκείας.

Αυτοί που αποκλείουν τους συμβασιούχους απο τις ψηφοφορίες και τους πετούν έξω απο το εργατικό κίνημα για να μην λαμβάνουν μέρος στις διεργασίες και στις διαδικασίες των συλλογικών αποφάσεων.

Αυτοί που αλλάζουν τις πλειοψηφίες μέσο σύστασης σωματίων φαντασμάτων χωρίς Α.Φ.Μ χωρίς σφραγίδες και χωρίς να φέρουν έγκυρες απόφασεις πρωτοδικείων με σκοπό την νοθευσή των αποφάσεων σε ψηφοφορίες ομοσπονδιών.

Αυτοί που πρωτοστατούν στην δημιουργία αρνητικών συσχετισμών στον συνδικαλισμό προς όφελος της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων πράγμα που οδήγησε στην δημιουργία της κάκης εικόνας και στην απαξίωση του απο την μέρία των εργαζομένων με αποτέλεσμα την απογοήτευση και κατ΄επέκταση την αποχή.

Αυτοί που εκθίαζαν στα μάτια του κόσμου τα κινήματα των αγανακτισμένων και της πατάτας και παρακινούσαν τους εργαζομενους να λάβουν μέρος μακριά απο κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις προβαλοντας τα ως λύση.

Αυτοί οι ίδιοι λακέδες και τα ναυάγεια που ξέρασε το εργατικό κίνημα λοιπόν εμφανίζονταί τώρα στο προσκήνιο σαν υπερεπαναστάτες και υπερπροβάλουν τις προτάσεις τους για απεργίες διαρκείας χωρίς πρωτύτερα να έχει συντελεστεί καμία ζυμώση καμιά προετοιμασία και καμια οργάνωση και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η πλατία συμμετοχή αλλα και η έγκρυση απο την πλευρά των ίδιων των εγαζομένων που είναι καθοριστική για την πραγματοποίση και την επιτυχία μιας τόσο μεγάλης σημασίας κινητοποίηση όπως είναι η απεργία διαρκείας.

Αυτό που επιδώκουν είναι να επιβληθούν και πάλι απο τα πάνω προς τα κάτω στους εργαζόμενους αποφάσεις για κινητοποιήσεις μεγάλων χρονικών διαστημάτων αυτή την φορά χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διεργασιά απο πριν και χωρίς να έχει συζητηθεί απο τα συλλογικά όργανα των εργαζόμενων.

Αυτό που επιδιώκουν μέσα απο τις νέες αναγεννημένες παρατάξεις τους που τις απαρτίζουν τα ίδια πρόσωπα με τις ίδιες πολιτικές είναι να ανακτήσουν το χαμένο κύρος τους και να αποκτήσουν πάλι ένα έρισμα μέσα στο κίνημα που είναι απαραίτητο για να μπορόυν να χτυπούν το Π.Α.ΜΕ και το Κ.Κ.Ε απο καινούργια πόστα αυτη την φορά και απαλλαγμένοι απο τα βαρίδια του παρελθόντος.

Επίσης θέλουν να σπείρουν την συνχύση μέσα στους κόλπους των εργαζομένων και να τους αποπροσανατολίσουν προβάλοντάς τους ελκυστικές προτάσεις αλλα μέσα σε ένα πλαίσο πάλης με θέσεις που δεν στοχέυουν στην ρήξη και στην σύγκρουση με την Ε.Ε και τα μονοπώλια.

Θέλουν να σύρουν με το στανίο τους εργαζόμενους σε μια καμοφλαρισμένη απεργοσπασία εν όψη της επερχόμενης απεργίας αφου γνωρίζουν άριστα οτι η απεργία διαρκείας χωρίς τα στοιχιώδει εφόδια θα την ρίξει στα βράχια και τους εργαζόμενους την απογοήτευση και στον συμβιβασμό.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 3:39 μ.μ.

Ανώνυμε που είσαι απο την Πάτρα και που είχες το ρόπαλο σαν ξιφολόγχη,για να κατατροπώσεις τον ''εχθρό''άσε τα ψέμματα.Το μπλόγκ με τις λαικές συνελεύσεις της Πάτρας,Ανταρσύα Συριζα κλπ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Αγίου Ανδρέου με τα ΜΑΤ μπροστά τους,απαγορεύοντας την πρόσβαση στη παρέλαση.Το μπλόγκ αποκλειστικά με μέλη του κκε και κανέναν άλλο,βρισκόταν ένα τετράγωνο πιο μακριά.Μετά απο διαβουλεύσεις των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την αστυνομία,εδόθηκε η διαβεβαίωση ότι μετά το πέρας της παρέλασης ΑΜΕΣΩΣ θα ακολουθήσει να διαδηλώσει το μπλόγκ των λαικών συνελεύσεων με τα υπόλοιπα κόμματα οργανώσεις κλπ.ΠΡΩΤΟ.Αυτά είναι καταγεγραμένα τα έδειξαν όλα τα τοπικά μέσα,και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.Τελειώνοντας η παρέλαση,αρχισαν τα ΜΑΤ να αποσύρονται και οι πρώτοι πέρασαν στην Αγίου Ανδρέου για να ξεκινήσει η διαδήλωση.Χωρίς λόγο τα ΜΑΤ επανήλθαν και ξαναέφραξαν το δρόμο στους υπόλοιπους απο το μπλόγκ.Τότε εμφανίστηκαν οι ροπαλοφόροι του κκε απο ένα τετράγωνο πιο μακρυά και με το έτσι θέλω άρχισαν να παρελαύνουν.Θα ρωτήσει κάποιος εχέφρων άνθρωπος.Έχει ΄τοση σημασία ποιός θα προηγηθεί;Βεβαίως και όχι!Απλά καταδεικνύουν την ποιότητα αυτού του κόμματος και την αλαζονεία που το διακατέχει.Στις περσινές αντιδράσεις του λαού,και το πέταμα απο τις εξέδρες των 'επισήμων',το κκε όχι μόνο δεν συμμετείχε,αλλά κατήγγειλε τις αντιδράσεις αυτές σαν έργο ακροδεξιών!Φέτος μάλλον ζήλεψε τις ακροδεξιές πρακτικές.

29 Οκτωβρίου 2012 στις 4:03 μ.μ.

Βγείτε στον δρόμο να «γράψετε» ( αν μπορείτε φυσικά ) την δικιά σας προλεταριακή ιστορία, και μετά μιλήστε για το ΚΚΕ και το Π.Α.ΜΕ… ( τόσο απλές και ειρωνικές απαντήσεις χρειάζονται, ακόμα και στο ΝΑΡ, όπου κάποτε θίχτηκε τάχα μου από τον συνασπισμό της αριστεράς και της προόδου, και σήμερα αγκαλιάζετε με οποιοδήποτε οπορτουνιστικό κατακάθι του ΣΕΚ, βρει μπροστά του... )

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 4:29 μ.μ.

Che δεν έχω να σου αποδείξω τίποτε. Εγώ από τις 26 απεργίες που ο δικός σου τις...ένωσε για να φτιάξει μία απεργία διαρκείας (!!!!ΟΥΤΕ ο Παναγόπουλος δεν έχει αποτολμήσει κάτι τέτοιο!!) έχω κάνει και τις 26. Και η αγωνία μου σε κάθε μία από αυτές ήταν πως θα γίνει να παρθούν τα τριτοβάθμια όργανα από αυτούς τους αλήτες που τα χρησιμοποιούν για να μας καθηλώνουν στον πάτο.

Κι έρχεται τώρα το ΚΚΕ(!?!?!?!) να δικαιώσει τον Παναγόπουλο; Εγώ μεγάλε επαναστάτη δεν έδωσα τα μεροκάματα για το παίξω αγωνιστής στην δουλειά, τα έδωσα γιατί περίμενα κάποια στιγμή να σηκωθεί κάτι, τα έδωσα για να δείξω στους συναδέλφους που έπαιρναν άδειες ή δεν συμμετείχαν ότι ΠΡΕΠΕΙ να χαθούν μεροκάματα για να αλλάξει κάτι, για να πιέσουμε ΕΣΤΩ τα τριτοβάθμια όργανα για κάτι παραπάνω.

Τι θα πω εγώ αύριο στους συναδέλφους ρε ΠΑΠΑΡΑ;
Ότι ο Παναγόπουλος έχει δίκιο και δεν μας παίρνει, ότι τα μέτρα θα περάσουν έτσι κι αλλιώς ή ότι πρέπει να κάνουμε άμεσα συνέλευση για να πάρουμε ΜΟΝΟΙ μας απόφαση για πενθήμερη απεργία κι ας κάνουν ό,τι θέλουν οι άλλοι;
Αυτά θα πεις εσύ στους δικούς σου;

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 4:43 μ.μ.

2.35 Τί διάολο γίνεται;Οι τελευταίες παράγραφοι του σχολιού σου ειναι ίδιες και απαράλαχτες με άλλα σχόλια και στο βαθυ κόκκινο αλλά και αλλού.Μάλιστα στο στανιό ουτε ο τόνος δεν διορθώνεται.Πέστε εκεί στον Περισσό που σας δίνουν τα χαρτάκια,για το τι θα γράφετε,να είναι πιό προσεκτικοί και να μην δίνουν σε όλους τα ίδια!

29 Οκτωβρίου 2012 στις 5:37 μ.μ.

@ Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 4:29 μ.μ.

Δηλαδή μας λες με απλά λόγια, ότι ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να «ενεργεί» όπως θέλει στο « δρόμο», και να κατεβάζει ότι προτάσεις του αρέσει, εκτός από το ΚΚΕ και Π.Α.ΜΕ. Κατεβάζει πλαίσιο το ΠΑΜΕ, μέχρι εκεί που φτάνει η δύναμη του και το χέρι του, αμέσως φωνάζετε πως δικαιώνετε ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, σκοτώνουν συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ στο δρόμο, το βουλώνετε όλοι χεσμένοι , απέναντι σε κοινούς φασίστες, φασίστες όπου τους μάθαμε ακόμα και με το ονοματεπώνυμο τους. Γιατί δεν στηρίζεις την πολιτική του ΚΚΕ και του Π.Α.ΜΕ, για να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να κάνουν και απεργίες διαρκείας και τούμπες στον αέρα, και ότι σου αρέσει εσένα ????????? ξεχάστε τα πανηγύρια που θέλουν ορισμένοι να δημιουργήσουν με ενιαίες αριστερές κτλ …. Ούτε στο όνειρο τους δεν τα βλέπουν αυτά, οι ίδιοι που τα λένε ….

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 6:58 μ.μ.

αν. πατρινέ 10:43
Αλήθεια είναι ότι το μπλοκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ έκανε τα κοτοπουλάκια στους μπάτσους, αν και προσπάθησε και ακριβώς απέναντι απ' την εξέδρα των επισήμων και στη συμβολή κολοκοτρώνη και αγ.ανδρέου να περάσει, αλλά ομολογώ όχι και με πολύ θέρμη. Όμως εσείς άραγε που είχατε και παλούκια, τι ακριβώς κάνατε στο ακριβώς διπλανό τετράγωνο δίνατε καμιά μάχη με τους μπάτσους;
Με το που τελείωσε λοιπόν η παρέλαση ο κόσμος λίγο με σπρωξίδι στους ματάδες και λίγο με φόρα, προσπάθησε να μπει. Όμως είχε ήδη περάσει το ΚΚΕ και τότε ο πιο μπροστά μας κόσμος άρχισε να μας φρενάρει μήπως και γίνει καμία παρεξήγηση μαζί σας.
Όχι, καμία σημασία δεν είχε εκτός απ' το ΚΚΕ φυσικά για το ποιός θα ήταν πρώτος. Προφανώς όμως το "ΚΟΜΑ" είχε άλλη γνώμη γι' αυτό και αντανακλαστικά ή με οδηγίες, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, έστησε περιφρούση με παλούκια κατευθείαν, απέναντι στο άλλο μπλοκ. Μάλιστα κάποιος παληκαράς σας, μέγας επαναστάτης, χτύπησε και κάποιον κύριο των λαϊκών συνελεύσεων στο στομάχι.(όχι σοβαρά)
Μετά με πρωτοπώρο το ΚΚΕ καταλάβαμε κι οι δυο μαζί το κουραδόκαστρο, γιατί εκτός από ήσυχα και συμβολικά και σε συμφωνίες με τους μπάτσους τίποτε άλλο δεν προέβλεπε η χτεσινή μέρα.
Αλήθεια με το που ακούτε άλλα μπλοκ σε κάποια κινητοποίηση έχετε ατάιστα τα ΚΝΑΤ και σε ετοιμότητα;

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 7:08 μ.μ.

προφανώς αδικούμε το ΠΑΜΕ.
αφού τα μέτρα είναι βέβαιο ότι θα περάσουν έτσι κι αλλιώς, προς τι οι απεργίες;
αφού οι Γερμανοί ήταν σίγουρο πως θα νικούσαν την Ελλάδα στον πόλεμο, προς τι το αντάρτικο;
αφού η χούντα το '67 είχε έρθει για να μείνει, προς τι η αντίσταση;
αφού τα μέτρα τελικά θα υλοποιηθούν, γιατί να ξανακάνουμε απεργία;
αφού έτσι κι αλλιώς θα μας γ@@σουν τη ζωή, γιατί δε χαλαρώνουμε να το ευχαριστηθούμε;
το σύστημα χρησιμοποιεί στα κρίσιμα όλες τις εφεδρίες του και προφανώς και το βαθυά συστημικό "Κόμα" του "λαού" (λέμε τώρα), διαβρωμένο από καιρό, με μόνιμο το κόμπλεξ της νομιμότητας και με βάση μπετό και λογική προβάτου, είναι χρήσιμο για τα σκούρα.
μετά τα ΚΝΑΤ στο σύνταγμα, τώρα και στις αποφάσεις για τις απεργίες!

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2012 στις 7:30 μ.μ.

ΣΥΝΤΡΟΦΕ 2:35
Επειδή προφανώς δεν άκουσες τις ντιρεκτίβες των κεντρικών για την ορθή χρήση των κειμένων του ΚΟΜΜΑΤΟΣ στα site, σε ενημερώνω από εδώ γιατί έτσι κι αλλιώς μας πήραν χαμπάρι…
Δεν κάνουμε copy paste ολόκληρο το κείμενο, αλλά το σπάμε σε 1-2 παραγράφους, και οπωσδήποτε την τελευταία.
Έτσι επιτυγχάνουμε:
1. Να αυξήσουμε τον αριθμό των ατόμων που προσπαθούμε να προπαγανδίσουμε τις θέσεις μας, μιας που οι απαίδευτοι μικροαστοί δεν είναι συνηθισμένοι όπως εμείς, να διαβάζουν τόσο μεγάλα κείμενα.
2. Φαινόμαστε πιο πολλοί.
3. Κουράζουμε τους εχθρούς (κεφαλαιοκράτες, προβοκάτορες, ασφαλίτες και αντικομμουνιστές) με τα συνεχόμενα σχόλιά μας και εν τέλει εγκαταλείπουν.
Χε χε χε

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 12:17 π.μ.

Ανώνυμε Πατρινέ 10:43 Αναφέρεις ότι είσαι πρώην ΣΕΑΜ.Αμφιβάλλω αλλά να σου θυμίσω ότι στο ΕΑΜ ανήκε ο αγωνιστής δάσκαλος και μάρτυρας Νίκος Τεμπονέρας.Ο Νίκος που υπερασπιζόμενος τους μαθητές του και το λαικό κίνημα,έπεσε απο τους λοστούς των ακροδεξιών παρακρατικών και φασιστών.Το μοιραίο εκείνο βράδυ ο Νίκος δεν πήγε με τα κοντάρια στα χέρια,κοντάρια που εσυ και τα ΚΝΑΤ κρατούσατε χθές.Πήγε με τα χέρια άδεια και την καρδιά γεμάτη απο την φλόγα του λαικού αγωνιστή.Πήγε με το χαμόγελο και όχι με το μίσος που σκορπάνε τα στυλιάρια σας.Έπεσε για ιδανικά και όχι για να καπελώσει μια διαδήλωση.Εσύ διάλεξες τα κοντάρια και τα κοντοστύλιαρα.Έκαστος εφ ώ ετάχθει....

30 Οκτωβρίου 2012 στις 2:47 π.μ.

«Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις και η Αυτόνομη Παρέμβαση αποφάσισαν τελικά να στηρίξουν και την πρόταση της ΔΑΚΕ, προκειμένου να ψηφιστεί μια κινητοποίηση που θα δίνει στίγμα απεργιακού αγώνα που όντως βάζει στο στόχαστρο την ψήφιση των μέτρων. Εκείνη τη στιγμή, ανέλπιστος σύμμαχος στην ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ!» δεν βλέπω όμως κανείς σας να μιλά για συμμαχία « των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ» και της « αυτόνομης παρέμβασης» με την « ΔΑΚΕ». ή μήπως τα μέλη της ΝΔ όπου είναι εγγεγραμμένα στην ΔΑΚΕ, ξαφνικά μετά από χρόνια, θυμήθηκαν ότι ο καπιταλισμός δεν τους ταιριάζει, και πιστέψατε πως θα συμμετάσχουν μαζί σας σε μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ απεργία διαρκείας ????? … θα σας βάλουν κάτω οι νεοδημοκράτες με την πρώτη στραβή φουκαράδες μου, και θα σας κάνουν αρνάκια του θεού ( τους )...

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 3:15 π.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα, σε ρόλο συκοφάντη
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εξέδωσαν ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη.
Πρόκειται για μια ανακοίνωση άκρως συκοφαντική απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο απύθμενα, τα πιο ανείπωτα ψέματα.
Είναι μια ανακοίνωση που, εν ολίγοις, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ισχυρίζονται πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «υπερψήφισαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ το πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ».Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Ποτέ, μα ποτέ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έχουν ψηφίσει το διεκδικητικό πλαίσιο ή το πολιτικό σκεπτικό της ΑΔΕΔΥ όπως και της ΓΣΕΕ. Πλαίσιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ψηφιστεί. Είναι όμως αυτό που ψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις μετά από πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, όταν αναγνώρισαν την καπιταλιστική κρίση ως κρίση χρέους και συναποφάσισαν να συγκροτηθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το πόσο από το χρέος (της πλουτοκρατίας) είναι νόμιμο και πόσο παράνομο, και πόσο από αυτό θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι!!!
Τέτοιο πλαίσιο ΝΑΙ βγήκε, αλλά με πρωτεργάτες την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, τη στήριξη των άλλων δυνάμεων και την κατηγορηματική αντίθεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.Ισχυρίζονται στην εν λόγω ανακοίνωσή τους ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ «...ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη πρόταση εκτός από την 24ωρη στις 9 Νοέμβρη και να ξεκινήσουν κλαδικοί αγώνες...».
Άλλο ένα τεράστιο ψέμα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δε ζήτησαν κλαδικούς αγώνες, ζήτησαν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, συμμαχία και κοινό αγώνα με τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους, τις γυναίκες. Πρότειναν και ψήφισαν24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και το απόγευμα της ίδιας μέρας να συνεδριάσουν τα όργανα του κινήματος, να εκτιμήσουν την κατάσταση, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.
Τόνισαν δε, πως θα πρωτοστατήσουν και είναι ανοιχτοί σε κάθε μορφή πάλης αρκεί αυτή να κινεί τις μάζες, να συσπειρώνει τους εργαζομένους, να δημιουργεί προϋποθέσεις γενικευμένης μαζικής λαϊκής αντεπίθεσης, σύγκρουσης με εργοδοσία, κράτος, κυβέρνηση, ΕΕ, προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας και τελικής νίκης.Για την προτεινόμενη πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη ισχυρίζονται: «Έφτασαν στο σημείο (σ.σ. οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ) να επικαλούνται την ετυμηγορία της ΓΣΕΕ, αν δεν συμφωνήσει η ΓΣΕΕ να μην βάλουμε την πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη».
Η τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και η αλήθεια είναι η εξής: «Δεν είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο μιας πανευρωπαϊκής απεργίας, ούτε αντίθετοι στον αγωνιστικό συντονισμό των Συνδικάτων στην Ευρώπη. Το θέμα όμως αυτό δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα, είναι αντικείμενο συνεννόησης και με τη ΓΣΕΕ».Το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο απεργιακό περιεχόμενο που προωθεί η προδοτική Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), για τις δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι «ψιλά γράμματα».
Νοιάζονται περισσότερο να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα παρά τη ΣΕΣ που καλεί τους εργαζομένους να απεργήσουν για «να σωθεί η ΕΕ και το ευρώ από την κρίση», «να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή», να κάνουν θυσίες «για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της ΕΕ».Τέλος, οι εν λόγω γραφίδες ισχυρίζονται τα εξής:«...Σύμμαχος της ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ... το οποίο είπε πως... τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως και άρα αυτό που χρειάζεται είναι να τα μπλοκάρουμε μετά την ψήφισή τους...»ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 3:17 π.μ.

Η αλήθεια για την τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι η εξής: «Απαιτείται πανστρατιά, συναγερμός για να μην περάσουν τα μέτρα. Κι εδώ το κύριο είναι μέσα από την οργάνωση, την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού των αγώνων, τη σύγκρουση με κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ, να δημιουργούμε καθημερινά τις προϋποθέσεις για να μην περάσουν τα μέτρα. Στο βαθμό όμως που τα μέτρα ψηφιστούν στη Βουλή απαιτείται λαϊκό μπλόκο παντού, ώστε να μην περάσουν, να μην υλοποιηθούν στην πράξη».
Και μια χρήσιμη πληροφορία: Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συνεδριάζει με πρακτικά μαγνητοφωνημένα κι αυτά είναι στη διάθεση κάθε εργαζομένου. Όχι πως έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε κάτι παραπάνω επικαλούμενοι τα πρακτικά, αλλά είναι κι αυτός ένας τρόπος για να ξεσκεπάζονται οι αριστεροί συκοφάντες.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Θα το ξαναπούμε. Καμιά μορφή πάλης δεν αποκλείουμε. Υπό όρους και προϋποθέσεις μπορούν όλες να αξιοποιηθούν από το λαϊκό κίνημα.
Όμως, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, αντί να προβαίνουν σε μεγαλοστομίες και αγωνιστικές πλειοδοσίες, φρονιμότερο θα ήταν να πουν και δυο κουβέντες στους εργαζόμενους και με μια έννοια να απολογηθούν σε αυτούς για την απεργοσπασία που οργανώνουν οι συνδικαλιστές τους στους τόπους δουλειάς.
• Στο σωματείο των ΟΤΑ στην Καλλιθέα, όπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουν απόλυτη πλειοψηφία, πήραν απόφαση στο ΔΣ του σωματείου να προτείνουν τη μέρα της Γενικής Απεργίας στις 18 Οκτώβρη...στάση εργασίας!
• Στη Β' ΕΛΜΕ Αθηνών, όπου ο πρόεδρος είναι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δε δήλωσαν απεργία επειδή το σχολείο τους ήταν σε... κατάληψη!
• Στο σωματείο των ΟΤΑ και πάλι στην Καλλιθέα ζήτησαν από τη δημοτική αρχή εξηγήσεις γιατί έγιναν περικοπές στα μεροκάματα όταν οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη. Δηλαδή, τι ζήτησαν; Και κατάληψη, και απεργία, και το μεροκάματο να πέφτει!! Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν σε ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα στο κίνημα, σαν τα παραπάνω που εκθέσαμε.
Γενική πολιτική απεργία διαρκείας πρότεινε με ενυπόγραφη επιστολή του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας - ΟΕΝΓΕ (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά την ίδια στιγμή σε κάθε απεργία, είτε24ωρη είτε 48ωρη, η απεργοσπασία από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πάει σύννεφο. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.
Σε πάνω από 60 ΕΛΜΕ και Συλλόγους Δασκάλων, στις αρχαιρεσίες για τα Τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια που θα γίνουν τώρα στις 7 Νοέμβρη οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ κατεβαίνουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή «αριστερών αιρετών» αλλά, την ίδια στιγμή, κατεβαίνουν ξεχωριστά στις ίδιες εκλογές για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια. Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει περίτρανα τον καιροσκοπισμό τους, το διαβρωτικό τους ρόλο στο κίνημα.
Δείχνει περίτρανα πως είναι πλέον το μαξιλαράκι της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα. Συμμετέχουν και πρωτοστατούν για τη διαμόρφωση και την επανίδρυση ενός νέου κινήματος κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχουν και πρωτοστατούν για να πάρει κεφάλι ο αυριανός κυβερνητικός συνδικαλισμός της κυβερνώσας αριστεράς. Από αυτή την άποψη αντιπαρατίθενται, χτυπούν την ταξική γραμμή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πολεμάνε το ΠΑΜΕ με ύπουλο και βρώμικο τρόπο, με συκοφαντίες και ψέματα, ενώ την ίδια στιγμή πουλάνε... ενότητα!
Έφτασαν στο σημείο να συκοφαντήσουν και το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο NOVOTEL (εκεί γινόταν η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ) ότι έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα και συμπορευόμενο με τα άλλα σωματεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αττική και το ΠΑΜΕ μεταθέτει τάχα τη λύση των άμεσων προβλημάτων των εργαζομένων στη Δευτέρα Παρουσία της... λαϊκής εξουσίας!
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι χρήσιμη. Βοηθάει κάθε τίμιο αγωνιστή, κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο να βγάζει τα συμπεράσματά του. Βοηθάει τους εργαζομένους να αποφασίσουν «με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν».

Αλέκος ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ - εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ
29-10-12

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 6:37 π.μ.

Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα σε ρόλο συκοφάντη.

http://www.rizospastis.gr/wwwengine
/story.do?id=7114124

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 8:05 π.μ.

Και μια χρήσιμη πληροφορία: Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συνεδριάζει με πρακτικά μαγνητοφωνημένα κι αυτά είναι στη διάθεση κάθε εργαζομένου. Όχι πως έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε κάτι παραπάνω επικαλούμενοι τα πρακτικά, αλλά είναι κι αυτός ένας τρόπος για να ξεσκεπάζονται οι αριστεροί συκοφάντες.

Αυτό το κρατάμε για να δούμε τώρα που θα κρυφτούν οι "αριστεροί" στυλοβάτες του ΣΥΡΙΖΑ στο Συδικαλιαστικό κίνημα που αυτές τις μέρες έχουν εξαπολύσει ένα πόλεμο λάσπης και κατασυκοφάντισης κάτά των ταξικών δυνάμεων και του Π.Α.ΜΕ.

Να αναμένω απάντηση της Ανταρσυα και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στις καταγγελειες των ταξικών δυνάμεων και του Π.Α.ΜΕ η θα το κάνουν πάλι γαργάρα;

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 10:57 π.μ.

30 Οκτωβρίου 2012 8:05 π.μ.

Δεν θα σου απαντήσει κανένας ,οπως συνήθως θα λενε αλλα ,για τζάμια
ιερατεία ρόπαλα και αλλα τετοια.....για να μη σου πω και βαρκιζες τον Αρη και
λοιπες μπουρδολογιες της 5ης δημοτικού απο τα χαζοχαρούμενα του σφυριζα
Δεν τους νιαζει τιποτα μπαίνουν και "παιζουν" αυτο ειναι ολο....και τίποτα παραπάνω,
κουβέντα να γίνεται ......

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 11:32 π.μ.

Τώρα δηλαδή θέλετε κι απάντηση σε αυτή τη λογοδιάρροια χωρίς κανένα νόημα που προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα;

Ώστε γι αυτό καταψηφίσατε την απεργία ε;
Επειδή στο σωματείο των ΟΤΑ στην Καλλιθέα πήραν στάση εργασίας!
Σα δε ντρέπεστε λέω εγώ να λέτε τέτοιες πίπες...

Υγ: Η απομαγνητοφώνηση σε μάρανε Αρβανιτίδη...

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 7:00 μ.μ.

Θα τη βγάλετε σαν ανεξάρτητο ποστ?

Επιβάλλεται για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να βουλώσουν μερικά στόματα επαγγελματιών διαστρεβλωτών και συκοφαντών?

Τι έχουν να πούνε οι λάσπο-Ανταρσυο-Συριζαίοι μετά την διαφοροποίηση του "συνυπογράφοντος" του αρχικού κειμένου "ενημέρωσης" που κατέκλισε το δίκτυο?. Πρόκειται για επαγγελματίες απατεώνες. Κρίμα για τους σχολιαστές που τους υποστηρίζουν...

Έχει απόλυτο δίκαιο ο ριζοσπάστης να μιλά για "Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα σε ρόλο συκοφάντη."
-------

Διαφοροποίηση Θ. Τσιριγώτη από τους υπογράφοντες την καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης
Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε "πρόταση των παρεμβάσεων" στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ 25/10/12.

Σ αυτήν αναφέρεται εκτός των άλλων ότι οι παρεμβάσεις στην ΑΔΕΔΥ προτείνουν γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Είναι αλήθεια ότι αυτό ήταν το πνεύμα και το γράμμα των εκπρόσωπων των παρεμβάσεων Κουτσούμπα, Λαθήρα και Σμήλιου , το οποίο εξέφρασαν με τις ομιλίες τους (Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ 25/10), διόλου τυχαίο διότι και οι τρεις βρίσκονται στον ίδιο πολιτικομετωπικό χώρο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Είναι όμως άλλο τόσο αλήθεια ότι ο υπογράφων τόσο με τις ομιλίες του όσο και με την αρθρογραφία του καθόλου δεν συμφωνεί με το σύνθημα της γενικής πολίτικης απεργίας.

Αντ αυτού νομίζει ότι χρειάζεται παλλαϊκός αγώνας λαϊκός ξεσηκωμός και οργάνωση των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου κάθε πρόταση που έχει ως σύνθημα τη γενική πολιτική απεργία δεν έχει την υπογραφή μου.

Αθήνα 28/10/2012
Θανάσης Τσιριγώτης
Εκπαιδευτικός
Μέλος του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ

Πηγή: Alfavita

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 8:12 μ.μ.

...Ένα έπος γράφεται: Από την συνδικαλιστική δράση της Ανταρσύα ως σήμερα

Η ΕΠΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ

Σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται 9 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται ενάντια στα σωματεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αργότερα, την ίδια μέρα, η ΕΣΑΚ-ΑΤΕ, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, καταγγέλει όργιο πιέσεων διοικητικών συμβούλων στους εργαζόμενους να αναιρέσουν την απόφασή τους και υπογράψουν τις νέες συμβάσεις γιατί αλλιώς --ψέμματα-- θα έχαναν τη δουλειά τους.

Λίγο αργότερα, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία, που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ.

Και πραγματοποιείται η νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Και τι ψηφίζει η Αγωνιστική "Δεν υπογράφουμε την Καταδίκη μας" Παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Ανακοίνωση ΕΣΑΚ-ΑΤΕ, 14 Αυγούστου:

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία πρότεινε υπογραφή και ταυτόχρονη καταγγελία των συμβάσεων στην επιθεώρηση εργασίας και συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΕΡΑ!

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2012 στις 11:33 μ.μ.

ο σ. Νικος φίλε, ναι πηγε με γυμνά χέρια, οχι σαν εσας που ξηλώσατε όλη την πλ. Συντάγματος για να χτυπήσετε το Π.Α.ΜΕ.
όσο για την απόφαση της ΑΔΕΔΥ σας κατηγορεί ο συν/λφος Τσιριγώτης για πλαστογραφία της υπογραφής του....είναι αλήθεια η ψέματα? αν δεν είναι ψέματα θυμίζετε τότε του Μακρυθεοδωρήδες και τον Γεωργαλά που αποσπούσαν υπογραφές που δεν υπήρχαν για να κτυπήσουν το ταξικό κίνημα.Αξιος ο μισθός σας απο το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ και του Κ.Ε.Α. ΄΄ΦΊΛΟΙ΄΄ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2012 στις 7:21 π.μ.

Έχετε ξεφύγει εντελώς εκεί στο ΚΚΕ. Ήθελα να ήξερα, το κείμενο του Αρβανιτίδη το διαβάσατε και μείνατε ικανοποιημένοι από την απάντηση ή μείνατε ικανοποιημένοι από την απάντηση ΠΡΙΝ το διαβάσετε;

Το κείμενο επί της ουσίας δεν λέει τίποτα!
Ουσιαστικά το μόνο που λέει είναι "Σιγά ρε μη κάνατε εσείς απεργία, που μου θέλατε και απεργία διαρκείας!"!!!!!
Όμως παιδιά η επιτυχία μιας απεργίας δεν κρίνεται από την συμμετοχή ενός συνδικαλιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ εδώ και 3 παρακάτω. Κρίνεται από την συμμετοχή του κόσμου. Τι καλύτερο για το ΚΚΕ σε μια πετυχημένη απεργία οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχουν ή να παίρνουν άδειες!! Γλέντια μέχρι πρωΐας στο κόμμα!!! Βγάζουμε και την καταγγελία μας κι όλα μια χαρά!!

Άρα υποκριτάκοι το πρόβλημά σας για την απεργία δεν ήταν οι...αντάρσυοι συνδικαλιστές, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ήταν η συμμετοχή του κόσμου. "Εκτιμήσατε" λοιπόν ότι θα είναι μια αποτυχία αυτές οι κινητοποιήσεις και ότι θα προκαλέσουν απογοήτευση.

ΔΕΝ εκτιμήσατε όμως την απογοήτευση που θα έρθει στον κόσμο αν ακόμη μία δέσμη άθλιων και κτηνωδών μέτρων περάσει με μια 24ωρη.
ΔΕΝ εκτιμήσατε την απογοήτευση που θα έρθει στον κόσμο αν μετά από 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ το περίφημο εργατικό κίνημα που ΜΑΣ ΛΕΤΕ ότι εκπροσωπείτε δεν μπορεί να κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ μια απεργία πάνω από 24 ώρες.
ΔΕΝ υπολογίσατε ότι κάποιος που έχει κάνει αυτές τις 26 απεργίες νοιώθει ΜΑΛΑΚΑΣ να δίνει μεροκάματα ίσα-ίσα για τα πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη.
ΔΕΝ υπολογίσατε τέλος ότι το ΚΚΕ τόσα χρόνια καταγγέλλει την ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για τις 24ωρες "τουφεκιές στον αέρα" κι ότι θα δημιουργηθεί σοβαρό πολιτικό θέμα σε ΟΛΟΥΣ όσους ενδιαφέρονται γι αυτές τις μάχες.

ΟΛΑ αυτά δεν υπολογίσατε πόσο θα στοιχίσουν, σε απεργούς, σε ηθικό, ακόμη και σε δικαιολογίες κάποιων που ΔΕΝ θέλουν να δώσουν μία μάχη.
Οοοοοοχι!
Εκείνο που σας "νοιάζει" είναι μη τυχόν και δεν κάνουν απεργία οι συνδικαλιστές της...ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πέσει η συμμετοχή στα τάρταρα!
Έχετε κι άλλα ανέκδοτα φίλοι να μας πείτε;

ΦΥΣΙΚΑ και έχετε!
Ένα ατελείωτο παιχνίδι με τις λέξεις ενός επαγγελματία όπως είναι φανερό γραφειοκράτη, ο οποίος μας λέει τι; Ότι δεν είπε να ζητήσουν την άδεια της ΓΣΕΕ για την πανευρωπαϊκή απεργία, αλλά ότι πρέπει πρώτα να γίνει συνεννόηση με την ΓΣΕΕ!
Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Δηλαδή ΓΙΑΤΙ να μην αποφασίσει πρώτα η ΑΔΕΔΥ την συμμετοχή και το λέει μετά και στην ΓΣΕΕ; Για να συνεδριάζει και να ξανασυνεδριάζει για τυπικούρες; Ή μήπως αν έλεγε όχι η ΓΣΕΕ δεν θα συμμετείχε στην απεργία και η ΑΔΕΔΥ;
Στην πρώτη περίπτωση σύντροφοι είστε γραφειοκράτες και στην δεύτερη ψεύτες. Διαλέγετε και παίρνετε.

Αλλά τι να λέμε τώρα!
Ο ΟΤΑ Καλλιθέας έκρινε κυριολεκτικά την σύγκρουση για το μνημόνιο! 2 από τα 3 παραδείγματα του πονήματος αφορούν τον ΟΤΑ Καλλιθέας!!
Επίσης τα κοινά ψηφοδέλτια το ΚΚΕ δεν τα συγχωρεί έτσι εύκολα!!
"Κατέβασες κοινό ψηφοδέλτιο μεγάλε με το ΣΥΡΙΖΑ; Αααα....τότε κι εγώ ΔΕΝ ψηφίζω την πενθήμερη απεργία. Άσχετο, αλλά κάτι πρέπει να κάνω κι εγώ..."

Υγ: Επιτέλους ρε παιδιά, καταλάβετε ότι δεν σας σώζει ο Τσιριγώτης. Η καταγγελία είναι συγκεκριμένη και ο Τσιριγώτης δεν την αναιρεί ΠΟΥΘΕΝΑ. Απλά λέει ότι αυτός δεν συμφωνεί με την απεργία διαρκείας και δεν θέλει να μπαίνει το όνομά του όπου αναφέρονται οι μαγικές λεξούλες απεργία διαρκείας.
Κατανοητό ή θα πρέπει να το εξηγήσουμε κι αυτό περαιτέρω;

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2012 στις 9:01 π.μ.

Ανώνυμε 11:33 30 Οκτ.Δηλαδή υπονοείς ότι το ΣΕΑΜ Πάτρας ξήλωσε τα πλακάκια της πλατείας Συντάγματος για να επιτεθεί...στο παμε.Αν ζούσε ο Τεμπονέρας,μπορεί να μπλέκατε και αυτόν.Η λογική σηκώνει τα χέρια...

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2012 στις 9:37 π.μ.

Κι ένα συμπλήρωμα στο παραπάνω κατεβατό:
Ορισμένοι (άσχετα με το αν είναι στο ΚΚΕ ή όχι) έχουν καταλάβει λίγο λάθος το μαρξισμό-λενινισμό. Μιλάνε ΣΑΝ τον Μαρξ και τον Λένιν αλλά η ουσία δεν έχει καμία σχέση.

Και ο Μαρξ και ο Λένιν (και ο Ένγκελς π.χ. στο Αντι-Ντύριγκ) ήταν πολλές φορές επιθετικοί και ειρωνικοί με πολιτικούς και ιδεολογικούς αντιπάλους τους.
Με δύο διαφορές όμως σε σχέση με τα σημερινά:
Πρώτον απαντούσαν στην ουσία της αντιπαράθεσης και δεν εξαπέλυαν κατηγορίες γενικά κι αόριστα του τύπου "ναι αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους" (άσχετο)
και δεύτερον
Αναγνώριζαν την θετική και την εποικοδομητική σκέψη -όπου αυτή υπήρχε και δεν αναφερόντουσαν σε απλούς παπαρολόγους-, ακόμη κι αν το τελικό συμπέρασμα που κατέληγαν ήταν το αντίθετο.

Σήμερα οι υποψήφιοι μαρξιστές λενινιστές αναλλώνονται σε ένα καταγγελτικό λόγο χωρίς αρχές και όρια, όπου ο πολιτικός αντίπαλος δεν είναι αντίπαλος, είναι ένα τέρας της αποκάλυψης που τα βρίσκει με την αστική τάξη, που πουλάει τα πάντα, που είναι διπλός πράκτορας κλπ. κλπ.
Όχι μόνο δεν είναι καθόλου πειστικά συντρόφια αυτά, όχι μόνο υπονομεύουν τον δικό σας αγώνα, αλλά και είναι μάλλον δανεισμένα από την αστική πολιτική και όχι από το Μαρξ και το Λένιν. Οι αστοί είναι αυτοί που αντί να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας, κάθονται και μας παρουσιάζουν πόσες...παλλακίδες είχε ο Μάο λέγοντας τερατολογίες.

Και ένα δεύτερο σημείο:
Μερικές φορές η αποτυχία σε ένα αγώνα δεν έρχεται αν αυτός γίνει πρώϊμα, αλλά όταν αυτός γίνεται όψιμα. Σήμερα η αστική τάξη κερδίζει συνεχώς θέσεις μέσα στην ταξική πάλη, αναιρώντας όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων και εγκαθιδρύοντας μια απόλυτη δικτατορία χωρίς "ίσως" και "ναι μεν αλλά".

Αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία, τότε στο μέλλον η αποτυχία μιας κινητοποίησης θα έγκειται στο ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν χάσει όλα τα όπλα τους πλέον και θα παλεύουν κυριολεκτικά με γυμνά χέρια και όχι στο γεγονός ότι βιάστηκαν να απαντήσουν χωρίς σχέδιο και στόχο.

Ήδη κάθε μέρα που περνά η πολιτική απεργία διαρκείας απομακρύνεται ως δυνατότητα και προοπτική. Ναι μεν εξαθλιώνεται ο κόσμος, αλλά από την άλλη όλο και λιγότερο αντέχει οικονομικά σε κινητοποιήσεις, όλο και περισσότερο η αστική τάξη κερδίζει θέσεις με νομοσχέδια, απαγορεύσεις κλπ., όλο και περισσότερο οι αγώνες αρχίζουν και φαίνονται ως καρικατούρα εξέγερσης και όχι ως πραγματική αντίσταση.

Σκεφτείτε λοιπόν κι αυτό:
Η αναμονή για καλύτερες μέρες μπορεί να είναι και αναμονή για χειρότερες...

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2012 στις 11:34 π.μ.

Ξυπνα σκέψου και ξανάπεσε για υπνο ,απο την μια λες πως το σημαντικό ειναι η συμμέτοχη
και απο την αλλη δεν βλέπεις πως η συμμετοχή θα ειναι ελάχιστη(. τωρα ),,,η" δεν εχεις επαφή με
τον κοσμο η" δεν σε ενδιαφέρει ...ενδιαφέρει εμας ομως , για να μην σου πω την προφανή
σκοπιμότητα του συριζα που πρόθυμα το μισο κομμάτι της λεγόμενης πια ανταρσυας παίζει....
Βλεπω ομως και κατι αλλο που ειναι ενδεικτικό ,η διαφωνία του τσιριγώτη και αλλων συνεπών
ταξικών συσπειρώσεων δεν σε απασχολεί ...σε απασχολεί του ΠΑΜΕ, οχι τίποτε αλλο απλα
τα κίνητρα σου φωτογραφίζω,,,,Οποια κινητοποίηση και να συμβεί το ΠΑΜΕ θα την βγαλει περα
εσεις οι υπόλοιποι οχι ..γιαυτο μη μας κουράζεις .....και κατεβα στον κοσμο να συγκεντρώσουμε
δυνάμεις και κάνουμε μεχρι επανάσταση... αλλα μαζι με την εργατική ταξη .αλλιώς δεν γίνεται ..Τι δεν
καταλαβαίνεις ρε φιλε...???
Μιλας εντελώς αφηρημένα ,εκτος απο τις 26 ήμερες τις ζωης σου ..τι θες τωρα να τις μετρήσουμε..?
και σε ποιους το λες σε μια τελική.....αντε με τον καζακη να κανεις υποστολή σημαιών να ηρεμήσεις
Πρέπει η εργατική ταξη να οργανωθεί ...εχει..? ,,τα αλλα ειναι κουβέντα να γίνεται, μεγάλα
λογια να κρύφτητε πισω τους..
...

31 Οκτωβρίου 2012 στις 11:56 π.μ.

Για να τελειώνουμε με αυτές τις αστειότητες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μιλάμε για ΠΟΛΙΤΙΚΗ απεργία διαρκείας, στην ουσία μιλάμε για επανάσταση.
Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να καταλάβει κάποιος ότι είναι πυροτέχνημα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν παραδέχονται και οι ίδιοι πως:
«Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις και η Αυτόνομη Παρέμβαση αποφάσισαν τελικά να στηρίξουν και την πρόταση της ΔΑΚΕ, προκειμένου να ψηφιστεί μια κινητοποίηση που θα δίνει στίγμα απεργιακού αγώνα που όντως βάζει στο στόχαστρο την ψήφιση των μέτρων.»?

Γιατί κανείς από τους δυο δεν έκανε ταξικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ – ιδεολογικό κάλεσμα προς το ΠΑΜΕ, αφού επιμένουν πως θέλουν να κάνουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ απεργία, δηλαδή επανάσταση, και αποκρίνονται στο συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ? Με την ΔΑΚΕ θα κάνουμε ΠΟΛΤΙΚΗ απεργία?

Τα ασυμμάζευτα καλύτερα να μαζέψουν

αυτοί, όπου απ την μια ( όταν δεν του βγαίνουν τα κουκιά) καλούν το ΚΚΕ σε ενότητα, και από την άλλη όταν κατεβάζει το ΚΚΕ πρόταση νόμου, όπου θα καταργούσε τα μνημόνια τους εφαρμοστικούς νόμους, και τις δανειακές συμβάσεις, κοιτούσαν το ταβάνι για να μην απαντήσουν ευθέος, αν θα ψήφιζαν αυτήν την πρόταση νόμου, φοβούμενοι την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το €,

Αυτοί όπου τόσα χρόνια έτρεχαν πίσω από τα συμβιβασμένα προεδρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και σήμερα μας πλασάρονται σαν μεγάλοι προλετάριοι ιδεολόγοι επαναστάτες, με συνθήματα των « αγανακτισμένων»,

αυτοί όπου απ την μια, είναι υπέρ της ενότητας άλλα από την άλλη είναι και υπέρ της λασπολόγησεις, των μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, σε προσωπικό επίπεδο, σε κοινή θέα στον δρόμο μιας γειτονιάς ,

Αυτοί που δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, με τον ΓΛΕΖΟ και ΤΣΙΠΡΑ, όταν ο ευρωλάγνης ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, και ας μην δέχτηκαν ( θα τρίζουν μέχρι και κόκαλα του ΓΡΑΨΑ με αυτήν την κίνηση του ΧΑΓΙΟΥ),

Αυτοί όπου το 1996, την στήριξη τους προς το ΠΑΣΟΚ την είχαν ονομάσει « ελεύθερη ψήφος» …

Όλο σας χαλάει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αλλά και όλο μαζί του ασχολείστε….. Αν δεν περάσει μέρα που δεν βρίσετε του «ΚΚΕέδες» ή του « ΠΑΜΙΤΕΣ» αρωστενετε … σαν την ΧΑ ένα πράγμα …

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2012 στις 7:29 μ.μ.

Έγκλημα,ανοσιούργημα,να φωτογραφίζεσαι με τον Γλέζο και τον Τσίπρα.Στη πυρά να καούν οι βέβηλοι που τόλμησαν να φωτογραφηθούν με τον 'εσχατόγερο'.Το ίδιο μένος ενάντια στον Γλέζο επιδεικνύουν και οι ναζί χρυσαυγίτες.Και αυτοί τουλάχιστον έχουν μια δικαιολογία που κατέβασε την Σημαία τους.Εσεις;;

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2012 στις 7:38 μ.μ.

Ο Τσιριγώτης προέρχεται από έναν χώρο (Μ-Λ)
που παρά τις διαφορές μας(I am Κ.Κ.Ε ), διατηρεί την αξιοπρέπεια του, και έτσι αρνήθηκε να λάβει μέρος σ' αυτό το καραγκιοζιλίκι...

θα κρατήσω μία φράση του ....

"Είναι όμως άλλο τόσο αλήθεια ότι ο υπογράφων τόσο με τις ομιλίες του όσο και με την αρθρογραφία του καθόλου δεν συμφωνεί με το σύνθημα της γενικής πολίτικης απεργίας".

Απλά και σταράτα ο Τσιριγώτης αποκαλύπτει των ρόλος τους (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) γιατί εδώ μιλάμε για πολιτικούς απατεώνες πλέον και αποστασιοποιήτε απο τα επόμενα βρώμικα παιχνίδια τους οπου θα χτυπούν όλες τις απεργιές με την πρόφαση της απεργίας διαρκείας.

31 Οκτωβρίου 2012 στις 10:33 μ.μ.

@ Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2012 7:29 μ.μ.

Δεν σήκωσα θύελλα αντιδράσεων εγώ το 89 μέσα στο ΚΚΕ, επειδή διαπραγματευότανε για μια συμμαχία με ένα κόμμα όπου είχε ψηφίσει μέσα στην βουλή υπέρ της ΕΟΚ. Δεν έφυγα εγώ από το ΚΚΕ, το 89, επειδή αυτό συμμάχησε με ένα κόμμα, όπου είχε ψηφίσει μέσα στην βουλή υπέρ της ΕΟΚ. Δεν έκανα εγώ κριτική το 89 στο ΚΚΕ, λέγοντας του ότι δεν είναι κομουνιστικό κόμμα, επειδή συμμάχησε με ένα κόμμα όπου είχε ψηφίσει μέσα στην βουλή υπέρ της ΕΟΚ … Τώρα ας μας απαντήσει ο κύριος ΧΑΓΙΟΣ…. Για ποιον πραγματικά λόγο έφυγε από το ΚΚΕ το 89, μιας και δεν είναι πολιτικό και ιδεολογικό «έγκλημα» για έναν κομουνιστή, να διαπραγματεύεται για τον αν θα συμμετέχει ( συγκεκριμένα) το ΝΑΡ ή όχι σε μια κυβέρνηση της αριστεράς και να φωτογραφίζετε με τον πρόεδρο και τον βουλευτή ενός κόμματος όπου έλεγε προεκλογικά «Έχουμε πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, όχι από το ευρώ», και τασσότανε ξεκάθαρα υπέρ της ΕΕ και την παραμονής της χώρας σε αυτήν, με βάση αυτά που μας έλεγε το 89…. Ο κύριος ΓΛΕΖΟΣ, εκτός από αυτήν την πράξη του, που ποτέ κανείς μας δεν μείωσε, ούτε αναφερθήκαμε αρνητικά προς αυτήν, για να στοχοποιήσουμε ή να μειώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνουν στην ΧΑ, είναι μέλος σε ένα κόμμα, και εκπροσωπεί την πολιτική του … Δεν σου κρύβω πως στην πολιτική όλα τα περιμένω … Άλλα από τον συγκεκριμένο χώρο όχι, θεωρούσα πάντοτε πως ότι είχε πάνω του απομεινάρια από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, για το ΝΑΡ θα ήταν κόκκινο πανί λυσσαλέας αντιπαράθεσης ....

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2012 στις 10:52 μ.μ.

Ο Τσιριγώτης μπορεί να κρατάει την αξιοπρέπειά του,άλλοι την έχουν χάσει απο καιρό.Επειδή δηλαδή διαφωνεί ο Τσιριγώτης με την γενική απεργία έχει και δίκιο;Έκανε το κκε σημαία του την διαφωνία ενός ανθρώπου,για να καλύψει την προδοτική στάση του με την συνεργασία της ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ.Μην τρελλαθούμε τελικά.Αποκαλύπτεται ο συστημικός ρόλος του κκε σε όλο το μεγαλείο του.Οι εργαζόμενοι βλέπουν κρίνουν και κυρίως τιμωρούν.

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2012 στις 7:24 π.μ.

Ρε ανώνυμε 7:38 τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν;

Το θέμα μας είναι αν συμφωνείτε με την απεργία διαρκείας ή αν θέλετε να κρατήσετε το κίνημα πατημένο στις 24ωρες συμμαχώντας ακόμη και με την ΠΑΣΚΕ για τον "ιερό" σκοπό; Έχετε καταλάβει ότι από εδώ και πέρα θα μιλάτε για "τουφεκιές στον αέρα" της ΓΣΕΕ και θα γελάει ο κόσμος μαζί σας; Για ποιά διαρκείας μιλάς; Ούτε μια 2ήμερη-3ήμερη απεργία δεν πρότειναν οι σούπερ επαναστάτες! Εκεί στις 24ωρες, και μόλις κατάλαβαν ότι πάει να βγει κάτι άλλο πήγαν ακόμη και με την ΠΑΣΚΕ για να τις προστατεύσουν!!!
Έχετε καταλάβει πόσο μεγάλη και ΚΕΝΤΡΙΚΗ μαλακία κάνατε, εσείς, που βρίζετε όλο το κόσμο για ρεφόρμα και υποταγμένο;
Θα την καταλάβετε εν καιρώ...

Όσο για το '89 che (που εξακολουθείς να αμαυρώνεις το όνομα ενός ανθρώπου που μια 48ωρη θα την ψήφιζε αν μη τι άλλο...), θέλεις να σου βάλω το κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ να δεις πάνω σε ποια πολιτική γραμμή κάνατε ότι κάνετε τότε; Θέλεις να σου βάλω τίποτε πρακτικά συναντήσεων Φλωράκη-Μητσοτάκη-Παπανδρέου να δεις τι κουβεντιάζατε τότε;
Άϊντε, γιατί θέλει θράσσος να συγκρίνεις το σκάνδαλο Κοσκωτά και τη "γκλάσνοστ" με ανθρώπους που σήμερα τρώνε από τα καλαθάκια σκουπιδιών της Πανεπιστημίου και κοιμούνται στις στοές του κέντρου, ενώ η ανεργία έχει φτάσει στο 30-35%...

Υγ: Και κάτι τελευταίο στον ανώνυμο που μου απάντησε: Τι εννοείς για τις 26 μέρες της ζωής μου μεγάλε επαναστάτη; Ότι είναι πολύ λίγες γι αυτά που εσύ έχεις προσφέρει; Ε ας τις κάνουμε περισσότερες λοιπόν. Γιατί αν το πάμε μία μία μέρα θα πρέπει να φτάσω 150 χρονών για να πλησιάσω την δική σου προσφορά στο κίνημα. Κι όσο για το "μιλάω αφηρημένα", ΠΕΣ και κάτι συγκεκριμένο: ΤΙ από αυτά που είπα σου φάνηκε αφηρημένο και θολό; Μίλα ελεύθερα, εδώ δεν είσαι στο lenin reloaded...

1 Νοεμβρίου 2012 στις 9:03 π.μ.

Επειδή επιτέλους την λέξη «προδοσία», οι τόσα χρόνια προδότες και καπηλευτές του εργατικού ταξικού λαϊκού κινήματος, την έχετε ψωμοτύρι, και την λέτε συνεχώς και μόνο απέναντι στο ΚΚΕ και τους παρεμφερείς συνδικαλιστικούς φορείς του …. Γι αυτά εδώ δηλαδη δεν σας έχουν πάρει χαμπάρι οι εργαζόμενοι ????

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/iv.html
" Είναι ενδεικτικό ότι η ΠΑΣΚΕ, απαντώντας στο αίτημα των ταξικών δυνάμεων, είπε ότι... δε βλέπει λογικό να ζητήσει το σωματείο από τον κόσμο και να οργανώσει άρνηση πληρωμών, ότι είναι χωρίς ουσία, καθώς δεν μπορεί να καλύψει από τις συνέπειες τον κόσμο που δε θα πληρώσει τα χαράτσια. Οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμφωνώντας απόλυτα με την ΠΑΣΚΕ, είπε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να καλύψει τους εργαζόμενους από τις συνέπειες."

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/v.html
" Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ οι παρατάξεις «Ριζοσπαστικό Ψηφοδέλτιο» (ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και η παράταξη που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέρριψαν τα πλαίσια με άμεσους στόχους πάλης για Υγεία, Φάρμακο, Φορολογικό, αποκατάσταση των μισθών κ.ά. που κατέθεσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» - ΑΣΥ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), προτείνοντας να γίνει αντικείμενο διεκδίκησης από τα κάτω, με μαζικές διαδικασίες και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Απέρριψαν την πρόταση της ΑΣΥ να γίνουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία, να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι με το επιχείρημα πως ...τώρα είναι λίγο το προσωπικό στα νοσοκομεία λόγω καλοκαιρινών αδειών!"

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/11/vii.html
" Με τον τρόπο αυτό οι μεταλλεργάτες απάντησαν στο αντιΠΑΜΕ μπλοκ που συγκρότησαν η παράταξη ΕΕΜ (συνονθύλευμα από εργοδοτικούς μέχρι αυτοαποκαλούμενους «αριστερούς»), της οποίας ο επικεφαλής Τ. Καραγιαννάκης δήλωσε αριστερός ενταγμένος στο ΣΥΡΙΖΑ, με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καλούν να «σταματήσουν οι υπερβολές» και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με βάση τη Σύμβαση του 2009 που σημαίνει πρακτικά μείωση του μεροκάματου."

1 Νοεμβρίου 2012 στις 11:01 π.μ.

@ Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 7:24 π.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι πάει και συζητάει, στην ευρώπη, με τους ευρωπαίους « ηγέτες», όπως ο Σβόμποντα, και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Σούλτς ??? Μάλλον σας έπεσε βαρύ και ξινό εκεί στο ΝΑΡ, το ότι ήταν και πολλοί όπου πάνω στον χρόνο, αλλά και μετέπειτα, σας πήραν μυρωδιά, και άρχιζαν να αποχωρούν ….. ΚΑΠΠΟΣ ( Δεκέμβριο του 1990), ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ( το 1996 ) μερικοί από αυτούς …. Η απορία μου απλά είναι, πως γίνετε αυτοί όπου κάποτε πιανόντουσαν μέχρι και στα χέρια, με τα μέλη του ΚΚΕ, επειδή έκαναν αυτήν συμμαχία, σήμερα να έχουν κάνει, και να επιδιώκουν ανάλογες συμμαχίες, σαν και αυτήν του ΚΚΕ με την ΕΑΡ τότε. Το ΚΚΕ, μετά το 13ο συνέδριο του αφόρισε, ακόμα και τα μέλη του, όπου τασσόντουσαν υπέρ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, και τα διέγραψε….. Και πάλι δεν σας άρεσε αυτό ….

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2012 στις 2:35 μ.μ.

Ρε Τσε νομίζεις ότι όσα περισσότερα γράφεις,τόσο περοσσότερο πείθεις;Πιό πολύ εκτίθεσαι κι εσύ και το κκε.Δεν κατάλαβες πως όλο το μπλόγκ σε δουλεύει και σπάει πλάκα μαζί σου;Αλλά που μυαλό να καταλάβετε.Σου τα δίνουν έτοιμα απο τα κεντρικά και γράφεις γράφεις γράφεις.Συνέχισε,γελάμε μαζί σου.

1 Νοεμβρίου 2012 στις 3:34 μ.μ.

@ Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 2:35 μ.μ.


Προσωπικά πιστεύω, πως είσαι πιο φελλός και από τα λάχανα, οπότε και το κεφάλι να σου ανοίξουν και να στα βάλουν στο εγκέφαλο με το ζόρι, πάλι το ίδιο φελλός θα μείνεις, και ίδιο θα μας κουνιέσαι εδώ στο νετ ( γιατί στον δρόμο μας ζητάς συμμαχία, και με το κεφάλι κάτω ) …. Κάτι τέτοια θύματα, σαν και εσένα βρίσκει η « αριστερά» και κάνει τόσα χρόνια τις «επαναστάσεις» ( απέναντι στο ΚΚΕ και μόνο ) της εδώ στην Ελλάδα….. Καταντάς πιο γραφικός και από τους φασίστες που σχολιάζουν στο νετ …

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2012 στις 8:29 μ.μ.

Χάνεις την ψυχραιμία σου Τσε.Με υβρεολόγιο δεν γίνεται αντιπαράθεση.Η ταξική συνείδηση δεν οικοδομείται με βρισίδια.Ξαναπροσπάθησε...

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2012 στις 9:15 μ.μ.

''ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ....΄΄( Γ, ΓΡΑΨΑΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1989 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ ΚΝΕ,( ΟΔΟΣ ΦΕΡΩΝ-ΤΟΤΕ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΟΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝ.)ΦΡΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΄΄ΕΝΟΤΗΤΑ?΄΄ ΜΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ.ΣΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΠΑΛΙ.....ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ....ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΜΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. ΓΙΑΤΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ( 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ).... ΚΑΙ ΔΕΝ ΄΄ΡΟΖΙΖΕΙ΄΄
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
ΜΠΡΙΓΑΔΑ ΄΄ΧΡ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ΄΄

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2012 στις 11:13 π.μ.

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΕΙΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ SPRIDER,ΕΙΣΗΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥ ΕΡΓΑΤΕΣ 5-8 ΜΗΝΩΝ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ,ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΙΓΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΓΚΕΤΟ, ΠΟΥ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΙΣ ΄΄ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ΄΄ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ. ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΄΄ΕΡΓΑΤΕΣ΄΄. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΡΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΄΄ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ΄΄ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΄΄ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΄΄ΤΟΥ. ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ SPRIDER ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ε Ρ Γ Ο Δ Ο Τ Ι ΚΗ. ΤΕΛΕΙΩΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ:
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Α.Ρ.!!!
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.
ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕΤΑΛΕΡΓΑΤΗΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2012 στις 11:31 π.μ.

Μπα απλοί μαλάκες είστε, μη το παίρνεις τόσο σοβαρά. Και την ηθική να την ψάξεις σε αυτούς που νοιάζονται για το μέλλον αυτού του λαού, όχι σε αυτούς που κοιτάνε το μαγαζάκι τους.

Εσείς το μαγαζάκι σας κοιτάξατε και τότε (γι αυτό δεν πήγατε με το Γράψα παρόλο που διαφωνούσατε), το μαγαζάκι σας κοιτάτε και τώρα (γι αυτό και δεν θέλετε μπλεξίματα με ασταθείς καταστάσεις)

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2012 στις 8:13 μ.μ.

O άνθρωπος ειναι εργάτης άνεργος και αγωνίζεται με τον τρόπο που εκείνος
διάλεξε και εσυ του λες πίπες μεγαλε,, αντι να απαντήσεις σε κατι συγκεκριμένο
που ειπε....εσυ λοιπον απαντας με ορους μαγαζιού και οχι αυτος ,,εχετε πλακα
οταν σας τυφλώνει το πάθος του οπαδού και μεγάλη μάλιστα
Το ποιος ειναι ο μαλακας ξανάσκέψου το.,,μπορεί και να το βρεις

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2012 στις 2:21 π.μ.

Ρε παιδιά, τι φωνάζεται;
Αφού η κεντρική επιτροπή, συγνώμη η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ήθελα να πω, έδωσε γραμμή ότι τα μέτρα θα περάσουν.
Τι δεν καταλαβαίνετε;
Μέχρι και ο Ριζοσπάστης έγραψε τη γραμμή, σαν εκείνον τον άλλο, που υμνούσε τότε τον Μεταξά.
Εδώ μέχρι και ο Άδωνης κατάλαβε τη γραμμή και την προπαγανδίζει εδώ και τρεις μέρες.
Από σήμερα φαίνεται πως την κατανόησε και ο Στουρνάς και δηλώνει σίγουρος.
Τι τις θέλετε τώρα εσείς τις απεργίες δειαρκείας και τα τρεχάματα;
Τι ζητάτε; Να μην περάσουν τα μέτρα και να αναγκαστεί το τιμημένο, μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μπει και στην κυβέρνηση Σαμαρά, για να σώσει το σύστημα;

Δεν σοβαρεύεστε λιγάκι λέω εγώ, που κάθεστε και απαντάτε σοβαρά στο ΚΚΕ, όταν και στο τελευταίο καφενείο, έχουν καταλάβει πως το μαγαζάκι είναι το καλύτερο δεκανίκι του συστήματος;

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2012 στις 2:11 μ.μ.

οι παρεμβάσεις γράφουν:"Είναι προφανές πόσο μακριά από τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις διαθέσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας βρίσκονται οι προτάσεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ."

αλλά στο τέλος ...
"Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις και η Αυτόνομη Παρέμβαση αποφάσισαν τελικά να στηρίξουν και την πρόταση της ΔΑΚΕ,"

και αυτό θεωρείται συνεπής στάση; Συνδικαλιά του κ... είναι

θ.β

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2012 στις 11:33 μ.μ.

Να μ'αξιώσει ο θεός να δώ το κόμμα του λαού στην κυβέρνηση Σαμαρά,και ας πεθάνω!Όλα είναι πιθανά απ'αυτούς!!

Ανώνυμος
6 Νοεμβρίου 2012 στις 8:32 π.μ.

Καλά, έχει μεγάλο καλαμπούρι αυτός ο CHE, με την φωτογραφία του μπάρμπα-Ιωσήφ με την πίπα.
Δεν του είπαν, ότι το κόμμα του απέπεμψε όλους τους σταλινικούς, το '56.
Για την λεγόμενη αποσταλινοποίηση δεν άκουσε τίποτα;



Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger