Home » , » Καμιά αναμονή. Αυτή τη φορά να μην περάσουν τα μέτρα

Καμιά αναμονή. Αυτή τη φορά να μην περάσουν τα μέτρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 | 6:13 μ.μ.


 Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- 10.30 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις…

Τα πάντα μπαίνουν στο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ), προκειμένου να δαμάσει τις ορέξεις των δανειστών και να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνουν - δεν κλειδώνουν» τα μέτρα, προκειμένου να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η κρίση.

Η άθλια πολιτική τους συμβαδίζει με την τρομοκρατία, την ανελευθερία και το φασισμό. Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τρομοκρατούν τον λαό ότι εάν δεν περάσουν τα μέτρα, και δεν πάρουμε την δόση, θα έρθει η καταστροφή. Ο κρατικός και ο εργοδοτικός αυταρχισμός, η αστυνόμευση και η καταστολή παίρνει οργουελικές διαστάσεις και θρέφει και φασιστική χρυσαυγίτικη βία απέναντι σε κάθε «απειλητικό» απεργό/ μετανάστη/ αγωνιστή.

Ωστόσο η πολιτική τους δεν προχώρα απρόσκοπτα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της 26ης Σεπτέμβρη, ο μαχητικός αγώνας των εργατών του Σκαραμαγκά, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους, η μεγαλειώδης λαϊκή «υποδοχή» στη Μέρκελ, δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξει ρωγμή στο σιδερένιο τείχος της επίθεσης, να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!

Οι υποταγμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για την ψήφιση των μνημονίων. Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση, είναι δρόμος εκτόνωσης. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της συνέχειας και της κλιμάκωσης των εργατικών-κοινωνικών αγώνων. Απέναντι στο δόγμα σοκ των μέτρων, των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ, να απαντήσουμε με την μαζική, ενωτική, αγωνιστική συλλογική δράση με αποφασιστικούς αγώνες διάρκειας. Η λαϊκή οργή μπορεί να μετασχηματιστεί σε ορμητικό ποτάμι που θα σαρώσει τους σχεδιασμούς τους.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή. Η κατάθεσή τους είναι ένα ακόμα πιο μεγάλο πραξικόπημα ενάντια στον λαό. Παλεύουμε να μην έρθουν τα μέτρα στην βουλή με την ανάπτυξη απεργιακής καταιγίδας και αγώνα διάρκειας. Να συγκροτήσουμε ένα μαζικό αγωνιστικό μέτωπο της ανατροπής, σωτηρίας και αξιοπρέπειας. Έτσι μπορούμε να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να μην περάσει το κανιβαλικό πακέτο και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ.

Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα. Να σαρωθούν τα μνημόνια και τα μέτρα τους. Φορολόγηση του πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, σύγκρουση με την ΕΕ και το Ευρώ. Πραγματική δημοκρατία και λαϊκές ελευθερίες απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη χρυσαυγίτικη φασιστική βία. Για να πάρουμε τη ζωή και τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2012 στις 6:41 μ.μ.

Αυτά τα μέτρα θα περάσουν. Το ίδιο και τα επόμενα. Όσο ο Τσίπρας θα δηλώνει ότι "εκτός ευρώ είναι η καταστροφή" τα μέτρα είναι μονόδρομος.

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2012 στις 7:47 μ.μ.

Ιδιοποιήστε τα συνθήματα και τις αφίσες του Κ.Κ.Ε για να καλέσετε τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ;

Και πάμε παρακάτω.

Μόνο σύγκορουση με την Ε.Ε;Χωρίς ρήξη και αποδέσμευση;

Εθνικοποίηση των Τραπεζών;Δηλαδη το πλόβλημα εντοπίζεται στο αν οι Τράπεζες θα βρίσκονται στην ιδιοκτησία Ελλήνων ή ξένων καπιταλιστών;Και αν είναι στα χέρια Ελλήνων καπιταλιστών η στον έλεγχο του κράτους μπορούν σε καπιταλιστικό περιβάλλον να λειτουργούν προς όφελος των λαικών και εργατικών στρωμάτων;

Πως γίνεται να πάρεις την ζωή και τον πλούτο στα χέρια σου χωρίς να αναγνωρίζεις την ιστορική αναγκαιότητα της ανατροπής του Καπιταλισμού ,χωρίς λαική εργατική εξουσία και χωρίς την κοινωνικοποιήση των μέσων παραγωγής και του πλούτου με εργατικό έλεγχο και κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας της χώρας;

15 Οκτωβρίου 2012 στις 7:48 μ.μ.

Την εικονογράφηση του άρθρου, από την αφίσσα του ...ΠΑΜΕ(!!!), να την θεωρήσουμε σημειολογική;

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2012 στις 9:46 μ.μ.

Μόνο σαν προβοκάτορες θα μπορούσατε να λειτουργήσετε, όταν χρησιμοποιείτε την αφίσα και το σύνθημα του Π.Α.ΜΕ. για να προπαγανδείσετε την συγκέντρωση των ΄΄πρωτοβάθμιων΄΄ σωματείων που μέχρι χτές ήταν χειροκροτητές(στις κοινές συγκεντρώσεις) της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και πρωτοπόροι στην λάσπη ενάντια στο Π.Α.ΜΕ.
Τώρα βλέποντας την κίνηση ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τρέχετε να προλάβετε να πάρετε κομμάτι της πίτας.
Ας είναι.... η περίπτωσή σας είναι ΑΝΙΑΤΗ και χρίζει κλινική αντιμετώπιση απο.....παιδιατρους, μιάς και ο ΄΄αριστερισμός΄΄ ειναι η ΠΑΙΔΙΚΗ αρρώστια του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ(βλ. ΛΕΝΙΝ).
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ(ακόμα) σε βιομηχανία.
proletarios

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2012 στις 11:37 μ.μ.

gt oi syntrofoi apo to kke epimenoun na tautizoun ta protova8mia me tn gsee adesy tn stigmi pou to idio to keimeno anaferei Οι υποταγμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για την ψήφιση των μνημονίων. Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση, είναι δρόμος εκτόνωσης.aderfe o lenin exei pei polla mn apomonwneis mono auta pou se simferoun.!!moy 8ymizeis ar8ra ths komep opou anaferontai panta epilektika simeia apo keimena allwn xwrwn ts aristeras..!oso gia tn afisa dn me enoxlei gt to vasiko proeklogiko sin8ima tou kke gia diagrafi tou xreous einai klemeno..!!

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2012 στις 11:40 μ.μ.

Ωραία λοιπόν, να μην περάσουν τα μέτρα. Τελεία.

Η τακτική των 24ωρων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Αυτόνομης Παρέμβασης είναι αποδεδειγμένα υπονομευτικά εκφυλιστική για τους αγώνες.

Όλοι κόβουν φλέβες, άλλος για την "Ενότητα της Αριστεράς (υπονομευτική και προβοκατόρικη θέση για υπαρκτές δυνατότητες κοινής δράσης), άλλος για την κοινή δράση (και στην πράξη η πρότασή του είναι παραλαγή της "Ενότητας της Αριστεράς") και άλλος μας προτείνει να συσπειρωθούμε στο ΠΑΜΕ κ.λπ.

Παρά ταύτα,
είμαι ένας από αυτούς που είναι διατεθειμένος να "βγεί στο δρόμο" και να αγωνιστεί να μην περάσουν.

Ποιο είναι το σχέδιο δράσης και οι μορφές πάλης του "Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα", τι ακριβώς προτείνει να πράξουμε ώστε να αποτρέψουμε την ψήφισή τους;

Το ερώτημα απευθύνεται το ίδιο και στο ΠΑΜΕ, και πιο εμφατικά μιας και είναι όντως η δύναμη με τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες δυνάμεις.

Ιδού η Ρόδος. Κοινή δράση στο δια ταύτα με συγκεκριμένο σχέδιο και δράσεις με ένα και μόνο στόχο: Να μην περάσουν τα μέτρα.

Λοιπόν;

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2012 στις 11:50 μ.μ.

Να πατε συντροφοι, καλη εκδρομουλα.Τα κατσαρολικα να μην ξεχασετε να παρετε.Μην πατε με το "κ"κε, η βολτουλα ειναι σύντομη. δεν εχει πλάκα.

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2012 στις 11:51 μ.μ.

Επι τελους τελος με τα ασφαιρα πυρα στον αερα τελος με τις 24 ωρες, ή ,απεργια διαρκειας με καταληψη συγκεκριμενου χωρου στρατηγείου συντονισμου του αγωνα η στο μαντρι και σκασε και κολυμπα Ελεος φτανει ποια τις επαναστακες φλυαρειες Ιδου η ΡΟΔΟΣ

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2012 στις 12:20 π.μ.

30/900

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2012 στις 12:24 π.μ.

Η πλειοψηφια του κοσμου ακομα δυσκολευεται να κατεβει σε 24-48 ωρη απεργια , και ο αλλος ονειρευεται δαιρκειας.
Για να αποτυχει,ο κοσμος να απογοητευτει και να να μην ξαναγινει απεργια.

16 Οκτωβρίου 2012 στις 3:06 π.μ.

Αυτός είναι κύριοι μου ο λεγόμενος οπορτουνισμός. Κόβουν και ράβουν την θεωρία του Μαρξ στα μέτρα τους ( όσο τους επιτρέπει η αστική τους συνείδηση, και το αστικό « δίκαιο» ), φωνάζουν συνθήματα όπου δεν τα πιστεύουν και ίδιοι, με στόχο την παραπλάνηση του λαού. Περιμένω λοιπόν αύριο, τον ΣΥΡΙΖΑ εκ στόματος του προέδρου του, μιας και πιστεύει ότι εργάτης μπορεί να ζήσει και χωρίς αφεντικά, να βγει και μιλήσει ξεκάθαρα, για αποδέσμευση από την καπιταλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ και το €, ρήξη και ανατροπή του καπιταλιστικού καθεστώτος …. και για μια λαϊκή εργατική εξουσία –οικονομία ( να δούμε μετά η συνιστώσα « Νέος Αγωνιστής», πόσα χιλιόμετρα θα πιάσει όταν θα φύγει τρέχοντας ) …

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2012 στις 11:17 π.μ.

Κι εγώ πιστεύω πως ο κόσμος δυσκολεύεται να κατεβεί σε 24-48ωρη.
Μήπως όμως τυγχάνει να παίζει ρόλο και η ματαιότητα του πράγματος.
24-48 ωρες θα μπορούσαν να συμβούν στις πολύ αρχές και μετά να περάσουμε σε νέες μορφές αγώνα.
Στον κόσμο ζητήθηκε να κατέβει μαζικά στο δρόμο και κατέβηκε, ζητήθηκε να κατέβει ειρηνικά στις πλατείες και πήγε, του ζητήθηκε ακόμα και να συγκρουστεί και συγκρούστηκε…
Κι όμως προς ώρας τίποτα δεν αποδείχτηκε αρκετό να αποτρέψει την επιδρομή στις ζωές μας…
Τώρα με ανοιχτά μέτωπα παντού παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, εκφοβισμοί για πτωχεύσεις κλπ, ναζίδες που αλωνίζουν, προφυλακισμένους αγωνιστές κοκ, έχει ανοιχτά μέτωπα παντού και καπάκι με την συνολική κατάθλιψη και ηττοπάθεια δεν του δίδετε και μια προοπτική να αντιδράσει πέραν του ματαίου.
Τι άλλο θα ζητήσουμε δηλαδή απ' τον κόσμο να κάνει για να μας αποδείξει ότι είναι αντάξιος ημών των επαναστατών του πληκτρολογίου;
Ας μη χάνουμε άλλο πολύτιμο χρόνο, οι τρόικες και οι ναζίδες καραδωκούν. Ας ενισχύσουμε όσα σωματεία σηκώνουν κεφάλι, διατηρώντας δε λέω την καχυποψία μας, αλλά ας τα ενισχύσουμε.
Και ας κάνουμε εντέλει το μεγάλο βήμα:
Κέντρο αγώνα, γενική απεργεία και γενικευμένες συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα.
Ας μετρηθούμε λοιπόν, αν είναι να χάσουμε ας χάσουμε, αλλά τουλάχιστον ας έχουμε δώσει μια σοβαρή μάχη για την αξιοπρέπειά μας…
Με τη σειρά μου κι εγώ: Ιδού η Ρόδος...

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2012 στις 3:36 μ.μ.

Τώρα τα ΄΄πρωτοβαθμια΄΄ σωματεία απαγειστρώθηκαν απο τις κοινές εκδηλώσεις με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.στις πορειες βεβεα κοινές μαζί τους.Οσο για τον συριζα και τισ σχέσεις μαζί τους ρίξτε μια ματια σε ομοσπονδίες που εχετε δυναμεις και ειναι και ο συριζα ,σε εργατικά κέντρα, πως συμφωνείτε οταν είναι να αποκλείσετε το Π.Α.ΜΕ.
Αλλα θα μου πείτε, οπορτουνισμός , σοσιαλδημοκρατία και αριστερισμός ειναι το συγγενολόι ενάντια στους μαζικούς και καλά περιφρουρημένους αγώνες, των ταξικών δυνάμεων. Εσεις που μιλάτε για ενότητα της αριστεράς, λασπώνατε και εκδιώκατε απο την ΄΄πλατεία με τους αγανακτισμένους΄΄κάθε φωνή αντίθετη με τον αγκιτάτορα που ειχατε χρεώσει κρατώντας τα ινία της κάτω πλατείας , αφου το πάνω μέρος σας είχε ξεφύγει και εκει κουμάντο έκαναν οι φασίστες της Χ.Α. Αυτή είναι η αλήθεια......Μετά μην ρωτάτε γιατί παμε στο Π.Α.ΜΕ. και μήν λοιδωρείτε δήθεν για σύντομη εκδρομούλα

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2012 στις 6:47 μ.μ.

Όσο το κκε βλέπει σαν μοναδικό εχθρό τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις,δεν υπάρχει προοπτική ενότητας στη βάση,η οποία θα ήταν ικανή να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική λαίλαπα νικηφόρα.Ενώ η φαιά πανούκλα του ναζισμού προελαύνει ακάθεκτη,ακολουθεί την θεωρία του λεγόμενου σοσιαλφασισμού,θεωρία που ακολούθησε το Γερμανικό κ.κ.παραμονές της ανόδου του χιτλερ στην εξουσία με τα γνωστά σε όλους τραγικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.Δυστυχώς η ιστορία για κάποιους δεν δίδαξε τίποτα.

17 Οκτωβρίου 2012 στις 1:53 π.μ.

Δηλαδή το ΚΚΕ, θα δήξει σοβαρότητα, απέναντι στην άνοδο του φασισμού,
Συμμαχώντας με ένα « αριστερό» κόμμα ( ΣΥΡΙΖΑ), όπου υπάρχουν μέλη του και οπαδοί του, που ξεκάθαρα, και προεκλογικά και μετεκλογικά, δεν έκρυβαν και δεν κρύβουν την επιθυμία τους, το ΚΚΕ να μείνει εκτός βουλής ( δεν θα αναφερθώ σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κύριος ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, και την δράση τους μέσα στο ΚΚΕ) ?

Συμμαχώντας με ένα αριστερό ρεύμα ( ΝΑΡ ), όπου πλέον ιδεολογικά δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκετε, και οι σημερινές του συμμαχίες είναι τρις χειρότερες από αυτήν που έκανε το ΚΚΕ με την ΕΑΡ το 89???
Συμμαχώντας με τους «αναρχικούς», όπου πριν από ένα περίπου χρόνο ( παρά τρις ημέρες ), στα διαδικτυακά τους site υπερασπιζόντουσαν τα εκτρώματα όπου άφησαν πίσω τους, έναν νεκρό και κοντά στους 80 τραυματίες, διαδηλωτές του Π.Α.ΜΕ στο σύνταγμα?
Μάλλον μερικοί έχουν ασθενής ιστορική μνήμη, και θυμούνται ότι τους συμφέρει, όχι προς όφελος του λαού μας, αλλά προς το δικό τους κομματικό και κοινωνικό όφελος, και απλά την άνοδο της ΧΑ το χρησιμοποιήσουν και αυτοί, για άλλους προσωπικούς τους λόγους … Όταν θα χαθεί ως διαμαγείας το ιδεολογικό υπόβαθρο του ΚΚΕ, τότε ούτε που θα ξανά ασχοληθεί κάνεις ακόμα και με την ΧΑ … σήμερα αυτός είναι ο στόχος όλων … να αποτραβήξουμε τον κόσμο, από το ΚΚΕ και το Π.Α.ΜΕ

Ανώνυμος
18 Οκτωβρίου 2012 στις 2:18 π.μ.

eilikrina re file che deixe mou mia anakoinwsh tou nar alla kai tis anatrsya genikotera pou na leei auta ta pragmata pou ypostizeis esy..!!ksereis kati??den yparxei..!!!eidika an anatrexeis stis anakoinwseis autes 8a deis oti isa isa "ypostirizoun" kai tn stash tou pame na prostateusei ton kosmo tou..!kai gia na milame me ali8ies otan tn epesan sto kke apo tn vretania h anatrsya eixe kanei alysides stn o8wnos..!!8a protimouses na s erxontousan k apo ekei mipws..????????

18 Οκτωβρίου 2012 στις 11:04 π.μ.

Πλάκα θα κάνουμε τώρα? Αφού λοιπόν θέλουμε να μιλάμε με αλήθειες .... Τι ανακοίνωση να βγάλει το ΝΑΡ?? Εδώ πήγε και συμμάχησε με το τροτσκιστικό ΣΕΚ, όπου το 1996, την ψήφο του προς το ΠΑΣΟΚ, την ονόμασε « ελεύθερη ψήφο». Το ΣΕΚ όπου βγάζει τα παιδάκια στο δρόμο, και αν σε γνωρίζουν πως στηρίζεις το ΚΚΕ, σου την « πέφτουν» λεκτικά για να σε προκαλέσουν, με ειρωνείες δημοσίως, τύπου « μην είσαι τόσο σταλινικός» κτλ, επειδή δεν παίρνεις ανακοίνωση τους ( λες και είσαι και υποχρεωμένος, να την πάρεις)??? Ξεχάστηκαν οι ειρωνείες και η δήθεν κριτική μελών και φίλων του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προς το Π.Α.ΜΕ και ποιο συγκεκριμένα προς στον σιφωνιό, στην χαλυβουργία, την ημέρα όπου πήγε στο εργοστάσιο η ΧΑ??? Είναι ψέμα και αυτό, ότι πολλοί, ακόμα και στο ίντερνετ ( στο γνωστό μας facebook), αφήναν υπονοούμενα, συνεργασίας ΚΚΕ ΧΑ??? Όχι κομουνιστικό κόμμα νέου τύπου ( όπως έλεγαν μερικοί το 89 … Το ΝΑΡ κατάντησε οπορτουνιστικό κόμμα νέου τύπου …

19 Οκτωβρίου 2012 στις 3:11 μ.μ.

Ξανά δημοσιεύω, και απαντώ στην ερώτηση του Ανώνυμος 18 Οκτωβρίου 2012 2:18 π.μ. ( και ας με ξανά λογοκρίνουν οι διαχειριστές ), στα λεγόμενα του, πως «eilikrina re file che deixe mou mia anakoinwsh tou nar alla kai tis anatrsya genikotera pou na leei auta ta pragmata pou ypostizeis esy..!!ksereis kati??den yparxei..!!!»

Θα παραθέσω κομμάτια από τις «Βασικές πολιτικές θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» (http://www.antarsya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=121&Itemid=120) να διαπιστώσουμε εάν ισχύει αυτό γράφει.

«9 ( δεν θα αναφερθώ καθόλου στο ότι γράφετε για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν με αφόρα καν ) ……
Το ΚΚΕ με τα συντηρητικά και σχεδόν καθεστωτικά αντανακλαστικά, που έδειξε μέσα στο κίνημα του Δεκέμβρη, όχι μόνο δεν συμπορεύτηκε αλλά και ανέπτυξε μια υπονομευτική και εχθρική στάση απέναντι στους αγώνες των μαθητών και των φοιτητών. Κατήγγειλε συλλήβδην τους νέους ως «προβοκάτορες» και «κουκουλοφούρους». Αντί να προωθήσει την τόσο αναγκαία ενότητα στην δράση του αριστερού κόσμου, θεωρεί πρώτο εχθρό του την αντικαπιταλιστική Αριστερά. Με τη στάση του αντικειμενικά εξυπηρετεί την κυβέρνηση και την πολιτική της. Είναι αυτό αποτέλεσμα του ιστορικού του φόβου απέναντι στα κινήματα, την πραγματική πάλη των εργαζόμενων και της νεολαίας, του χαρακτήρα του ως κόμματος του κοινοβουλευτικού δρόμου, και της αλλαγής των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Ταυτόχρονα ηγεμονεύεται από μικροαστικές αντιλήψεις και επιμένει στη λογική του «αντιμονοπωλιακού μετώπου» με μερίδες μικροκαπιταλιστών και της «λαϊκής οικονομίας-εξουσίας» χωρίς επαναστατική ανατροπή, ενώ η λογική της «αλλαγής των συσχετισμών» τελικά αναπαράγει την πρακτική της κοινοβουλευτικής ανάθεσης. Πίσω από την αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική ρητορεία, ρητά ορίζει ως πρότυπο κοινωνικό τα αυταρχικά και καταπιεστικά καθεστώτα του «υπαρκτού σοσιαλισμού».»
Αυτό εδώ τι νόημα βγάζουμε για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΝΑΡ ??? ενωτικό κλίμα??? Δεν νομίζω ....

19 Οκτωβρίου 2012 στις 3:37 μ.μ.

Για να ρίξουμε και μια ματιά στην «Πολιτική Διακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ». ( http://www.antarsya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=120&Itemid=118 )

….. «Καμιά εκδοχή κυβερνητικής και πολιτικής διαχείρισης του καπιταλιστικού κράτους δεν μπορεί να πάρει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά! Διέξοδο δεν μπορεί να δώσει ούτε μια «αριστερή διακυβέρνηση», όπως προτείνει ο ΣΥΝ, ούτε μια «λαϊκή εξουσία», όπως προτείνει το ΚΚΕ. Γιατί και οι δυο κινούνται στο έδαφος του συστήματος.» …. Σε αυτό εδώ το σημείο θα λέγαμε μάλιστα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( όπου συμμετέχει και το ΝΑΡ μέσα σε αυτήν ) ταυτίζει το ΚΚΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα του συστήματος.

… «Η υπόκλιση και συμμαχία των δυνάμεων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ με τη γραφειοκρατία και η απομονωτική, κομματική λογική αγώνων διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, είναι δρόμοι αδιέξοδοι και ηττημένοι.» ….

Λοιπόν ανώνυμε φίλε μου??? Γιατί μετά από όλα αυτά να σας εμπιστευτεί το ΚΚΕ, και να μην ισχύουν αυτά που γράφω για το ΝΑΡ? ???

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger