Τελικά δεν θα το αποφύγουμε και «Θα χλιμιντρίσουμε σε λίγο», πως τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάρτησή μας.
Την Παρασκευή δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ με δελτίο Τύπου μας γνωστοποιούσε «Ανάκληση Προϊόντων λόγω Ανίχνευσης Κρέατος Αλόγου»
Συγκεκριμένα, πρόκειται για :
• «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
• «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
• «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
• «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014 που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods ΑΕ" (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση "Χούτος Catering AE".
• «Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013 το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ"
(Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής). Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση "Ζηκούδη Β. ΕΠΕ".
• Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης "Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής που
επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 28ης Φεβρουαρίου 2013.
Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία "ГОВЯДИНа" σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν, του οποίου φωτογραφία παρατίθεται, διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ
Ε. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).
Χτες η εφημερίδα Realnews είχε μεγάλο ρεπορτάζ που αποκάλυπτε παράνομα –αυτό έλειπε να είναι και νόμιμα- κυκλώματα που σφάζουν άλογα και διακινούν το κρέας τους στην χώρα μας.
«Η ύπαρξη εγκαταστάσεων σφαγής ιπποειδών αποτελεί καινούργια και ανατριχιαστική πτυχή του σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας. … Τα παράνομα σφαγεία είναι μόλις ένας από τους σταθμούς της δραστηριότητας των κυκλωμάτων που είτε κλέβουν άγρια άλογα από την Ηπειρο, τη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία, είτε τα αγοράζουν παρανόμως και έναντι ευτελώς ποσών από ιδιώτες που, λόγω κρίσης, δεν μπορούν να τα συντηρήσουν», γράφει η εφημερίδα, ενώ από το ίδιο ρεπορτάζ προκύπτει ότι στα σφαγεία οδηγούνται και γαϊδουράκια τα οποία καταλήγουν στο τραπέζι σαν μπριτζόλα μοσχαρίσια και επίσης «εντοπίστηκε DNA ιπποειδών σε αλλαντικά που παρασκευάζονται και πωλούνται στην Ελλάδα».
Διαβάστε επίσης
Φάγαμε κρέας με ... πέταλα
«Καλπάζουν» τα άλογα και στην ελληνική διατροφική αλυσίδα.
Την Παρασκευή δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ με δελτίο Τύπου μας γνωστοποιούσε «Ανάκληση Προϊόντων λόγω Ανίχνευσης Κρέατος Αλόγου»
Συγκεκριμένα, πρόκειται για :
• «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
• «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
• «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
• «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014 που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods ΑΕ" (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση "Χούτος Catering AE".
• «Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013 το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ"
(Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής). Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση "Ζηκούδη Β. ΕΠΕ".
• Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης "Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής που
επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 28ης Φεβρουαρίου 2013.
Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία "ГОВЯДИНа" σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν, του οποίου φωτογραφία παρατίθεται, διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ
Ε. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).
Χτες η εφημερίδα Realnews είχε μεγάλο ρεπορτάζ που αποκάλυπτε παράνομα –αυτό έλειπε να είναι και νόμιμα- κυκλώματα που σφάζουν άλογα και διακινούν το κρέας τους στην χώρα μας.
«Η ύπαρξη εγκαταστάσεων σφαγής ιπποειδών αποτελεί καινούργια και ανατριχιαστική πτυχή του σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας. … Τα παράνομα σφαγεία είναι μόλις ένας από τους σταθμούς της δραστηριότητας των κυκλωμάτων που είτε κλέβουν άγρια άλογα από την Ηπειρο, τη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία, είτε τα αγοράζουν παρανόμως και έναντι ευτελώς ποσών από ιδιώτες που, λόγω κρίσης, δεν μπορούν να τα συντηρήσουν», γράφει η εφημερίδα, ενώ από το ίδιο ρεπορτάζ προκύπτει ότι στα σφαγεία οδηγούνται και γαϊδουράκια τα οποία καταλήγουν στο τραπέζι σαν μπριτζόλα μοσχαρίσια και επίσης «εντοπίστηκε DNA ιπποειδών σε αλλαντικά που παρασκευάζονται και πωλούνται στην Ελλάδα».
Διαβάστε επίσης
Φάγαμε κρέας με ... πέταλα
«Καλπάζουν» τα άλογα και στην ελληνική διατροφική αλυσίδα.
Δημοσίευση σχολίου