Home » , » Ένα τραγούδι για τον Πολιτισμό.

Ένα τραγούδι για τον Πολιτισμό.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Απριλίου 2013 | 2:42 π.μ.


Σε συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους, οι εργαζόμενοι του πρώην πια Υπουργείου Πολιτισμού και νυν Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας, καλούν όλους στην συναυλία που διοργανώνουν, την Τρίτη 2 Απριλίου στις 6μμ το απόγευμα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η λίστα των καλλιτεχνών περιλαμβάνει (αλφαβητικά) τους Καλλιόπη Βέττα, Σπύρο Γραμμένο, Elektrobalkana, Encardia, Χρήστο Θηβαίο, Καίτη Κουλιά, Δημήτρη Κώτσικα, Μάρθα Μαυροειδή, Πάνο Μουζουράκη, Νίκο Οικονομίδη, Ορφέα Περίδη, το Εργαστήρι Πολυφωνίας του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων / Πολυφωνικό σύνολο ΧΑΟΝΙΑ, Θέμη Σκανδάμη, ΓκastΑΡbeitΕΡ, Cart Postal. Τονίζεται δε, πως ο κατάλογος των καλλιτεχνών παραμένει ανοικτός μέχρι την ώρα που γράφεται το παρόν.

Γιατί αγωνιζόμαστε.

Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ. Αττικής-Στερεάς και Νήσων, της 19/3/2013 επιβεβαίωσε το ΤΡΙΠΤΥΧΟ των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την προηγούμενη Γενική Συνέλευση και συγκεκριμένα:

Α) Την ανασύσταση του ΥΠ.ΠΟ. ως αυτόνομου Υπουργείου με όλο το προσωπικό, τις αρμοδιότητες και τους πόρους.

Β) Την απόσυρση του σχεδίου Οργανισμού (είτε από πλευράς ΥΠ.ΠΟ. είτε από Υ.Δ.Μ.Η.Δ. - Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) διότι οδηγεί στη διάλυση του Υπουργείου, στην απόσπαση αρμοδιοτήτων και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες και αργά ή γρήγορα σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (αξιολογήσεις, πλεονάζον προσωπικό, μετακινήσεις προσωπικού, κινητικότητα, διαθεσιμότητα).

Γ) Την υπεράσπιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ του Πολιτισμού από κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης.

Διεκδικούμε αυτόνομο Υπουργείο Πολιτισμού, με αυτοτελείς διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, με διαφύλαξη όλων των αρμοδιοτήτων και όλων των θέσεων εργασίας, με χρηματοδότηση και επαρκή στελέχωση για να ανταποκριθεί στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στη στήριξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Δεν μπαίνουμε σε καμιά συζήτηση χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις. Άλλωστε σκοπός της κυβέρνησης είναι οι Οργανισμοί να συρρικνωθούν εν κρυπτώ, χωρίς καμμιά ουσιαστική συμμετοχή των υπαλλήλων που πραγματικά γνωρίζουν το αντικείμενο της εργασίας τους. Η αντιπρόταση από πολιτικής ηγεσίας οργανογράμματος που υπαγορεύεται από την βασική επιλογή για μη αυτόνομο ΥΠ.ΠΟ. μας βρίσκει αντίθετους. Άλλωστε, δεν είναι παρά μια πρόταση που δεν δεσμεύει κανένα αφού η τελική θα διαμορφωθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. (Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού) και το Υ.Δ.Μ.Η.Δ.

Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει ότι με βάση τα παραπάνω δεν συμμετέχουμε και δεν νομιμοποιούμε στημένους διαλόγους για τον Οργανισμό. Δεν προσχωρούμε σε λογικές «μικρότερου κακού», ούτε προσχωρούμε σε κανένα παζάρι στο όνομα του ρεαλισμού. ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ και στην ακύρωση κάθε διαδικασίας αξιολόγησης δομών και προσωπικού.

Καλούμε όλους τους φορείς του πολιτισμού να στηρίξουν τον αγώνα μας. Συντονιζόμαστε με τα Σωματεία του Δημοσίου σε κοινό αγώνα που θα αποτρέψει την επιβολή της συρρίκνωσης του Δημοσίου και τις 25.000 επικείμενες απολύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους άνεργους να στηρίξουν τον αγώνα μας γιατί ο πολιτισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό ακόμη πιο αναγκαίο να προσφέρεται σε όλους και σε όλες σε αυτήν την περίοδο της κρίσης.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στην παράλογη απόφαση πώλησης του κεντρικού κτηρίου στην Μπουμπουλίνας από το ΤΑΙΠΕΔ, απόφαση που θα οδηγήσει το (πρώην) Υπουργείο Πολιτισμού να πληρώνει ενοίκιο για ένα κτήριο που είναι ιδιόκτητο! Τα ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού να διατεθούν για τις ανάγκες του Πολιτισμού.

Η Γενική Συνέλευση εκτιμά ότι τα αιτήματά μας μπορούν να διατυπωθούν και να διεκδικηθούν αποφασιστικά ΜΟΝΟ μέσα από την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης και των μνημονίων.

Σήμερα οργανώνουμε και συνεχίζουμε την δράση μας ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και των πολιτικών τους εκπροσώπων, της τρικομματικής κυβέρνησης, που στοχεύουν στην παραπέρα συμπίεση του κατώτατου μισθού, στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στην κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων.

Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που αφανίζει τους εργαζόμενους και καθιστά τον πολιτισμό σε πεδίο ανάπτυξης για λίγους. Παλεύουμε ενάντια στην αλλαγή των δομών της δημόσιας διοίκησης που υπονομεύουν τομείς όπως υγεία, παιδεία, πολιτισμός. Επιδιώκουμε μέσα από τον αγώνα να γίνουν βήματα για τη συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτήν την πολιτική.

Όχι στις απολύσεις που οδηγεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στις μειώσεις των μισθών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Απέναντι στην ΤΡΟΪΚΑ οι εργαζόμενοι διεκδικούν με τους αγώνες τους να επιβάλλουν μια άλλη πορεία και προοπτική ενάντια στη λιτότητα, στην εξαθλίωση, στην υποταγή και στο φόβο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger