Home » , » Οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να καταργηθούν!

Οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να καταργηθούν!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 | 7:03 μ.μ.


Δεν είναι φυσικά ελληνικό αποκλειστικό προνόμιο η βρώμικη δράση των μυστικών υπηρεσιών.

Στην Ελλάδα ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι 50.000 πολίτες παρακολουθούνται ενώ σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για την ανάγκη δημιουργίας Στρατιωτικής ΕΥΠ που θα δρα στο εξωτερικό, αφού η ΕΥΠ δεν προλαβαίνει καθώς ασχολείται με το κυνήγι του εσωτερικού εχθρού αγωνιζόμενου λαού. Στα παραπάνω να προσθέσουμε το τεράστιο οικονομικό έγκλημα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με το σύστημα C4I, αλλά και τη δολοφονία στελέχους της VODAFON, του Γιώργου Τσαλικίδη όταν αποκαλύφθηκε το σύστημα παρακολούθησης στελεχών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και χιλιάδων ενεργών πολιτών στα κοινωνικά κινήματα. Ένα τεράστιο σκάνδαλο κατασκοπείας από ξένες μυστικές υπηρεσίες με την εμπλοκή και του Έλληνα πράκτορα «Μάρκου Πέτρου» (για περισσότερες πληροφορίες στο τεύχος 12 του HOTDOG)!  Ποιος ξεχνά τέλος την παρα-ΕΥΠ που είχαν στήσει στελέχη της υπηρεσίας όπου το γνωστό βαλιτσάκι χρησιμοποιούνταν για εκβιασμούς και βιομηχανική κατασκοπεία.

Το πρόβλημα επομένως δεν είναι οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ ή ο εκδημοκρατισμός της.

Το θέμα είναι ότι στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, όπου το πέρασμα των απόλυτων ταξικών αστικών επιλογών απαιτούν την συντριβή των αντιστάσεων του κόσμου της εργασίας, το κράτος και το σύνολο των κατασταλτικών του μηχανισμών θα αφαιρούν το κάλυμμα ουδετερότητας και θα ενεργοποιούνται βίαια κατά του κινήματος. Η απάντηση επομένως δε βρίσκεται στην προσμονή μιας αριστερής κυβέρνησης που «θα βαθύνει την αστική δημοκρατία», αλλά στην ανάπτυξη ενός μαχητικού εργατικού διεθνιστικού εργατικού αντικαπιταλιστικού κινήματος που θα αγωνιστεί για την ανατροπή της ταξικής πολιτικής, της κυβέρνησης και του συνόλου του εκμεταλλευτικού, διεφθαρμένου και καταπιεστικού συστήματος εξουσίας. Το μονό που μπορεί να εξασφαλίσει την ικανοποίηση και διεύρυνση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Και αυτό φυσικά δε μπορεί να γίνει με αλλαγή διαχειριστή του κράτους, αλλά με την κατάλυση του, την ολόπλευρη καθιέρωση της εργατικής εξουσίας και τις νέες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας.

Τα γεγονότα όμως αυτά και η αναζήτηση των αντίστοιχων απαντήσεων όπως προείπαμε απασχολούν τα κοινωνικά κινήματα στο σύνολο του παγκοσμιοποιημένου μας χωριού. Μάλιστα, ολοένα περισσότερο, στη βαλκανική γειτονιά μας τα φώτα της δημοσιότητας επικεντρώνονται στη βρωμερή δράση των «εθνικών» μυστικών υπηρεσιών.

Η εφημερίδα Ταράφ (31/10/2012) αναφέρεται στις «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ» και γράφει:

«Η ΜΙΤ παρακολουθούσε τους αρθρογράφους της ΜΙΤ πριν από εμένα.

Χακάν Φιντάν-διοικητής της ΜΙΤ : Οι υποκλοπές είχαν γίνει πριν από εμένα. Ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν αν και ανέφερε πως το περιστατικό σχετικά με την παρακολούθηση των συνομιλιών της ηγεσίας και των δημοσιογράφων της εφημερίδας Ταράφ είχε συμβεί πριν το 2009 που ανέλαβε καθήκοντα, ενώ δεν μίλησε σχετικά με το θέμα της άδειας του εισαγγελέα σχετικά με το θέμα. Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει ανακοινώσει πως έχει ζητήσει έρευνα από την πρωθυπουργία για να ασκήσει διώξεις σε αξιωματούχους της ΜΙΤ που υπέκλεπταν συνομιλίες οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αχμέτ Αλτάν, Μεχμέτ Αλτάν και Γιασεμίν Τσονγκάρ.

Η εισαγγελία στο αιτιολογικό της αίτησης προς την πρωθυπουργία, αναφέρει πως οι αξιωματούχοι της ΜΙΤ χρησιμοποιώντας κωδικές ονομασίες για τα εννιά άτομα, έκαναν ¨πλαστογραφία σε επίσημο έγγραφο¨, ¨παραβίαση απορρήτου επικοινωνιών¨, ¨παράβαση καθήκοντος¨. Στο έγγραφο της εισαγγελίας αναφέρεται πως η εκ μέρους ενός εκλεκτού φορέα όπως η ΜΙΤ χρήση κωδικών ονομάτων ώστε να αποσπαστούν δικαστικές αποφάσεις για την υποκλοπή, τραυμάτισε στα μάτια της κοινωνίας την αξιοπιστία του φορέα.

Ο Χακάν Φιντάν ευρισκόμενος στο προεδρικό μέγαρο επ΄ ευκαιρία της δεξίωσης που παρέθεσε ο πρόεδρος Αμπντουλλάχ Γκιουλ για την 29η Οκτωβρίου, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της εφημερίδας Ταράφ και είπε τα εξής : ¨ Το περιστατικό (υποκλοπή Ταράφ) συνέβη πριν να αναλάβω καθήκοντα το 2009¨. Ο Χακάν Φιντάν ανέφερε πως το αίτημα της εισαγγελίας έχει φτάσει στην πρωθυπουργία και ότι με βάση την διαδικασία η πρωθυπουργία θα ζητήσει σχετικά την άποψη τους, κάτι που όπως είπε δεν έχει γίνει ακόμη. Ο Φιντάν αρκέστηκε να πει πως ¨Η πρωθυπουργία θα αποφασίσει ανάλογα με την άποψη που θα πάρουμε εμείς για το θέμα¨ ενώ δεν μίλησε καθόλου σχετικά με το αν θα δοθεί ή όχι άδει για την δικαστική έρευνα.

Είχαν βρεθεί συσκευές υποκλοπής. Η εφημερίδα Ταράφ στις 9 Φεβρουαρίου 2012 σε άρθρο με τίτλο ¨Επιχείρηση ΜΙΤ στην Ταράφ¨, είχε ανακοινώσει στην κοινή γνώμη πως οι αρθρογράφοι Αχμέτ Αλτάν, Γιασεμίν Τσονγκάρ, Μαρκάρ Εσαγιάν, Αμπερίν Ζαμάν και Μεχμέτ Αλτάν παρακολουθούνταν από την ΜΙΤ. Στο ίδιο άρθρο αναφερόταν πως ο συνεργάτης της Ταράφ Μεχμέτ Μπαρανσού είχε προσέξει δύο άτομα και με καταγγελία στην αστυνομία είχε οδηγήσει στην σύλληψη τους, και μάλιστα είχαν βρεθεί πάνω τους μηχανήματα τεχνικής παρακολούθησης και συσκευές τηλεφωνικών υποκλοπών».

Πρόσφατα όμως τεράστιο σκάνδαλο εσωτερικής κατασκοπείας συγκλόνισε την Σερβία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα  «Ποιος άραγε και για λογαριασμό ποιου παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Σέρβου πρωθυπουργού Τόμισλαβ Νίκολιτς και του υπουργού Άμυνας και πρώτου αναπληρωτή πρωθυπουργού, Αλεξάνταρ Βούτσιτς; Μιλώντας στο RTS TV ο πρωθυπουργός ανέφερε και αυτός ότι το τηλέφωνό του είχε παγιδευτεί.

Πρόκειται για μια πολύ βρώμικη όπως φαίνεται υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το υπουργείο Εσωτερικών (!) της χώρας με εκτελεστικό βραχίονα την αστυνομία της χώρας. Είναι δουλειά του οργανωμένου εγκλήματος που επιχείρησε να προστατευθεί αφού η κυβέρνηση Νίκολιτς είχε δεσμευθεί προεκλογικά να το πατάξει; Ή μήπως οι μυστικές υπηρεσίες κάποιας ξένης χώρας εκμεταλλεύθηκαν τη διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό για να πετύχουν το σκοπό τους; Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι έλαβε πληροφορίες για την υπόθεση πριν λίγες ημέρες. Προς το παρόν οι υποψίες στρέφονται προς το οργανωμένο έγκλημα, αν και θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα και προφανώς. ευγενικό αίτημα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης προς όλους τους εμπλεκόμενους να μιλήσουν. Το κρίσιμο σημείο είναι εάν η υπόθεση θα απειλήσει τη σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού, αφού υπουργός Εσωτερικών είναι ο ίδιος ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάσιτς, πρώην σύμμαχος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο Ντάσιτς υποστηρίζει πως το τμήμα ερευνών για το έγκλημα της αστυνομίας ζήτησε να παρακολουθήσει τηλεφωνικά νούμερα και αυτός έδωσε το πράσινο φως, χωρίς να γνωρίζει ότι το ένα τηλέφωνο ήταν του υπουργού Άμυνας.».

Το ζήτημα της αξιοπιστίας των μυστικών υπηρεσιών και το ερώτημα για αν εθίγει  και πρέπει να αποκατασταθεί δεν μας είναι μόνο ξένο, αλλά και εχθρικό. Γιατί η Αξιοπιστία και Αποτελεσματικότητα των Μυστικών Υπηρεσιών υπολογίζεται με βάση την καταστολή και καθυπόταξη του εσωτερικού εργαζόμενου λαού μας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2012 στις 11:33 π.μ.

Oi μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να καταργηθούν. Είναι ταυτισμένες με την ύπαρξη του κράτους, ακόμη και του εργατικού. Μάλιστα η Τσε-Κα είχε ιδρυθεί πριν την Οκτωβριανή.
Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αποκαλυφθούν οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και των άλλων. Να δημοσιευθεί η λίστα αυτών παρακολουθούνται. Να εξευτελιστεί ο μηχανισμός της ΚΥΠ που με κρατικά έξοδα κάνει βιομηχανική κατασκοπεία και τα κονομάνε οι αλήτες της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger