Home » , » Η παγίδα της έντασης

Η παγίδα της έντασης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 | 1:25 μ.μ.

της Αντας Ψαρρά

''Η στρατηγική της έντασης στην οποία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιλέχτηκε από την ίδια την κυβέρνηση, που θεωρεί ότι με τα επικοινωνιακά τρικ του νόμου και της τάξης, θα ανακόψει τις κοινωνικές αντιδράσεις και θα ικανοποιήσει τις χρυσαυγίτικες συνιστώσες της.''

Η σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τα γκαζάκια που επιχειρούν σήμερα κόμματα και ΜΜΕ θυμίζει ανάλογη σύνδεση του Κώστα Λαλιώτη με τη 17Ν στο πρόσφατο παρελθόν...
 

Τα καλάσνικοφ μπήκαν για τα καλά και στο πολιτικό σκηνικό, κι αυτό είναι ένα πολύ κακό μαντάτο.
Ομως η επιταχυνόμενη και πολύ επικίνδυνη όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και κατά κύριο λόγο τη Ν.Δ. και την αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει άλλες εποχές. Οι ιστορικές αναλογίες είναι συχνά παραπλανητικές και η αναφορά σε αυτές κρύβει την πραγματικότητα και ίσως την πολιτική αμηχανία. Η μνήμη όμως είναι ζωντανό εργαλείο που σίγουρα βοηθάει σε μια πιο αντικειμενική παρατήρηση της επικαιρότητας.

Ο τίτλος της εφημερίδας «Δημοκρατία», «Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με τα γκαζάκια», δεν απέχει πολύ από το «Πίσω από τη "17 Νοέμβρη" κρύβεται ο Κώστας Λαλιώτης» του πρόσφατου παρελθόντος.

Διαβάστε τη συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2013 στις 3:31 μ.μ.

Ας μην γελιόμαστε.Όλα αυτά εντάσονται σε μιά άκρως ενορχηστρωμένη και επίκίνδυνη προβοκάτσια,με πολλούς αποδέκτες και κυρίως το κίνημα και όσους αντιστέκονται με οποιονδήποτε τρόπο.Το έργο το έχουμε ξαναδεί,απο την ζάχαρη του Παπαδόπουλου στα άρματα του Έβρου,μέχρι τους νεκρούς της Μαρφίν.Το ζητούμενο είναι πως απαντάμε στις προκλήσεις αυτές.Με το λαικό κίνημα πολυδιασπασμένο και σε αδράνεια,η απάντηση γίνεται πολύ σύσκολη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger